!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pcr kosztuje ponad 500 zł i czeka się na niego ok 3 dni. A ma być ważny nie więcej niż 5. No comment.
PAP, a w których szpitalach w stolicy nie wymaga się tego testu? -
W Łodzi w jednym szpitalu również wznowili porody rodzinne. Ale podobnie jak piszecie. Obecność przy porodzie sn, bez późniejszych odwiedzin. A przy cc jest się samemu, bez możliwości kangurowania przez tatę, co dla mnie jest trochę niesprawiedliwe...
Ale zobaczymy jak będzie za te 3 i pół miesiąca. -
Chwale sie dzisiejszym zakupem.
Fura do jazdy po wsi jedo fyn memo 2w1 z calym wyposazeniem z 2016roku za 220zl 😅
Teraz jeszcze musze kupic cos lekkiego do samochodu i miasta.
AHope, Chmurka, Leeila26, Krokodylica, Asia000, Pogoda, ata89, Ounai, pap86, Ptysio, Jaśmina, joana, Domi1995 lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Annia wrote:Czy macie może do polecenia jakąś sprawdzoną firmę/sprzedawcę czy sklep z fajnymi kocykami?
Wstępnie podobają mi się z tego materiału minky, ale może macie jakieś doświadczenia, że np bawełniany czy bambusowy lepszy? Chodzi o taki kocyk na początek do wózka, do łóżeczka na jesień. Z góry dziękuję.
Jak bardzo lubię kocyki z Lullalove, zresztą nie tylko kocykimam ich trzy różne kocyki i wszystkie są świetne. Mam dwa bawełniano-bambusowe - jeden gładki, drugi makaronik i bambusowy kocyk-mgiełkę. Kusi mnie jeszcze ażurowy
Mam też jeden kocyk z minky z jednej strony z La Millou - tez całkiem fajny, ale używałam go tylko w zimie.Annia, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poratujcie! Przez to siedzenie w domu zupełnie zapomniałam że we wtorek są urodziny mojej chrzesnicy. Mam zaproszenie na skromne urodziny. Co kupić dla 6latki? Co jestbywraz na topie lub ewentualnie co fajnego można kupić? Może jutro pojechać jak rodzice wrócą z pracy do jakiegoś sklepu i kupić coś na szybko.
-
Edka nie wymagaja testu w szpitalu na Zelaznej(baaardzo oblegany) w Brodnowskim(ale tam dopiero co bylo male epicentrum korony 😂) w Praskim. Wiem,ze nadal nie ma porodow rodzinnych w szpitalu na ul.Starynkiewicza i Zwirki i Wigury bo tam pracuje ten dr Wielgoś,ktory byl pierwszym co zamknal Unwerek Medyczny z powodu epidemii i jest chyba krajowym konsultantem gin-pol i to on wydal prikaz zeby nie bylo porodow rdzinnych. Ja wlasciwie mogla bym sobie urodzic sama ale lto mi bedzie kregoslup masowal. No musi mąz i juz
poza tym przy pierwszym porodze jak zaczynaly mi sie parte a ja nie wiedzalam wtedy,ze to to to prosilam meza zeby lecial po polozna bo dzieje sie cos dziwnego. A to parcie bylo. Polozna powiedzala "no to wreszcie rodzimy".
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Evva super fura
a jaka cena!
Ja wczoraj przywiozłam od bratowej wózek ten który ma być do jeżdżenia po mieszkaniu, będę go prać i czyścić.
Moje dziewczyny miały taką zabawę. Woziły w nim maskotki, lalki. Tak samo wkładały je do nosidełka. A młodsza wchodziła do spacerówki.
Chmurka, joana, ata89, pap86, Ptysio, Pogoda, Ounai, AHope lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się z testu obciążenia glukoza
Zostało mi już tylko ostatnie pobranie. W poprzedniej ciąży dużo gorzej zniosłam to badanie, teraz właściwie tylko sam moment picia był nieprzyjemny, a poza tym super
mam nadzieję ze dobrze wyjdzie
Ptysio, Jaśmina, Pogoda, Ounai, Krokodylica, AHope lubią tę wiadomość
-
Asia chyba jestes u nas pierwsza z testem w terminowym czasie (to sie robi miedzy 24-28tak?).
