!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana jak dla mnie jak zjesz o 18-19 kolwcje poprzedniego dnia to jiz rano bedziesz miec duzy cukier na czczo (tu moze Ouinai potwierdzi czy zaprzeczy). Jak idziesz na badanie na 8 to ja bym zjadla jeszcze jakas kanapke kolo 22. Mozna szklanke wody chyba tylko przed pobieraniem krwi wypic zeby lepiej leciala z zyly. Ja obciazenie zrobie pewnie kolo konca maja (cos czuje,ze wyjdzie mi cukrzyca ale moze to dobrze-moze te skoki wagi wlasnie od tego
w7tc cukierek mialam sliczny 76 a ostaynio gdzies w 16-17mialam 99 co lekarz zanotowal w karcie ale powiedzial ze bedzemy robic obciazenie w terminowym czasie)
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Joana jak dla mnie jak zjesz o 18-19 kolwcje poprzedniego dnia to jiz rano bedziesz miec duzy cukier na czczo (tu moze Ouinai potwierdzi czy zaprzeczy). Jak idziesz na badanie na 8 to ja bym zjadla jeszcze jakas kanapke kolo 22. Mozna szklanke wody chyba tylko przed pobieraniem krwi wypic zeby lepiej leciala z zyly. Ja obciazenie zrobie pewnie kolo konca maja (cos czuje,ze wyjdzie mi cukrzyca ale moze to dobrze-moze te skoki wagi wlasnie od tego
w7tc cukierek mialam sliczny 76 a ostaynio gdzies w 16-17mialam 99 co lekarz zanotowal w karcie ale powiedzial ze bedzemy robic obciazenie w terminowym czasie)
Nie żebym była szczęśliwa że mam cukrzycę wręcz przeciwnie ale w sumie do małych nie należę A przytylam od początku ciąży okolo 0,8kg mimo że ciągle muszę jeść (tyle że określone produkty) trzymam się diety tak 90-95%. Tzn. Nie zawsze udaje mi się utrzymać przerwy między jedzeniem 2-2,5h lub skuszę się czasami na lody. Oczywiscie jak zjem coś zakazanego to mierze kilka razy cukier po żeby sprawdzić np. Po 1h po 2h i po 3h. Tak dla pewności. Jakby skoczył to polecialabym na spacer w szybkim tempie hehe. Wiem że trzeba się diety trzymać i raczej się trzymam ale jestem tylko człowiekiem...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
U mnie Alab otwieraja o 7.30 i mam zamiar byc juz na otwarcie, wiec mam nadzieje, ze mnie nie pogonia 😅
Co do godziny z jedzonkiem to dzieki, bo wlasnie zastanawialam sie jak ja mam wytrzymac tyle godzin bez jedzenia 🤯
Co do jedzonka to kiedys juz robilam krzywa i nie mialam nic w torebce po badaniu. To byl blad. Ledwo doszlam do pobliskiego sklepu kupic kajzerke i wode, bo tak mi sie w glowie krecilo.
Ptysio tez nie cieszylabym sie gdybym miala cukrzyce ale moze to wlasnie ostro zmobilizowaloby mnie, zeby lepiej trzymac diete. Niestety yaki typ, ze musze czuc bat nad soba, zeby ogarnac ten temat 🤷♀️🤦♀️Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai wrote:Pap, miałaś 99 i lekarz powiedział że jest ok? Przecież to duże przekroczenie! Możesz przez to rodzic dziecko z wagą powyżej 4kg nie mówiąc o innych powikłaniach 😱
Na krzywą trzeba być na czczo 8-10h. Czyli jeśli pobranie będzie o 8 to do 22 możesz jeść spokojnie. Radzę zadzwonić do lab i zapytać o której pobierają, bo ja byłam w dniu krzywej w 3 laboratoriach. W 2 odmówili mi pobrania mówiąc, że krzywa robią o 7 i ani minuty później
Qunai masz racje z ta waga..
