!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia tez ostatnio mialam takie problem jak jechalam np do lekarza, ze nie mam w co sie ubrac 😅
Jeszcze jakas sukienke na obiad rodzinny mam.. ale tak, zeby wyjsc na spacer poza dom to mam wrazenie, ze wygladam jak lump.. dzien w dzien na zmiane 3 pary legginsow i jedne dresy... plus zmiana koszulek ale te zaczynaja byc za krotkie.. dobrze, ze legginsy ciazowe sa wysokie 😅
Tez zastanawialam sie nad legginsami wczoraj w hm ale balam sie o jakos a cena nie jest niska. Zamowilam tylko hipstery ciazowe w 5 paku bo majtek tez zacznalo mi brakowac. Jak wczesniej bylam team stringi tak w ciazy zle mi w nich i chodze tylko w figach itp.
Legginsy mam tylko z lidla. Powiem tak jakosc fajna ale moglaby byc lepsza. Tyle, ze za ta cene sa super. Mam ciut za duze więc mi non stop opadaja 🙄 jak kucam np w ogrodku podczas siania to maz smial sie, ze przeswituje mi pupa. I teraz chcialam zamowic kolejne mniejsze ale tak sie zastanawiam czy te obcisle od razu nie beda jakies przeswitujace...
A ja tunik zeby zaslonic pupe nie mam wogole...
No i tez szkoda mi teraz wydac duzo na kolejne legginsy gdzie wolalabym cos kupic na codzien ale w miare ladnego.. np sukienki bo raczej niedlugo bedziemy mogly je nosic..Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dave zebys wiedziala jaka ja mialam satysfakcje jak mowilam, ze bedzie chlopak i ostatnio zamknelam usta zdjeciem siusiaka 😁😁😁 moja radosc bez cenna 😁😁😁 te utarcia nosa czasem po takim sluchaniu komentarza sa milusie 😂😇
Ja ostatnio na wizycie lekarzowi jeszcze mowilam, ze ruchow chyba nie czuje albo nie chce ich mylic z czyms innym.
Ale teraz wieczorem juz czuje wyraznie jak sie poloze. Pełno takich pekajacych babelkow a czasem to juz wiem, ze lekki kopniak. Maz jak położy reke tez cos czuje. Ale to glownie wieczorem i nieraz np po obiedzie a tak to spokoj.
Ale ja nigdy nie zapytalam na ktorej scianie jest ulozone 🙄Dave87, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyAncys, no właśnie, 3 tygodnie to sporo, pocieszylas mnie
mój brzuch tez nie skacze, tylko tak w środku to odczuwam czasami. I właśnie od trzech dni czuję dziwny ból co jakiś czas po prawej stronie, tak jakby właśnie maluch sobie jakiś narząd wewnętrzny opatrzył 😀
-
nick nieaktualnyJoana, właśnie te legginsy z hm są bardzo fajne i wydaje mi się, ze jakoś bardzo nie przeswitują
Z sukienkami to na razie się wstrzymuję, bo mam sporo letnich takich luźnych, które spokojnie będę nosić z brzuszkiem. Kilka jeszcze kupiłam w ciąży z synem (też wrzesniowy).
Bardziej myślę o krótkich spodenkach, ale te ceny typowo ciązowych mnie przerażają.
Koszulki też chciałam kupić po prosru jakieś rozmiar lub dwa większe w normalnych sieciowkach, bo z nazwą ciążowe to już cena skacze, ale ja lubię przymierzyc, a tu nie ma jak 😀
A oddawanie kurierem mnie stresuje 😂 -
Ale macie historie z tesciowymi.. musicie wpuszczac jednym uchem a wypuszczac drugim. Ja mam taka tesciowa,ze ona do mnie nic nie powie tylko tesciowi za uchem trajkocze na nas 😂 ale tesc porzadny facet i nieprzekazuje nam haha.
Co do ciuszkow to ja jestem team pajace dla noworodka.najlatwiej sie to ogarnia. Pytacie o rozmiar pajaca wyjsciowego - uwazam,ze lepiej wziac 62 bo jak nam sie porodzą dzieci we wrzesniu to zanim bedzie chlodno to troszke podrosną. Albo jakis uzywany 56 wziac zeby nie bylo szkoda jak sie nie zalozy w ogole. Tak sobie mysle.
