!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka wrote:A poradzi któraś co z tymi śpiworkami do spania?0-6 miesięcy. Letni? Zimowy? Oba?
Spiworki do łóżeczka tak? Ja na pewno kupię Tulika-taki śpiworek przylegający. Zwykły też kupię ale raczej taki uniwersalny z Jukki, oni chyba nie mają sezonowych. Nie chce przegrzewac dziecka, w domu zimą jest 21 stopni, do spiworka i tak ubierasz body lub pajaca więc dziecku będzie odpowiednio ciepło.Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Erre a jak spi/ spał? W cieplejszym pajacu? Bo ja nie mówię o takich spiworkach ciasnych do otulania tylko tych takich luźnych .
O coś takiego mi chodzi https://www.smyk.com/p/motherhood-spiworek-muslinowy-0-6m-statki-mietowe-i6442451
A co do staników to tak pewnie zrobie;) urzadze sobie przymierzalnie w domu;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 12:35
-
Ja zamówiłam biustonosze z hm 3pak taki bardziej w formie topu na cienkich ramiączkach, ale od razu poszły do zwrotu bo m było strasznie wielkie w obwodzie, zamówię s. Na szczęście mam darmowy zwrot i wysyłke więc luz
-
Chmurka, też taki fason śpiworka mieliśmy, bawełniany, chyba ciut grubszy.
Spał w pajacu, chyba jakiś kocyk lekki miałam, ale i tak w większości raczej ze mną w łóżku, więc się grzaliśmy wzajemnie.
W sumie do dzisiaj śpi w pajacach, bo mimo że już sam w swoim łóżeczku, to dostaje szału, gdy jest przykryty kołderką, a że wierci przez sen, to by spał z gołymi nerkami. Chyba do 18-tki będzie spać w jednoczęściowychChmurka, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Audrey faktycznie śliczne te spiworki z Jukki ale żaden nie jest na suwak... I jakoś nie wyobrazam sobie wsadzić w to dziecko tak od góry:D ale rożki mają przecudne... Już wybrałam jaki chce:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 12:55
-
Chmurka wrote:Audrey faktycznie śliczne te spiworki z Jukki ale żaden nie jest na suwak... I jakoś nie wyobrazam sobie wsadzić w to dziecko tak od góry:D ale rożki mają przecudne... Już wybrałam jaki chce:D
-
Pogoda super, że u Twojego synka wszystko ok. Mój Juleczek tak się dzisiaj rozkopał, że az mi bluzka delikatnie chodziła
Co do ubrań to mam jedną sukienkę ciążową z bonprixa. Muszę się jeszcze rozejrzeć za spodenkami. Z górą nie mam problemów.
Dziś przyszła dostawa ze smyka. Porównałam rozmiary z Pepco to body z Pepco na 62 to 56 Smykowe. Czy wy też zauważyłyście taką różnicę?
Na ostatniej wizycie kazano mi się zgłosić do POZ w sprawie położnej. Dzwoniłam, ale ma być po 14. Chociaż przez tą koronę to pewnie i tak nic nie będzie.
Pogoda, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Freja baby shower nie planuje, ale to w sumie dlatego że nie mam za wielu koleżanek.
Te ubranka co Qunai kupiła ten trojpak to na allegro firma George;) też ja o to pytałam;)
A co do kokonów to mam po bratanku. Zobaczymy czy wykorzystam i do czego... Może będzie w tym na kanapie na górze leżał bobas... Zobaczymy;) ale rożek chce kupić na pewno;)Freja000 lubi tę wiadomość
-
Do spania ubierałam dzieciakom body i tyle 😜 jak były niemowlakami to zawijałam w rożek i kładłam do łóżeczka, jak starsze kocyk zastąpił rożek.
Moje dzieciaki nigdy nie marzły, a w razie czego miałam przygotowane półśpiochy.
Freja000 ja miałam baby shower jak byłam w ciąży z synem, super polecam każdej z Was!
U mnie wszystko zaplanowała siostra i cała impreza była wielką niespodzianką.Freja000 lubi tę wiadomość
-
A jak dziewczyny u Was z rozstępami ?
Ja widzę że pojawiają mi się już czerwone kreseczki na brzuchu wiec mnie niestety nie ominą
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Jaśmina wrote:Dziś przyszła dostawa ze smyka. Porównałam rozmiary z Pepco to body z Pepco na 62 to 56 Smykowe. Czy wy też zauważyłyście taką różnicę?
Podbijam pytanie - może któraś mama będzie tak miła i porówna rozmiarówki np Pepco, Lidl, Smyk, H&M, 5-10-15, Sinsay, Reserved?08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Pogoda wrote:Ale się rozpisałyście
witam się po prenatalnym
mamy 370g zdrowego chłopca
nie za bardzo chciał współpracować, wstydzi się chyba i buzi nie pokazał, ale to co ma między nogami to bez problemu 😂
U mnie teściowa póki co nic nie narzuca oprócz tego, że jej się imie Julian nie podoba. No i dziś weszła i pyta : "wszystko w porządku u lekarza? Bo mi się tak źle coś śniło ostatnio" to jej powiedziałam, że ten komentarz jest nie na miejscu, bo jest wszystko w porządku...
Co do ciuszków nie mam doświadczenie ale wydaje mi się że śpiochy odpadają. Na noc pajacyki a w ciągu dnia może body i polspiochy. Tak sobie to wyobrażam, a jak się bedzie w praktyce to się okaże
Gratuluję udanej wizyty.