Moja tesciowa urodzila mojego meza silamj natury 6kg 🤯🤯🤯 to byl 4 porod. Ale wlasnie lekarz tez mi ostatnio powiedzial, ze kirdys byly inne czasy i badania a to napewno byl efekt cukrzycy w ciazy.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
joana, Krokodylica, Chmurka, edka85, Audrey, Pogoda, pap86, Jaśmina, Ptysio, Asia000, Evva, Ounai, ancys85 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Jak ten wózek? Bo zastanawiałam się nad nim, jest dość dużo na olx -
Ouinai pisalam o tym cukrze juz Wam i tez wtedy mocno na to zwrocilas uwage
wierze w Twoje slowa bo obecnie norma dla ciezarnych to 92. Ale swojemu ginowi tez ufam. Mysle,ze jesli mam cukrzyce ciazową to jak bym wtedy sama nie zrobila cukru to i tak dowiedziala bym sie dopiero po tescie. Do niego juz niedaleko wiec zaczekam dzielnie. A nawet w tym tyg bede miala robiona morfologie do wizyty 18maja to sobie sama zlece cukier i zobaczymy co teraz wyjdzie. Poki co na polowkowych dzidzius idealny z wiekiem ciazy a brzuszek doslownie o 3dni wiekszy od wieku ciazy. Ale nie bagatelizuje tylko ufam lekarzowi. W obecnych czasach sama wiesz,ze z wizytami ciezko a ten doktorek jest naprawde fajny-poczulam z nim wiez
Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Ouinai pisalam o tym cukrze juz Wam i tez wtedy mocno na to zwrocilas uwage
wierze w Twoje slowa bo obecnie norma dla ciezarnych to 92. Ale swojemu ginowi tez ufam. Mysle,ze jesli mam cukrzyce ciazową to jak bym wtedy sama nie zrobila cukru to i tak dowiedziala bym sie dopiero po tescie. Do niego juz niedaleko wiec zaczekam dzielnie. A nawet w tym tyg bede miala robiona morfologie do wizyty 18maja to sobie sama zlece cukier i zobaczymy co teraz wyjdzie. Poki co na polowkowych dzidzius idealny z wiekiem ciazy a brzuszek doslownie o 3dni wiekszy od wieku ciazy. Ale nie bagatelizuje tylko ufam lekarzowi. W obecnych czasach sama wiesz,ze z wizytami ciezko a ten doktorek jest naprawde fajny-poczulam z nim wiez
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Na wizycie w 7tc mialam zlecone od gina-zarowno tsh jak i cukier sliczne(cukier w 7tc 76) A potem nie mialam dosc dlugo wizyty u swojego dr bo koronawirus i sama w labie zrobilam przed wizytą morfologie, mocz i cukier(nie wiedzialam czy sie robi z wizyty na wizyte) i wtedy w 16tc mialam przekroczenie cukru bo99.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
A mi dzisiaj dzieci po 8mej dopiero wstaly i mi to caly dzien rozwala. Zrobilam na 12 tylko zupe a kolo 15 zjemy jakis pozadny obiad ale moj maz to juz z glodu myslec nie moze. No taki obiad po polsku wyjdzie 😄
Jak jestesmy u moich rodzicow to tez do porozumienia dojsc nie mozemy. Jemy sniadanie o jakiejs 7-8 i o 12tej to juz z glodu myslec nie mozemy a moi rodzice o obiedzie dopiero okolo 16-17 mysla 😱 i nie rozumieja jak mozna jesc obiad o 12-13 no ale jak my jemy sniadanie o 7-8 to po tylu godzinach jestesmy juz bardzo glodni a gdzie tu dopiero do 16 dotrwac! A oni poprostu miedzy sniadaniem a obiadem zjadaja sobie jakas kromke. No bez sensu. -
Wow! 😮 Wy już jesteście w posiadaniu wózków. Super! Chyba musze się ogarnąć z tematem.Aina wrote:Przegladam wózki ceny mnei zaskoczyly nie wiedzialam ze tsk drogo.
Potrzebuje wozek skladany jedna reka bardzo lekki i z dluga gondola nie wiem jak wybrac przez internet nie mam odwagi na wizyty w sklepach
Ja tez szukam długiej gondoli, mam kilka spisanych typów, właśnie ze względu na wielkość gondoli i takich chce szukać na olx. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
-
pap86 wrote:Na wizycie w 7tc mialam zlecone od gina-zarowno tsh jak i cukier sliczne(cukier w 7tc 76) A potem nie mialam dosc dlugo wizyty u swojego dr bo koronawirus i sama w labie zrobilam przed wizytą morfologie, mocz i cukier(nie wiedzialam czy sie robi z wizyty na wizyte) i wtedy w 16tc mialam przekroczenie cukru bo99.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja sobie co miesiąc z własnej woli kontroluję morfologię, mocz, cukier i TSH
Robiłyście kiedyś zwrot w Bonprix? Bo tak szukam i szukam info o zwrotach i niby tam na własną rękę można zwracać, co mnie dziwi w tych czasach, kiedy większość dużych sklepów ma za darmo wysyłki i zwroty...