X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już dwie kreseczki na piersiach:( więc też mnie nie ominie

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina tak, rozmiary z pepco zawsze wypadają mniejsze. Z lidla znowu większe niż gdzie indziej.

Jaśmina, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku lubiłam porównywać sobie rozmiary z do hm. U nas tak najbardziej pasowały do wieku. No k zgadzam się że lupilu większa rozmiarowka, zara w większości mniejsza lub równa. No i next bardzo zbliżony do hm. Smyk na moje równy lub mniejszy

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 19:29

Annia, Domi1995 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ja na pewno kupię kokon. Chociażby żeby na kanapie małą położyć.

Wiem że rozmiary z pepco są założone o 1 rozmiar.

Freja000 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    A poradzi któraś co z tymi śpiworkami do spania?0-6 miesięcy. Letni? Zimowy? Oba?
    Jeśli już to bym kupiła taki niezbyt gruby, bo w zimie w mieszkaniu przecież i tak ciepło. Ale ja nie planuje kupować wcale śpiworka. Córka spała na początku w rożku, później pod kocykiem. I teraz mam zamiar zrobić tak samo.

Jaśmina, Chmurka lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje kupic śpiworki. Jeden juz mam z 51015 zamowilam. Rozmiar 0-6m. Grubosc 1.5 wiec taki jesienny ale grubszego nie biore.
    Chce zamowic jeszcze jeden awaryjnie gdyby pampers przelecial...
    Ale juz chce wziac z moterhood muslinowy na 51015 jest ale rozmiar 0-18. Zobacz sobie Chmurka. Moim zdaniem fajne rozwiazanie, bo sa pomniekszane paszki na napy dla mniejszych dzieci i tak samo dol, zeby nie byl za dlugi. Jednak zawsze wychodzi praktyczniej.
    Grubego czyli 3.5 tog nie planuje bo wtedy dziecko to trzeba byloby klasc chyba w pampersie w zime kiedy w domu jest ciepło. A u nas pokoi Adasia jest bardzo cieply.
    Ja jestem bardzo za spiworkami wlasnie ze wzg ze dziecko czesto sie odkrywa. Ja tez ale nie znaczy ze pozniej w nocy nie budze sie zziebnieta. wole dziecko polozyc w spiworku to bedzie mu cieplo ale i wygodnie.
    Moja siostra uzywa i bardzo sobie chwali ale wlasnie te takie cienkie lub srednie.

Do stanikow nie doradze.. mam sredni biust, teraz wiekszy ale i tak nie jest na bogato 😅

Qunai sliczne ciuszki 😍

Przyszla nam przesylka ze Smyka. Ekspresowo. W sumie zamawialismy w czwartek wieczorem ten Chicco i juz jest 😊 jak maz wroci to złożymy i bedziemy cieszyc oko.
    Tylko chcialam szary to czemu maz kupil turkusowy 🙄🙄🙄 faceci 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 14:41

Ounai lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w drugiej ciąży, tym razem łożysko na przedniej ścianie i pomimo, że pierwsze ruchy poczułam w 13 tygodniu to nadal są one bardzo nieuregulowane i delikatne. W pierwszej ciąży ruchu zaczęłam czuć w 17 tygodniu.

Mój syn bardzo chce brata, ja tam się gadaniem teściowej nie przyjmuje chociaż często takie coś mnie po prostu wkurza. Chciałabym córkę, ale może jako trzecie dziecko ;)
    Teraz chłopcy bardziej się że sobą dogadają.

Ja też planuje dość szybko zajść w kolejną ciążę, tzn chciałbym tak około rok po porodzie. Zresztą teraz miałam podobne plany no może o pół roku dłużej chciałam poczekać, ale niestety los chciał inaczej. Udało się zajsc w ciążę rok temu, ale niestety okazało się, że to ciąża pozamaciczna i wszystko bardzo odłożyło się w czasie, dlatego teraz chce czekać tylko tyle ile muszę po cesarce.

Co do ubranek to ja pajace ubierałam jako piżamki a w dzień bodziaki i spodenki albo pół śpiochy.

8p3os65gfezqfali.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kokona to fajnie dzidzius wyglada ale mi sie chyba nie sprawdzi. Pierworodnego kladkam na boczku i przykrywalam kocykiem, plecki podpieralam jaśkiem a ze i tak spalam jak mysz pod miotłą to ciagle mialam na niego oko,po karmieniu na drugi boczek i znowu kocykiem. Młode sie nie rozkopywalo jeszcze .
    :) ale spiworek polecam dla starszego co sie rozkopuje :)
    Co do rozmiarowki i jakosci to smyk i jego cool club to fajna jakosc i 56jest ok(dla podkulonego noworodka to wszystko bedzie troszke za duze jesli sie urodzi 50pare cm :) ) , 51015 ma jakies wieksze to 56 moim zdanie i jakosc gorsza jesli mowimy o tych tanszych bodziakach.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    A jak dziewczyny u Was z rozstępami ?
    Ja widzę że pojawiają mi się już czerwone kreseczki na brzuchu wiec mnie niestety nie ominą
    U mnie na szczęście cisza w tym temacie. Po pierwszej ciąży mi nic nie przybyło, wiec teraz smaruje się i liczę na to, że będzie podobnie :)

