X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!! Mam nadzieję, że w czwartek dołączę z równie dobrymi wieściami :) już się nie mogę doczekać..
    Co do rozstępów, u mnie ,,nowych" póki co nie ma
    Mam te, co miałam przed ciążą ;) ale jakby mniej widoczne.. skóra się rozciąga? :D
    Jukki znam, też na pewno coś od nich zamowie :) kokony bardzo mi się podobają i też się poważnie zastanawiam :D
    Robiłam zamówienie na 5-10-15, 19 kwietnia i 21 kwietnia - jeszcze nie mam :/.
    Byłam dzisiaj jeszcze po kwiatki w sąsiedniej wsi, jutro znowu sadzenie :) ehh oby szybko zleciało do czwartku ❤️

Dave87, Ounai lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie :) normalnie u mojej córki pojawiła się trzecia noga i jednak będzie zdrowy chłopak. Ale jestem w szoku 😂😂

Leeila26, Freja000, ancys85, Ptysio, Jaśmina, Krokodylica, Chmurka, Szczęśliwa, edka85, Asia000, Natalii, Pogoda, joana, Annia, erre, Evva, pap86, Ounai, Lola., maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:00

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale jaja! 😂
    A na pierwszych prenatalnych mówili, że dziewuszka? Kurcze ciekawe czy moja córka nie postanowi wypuścić trzeciej nogi 🤔

Freja, chyba bezsensu wałkować ten temat ciągle.. :/ mam podobne zdanie do Twojego, ale szkoda to roztrząsać cały czas, w sumie każdy ma prawo myśleć co chce, nie? Robisz trochę jak ,,kociarze" 😉 tylko zamiast ,,porozmawiajmy o Bogu" - ,,porozmawiajmy o koronawirusie" 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:12

Ounai, Freja000 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję kocyków... mówią, żeby nie przykrywac niemowląt kocykami, bo mogą się udusić. Stąd pomysł na śpiworek. A że mam pamięć złotej rybki to nie pamiętam w czym moje spały. ;)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    66e3d2caa338.jpg

Nie miałam pierwszych prenatalnych, ale na usg mi ginekolog mówiła, że siusiaka tam nie widzi. Chociaż to było 2 miesiące temu to jeszcze mało mogło być widać 😛

Leeila26, ancys85, Jaśmina, Krokodylica, Chmurka, edka85, Ounai, Asia000, Pogoda, joana, Evva, maja2024 lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne zdjęcie.. cudowny nosek ❤️ no tak, równie dobrze mogła powiedzieć, że nic nie widzi ;) mi lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka - trochę się nastawiłam 😂 najważniejsze, żebyśmy miały wszystkie ZDROWE dzieci 👍

Domi1995, Ounai, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie ma wyraźnych kopniaków. Może z kilka razy miałam tak że czułam że to kopnięcie. Dobra, teraz to się zmartwiłam, ale nie będę panikować bo za tydzień mam połówkowe.

Dave, Domi, gratuluję udanych wizyt ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:16

Domi1995, Dave87 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie panikuj! Ja 22tc, wyraźnymi i regularnymi a tym bardziej ,,kopniakami" bym tego nie nazwała co czuje 😁 Czuje ruchy po prostu. Nie wiem jak czuć kopniaka, po 30tc może będę umiała porównać. Lekarz mi kiedyś powiedział jak 2 dni nie czułam ruchów: nie denerwuj się, bo ona się nie będzie wtedy ruszać bo tez cała w strachu ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jak pisze Leeila nie panikuj, wszystko przed Tobą :) ja mam równo tydzień do przodu według Twojego suwaczka, no i u mnie trzecia ciąża.

Domi1995 idąc Twoim przykładem, może zakupy lepsze faktycznie po połówkowych 😂
    Gratuluję zdrowego synusia!

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ☺ po prostu panikara ze mnie. Staram się myśleć że czuję się dobrze, nic mnie nie boli więc z Małą też jest ok ☺ zobaczymy za tydzień w czwartek. Już się doczekać nie mogę bo na ostatniej wizycie mój ekran się wyłączył a myślałam że się zepsuł. I jak lekarz już na końcu chciał mi pokazać wargi sromowe to mówi czemu nie mówiłam że się wyłączył bo on tak czasem ma. A ja że myślałam że się zepsuł 🤦🤦🤦 i tak przegapiłam ponad pół godziny oglądania dziecka 🤦

Kolejne pytanie, to normalne że boję się tego że nie będę potrafiła dobrze podnieść dziecka bo to takie małe i wiotkie 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:40

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Dzięki ☺ po prostu panikara ze mnie. Staram się myśleć że czuję się dobrze, nic mnie nie boli więc z Małą też jest ok ☺ zobaczymy za tydzień w czwartek. Już się doczekać nie mogę bo na ostatniej wizycie mój ekran się wyłączył a myślałam że się zepsuł. I jak lekarz już na końcu chciał mi pokazać wargi sromowe to mówi czemu nie mówiłam że się wyłączył bo on tak czasem ma. A ja że myślałam że się zepsuł 🤦🤦🤦 i tak przegapiłam ponad pół godziny oglądania dziecka 🤦

Kolejne pytanie, to normalne że boję się tego że nie będę potrafiła dobrze podnieść dziecka bo to takie małe i wiotkie 🤔

Audrey, to też moja pierwsza ciąża i też podnoszenia się najbardziej boję, właściwie to chyba tylko tego. Po prostu nigdy nie trzymałam noworodka na rękach.

Z powodu zamknięcia szkół rodzenia, zaczęłam przerabiać tą szkołę online:
    https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia

Polecam też te filmiki:
    https://www.youtube.com/channel/UCnbs_5fyQXIyWPtweAxha2w

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworki- trzeba się kierować grobowców TOG bodajże. Chyba powyżej 2,5 TOG to są śpiworki całoroczne. Warto poszukać firmy która się posługuje tą skala.
    Jukki nie wiem jaka ma ofertę spiworkow ale chce u nich kuoic kokon bo mają naprawdę dobre ceny. Chciałam kuoic sobie poduszkę do spania ale nie ma zajmowanego pokrowca a nie przekonuje mnie pranie poduszki w całości. Któraś z Was miała taka poduszkę?
    U mnie ruchy są wyraźne. Wieczorem brzuch mi Się ruszy, zaczyna się kręcić jak słyszy jak czytam książkę dla syna przed snem. I buntuje się w ciągu dnia jak źle usiądę i gniote brzuch.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny my już po wizycie będzie dziewuszka ♥️♥️ ale jestem szczęśliwa :)
    Mała waży 330 gram

Gratuluję szparki. :P

Dave87 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ja tez po wizycie :) normalnie u mojej córki pojawiła się trzecia noga i jednak będzie zdrowy chłopak. Ale jestem w szoku 😂😂

A Tobie gratuluję siusiaka. ;)
    Hihi to teraz musisz to przetrawić. :)

Domi1995 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy bardzo wyraźnie i to co jakiś czas praktycznie przez cały dzień, ale u mnie trzecia ciąża. Z każdą kolejną ciążą czuć ruchy coraz szybciej.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przecudny nosek;) gratuluje chłopaka;) ciekawe czy mojej panience też wyrośnie siusiak;P

Domi1995 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    A poradzi któraś co z tymi śpiworkami do spania?0-6 miesięcy. Letni? Zimowy? Oba?
    Chmurka, ja bym nie kupowała na początek zimowego. U nas w sypialni temperatura 21 stopni, wiec jak dziecko potrzebuje to możesz mu dołożyć warstwę np. Body na krótki i na to pajacyk. A te zimowe często są bardzo ciepłe, mój synek nie lubił, było mu za gorąco. A tego nie rozepniesz, więc ja kupowałam taki jeden lżejszy.
    Poza tym dzieci bardzo szybko rosną, może się okazać, ze na zimę już będzie trzeba większy kupić, jeśli rzeczywiście będzie trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po synku spiworek letni, zimowy i kolejny letni. Ten zimowy prawie nie był używany. Ale bardzo polecam śpiworki, przede wszystkim jak Freja pisze -sa bezpieczniejsze. A druga kwestia to dziecko się nie rozkopie, nie trzeba go co chwilę nakrywać, itp. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 21:02

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Ale oglądałaś ten film? Same liczby i dane, tak jak lubisz ;) Od lekarza pracującego z tymi chorymi.
    A te trupy widziałaś? Widziałaś jakieś dane, według których jest 50x więcej osób? Bo dla mnie to rozsiewasz plotki.

Freja https://euromomo.eu/graphs-and-maps/
    To dane dotyczace zgonow w Europie. Bardzo dobrze widac w najbardziej covidem dotknietych panstwach z jest wzrost ponad norme wiec ja serio w ogole nie rozumiem o czym ty mowisz.

Jasne ze nikt z nas trupow wlskich czy francuskich nie widzial. Ale w cos trzeba wierzyc. Mozna wierzyc w rozne teorie spiskowe (ktorych nota bene sama jestem fanka ale tutaj mnie to zupelnie nie przekonuje). Kiedy uwierzylabys w te nadmierne ioosc ofiar?Jak twoim zdaniem mozna to inaczej ludziom pokazac jak poprzez zdjecia, filmy i dane liczbowe? Maja ci zorganiziwac wycieczke do wloskiego szpitala?

Ps obejze ten film jak tylko znajde czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 18:59

Ounai lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