!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do liczby i wiary w liczby powiem jako epidemiolog i jako statystyk bo w pracy zajmuje się oprócz epidemiologia to w dużej części wlasnie statystyka.
"Są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 19:07
Dżoana12, Ounai lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Dave dzięki:) pocieszyłas mnie;) myślałam już że tylko ja tak szybko tyję
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Tak zmieniając temat chyba nie wszystkie dziewczyny podaly terminy porodu , fajnie jakby dodać do pierwszej strony
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
To ja chyba jestem rekordzistką, jeśli chodzi o wagę
Ważę się skrupulatnie co tydzień i w ostatni poniedziałek było +5,8 kg... W pierwszej ciąży na tym etapie miałam +4,4 kg, a sumarycznie przybrałam 13 do końca. Wstyd po prostu, ale ja się tak słodkim opycham...
-
Dave87 wrote:Tak zmieniając temat chyba nie wszystkie dziewczyny podaly terminy porodu , fajnie jakby dodać do pierwszej strony
Po usg niektórym się pozmieniały( nie wiem czy na pierwszej stronie są brane z usg czy z om).
No i dlaczego uwzględnione są tylko dziewczynki -
A właśnie od początku roku u nas było bardzo dużo dziwnych zachorowań. Np jakieś 30 km ode mnie byka dziwna epidemia w jednej miejscowości, zachorowań i chyba 80 procent dzieci z jednej szkoły podstawowej. Dzieci miały bardzo wysoka gorączkę i objawy grypy. Aż sanepid się zainteresował sprawa. W przedszkolach w mojej gminie i mieście nie było posłów do dzieci. PrzedsKolanki mówiły że zawsze dziwić chorował ale teraz wyjatkowo przychodziło po2-3 dzieci...
Ja się zgadzam że media karmią się sensacją. Ale ja nie wiem jaka jest prawda i jeżeli mogę jakoś chronic siebie i moje dziecko to to robię. Siedzę w domu i czekam. Na dobrą sprawę możemy wychodzic przecież, tyle że z maseczka. Powoli otwierają się różne branze, więc nie przesadzajmy. Ja ogólnie nie lubię teorii o tym że ktoś tam sobie wymyślił jakiś interes i przez to cały świat stanął na głowie...Chmurka, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja jednak zgadzam się z freja. Zapomina się już o zawałach, udarach, raku i innych przyczynach zgon ów. Ludzie nie mają wizyt u specjalistów, odwołane zabiegi, rehabilitacje, boją się jechać na sor z bólami w klatce. Szpitale sparaliżowane, karetki przyjeżdżają z opóźnieniem. Jeśli tak ma wyglądać służba zdrowia z powodu covid, to ja już wolę udawać, że go nie ma. Wcale nie mamy dużo zgonów z jego przyczyny... I można twierdzic, że to zakłamana statystyka. Ale jakoś u nas nie leżą masowo worki z ciałami przed szpitalami, kostnice nie pękają w szwach, a pracownicy zakładów pogrzebowych nie przecierają potu z czoła. To efekt kwarantanny? Nie sądzę, skoro wiele krajów też wprowadziło takie same ograniczeniach.
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Edka więc co? Jesteśmy wybrańcami narodów i u nas koronawirusa nie ma?
A co do tego ze służbą zdrowia oszalała i jest teraz na poziomie gorzej niż tragicznym to fakt:/ w tym momencie to aż żal komentować niestety... Służba zdrowia leży i kwiczy. -
Dziewczyny, zmieniając temat to co sądzicie o bodach i polspiochach na początek? Ja z synem miałam jakoś same pajcyki ale zastanawiam się nad bodami i polspiochami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 20:30
-
katwie27 wrote:Dziewczyny, zmieniając temat to co sądzicie o bodach i polspiochach na początek? Ja z synem miałam jakoś same pajcyki ale zastanawiam się nad bodami i polspiochami.
U mnie się body z polspiochami bardzo sprawdzaly na pierwsze.miesiace.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Co do wirusa, też zgadzam się z Freją. Uważam, że cała sprawa ma jakieś swoje ,,drugie dno". Oczywiście stosuje się do zaleceń rządu, ale nie popadam w skrajność np. tak jak moja mama, która kompletnie zaszyła się w domu i już ponad miesiąc z niego nie wychodzi (zakupy robią jej sąsiedzi, zresztą przed ogłoszeniem pandemii zrobiła takie zapasy, że zgrzewki z wodą i sokami stały na pół podłogi w salonie). A maseczki nie są takie złe
Przynajmniej nikt na mnie nie pluje, a jako alergik wynoszę jeszcze taką korzyść, że chodząc w maseczce ograniczam wpadanie pyłków do nosa i płuc
Ja też stawiam na pajace, ale jakoś poza Smykiem nic mnie nie urzekło. Macie jakieś linki, gdzie można kupić ładne, dobre jakościowo pajacyki? Też chętnie poczytam Wasze opinie
-
Oinai my z OM to chyba mamy ten sam termin lub jakoś dzień różnicy. Ale wiem, że u Ciebie dzieciątko większe. Mi się wydaje, że jeszcze mam tyle czasu... Coś tam nowego chce dokupić, ale myślę że wyciągnę ubranka już jak mąż wróci pod koniec maja i będę przeglądać i prac. Chcoiaz mówię jakoś panicznie z tylu głowy boje się, że mogę urodzić wcześniej. Tak w ogóle to jest kiepska sytuacja. Moja bratanica dzisiaj dostała na twarzy coś jak rumień... Bratowa w ciazy tak jak ja tylko 4-5 tygodni ciążw mlodsza od mojej... Rodzice moi jeździli do brata pomagać przy przeprowadzce i to by się wtedy zgadzalo że ktoś z nich był nosicielem. Bratowa się bardzo martwi... Nie dziwię się bo jedziemy na tym samym wózku. A mówiłam rodzicom wtedy żeby powiedzieli mojemu bratu że nie pojadą bo przecież nie można się spotykać przez koronawirusa... Jakby ktoś mnie posłuchał to Chcoiaz one by były zdrowe. Czas wylegania jest och tygodni i to by się zgadzalo...
-
Ja już mam 7 kg na plusie więc mega dużo w porownianiu... A ktoś mnie tu chudzina nazywał
Dobrze, że skończyłyście temat koronawirusa, bo.... Szkoda gadać 🤦🏼