Co do legginsow z lidka to te troszke drozsze sa fajne, grubsze takie ale w samych leggi i koszulce niezakrywajacej pupy bym nie wyszla bo nie jestem ja 100%pewna,ze nie przeswitują. Laseczki czy ktoras ma naprawde duuuzy biust? (Ja mam 80G) macie jakis pomysl na te pierwsze biustonosze do karmienia? W pierwszej ciazy kupilam ten bawelniany naaaajwiekszy odpinany do karmienia i mi nie pasowalza ciasny na cycka byl. Kupilam tez taki bawelniany odchylany (one sie przewijają na tych wszystkich stronach dla mam-jalies tam banana czy cos takiego haha) i ten byl lepszy. Mowie o takich pierwszych zwyklakach bo mam dwa na moj rozmiar od brafitterki przerobione do kp ale szukam takiego do szpitala i na te piwrwsze dni w domu.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie teściowie na szczęście się nie wtrącają. Daleko mieszkają i narazie jest luz. Ale wiem że szwagierka miała przesrane za każdym razem jak przyjeżdżała do teściów bo o wszystko się czepiali . Teraz mieszkam z rodzicami i czasem mama coś tam się wtrąci ale z mamą sobie radzę
to już ten etap wspólnego życia że potrafimy sobie powiedzieć co myślimy i nawet jak któraś się ofuczy to szybko przechodzi
-
Ale się rozpisałyście
witam się po prenatalnym
mamy 370g zdrowego chłopca
nie za bardzo chciał współpracować, wstydzi się chyba i buzi nie pokazał, ale to co ma między nogami to bez problemu 😂
U mnie teściowa póki co nic nie narzuca oprócz tego, że jej się imie Julian nie podoba. No i dziś weszła i pyta : "wszystko w porządku u lekarza? Bo mi się tak źle coś śniło ostatnio" to jej powiedziałam, że ten komentarz jest nie na miejscu, bo jest wszystko w porządku...
Co do ciuszków nie mam doświadczenie ale wydaje mi się że śpiochy odpadają. Na noc pajacyki a w ciągu dnia może body i polspiochy. Tak sobie to wyobrażam, a jak się bedzie w praktyce to się okażeerre, Ounai, Audrey, ancys85, Ptysio, Jaśmina, pap86, Krokodylica, joana, edka85, Asia000, Leeila26, Domi1995, Natalii, Evva, maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość
-
A co do legginsów to ja zamówiłam na allegro jakies tanie, bo w lidlu nie było za bardzo wyboru z ciuchów jak szukalam i nie chciało mi się płacić za przesyłkę
ale te z allegro są średnie
wzięłam m a jest wg mnie jak s i są sztywne bardzo więc kiepski zakup. Ale liczę na to że później wskoczę w sukienki
-
Ounai worki próżniowe kupowałam w kauflandzie, bardzo sobie je chwalę, firmy nie pamiętam ale pewnie też z chin, jak wszystko teraz 😂 do nich były dołączone takie suwaczki, które dobrze domykają worek żeby nie było żadnych szpar, piszę o tym ponieważ nie wiem czy we wszystkich on występuje.
W Ikea w zeszłym roku się pojawiły, nie wiem jaka jakość ale w obecnej sytuacji i tak nieosiągalne, ponieważ przygotowanie zakupów i wysyłka bardzo droga.
Ubranka bardzo ładne!
Pogoda super że u Julianka wszystko dobrze 😁 -
Natalii, ja mam tylko z Lidla legginsy, są bardzo fajne jednak myślę że mogłyby być lepsze. Cena super więc warto. W sumie mam 4 pary 2x S i 2x M, bo może w S się potem nie zmieszczę. Za to kupiłam ostatnio w h&m sukienkę ciążową taką zwykłą za 60zl. Bardzo fajne, jakość super, część brzuszna typowo ciążowa więc na pewno posłuży do końca.
Co do ruchów to u mnie też łożysko na przedniej ścianie. Tydzień temu czułam Małą wysoko, jak się wierci, podejrzewam że teraz jest bardzo nisko bo coś tam czuję właśnie. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem co mam czuć i jak, czekam na takie prawdziwe kopniecia to będę spokojniejsza. Bo tak to się stresuję czy to ruchy czy jelita czy sobie coś wkręcam.
Ounai, to za te pajac z allegro George tak?
Chmurka, ja nosiłam 70E. Teraz miałam zamówione takie materiałowe i noszę do spania. Na codziennie adoptowalam od mamy parę staników a typowo ciążowo-do karmienia będę zamawiać bliżej końca, może wtedy będzie można już iść do normalnej brafiterki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 12:12
Natalii lubi tę wiadomość