!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy pierwszym dziecku lubiłam porównywać sobie rozmiary z do hm. U nas tak najbardziej pasowały do wieku. No k zgadzam się że lupilu większa rozmiarowka, zara w większości mniejsza lub równa. No i next bardzo zbliżony do hm. Smyk na moje równy lub mniejszy
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Chmurka wrote:A poradzi któraś co z tymi śpiworkami do spania?0-6 miesięcy. Letni? Zimowy? Oba?
Jaśmina, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Ja planuje kupic śpiworki. Jeden juz mam z 51015 zamowilam. Rozmiar 0-6m. Grubosc 1.5 wiec taki jesienny ale grubszego nie biore.
Chce zamowic jeszcze jeden awaryjnie gdyby pampers przelecial...
Ale juz chce wziac z moterhood muslinowy na 51015 jest ale rozmiar 0-18. Zobacz sobie Chmurka. Moim zdaniem fajne rozwiazanie, bo sa pomniekszane paszki na napy dla mniejszych dzieci i tak samo dol, zeby nie byl za dlugi. Jednak zawsze wychodzi praktyczniej.
Grubego czyli 3.5 tog nie planuje bo wtedy dziecko to trzeba byloby klasc chyba w pampersie w zime kiedy w domu jest ciepło. A u nas pokoi Adasia jest bardzo cieply.
Ja jestem bardzo za spiworkami wlasnie ze wzg ze dziecko czesto sie odkrywa. Ja tez ale nie znaczy ze pozniej w nocy nie budze sie zziebnieta. wole dziecko polozyc w spiworku to bedzie mu cieplo ale i wygodnie.
Moja siostra uzywa i bardzo sobie chwali ale wlasnie te takie cienkie lub srednie.
Do stanikow nie doradze.. mam sredni biust, teraz wiekszy ale i tak nie jest na bogato 😅
Qunai sliczne ciuszki 😍
Przyszla nam przesylka ze Smyka. Ekspresowo. W sumie zamawialismy w czwartek wieczorem ten Chicco i juz jest 😊 jak maz wroci to złożymy i bedziemy cieszyc oko.
Tylko chcialam szary to czemu maz kupil turkusowy 🙄🙄🙄 faceci 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 14:41
Ounai lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja jestem w drugiej ciąży, tym razem łożysko na przedniej ścianie i pomimo, że pierwsze ruchy poczułam w 13 tygodniu to nadal są one bardzo nieuregulowane i delikatne. W pierwszej ciąży ruchu zaczęłam czuć w 17 tygodniu.
Mój syn bardzo chce brata, ja tam się gadaniem teściowej nie przyjmuje chociaż często takie coś mnie po prostu wkurza. Chciałabym córkę, ale może jako trzecie dziecko
Teraz chłopcy bardziej się że sobą dogadają.
Ja też planuje dość szybko zajść w kolejną ciążę, tzn chciałbym tak około rok po porodzie. Zresztą teraz miałam podobne plany no może o pół roku dłużej chciałam poczekać, ale niestety los chciał inaczej. Udało się zajsc w ciążę rok temu, ale niestety okazało się, że to ciąża pozamaciczna i wszystko bardzo odłożyło się w czasie, dlatego teraz chce czekać tylko tyle ile muszę po cesarce.
Co do ubranek to ja pajace ubierałam jako piżamki a w dzień bodziaki i spodenki albo pół śpiochy. -
Co do kokona to fajnie dzidzius wyglada ale mi sie chyba nie sprawdzi. Pierworodnego kladkam na boczku i przykrywalam kocykiem, plecki podpieralam jaśkiem a ze i tak spalam jak mysz pod miotłą to ciagle mialam na niego oko,po karmieniu na drugi boczek i znowu kocykiem. Młode sie nie rozkopywalo jeszcze .
ale spiworek polecam dla starszego co sie rozkopuje
Co do rozmiarowki i jakosci to smyk i jego cool club to fajna jakosc i 56jest ok(dla podkulonego noworodka to wszystko bedzie troszke za duze jesli sie urodzi 50pare cm) , 51015 ma jakies wieksze to 56 moim zdanie i jakosc gorsza jesli mowimy o tych tanszych bodziakach.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dave87 wrote:A jak dziewczyny u Was z rozstępami ?
