X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kciuki ❤️

Była heparynka i idę dalej spac, ale z zaciśniętymi 👍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Moja mama używa od lat balsam brązujący z Lirene i nie robi plam . Wydaje mi się że też można w ciąży ale trzeba by poczytać

Z tego co wyczytałam, to nie może być składnika DHA

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w połowie ciąży. :)

Noc masakra, jak zwykle w czasie pełni, córki nie dały pospać. :)

Ancys pytałam o te rożki żeby właśnie ostrzec dziewczyny że ten materiał z pod spodu lubi się wysuwać i jest to strasznie irytujące. :)

Muszę zaraz sprawdzić wyniki badań, wczoraj nie dałem rady bo dalej wisiałam nad sedesem bleee

Audrey powodzenia.

pap86, Jaśmina, Ptysio, Pogoda, Leeila26, Ounai, Evva lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikisen wrote:
    A co do tekstu o kp to wkleilam, bo moze niektore rzeczy Wam sie przydadza. Mi pomogl, ale kazda z nas jest inna, co innego potrzebuje i moze choc niektore porady beda troche pomocne. Ja od siebie dorzuce, by po kp miec pod reka szklanke wody, bo w czasie kp duzo organizm energii traci i wtedy czlowiek rzuca sie na jedzenie ☺️ Ciezko wtedy stracic reszte pociazowych kg. Mi to pomoglo. Przewaznie 3 mc po ciazy wazylam tyle co przed.

W ogóle nie miałam ochoty na jedzenie ale na wodę ogromną; Twój wpis mi o tym przypomniał, bo w ogóle wyleciało mi to z głowy...Młody ssał pierś a ja wypijałam w tym czasie cała butelkę wody z ustnikiem, mąż kupował je zgrzewkami bo szły w zastraszającym tempie 😁
    Ja po niecałym miesiącu wróciłam do swojej wagi a po 3 to wchodziłam w rozmiar 36, którego dawno już nie nosiłam...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też okropnie suszyło przez kp. Na co dzień nie piję dużo, raczej muszę się pilnować żeby pić odpowiednią ilość, a przy kp wypijałam ogromne ilości płynów.

Jeść jadłam ogromne ilości, ale to mam na co dzień. 😂

• joana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys uzywalam lirene ale nie bylam do konca zadowolona. Choc tu tez moze byla moja wina przy nakladaniu czy cos..

Mialam tez fajny samoopalacz w piance, ale wlasnie wydaje mi sie ze on byl z lirene.

Audrey kciuki zacisniete ❤

Kroko gratki 😘

Krokodylica lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey czekamy na wieści.

Krokodylica jak wyniki?

Leeila26 jak nie zrobiłaś jeszcze zamówienia to poniżej porównanie:

Fixoni i kaja oba rozmiar 62
    a8205b9141b3.jpg

Dołożona kaja rozmiar 56
    beca96d5278b.jpg

6bfa3e8c842e.jpg
    długość 43

Leeila26 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz po usg polowkowym moge dalej robic wyprawke :) ja w rozki nie bede inwestowac, mam jeden po synku(w ogole nie uzywalam), moze na kokon sie skusze bo podobno noworodziom sie podoba. Pisalyscie kiedys na pewno o otulaczach-uzywala z Was ktoras? Otulacz czy tulik taki na suwaczek lepszy?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy kosmetykach, to polecicie jakiś krem do stóp? Konkretnie na pękające pięty :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nie należy się opalać (w szczególności odsłaniać brzucha), tzn. leżeć na promieniach jak jaszczurka i się wygrzewać ale można się "wystawiać" na słońce spacerując i dzięki temu się opalicie i trochę zbrązowicie.

Moje bledziuchne nogi (nie pasujące do reszty 😜) to efekt spędzania czasu na działce, póki co głównie w długich spodniach.

868a2f21d0fa.jpg

a tydzień 23 leci 😁

pap86, Pogoda, Leeila26, joana, Ounai, edka85, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Jak już jesteśmy przy kosmetykach, to polecicie jakiś krem do stóp? Konkretnie na pękające pięty :(

Krem musi zawierać dużo mocznika, kiedyś scholl miał fajny skład ale nie wiem czy się to nie zmieniło.
    Kuzynka z kolei poleciła mi kiedyś skarpetki złuszczające do pięt dla męża (ponoć działają cuda), bo w okresie letnim ma duże problemy z pękającymi piętami ale zagonić go do pielęgnacji graniczy z cudem więc zdążyły się przeterminować 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 08:52

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys piękny brzuszek;)
    Ja też jestem blada ale mam tak jakby ciemniejsze kolana( tak mam od dziecka, taki wątpliwy mój urok;P) i dlatego nie lubię u siebie nieopłaconych nóg ale cóż, wyjdzie słonko to może trochę się zarumienią.
    Jeden z tych rozmów zostawię. Kosztował około 30 zł. Najwyżej będzie robił za matę/kocyk .