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam rozstepow w tej ciazy ale wiem,ze mi wyjdą :/ pod koniec ciazy z synem pekala mi skora pod pepkiem i troszke nad pepkiem :( daly brzuch zorany wlasnie na koncowce ciazy ale zbladło i mam to w nosie. W dwuczesciowym kostiumie nie bede chodzic. Teraz pewnie na gorze brzucha mi wyjdą bo babzol duzy z nadwagi a do tego dochodzi powiekszająca sie macica..trzeba pic duzo wody i nawilzac skore. Jak sie ma tendencje to i tak wyjdą :(
    Co do ruchow to tez przewiduje,ze mam na przedniej scianie lozysko bo ruchy czuje tylko po bokach choc juz coraz wiecej tez jak leze na plecach jak sie kreci.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Freja, ja na pewno kupię kokon. Chociażby żeby na kanapie małą położyć.

Wiem że rozmiary z pepco są założone o 1 rozmiar.

Ja planuję kupić kokon, wcześniej nie było takich cudów bo pewnie już bym miała 😜 i rożek. Zajrzałam na stronę jukki, fajne rzeczy tam mają i przystępne ceny, dzięki za polecenie, bo jakoś wcześniej nie trafiłam na ten sklep.
    Fajne rzeczy też są na fikimiki 😉

• joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza na razie i rozstępów zero...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to Jukki sprzedaje też na allegro, więc jak ktoś ma smarta to wysyłka gratis i ewentualny zwrot ;)

Ja planuję na pewno rożek, a później chyba śpiworek właśnie, żeby się mała nie odkopywała. Kokon chyba też kupię.

Dziękuję za odpowiedzi dotyczące rozmiarówek i liczę na więcej :D

Chmurka, Jaśmina lubią tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja, dzięki, nie wiedziałam że sprzedają na allegro. A akurat mam smart ☺

Co do rozstępów, to wyszło mi tydzień temu 6 kresek na prawym boku. Jak dorastałam to też mi wychodziły więc nic dziwnegowbego dla mnie.

Do tych dziewczyn co mają to łożysko na przedniej ścianie - czy te wasze ruchy to też jest takie jakby smyranie, przelewanie, przepychanie? Takie że siedzicie i nagle czujecie że coś tam się rusza? 🤔

A ja mam pytanie do mam ☺ ja to wygląda że spaniem u maluchów? Układa się że na pleckach, tak? A nie zakrztusi się jak np uleje? Tzn wiem że po karmieniu musi się dziecku odbić ale potem jak się go położy i ulewę znowu a mnie nie będzie? I co z odkształceniem główki? Jak leży na pleckach to nie spłaszcza się? Jeśli to głupie pytanie to przepraszam ale w ogóle nie znam się na tych rzeczach 🤦

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 19:30

Jaśmina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja już czuję kopniaki.

Dziecko powinno się układać w różnych pozycjach.
    Jak kładziesz na pleckach, zaleca się układać główkę raz w jednym raz w drugim kierunku (prawo-lewo). Trzeba tego pilnować, żeby się nie zrobiła asymetria ciała, ja przez to rehabilitowałam syna, z tym że mój akurat się z nią urodził, wtedy też nie odkształca się główka.
    Na boczku ale warto wtedy podłożyć coś, żeby maluszek nie przekręcił się na brzuszek i nie poddusił.
    Zaleca się też częste kładzenie na brzuszku.

Do odbijania nie trzeba brać dziecka jeśli mu się nie ulewa i nie ma refluksu ale wtedy warto na boczku kłaść, w razie "W".
    Są do kupienia specjalne poduszki typu kliny ale wystarczy np. złożyć kocyk w rulon i podłożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:20

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do układania maluszka do snu to zalecane jest właśnie układanie na pleckach, z główką zwróconą raz w jedną raz w drugą stronę. Właśnie po to, aby się nie odkształcała a jak maluch uleje to wyleci to na bok.

Ale jak to bywa z zaleceniami to co przyjęte za dobre nie u każdego się sprawdzi. Moja córka od ok 2 tygodnia życia była układana do snu tylko na brzuszku. Wiem, że ta pozycja jest uznawana z a niebezpieczną itd ale przy naszych problemach z kolkami w tej było najlepiej. Tak nam doradziła położna. Córka była duża i silna nie miała już wtedy problemu z trzymaniem i przekręcaniem główki.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kladliśmy w różnych pozycjach.
    Położna w szkole rodzenia poradziła nam, że jeśli mamy dostęp do łóżeczka tylko z jednego boku, to żeby kłaść dziecko glowka raz w jedną stronę, raz w drugą - chodzi tu o bodźce, zeby szly równomiernie, a nie ze zawsze z jednej strony.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po wizycie będzie dziewuszka ♥️♥️ ale jestem szczęśliwa :)
    Mała waży 330 gram

Leeila26, Asia000, Freja000, ancys85, Ptysio, Chmurka, Krokodylica, Jaśmina, to_tylko_ja, Szczęśliwa, edka85, Ounai, Natalii, Pogoda, joana, Annia, erre, Evva, pap86, maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