Ja widzę że pojawiają mi się już czerwone kreseczki na brzuchu wiec mnie niestety nie ominą -
Ja jeszcze nie mam rozstepow w tej ciazy ale wiem,ze mi wyjdą
pod koniec ciazy z synem pekala mi skora pod pepkiem i troszke nad pepkiem
daly brzuch zorany wlasnie na koncowce ciazy ale zbladło i mam to w nosie. W dwuczesciowym kostiumie nie bede chodzic. Teraz pewnie na gorze brzucha mi wyjdą bo babzol duzy z nadwagi a do tego dochodzi powiekszająca sie macica..trzeba pic duzo wody i nawilzac skore. Jak sie ma tendencje to i tak wyjdą
Co do ruchow to tez przewiduje,ze mam na przedniej scianie lozysko bo ruchy czuje tylko po bokach choc juz coraz wiecej tez jak leze na plecach jak sie kreci.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey wrote:Freja, ja na pewno kupię kokon. Chociażby żeby na kanapie małą położyć.
Wiem że rozmiary z pepco są założone o 1 rozmiar.
Ja planuję kupić kokon, wcześniej nie było takich cudów bo pewnie już bym miała 😜 i rożek. Zajrzałam na stronę jukki, fajne rzeczy tam mają i przystępne ceny, dzięki za polecenie, bo jakoś wcześniej nie trafiłam na ten sklep.
Fajne rzeczy też są na fikimiki 😉 -
Jakby co to Jukki sprzedaje też na allegro, więc jak ktoś ma smarta to wysyłka gratis i ewentualny zwrot
Ja planuję na pewno rożek, a później chyba śpiworek właśnie, żeby się mała nie odkopywała. Kokon chyba też kupię.
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące rozmiarówek i liczę na więcejChmurka, Jaśmina lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
to_tylko_ja, dzięki, nie wiedziałam że sprzedają na allegro. A akurat mam smart ☺
Co do rozstępów, to wyszło mi tydzień temu 6 kresek na prawym boku. Jak dorastałam to też mi wychodziły więc nic dziwnegowbego dla mnie.
Do tych dziewczyn co mają to łożysko na przedniej ścianie - czy te wasze ruchy to też jest takie jakby smyranie, przelewanie, przepychanie? Takie że siedzicie i nagle czujecie że coś tam się rusza? 🤔
A ja mam pytanie do mam ☺ ja to wygląda że spaniem u maluchów? Układa się że na pleckach, tak? A nie zakrztusi się jak np uleje? Tzn wiem że po karmieniu musi się dziecku odbić ale potem jak się go położy i ulewę znowu a mnie nie będzie? I co z odkształceniem główki? Jak leży na pleckach to nie spłaszcza się? Jeśli to głupie pytanie to przepraszam ale w ogóle nie znam się na tych rzeczach 🤦 -
Audrey ja już czuję kopniaki.
Dziecko powinno się układać w różnych pozycjach.
Jak kładziesz na pleckach, zaleca się układać główkę raz w jednym raz w drugim kierunku (prawo-lewo). Trzeba tego pilnować, żeby się nie zrobiła asymetria ciała, ja przez to rehabilitowałam syna, z tym że mój akurat się z nią urodził, wtedy też nie odkształca się główka.
Na boczku ale warto wtedy podłożyć coś, żeby maluszek nie przekręcił się na brzuszek i nie poddusił.
Zaleca się też częste kładzenie na brzuszku.
Do odbijania nie trzeba brać dziecka jeśli mu się nie ulewa i nie ma refluksu ale wtedy warto na boczku kłaść, w razie "W".
Są do kupienia specjalne poduszki typu kliny ale wystarczy np. złożyć kocyk w rulon i podłożyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:20
-
Co do układania maluszka do snu to zalecane jest właśnie układanie na pleckach, z główką zwróconą raz w jedną raz w drugą stronę. Właśnie po to, aby się nie odkształcała a jak maluch uleje to wyleci to na bok.
Ale jak to bywa z zaleceniami to co przyjęte za dobre nie u każdego się sprawdzi. Moja córka od ok 2 tygodnia życia była układana do snu tylko na brzuszku. Wiem, że ta pozycja jest uznawana z a niebezpieczną itd ale przy naszych problemach z kolkami w tej było najlepiej. Tak nam doradziła położna. Córka była duża i silna nie miała już wtedy problemu z trzymaniem i przekręcaniem główki. -
My też kladliśmy w różnych pozycjach.
Położna w szkole rodzenia poradziła nam, że jeśli mamy dostęp do łóżeczka tylko z jednego boku, to żeby kłaść dziecko glowka raz w jedną stronę, raz w drugą - chodzi tu o bodźce, zeby szly równomiernie, a nie ze zawsze z jednej strony.
-
Dziewczyny my już po wizycie będzie dziewuszka ♥️♥️ ale jestem szczęśliwa
Mała waży 330 gramLeeila26, Asia000, Freja000, ancys85, Ptysio, Chmurka, Krokodylica, Jaśmina, to_tylko_ja, Szczęśliwa, edka85, Ounai, Natalii, Pogoda, joana, Annia, erre, Evva, pap86, maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