W niedzielę jedziemy do szwagierki na działkę( mają super fajna działkę w lesie i tam się przenieśli na czas tej korony bo mogą pracować zdalnie z domu obydwoje). Mam dostać trochę ciuchów ciążowych i ubranka dla dzidziusia. Poza tym jej mąż jest fotografem i grafikiem i kazali mi się ładnie ubrać to mi zrobią sesje z brzuszkiem... A ja nie mam nic ładnego;( w nic się nie mieszczę a żadnej letniej kiecki nie kupiłam jeszcze:(

ancys85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka ja rożki wykorzystywałam potem właśnie jako kołderki a babeczka ze sklepu w którym je kupowałam, doradziła że potem można złożyć je na cztery części, żeby powstał kwadrat, włożyć do poszewki jaśka i dzidzia ma poduszkę 😉

Też bym wolała opalone nogi, a te jak na złość najgorzej się opala.

Będziesz miała fajną pamiątkę i relaks jednocześnie na świeżym powietrzu.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki złuszczające z kwasami lepiej sobie odpuścić... Możesz się nabawić więcej problemów niż pożytku. A w ciąży tym bardziej takich rzeczy nie powinno się uzywacw. Myślę że w aptece coś znajdziesz. Moja teściowa kupiła Cremobaza czy coś takiego i jej to pomaga na pękające pięty albo krem z gehrwola (nie pamiętam czy tak się pisze). Ale też nie wiem czy można stosować w ciąży 🤷

erre lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Krem musi zawierać dużo mocznika, kiedyś scholl miał fajny skład ale nie wiem czy się to nie zmieniło.
    Kuzynka z kolei poleciła mi kiedyś skarpetki złuszczające do pięt dla męża (ponoć działają cuda), bo w okresie letnim ma duże problemy z pękającymi piętami ale zagonić go do pielęgnacji graniczy z cudem więc zdążyły się przeterminować 🤦‍♀️
    Skarpetek używałam kiedyś, ale wyczytałam, że nie można w ciąży, ale nie pamiętam o jaki składnik chodziło.
    Przed ciążą używałam Scholla z kwasem salicylowym, ale to też nie można w ciąży.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Skarpetki złuszczające z kwasami lepiej sobie odpuścić... Możesz się nabawić więcej problemów niż pożytku. A w ciąży tym bardziej takich rzeczy nie powinno się uzywacw. Myślę że w aptece coś znajdziesz. Moja teściowa kupiła Cremobaza czy coś takiego i jej to pomaga na pękające pięty albo krem z gehrwola (nie pamiętam czy tak się pisze). Ale też nie wiem czy można stosować w ciąży 🤷
    O właśnie, wiele lat temu kosmetyczka mi poleciła coś z apteki i nie zapamiętałam nazwy :D Zaraz poszukam ulotki albo poślę męża do apteki :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:03

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 21:25

Wikisen lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od roku mamy robota Mamibot Grey. Ma osobno funkcję odkurzacza i mopowania. Nie ma mowy o usunięciu większych zabrudzeń. Musi raz dziennie przejechać podłogi, bo inaczej sobie nie radzi. Mopowanie bardzo delikatne, nie zalewa paneli dopóki się rusza, ale jak skończy pracę, to trzeba zbiornik z wodą usunąć. Jak natrafi na smugę słońca, to wariuje. Ogólnie często są aktualizacje, po których jeździ bardziej chaotycznie. Generalnie tego robota nie polecam.

Wikisen lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Audrey czekamy na wieści.

Krokodylica jak wyniki?

Leeila26 jak nie zrobiłaś jeszcze zamówienia to poniżej porównanie:

Fixoni i kaja oba rozmiar 62
    a8205b9141b3.jpg

Dołożona kaja rozmiar 56
    beca96d5278b.jpg

6bfa3e8c842e.jpg
    długość 43

Oo dziękuję ❤️ jeszcze nie zamówiłam, ale uczynię to! 😁

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