X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ja mam po synku spiworek letni, zimowy i kolejny letni. Ten zimowy prawie nie był używany. Ale bardzo polecam śpiworki, przede wszystkim jak Freja pisze -sa bezpieczniejsze. A druga kwestia to dziecko się nie rozmowie, nie trzeba to co chwilę napływać, itp. ;)

Ja w ogole nie wiem komu sie chce jewzcze kocyki i kolderki stosowac. Biegac ciagle w nocy i sprawdzac czy dziecko sobie na glowe nie naciagbelo albo czy nie lezy odkryte.
    Ja mam duzo roznych od puchowych po cieniutkie letnie od niemowlaka po 3 latka.

Chmurka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie Tulika. Czy któraś używała? Rodzaj cienkiego śpiworka ale takiego który spowija dziecko ale jednocześnie nie jest sztywny co nie zaburza motoryki dziecka, nie doprowadza do wybudzenia przez odruch moro, dziecko lepiej śpi i redukuje kolki (chociaż w to wierzę średnio). Rodzice na ich stronie i fb sobie bardzo go chwalą i zastanawiam się nad nim 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 18:58

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 19:30

Domi1995 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja czuję ruchy bardzo wyraźnie i to co jakiś czas praktycznie przez cały dzień, ale u mnie trzecia ciąża. Z każdą kolejną ciążą czuć ruchy coraz szybciej.

No wlasnie mnie dziwi ze ja ich nie czuje. Ale widzialam ze na usg sie maluch ruszal.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dzięki za ostrzeżenie będę weryfikować, nie polegam tylko na tej szkole. Jak macie jeszcze jakieś miejsca czy książki gdzie się można doszkalać to dajcie znać.

Ja dzwoniłam do położnej ( przynajmniej wiem kto to jest), to powiedziała, że ona wie, że powinniśmy mieć spotkania, ale ze względu na tą koronę to nawet wizyty patronażowe po porodzie się nie odbywają :(

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie Tulika. Czy któraś używała? Rodzaj cienkiego śpiworka ale takiego który spowija dziecko ale jednocześnie nie jest sztywny co nie zaburza motoryki dziecka, nie doprowadza do wybudzenia przez odruch moro, dziecko lepiej śpi i redukuje kolki (chociaż w to wierzę średnio). Rodzice na ich stronie i fb sobie bardzo go chwalą i zastanawiam się nad nim 🤔

Ja uzywalam woombie i mojemu dziecku to bardzo bardzo pomoglo (pierwszy mial duzy problem z samowybudzaniem). Ja bym za to nobla komis dala 😍. Dla mnie to byl cud jak to dzialalo. Maly nie mogl zasnac a jak go w to zapinalam to wierz lub nie zasypial jak za dotkbieciem czarodziejskiej rozdzki w pare sekund!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Ounai dzięki za ostrzeżenie będę weryfikować, nie polegam tylko na tej szkole. Jak macie jeszcze jakieś miejsca czy książki gdzie się można doszkalać to dajcie znać.

Ja dzwoniłam do położnej ( przynajmniej wiem kto to jest), to powiedziała, że ona wie, że powinniśmy mieć spotkania, ale ze względu na tą koronę to nawet wizyty patronażowe po porodzie się nie odbywają :(

Ja też dziś dzwoniłam do położnej z polecenia od mojej lekarki i wizyty patronażowe się odbywają i nawet powoli zaczyna się osobiście spotykać z pacjentkami. Prowadzi szkole on line, ale trzeba się odpowiednio wcześnie zapisać, bo udostępnia to na jakiejś platformie. Ok czerwca lub lipca się odbędzie. Ale mówiła że może się okazać że zmienia się wytyczne i może koło lipca uda się zorganizować normalne zajęcia, ale to będzie mówić na bieżąco. Potwierdziła że na porod rodzinny raczej nie ma co liczyć. 1500 kosztuje opłata położnej na wyłączność i płaci się po porodzie. Ale zrozumialam, że może trafić się tak że ona np będzie na urlopie jak zacznę rodzic wcześniej i zonk. Albo będzie miec 2 pacjentki w tym samym dniu. Także nie wiem czy to ma sens. Zobaczę jak będę się czuć po szkole rodzenia

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja uzywalam woombie i mojemu dziecku to bardzo bardzo pomoglo (pierwszy mial duzy problem z samowybudzaniem). Ja bym za to nobla komis dala 😍. Dla mnie to byl cud jak to dzialalo. Maly nie mogl zasnac a jak go w to zapinalam to wierz lub nie zasypial jak za dotkbieciem czarodziejskiej rozdzki w pare sekund!

No właśnie czytałam że dlatego że jest spowite jak w łonie matki szybciej się uspokaja i zasypia ☺

Jasmina, u nas wizyty patronażowe odbywają się normalnie.

Jaśmina lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby któraś była zainteresowana to na stronie Lidla już pojawiła się ta nowa kolekcja, która ma być od 4 maja w sklepach. Pozamawiałam trochę już :D

Ja myślę też o jakimś otulaczu, bo dobre opinie słyszałam.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motherhood ma spiworki z rozpiska jaka grubosc spiworka na jaka temperature w pokoju i jaka grubosc ubran dziecka..
    Stad moim zdaniem 1.5 to najrozsadniejszy wybor jesli mamy cieple pomieszczenie. I chcemy cos ubrac cienkiego dziecku do spiworka.

Kochane gratuluje udanych wizyt ❤

Audrey ja mam 22 tc i nie czuje jakichs wyraznych ruchow. I tak jak pisałam sa glownie wieczorem jak leze.
    Ale mnie lekarz uspokajal, ze to pierwsza ciaz wiec tak moze byc. I nie stresowac sie, bo rownie dobrze mam czas do 23 tc zeby poczuc delikatne ruchy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja też dziś dzwoniłam do położnej z polecenia od mojej lekarki i wizyty patronażowe się odbywają i nawet powoli zaczyna się osobiście spotykać z pacjentkami. Prowadzi szkole on line, ale trzeba się odpowiednio wcześnie zapisać, bo udostępnia to na jakiejś platformie. Ok czerwca lub lipca się odbędzie. Ale mówiła że może się okazać że zmienia się wytyczne i może koło lipca uda się zorganizować normalne zajęcia, ale to będzie mówić na bieżąco. Potwierdziła że na porod rodzinny raczej nie ma co liczyć. 1500 kosztuje opłata położnej na wyłączność i płaci się po porodzie. Ale zrozumialam, że może trafić się tak że ona np będzie na urlopie jak zacznę rodzic wcześniej i zonk. Albo będzie miec 2 pacjentki w tym samym dniu. Także nie wiem czy to ma sens. Zobaczę jak będę się czuć po szkole rodzenia
    No to fajnie Ci się trafiło. Ja jak moją zapytałam co mam mieć do szpitala w którym chcę rodzić ( na ich stronie nie ma wyprawki) to mnie zbyła :-(

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    No to fajnie Ci się trafiło. Ja jak moją zapytałam co mam mieć do szpitala w którym chcę rodzić ( na ich stronie nie ma wyprawki) to mnie zbyła :-(

To nieładnie z jej strony. Wiem, że z położnymi bywa różnie, dlatego cieszę się że lekarka miała mi kogo polecić z tego szpitala w którym mam zamiar rodzic. Z rozmowy wydaje się sympatyczna i napewno doświadczona :)

Jaśmina lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Dziewczyny, jakby któraś była zainteresowana to na stronie Lidla już pojawiła się ta nowa kolekcja, która ma być od 4 maja w sklepach. Pozamawiałam trochę już :D

Ja myślę też o jakimś otulaczu, bo dobre opinie słyszałam.

Ja tez juz zrobilam zakupy dla dzidzi i dla siebie stanik 😁😁😁

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    92641d35e2a5.jpg
    Pytki ♥️

Jaśmina, Pogoda, Ptysio, Domi1995, Krokodylica, erre, joana, Leeila26, pap86, Asia000, Ounai, Audrey, maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Aina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytkim gratuluje udanych wizyt i siusiakow i szparek jak to nazywacie

Ja mam tysiace rozstepow mam caly brzuch potargany to mija 3 ciąża pewnie bedzie jezzcze wiecej takie geny smaruje bio oil ale nic nie daje

Co do spania ja jestem panikara i ukladalam w rozku raz na jednym raz na drugim boku do spania wiadomo w czasem w ciągu dnia różne pozycje.

Co do wirusa trudny temat wyobrazcie sobie ze wczoraj wypadla mi plomba i musze isc do dentysty.i boje sie smiertelnie jakbym miala isc po swoj grób.tak sie boje ze moga mnie zarazic no bo przeciez nie zaloze maski i przylbicy jak mam wybebeszyc gębę.i jeszcze grzebac będą ale jak to zostawie i bedzie stan zapalny to zaszkodze dziecku.

Ruchow niestety nie czuje ale gruba jestem niemiłosiernie.ale tez wystartowalam ze nieco powiekszona oponkom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 20:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Ja kupiłam woombie, kiedy mój syn miał kilka tygodni i praktycznie nie spał lub spał krótko i niespokojnie. U nas zdał egzamin i na pewno zabieram do szpitala dla maluszka. Wiem, ze nie każde dziecko potrzebuje/lubi itp. Ale po tym, co my przeszliśmy i jak odmieniło to nasze życie wręcz to zabieram i nie będę ryzykować 😂

• Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Wszytkim gratuluje udanych wizyt i siusiakow i szparek jak to nazywacie

Ja mam tysiace rozstepow mam caly brzuch potargany to mija 3 ciąża pewnie bedzie jezzcze wiecej takie geny smaruje bio oil ale nic nie daje

Co do spania ja jestem panikara i ukladalam w rozku raz na jednym raz na drugim boku do spania wiadomo w czasem w ciągu dnia różne pozycje.

Co do wirusa trudny temat wyobrazcie sobie ze wczoraj wypadla mi plomba i musze isc do dentysty.i boje sie smiertelnie jakbym miala isc po swoj grób.tak sie boje ze moga mnie zarazic no bo przeciez nie zaloze maski i przylbicy jak mam wybebeszyc gębę.i jeszcze grzebac będą ale jak to zostawie i bedzie stan zapalny to zaszkodze dziecku.

Ruchow niestety nie czuje ale gruba jestem niemiłosiernie.ale tez wystartowalam ze nieco powiekszona oponkom
    Też mi ostatnio wypadła plomba i byłam u dentysty ;)

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
  • Aina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave ale teraz w czasie pandemii ? Bo wciaz coraz wiecej zakażeń

• Evva Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt 😊 ale dzisiaj naprodukowalyscie dopiero nadrobilam 😀
    Ja wczoraj i dzisiaj siedzialam i szylam maseczki dla siebie i rodziny 😀 naprodukowalam ich z 30 😅
    Co do rozmiarow to hm, kapphl, newbie 56 wypada jak spore 62. Pepcowe 56 to typowe 56. W smyku 56 to jak sie trafi raz potrafi byc wielkie jak 62 innym standardowy rozmiar. Zara 56 to takie 56 raczej.

Ja juz duzo ubranek nakupowalam (esumie to baaardzo duzo🙈). U mnie mala bedzie spala na monitorze oddechu wiec bedzie spala na brzuszku, bo synkowi ta pozycja pomagala na problemy brzuszkowe no i jest dobra dla bioderek. Na poczatku pewnie bedzie spala w cieniutkim pajacyku i przykryta bedzie co najwyzej muslinowa pieluszka (jakby nie spala na monitoze oddechu to bym jej na pewno nie przykrywala kocykiem czy pieluszka). Ja mialam termin na 1.09. ale przesuna sie z usg na 31.08 😊 a patrzac n to ze bedzie cesarka to obstawiam tak 15-20.08. Takze liczac na to ze bedzie cieplo pokupowalam troche tez letnich rzeczy do spania i chodzenia 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 21:19

Dave87 lubi tę wiadomość

nzjd9n73iyv5tlqm.png

02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Dave ale teraz w czasie pandemii ? Bo wciaz coraz wiecej zakażeń
    Tak byłam na początku kwietnia jeszcze przed świętami . Na fotelu była jednorazowa nakładka zdezynfekowana , ja w rękawiczkach więc standardy były zachowane .

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r

27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    Walczymy dalej 💪
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