!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey kciuki ❤️
Była heparynka i idę dalej spac, ale z zaciśniętymi 👍 -
Dave87 wrote:Moja mama używa od lat balsam brązujący z Lirene i nie robi plam . Wydaje mi się że też można w ciąży ale trzeba by poczytać
Z tego co wyczytałam, to nie może być składnika DHA -
Witam się w połowie ciąży.
Noc masakra, jak zwykle w czasie pełni, córki nie dały pospać.
Ancys pytałam o te rożki żeby właśnie ostrzec dziewczyny że ten materiał z pod spodu lubi się wysuwać i jest to strasznie irytujące.
Muszę zaraz sprawdzić wyniki badań, wczoraj nie dałem rady bo dalej wisiałam nad sedesem bleee
Audrey powodzenia.pap86, Jaśmina, Ptysio, Pogoda, Leeila26, Ounai, Evva lubią tę wiadomość
-
Wikisen wrote:A co do tekstu o kp to wkleilam, bo moze niektore rzeczy Wam sie przydadza. Mi pomogl, ale kazda z nas jest inna, co innego potrzebuje i moze choc niektore porady beda troche pomocne. Ja od siebie dorzuce, by po kp miec pod reka szklanke wody, bo w czasie kp duzo organizm energii traci i wtedy czlowiek rzuca sie na jedzenie ☺️ Ciezko wtedy stracic reszte pociazowych kg. Mi to pomoglo. Przewaznie 3 mc po ciazy wazylam tyle co przed.
W ogóle nie miałam ochoty na jedzenie ale na wodę ogromną; Twój wpis mi o tym przypomniał, bo w ogóle wyleciało mi to z głowy...Młody ssał pierś a ja wypijałam w tym czasie cała butelkę wody z ustnikiem, mąż kupował je zgrzewkami bo szły w zastraszającym tempie 😁
Ja po niecałym miesiącu wróciłam do swojej wagi a po 3 to wchodziłam w rozmiar 36, którego dawno już nie nosiłam... -
Ja kiedys uzywalam lirene ale nie bylam do konca zadowolona. Choc tu tez moze byla moja wina przy nakladaniu czy cos..
Mialam tez fajny samoopalacz w piance, ale wlasnie wydaje mi sie ze on byl z lirene.
Audrey kciuki zacisniete ❤
Kroko gratki 😘Krokodylica lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
No teraz po usg polowkowym moge dalej robic wyprawke
ja w rozki nie bede inwestowac, mam jeden po synku(w ogole nie uzywalam), moze na kokon sie skusze bo podobno noworodziom sie podoba. Pisalyscie kiedys na pewno o otulaczach-uzywala z Was ktoras? Otulacz czy tulik taki na suwaczek lepszy?
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
W ciąży nie należy się opalać (w szczególności odsłaniać brzucha), tzn. leżeć na promieniach jak jaszczurka i się wygrzewać ale można się "wystawiać" na słońce spacerując i dzięki temu się opalicie i trochę zbrązowicie.
Moje bledziuchne nogi (nie pasujące do reszty 😜) to efekt spędzania czasu na działce, póki co głównie w długich spodniach.
a tydzień 23 leci 😁
pap86, Pogoda, Leeila26, joana, Ounai, edka85, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
erre wrote:Jak już jesteśmy przy kosmetykach, to polecicie jakiś krem do stóp? Konkretnie na pękające pięty
Krem musi zawierać dużo mocznika, kiedyś scholl miał fajny skład ale nie wiem czy się to nie zmieniło.
Kuzynka z kolei poleciła mi kiedyś skarpetki złuszczające do pięt dla męża (ponoć działają cuda), bo w okresie letnim ma duże problemy z pękającymi piętami ale zagonić go do pielęgnacji graniczy z cudem więc zdążyły się przeterminować 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 08:52
-
Ancys piękny brzuszek;)
Ja też jestem blada ale mam tak jakby ciemniejsze kolana( tak mam od dziecka, taki wątpliwy mój urok;P) i dlatego nie lubię u siebie nieopłaconych nóg ale cóż, wyjdzie słonko to może trochę się zarumienią.
Jeden z tych rozmów zostawię. Kosztował około 30 zł. Najwyżej będzie robił za matę/kocyk .
W niedzielę jedziemy do szwagierki na działkę( mają super fajna działkę w lesie i tam się przenieśli na czas tej korony bo mogą pracować zdalnie z domu obydwoje). Mam dostać trochę ciuchów ciążowych i ubranka dla dzidziusia. Poza tym jej mąż jest fotografem i grafikiem i kazali mi się ładnie ubrać to mi zrobią sesje z brzuszkiem... A ja nie mam nic ładnego;( w nic się nie mieszczę a żadnej letniej kiecki nie kupiłam jeszcze:(ancys85 lubi tę wiadomość
-
Chmurka ja rożki wykorzystywałam potem właśnie jako kołderki a babeczka ze sklepu w którym je kupowałam, doradziła że potem można złożyć je na cztery części, żeby powstał kwadrat, włożyć do poszewki jaśka i dzidzia ma poduszkę 😉
Też bym wolała opalone nogi, a te jak na złość najgorzej się opala.
Będziesz miała fajną pamiątkę i relaks jednocześnie na świeżym powietrzu.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Skarpetki złuszczające z kwasami lepiej sobie odpuścić... Możesz się nabawić więcej problemów niż pożytku. A w ciąży tym bardziej takich rzeczy nie powinno się uzywacw. Myślę że w aptece coś znajdziesz. Moja teściowa kupiła Cremobaza czy coś takiego i jej to pomaga na pękające pięty albo krem z gehrwola (nie pamiętam czy tak się pisze). Ale też nie wiem czy można stosować w ciąży 🤷
erre lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Krem musi zawierać dużo mocznika, kiedyś scholl miał fajny skład ale nie wiem czy się to nie zmieniło.
Kuzynka z kolei poleciła mi kiedyś skarpetki złuszczające do pięt dla męża (ponoć działają cuda), bo w okresie letnim ma duże problemy z pękającymi piętami ale zagonić go do pielęgnacji graniczy z cudem więc zdążyły się przeterminować 🤦♀️
Przed ciążą używałam Scholla z kwasem salicylowym, ale to też nie można w ciąży.
-
Pogoda wrote:Skarpetki złuszczające z kwasami lepiej sobie odpuścić... Możesz się nabawić więcej problemów niż pożytku. A w ciąży tym bardziej takich rzeczy nie powinno się uzywacw. Myślę że w aptece coś znajdziesz. Moja teściowa kupiła Cremobaza czy coś takiego i jej to pomaga na pękające pięty albo krem z gehrwola (nie pamiętam czy tak się pisze). Ale też nie wiem czy można stosować w ciąży 🤷
Zaraz poszukam ulotki albo poślę męża do apteki
-
My od roku mamy robota Mamibot Grey. Ma osobno funkcję odkurzacza i mopowania. Nie ma mowy o usunięciu większych zabrudzeń. Musi raz dziennie przejechać podłogi, bo inaczej sobie nie radzi. Mopowanie bardzo delikatne, nie zalewa paneli dopóki się rusza, ale jak skończy pracę, to trzeba zbiornik z wodą usunąć. Jak natrafi na smugę słońca, to wariuje. Ogólnie często są aktualizacje, po których jeździ bardziej chaotycznie. Generalnie tego robota nie polecam.
Wikisen lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:
Oo dziękuję ❤️ jeszcze nie zamówiłam, ale uczynię to! 😁ancys85 lubi tę wiadomość