Ja jestem zalamanaznowu w tydzien 0,8kg a pilnuje sie
jem warzywa, malo pieczywa,slodyczki symbolicznie (2tofelki czekolady
) przy takim jedzeniu jak teraz przez ten tydzien to bez ciazy bym wrecz schudla
wychodzi mi juz 6kg z czego to sa kg od polowy marca (w 2miesiace tyle narobilam). Zostalo mi 4-6kg do konca ciazy. Jak tak pojdzie to nie ma szans.. odchudzac sie w ciazy nie moge ale to jest masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 09:11
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja mam od początku +5kg 🙁 jestem zdziwiona bo naprawdę nie jem dużo, słodyczy mikroskopijnie mało😕 ale raczej wszystko idzie w brzuch, bo nigdzie nie widzę przyrostu wagi.
Ja też mam już obciążenie na następna wizytę. Powiedzcie, wiem że przez 3 dni przed jeść normalnie, 8h przed nic nie jeść. A mogę pić wodę przed? Wiem że pomiędzy pobieraniem nie mogę, ale od razu przed tak?
Właśnie jem śniadanie, Geslerowa coś tam w kuchni robiła i o dzieciach gadali (zabijcie mnie ale wypuszcza takie rozmowy drugim uchem) i mówi że nie rozumie babć i kupowania ogólnie ciuchów dziecku zanim się urodzi bo wierzy w przesady a teraz jest tyle sklepów z ciuszkami że można po porodzie. Kolejna głupia baba 🤦 już widzę mojego męża chodzacego po sklepach i kupowanie przez niego ubranek 🤦👍Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Ja mam tez prawie 5 na plusie, a lekarz pozwolil mi maks 10 przytyc 🤯
Ja obciazenie robie jutro lub w srode..
Wlasnie lekarz mowil o piciu przed badaniem ale nie pamietam co..
Jedyne co zapamietalam to, ze zjesc ostatni raz 18-19.. i przed 8 zeby byc na badaniu.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey. Tez to widziałam 😉 Niech każdy robi jak uważa, tak jak mu serducho podpowiada i będzie dobrze 😊
Co do tej glukozy. Ja pamiętam , że mi powiedziano w ciąży Z Synem przed tym badaniem, że w ciąży Można zjeść np kromke chleba z masłem przed tym badaniem bo ciezarnym jest ciężko wytrzymać.
Ale ja tego nie zrobiłam, w obawie , że wyszło by coś nie tak i musiałabym powtarzać. Może warto dopytac o to przed badaniem. -
Witam się w nowym tygodniu
Mam na sobie bluzkę ciążowa i do karmienia, która kupilam pracując w sklepie dziecięcym jakieś 8 lat temu jak nie lepiejkosztowała chyba dyszkę, a jest w niezłym stanie to dziś (chodziłam w niej nawet nie będąc w ciąży bo jest mega wygodna
)
Byłam spotkać się z połozną podpisać papiery i zamieniłyśmy parę słów zaledwie. Szkole rodzenia będę mieć na platformie od line jakoś w lipcu. Dostałam przy okazji parę gadżetówbuteleczkę, smoczek i wkładkę laktacyjna lovi, próbke plynu loveli, sudocremu, emolium i jakieś poradniki z niebieskiego pudełka
Ounai, Ptysio, pap86, Krokodylica, joana, AHope, Asia000, ancys85 lubią tę wiadomość
-
A ja mam zaplanowana krzywa cukrową dopiero na 18.06 czyli to będzie prawie 28 tydzień... To nie za późno? Wyniki póki co były ok. Będę za tydzień u lekarki to chyba dopytam czy to nie za późno na takie badanie