!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda, Leeila26, AHope, erre, Ptysio, Chmurka, ancys85, Krokodylica, Evva, Asia000 lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Kotka, a może niech Twój mąż pomyśli o podwiązaniu nasieniowodów? Nasi znajomi zdecydowali się na ten krok, a podobno w razie czego ten zabieg jest odwracalny.
-
Ounai, jakby nie było to każda antykoncepcja nie jest zgodna z naszą wiarą.. leki i hormony również.
U mnie w rodzinie szwagierka poddała się takiej operacji (za granicą) po urodzeniu czwartego dziecka. Ja mam na ten temat swoje zdanie ale nie będę roztrząsać bo to każdego indywidualna sprawa. -
Ounai wrote:Nie wiem jak u Was, ale w Pl to jest nielegalne. Mój mąż kiedyś powiedział, że jak już zdecydujemy że nie chcemy więcej dzieci on podda się wazektomii. Jestem z niego dumna, ale odmówiłam, dlatego, że jesteśmy wierzący i niestety nie jest to zgodne z wiarą. Natomiast wiem, że niewielu mężczyzn byłoby na to gotowych i to dla mnie jest prawdziwy dowód jego miłości zwłaszcza że chce to zrobić tylko dlatego, żebym ja nie musiała truć się lekami i hormonami.
My tez jedtesmy wierzacy aczkolwiek wybiorczo 😄. Zwlaszcza moj maz.
Faktycznie to dobry pomysl z tym zeby facet to zrobil.
A czemu u kobiet jest to nielegalne a u facetow juz tak? Moze jest jakis powod.
A w De to nie wiem nawet. Ale skoro u faceta jest to odwracalne to lepiej a do tego u kobiet jest ryzyko ciazy pozamacicznej wtedy.
Audrej 👍😊 -
Leeila26 wrote:Ounai, jakby nie było to każda antykoncepcja nie jest zgodna z naszą wiarą.. leki i hormony również.
U mnie w rodzinie szwagierka poddała się takiej operacji (za granicą) po urodzeniu czwartego dziecka. Ja mam na ten temat swoje zdanie ale nie będę roztrząsać bo to każdego indywidualna sprawa.
Jakie zdanie? Powiedz, ciekawa jestem.
No niestety kazdy antykoncepcja poza chyba kalendarzykiem jest grzechem.
Ale ja wychodze z zalozenia ze ja juz swoj obywatelsko religijny obowiazek spelnilam w nadmiarze 😄.
-
Jestem katoliczką, nie stosowałam antykoncepcji nigdy, nawet przed ślubem. Od zawsze tylko kalendarzyk i obserwacja śluzu oraz temperatury. Od zawsze wiedzielismy razem z mężem z czym to się wiąże, że owulacja może się przesunąć itp. ale jestem zdania, że jak dwoje dorosłych ludzi idzie ze sobą do łóżka to powinno brać za to pełną odpowiedzialność 😉 ale nas jakoś nie zawiodło. W dwie poprzednie (poronione) ciąże też zaszłam z pierwszego cyklu starań. Teraz też mieliśmy długą przerwę bo psychika musiała odpocząć, w grudniu podjęliśmy próbę i udało się z marszu 😉
Tak jak pisałam, jest to każdego indywidualna sprawa. Jesli mam wyrazić swoje, jako kobieta nie zdecydowałabym się na taki krok. Dla mnie to zbyt duża ingerencja w biologię, czułabym się jak wykastrowana 🤦 no i poświęcenie ze strony kobiety.. nie na moją psychikę raczej. I proszę, nie oceniajcie mnie jako ,,pierworódki, która gów*o wie o życiu, młoda, głupia i na pewno zmądrzeje z wiekiem, też byłam taka mądra w pierwszej ciąży"Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Ptysio Michal to moj maz-Misio, Michu, Michalek. Bardzo ladne imie samo w sobie
Katwie nic sie nie martw ja tez jeszcze z wyprawka w lesie. No ubranka na 56mam i troche kupilam na 62. Reszta jest w glowie ale nieuporzadkowana.wiem, ze pieluszki, kocyki itd ale jeszcze nie kupilam.Ptysio lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Audrey super wieści!
Lola po trosze każda z nas jest uzależniona 😁 ja dziś odebrałam paczkę z 5.10.15 jutro ma przyjść ze smyka.
Ubranka bardzo ładne.
Jak byłam w ciąży z córką to na forum była kobitka w czwartej ciąży...
Po urodzeniu dwójki dzieci podjęli decyzję z mężem, że nie chcą więcej potomstwa ale niestety mimo środków antykoncepcyjnych zaszła w ciąże nr 3. Przy cc lekarze podwiązali jej jajowody i mimo to zaszła w czwartą ciąże...a więc- co ma wisieć nie utonie 😉
Kotka w Polsce jest zabroniony taki zabieg ale mimo wszystko ja bym się na niego nie zdecydowała i poszukała innej metody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 18:45
-
Ja w sumie z wyprawka tez jestem w lesie. Mam czesc ubranek plus ten chicco lozeczko. Tak to zero..
Mysle, ze co innego kazda z nas, ktora rodzi pierwszy raz i musi kupic wszystko od poczatku. A co innego jak ktos ma juz dziecko czy dzieci i czesc rzeczy juz ma. Lub ktos te rzeczy ma mu oddac, bo juz nie potrzebuje.
My tez mamy remont i bardziej zamuje sie tym nizeli wyprawka, ale wyprawke tez juz robie bo tak naprawde niewiadomo ile czasu juz nie zostalo. A jakby nie patrzac kupujac wszystko od zera ( jak u mnie pierwsze dziecko, nic nie dostajemy od kogos) to jest ogromny wydatek.
A niestety gdyby sie okazalo, ze urodze wczesniej to nie chce zostawic samego meza z zakupami czegos. Wiadome co innego drobnostki a co innego jak np moja znajoma urodzila prawie miesiac przed i byla bez fotelika, wozka i wielu innych rzeczy...
Mozna oczywiscie jechac do sklepu i kupic, ale u nas wieksze miasto z takimi towarami jest chyba 80 km od nas, wiec wole zeby maz czas poswiecal mi i maluszkowi niz wycieczkom na zakupy.
Zdrobnienie od Michała: Michalek, Michas, Misiu (to czesto slysze u znajomych).
Audrey gratki za udana wizyte ❤
Lola kolejne cudenka 🥰😍Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja zaszłam teraz w ciąże nie planowana ale mega chciana. Odstawiłam tabletki i mieliśmy zacząć starać się za pół roku. A w tym czasie stosowaliśmy metodę npr plus początkowo też prezerwatyw. Po kilku cyklach jak ogarnęłam kiedy mam owulację to jeden raz nie użyliśmy prezerwatywy:D. W tym szczęśliw cyklu owulacja przesunęła mi się uwaga z 25 na 14 dzień cyklu:D kochaliśmy się w 11 dniu cyklu a mimo wszystko jest dzidzia;)od razu mega się cieszyliśmy ale fakt jest taki że ciąża miała pojawić się trochę później;P
-
To prawda - czasy się zmieniły, kiedyś ciężko było ochrzcić dziecko bez ślubu a teraz mamy ,,nowoczesnych księży", którzy nie widzą przeciwskazań, co jest jak najbardziej na plus no bo co jest winne to maleństwo, jeśli np. rodzice są po rozwodach i nie mogą mieć ślubu kościelnego, a chcą wychować dziecko w wierze katolickiej.
Żeby korzystać z NPR trzeba na prawdę zrozumieć i ,,dogadać się" ze swoim organizmem. Czasami trwa to latami, wymaga zaangażowania. Ja korzystam od zawsze z aplikacji zwanej po prostu ,,Mój kalendarzyk", ktora ma wiele opcji i tam prowadziłam notatki. -
Audrey wrote:Ja po połówkowych. Z Małą wszystko w porządku, sprawdzone wszystko dokładnie, szyjka długa, Agata ma 414 gram, ma pięknie bijące serducho i ułożyła się już główką w dół☺ Mamy jeść więcej mięska 😅 No i jak już się domyślałam obciążenie glukozy na następna wizytę. I 5kg na plusie od początku ciąży. Chciałam 3d ale mówił że lepiej na następnej wizycie, i spróbujemy bo łożysko jest na przedniej ścianie i może nie będzie nawet dobrze jej widać.
Gratuluję udanej wizyty -
Ptysio ja bym pewnie mówiła na Michała po prostu Misio
Wszystko wychodzi w praniu z imionami. Ja mam w domu Filipa i mówimy na niego Fifi, Fifeta, Fifek, Fifuś, Fifunio, Fifuncio, Filipcio i Filipek
Chcoiaz teraz krag ksywek się zawezil bo mówi że mamy do niego mówić Duży Strażak.
Ptysio lubi tę wiadomość