!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
erre wrote:Ja sobie co miesiąc z własnej woli kontroluję morfologię, mocz, cukier i TSH
Robiłyście kiedyś zwrot w Bonprix? Bo tak szukam i szukam info o zwrotach i niby tam na własną rękę można zwracać, co mnie dziwi w tych czasach, kiedy większość dużych sklepów ma za darmo wysyłki i zwroty...
Musisz wypełnić jakiś formularz, wysłać maila i od wysłania maila masz chyba 14 dni na zwrot niestety na własną rękę... O ile nic się nie zmieniłoerre lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pap86 wrote:Na wizycie w 7tc mialam zlecone od gina-zarowno tsh jak i cukier sliczne(cukier w 7tc 76) A potem nie mialam dosc dlugo wizyty u swojego dr bo koronawirus i sama w labie zrobilam przed wizytą morfologie, mocz i cukier(nie wiedzialam czy sie robi z wizyty na wizyte) i wtedy w 16tc mialam przekroczenie cukru bo99.
To nie tylko chodzi o to że dziecko rośnie za duże, ale przy złych cukrach np łożysko szybciej się starzeje itp.
Tak jak Ounai pisała norma jest poniżej 92 na czczo...pap86 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aina niestety nie ma wozka z dluga gondola, lekkiego ktory sie sklada jedna reka 😔
Wogole malo wozkow ma dlugie gondole (duzo producentow niestety podaje dlugosc zewnetrzna a nie wewnetrzna co bardzi myli osobe kupujaca przez neta). Dluga gondola to wewntarz 80cm i wiecej i taka dlugosc maja wozki: jedo fyn, tamel, kkoda, bartatina, roan bass soft, xlandery z gondola priam light--> przy czym kazde z nich to ciezkie krowy. Bylam w kilku sklepach, przepatrzylam wszystkie dostepne modele. Jeszcze muuvo quick ma dosc spora gondole ale mniejsza od tych wymienionych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 17:13
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Jedynym wozkiem ktory sie sklada razem z gondola j jest lekki jest baby jogger city tour lux- przy czym ma slabiutka amortyzacje i malutkie kolka.
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Annia i reszta dziewczyn zrobie w piatek oprocz moefologii tez cukier. Wizyte u gina mam za tydzien w poniedzialek-jesli cukier znowu bedzie wyzszy to sama mu na to zwroce uwage zeby cos doradzil (w koncu i tak biore jiz dopegyt na cisnienie wiec jestem w grupie ryzyka z cukrzycą). Pewnie wtedy zrobimy obciazebie glukoza juz na dniach.
Ounai, Annia lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Co do wózka to ja kupuję anex m type kolor Foxy
https://anexbaby.com/pl-pl/strollers/m-type
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ouinai do poniedzialku niedaleko. Teraz przypilnuje zeby dokladnie sprawdzil cukier i jesli bedzie przekroczony to powiem,ze przeciez norma jest do 92 i co mak zrobic.
Musze wejsc na 2str i spisac te rzeczy z wyprawki, ktore wydaja mi sie potrzebne i kupowacja do konca lipca chcialabym mirc juz wszystko kupione i potem tylko sobie w sierpniu siedziec i prasowac
Ounai lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Byłam na wizycie. Mała ma 675 g, ale nie dała sobie zrobić zdjęcia, główka schowana w łożysko 😅 Szyjka skróciła mi się do 3 cm, buuuu. Ale co się dziwić, skoro dźwigam 13 kilowego syna.
Annia, AHope, joana, erre, katwie27, Ptysio, Krokodylica, Asia000, Jaśmina, Audrey, Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Eva dziękuję zq obszerne informacje
Mam corke z niepelnosprawnoscia lezac ado 2 lat nie pamietam nazwy wozka ale dosc duzo miejsca bylo w gondoli a teraz jest moda na takie miski z plastiku i to mega male jest
Edka to juz kawal dziecka
Ja dzis zamowilam poduszke dla ciezarnej motherhood na prono w smyku za 114 zlChmurka lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez po wizycie 😊
Mala wazy ponad 700g, wszystko ok, przekrecila sie i nie siedzi juz glowka w dol-teraz lezy posladkowo, co chyba spowodowalo ze szyjka sie z 3,5cm do 4cm wydluzyla 😂 az jestem w szoku, chyna zaczynam wierzyc w to ze donosze tym razem ciaze do konca (i az sie tego boje 🙈)Natalii, edka85, AHope, Chmurka, Ounai, joana, erre, Ptysio, Krokodylica, Asia000, Jaśmina, Audrey, Pogoda lubią tę wiadomość
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
nick nieaktualnyJa też jestem po wizycie, pomiary na połówkowych wyszły dobrze
I potwierdziła się dziewczynka 😍
Z moja blizna po cc póki co też jest ok i lekarz daje szansę, ze co najmniej do 34 tc dotrwamy bez szpitala i mam nadzieję, ze tak bedzie.
Malutka jest bardzo ruchliwa i kilka razy zmieniała położenie podczas wizyty, ale na razie główka u góry. Dla mojej blizny to lepiej akurat 😀
I jest dość mała, w pomiarach wychodzi poniżej średniej, syn ważył 3800 i zawsze był powyżej, więc lekarz nie wróży, że malutka dobije do tej wagi. Teraz waży 266 g
Jej, w końcu mogę się wziąć za wyprawkę!
A wczoraj kupiliśmy w okazyjne cenie od sąsiadki chicco next to me praktycznie nie używane. Cudowne jest, można wszystko z niego zdjąć i wyprać, więc czekam na słoneczne dni i zaczynamAHope, edka85, Ounai, joana, erre, Ptysio, Evva, Krokodylica, Jaśmina, Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość