!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, nadrobiłam Was. Miałam wczoraj okropny i ciężki dzień, nasza ukochana kotka w straszny sposób straciła zycie 😢
Jeśli chodzi o pranie i prasowanie, ja planuję zrobić tak, żeby na sierpień już mieć wszystko gotowe bo u mnie też wtedy zacznie się 9 miesiąc. Dlatego na kompletowanie wyprawki też daje sobie równe 3 miesiace, zaczynając od tych ważniejszych rzeczy, a kończąc na tych mniej ważnych. Taki mam plan, ale dokładnie jak Ounai pisała - jak będzie, to się okaże. Ogólnie jestem przybita jak paczka gwoździ i pewnie kilka dni mnie tak będzie trzymać 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 11:27
-
Ounai wrote:Nie zawsze się zgadzamy, ale tu się z Tobą zgodzę. Mam duszności w ciąży i też bardzo źle się czuję w tej maseczce. Mąż mi przywiózł przylbice i teraz będę właśnie w niej chodzić. Przez te duszności w maseczce nadal nigdzie nie wychodzę. Ostatnio musiałam iść po książki i rzeczy syna do przedszkola i ponad 2h dochodziłam do siebie. Mieszkamy obok przedszkola i w maseczce spędziłam 30min zaledwie. A najgorsze, że nie mogę zdjąć bo później nie wytłumaczę dziecku, że musi mieć ubrana. Dopóki dobrze się czuła nie przeszkadzała mi ta maseczka ale teraz jest tragedia.
No dobrze dziewczyny ale mówimy tutaj o całym społeczeństwie, przecież nie wszyscy mają problemy z oddychaniem. Przecież ja też jestem w stanie zrozumieć takie sytuacje, je nie rozumiem mówienia nie noszę bo nie chce, albo nie noszę bo nikt nie ma prawa mi kazać. -
nick nieaktualnyKotkaPsotka3 wrote:Tskie cos mam dokladnie
https://www.meindm.at/pflege/shop/K%C3%B6rperpflege/Fu%C3%9Fpflege/Balea/Balea-elektrischer-Hornhautentferner-sort./219125/2_10044869.action
My np w pracy używamy frezarki i takich specjalnych kapturków do pedi. Ja np nie jestem tego zwolenniczką, chociaż był taki czas, że sama tego używałam, a jak przestałam to był jakiś dramat potem żeby ogarnąć stopy bez frezarki. Ja robię tak, że jak już mam takie brzydsze stopy, to używam peelingu do ciała i tak konkretnie się z nimi rozprawiam, a potem na kilka nocy nakładam do snu grubą warstwę kremu nawilżającego z firmy Apis. Może to być tak naprawdę każda firma, oby tylko był mocno nawilżający. I stopki jak nowe ☺️Ounai lubi tę wiadomość
-
Ja chyba po wizycie jeszcze sie nie odezwalam
Jakos mam problem z nastrojem
Wizyta ok polowkowe wykonane w 19+1
W tym samym czasie mialam konsultacje z genetykiem wiem ze w brzuszku mieszka zdrowa genetycznie dziewczynka
Przed wizyta mialam miec dentyste ale ginka wstrzymala mi dentyste az do polowkowych teraz okzalo sie ze pomieszali mi termin i nie moglam sie zglosic bo bylam w tym czasie w krakowie
.juz zaczynam chwilami tego zeba odczuwać ale smiertelny mam strach czy nie zaraza mnie wirusem
Nawet moj maz dostal paniki z tym dentysa ze nie powinnam isc .ale przeciez stan zapalny jesli sie rozwinie tez moze byc niebezpieczny
Dzieci wciaz nie wiedza ale juz czas by im ppowiedziec bo jak pojawiam sie na balkonie sasiedzi sugeruja mi ciaze.
Glupio jak dzieci od obcych usysza
Chcialam powiedziec im w jakis fajny sposob . ale nie chodze do sklepow do zadnuch gadzetow nie mam .sadzilan ze moze cos zamowie niemowlecego kurierem ale jakos nie potrafie sie za to zabrac
Wszytko do tej pory mialam z ciuszka i raz nowe body ze smyka ktore byly dramatyczne
Myslalam zeby zamowic cos na sinsey ale powiem wam szczerze nie pamietam jaki rozmiar mialy dzieci po porodzie. Czy 62 bedzie oki i zawiniete rekawki ?[/QUOTE]
Ounai, Evva lubią tę wiadomość
-
Czy macie może do polecenia jakąś sprawdzoną firmę/sprzedawcę czy sklep z fajnymi kocykami?
Wstępnie podobają mi się z tego materiału minky, ale może macie jakieś doświadczenia, że np bawełniany czy bambusowy lepszy? Chodzi o taki kocyk na początek do wózka, do łóżeczka na jesień. Z góry dziękuję.
Aina - zależy jaki dzidziuś ci się trafi, jak będzie duży to 62 będzie okej, jak będzie malutki to i 56 może być dużawe.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny właśnie wracam od szwagierki. Mam cały wór ciuchów ciążowych, w tym krótkie spodenki i trzy sukienki, ale też fajne bluzy ciążowe i takie dostosowane do karmienia na potem. No mówię Wam ekstra. I na dodatek mam trzy duże pudła ciuchów dla maleństwa. Do rozmiaru 68 włącznie ( a potem mam się zgłosić do niej po kolejne pudła z większymi ubrankami). A powiem Wam że większość tych ubranek jest w stanie idealnym. Głownie Next i TK Maxx.i kombinezony i kurteczki no mnóstwo mnóstwo fajnych ciuszkow;) Mam wrażenie że połowa tych ubrań albo i trzy czwarte były założone dosłownie raz ;P
Na dodatek szwagierka mi oddała nie otwarte opakowanie wkładek laktacyjnych, podkładów poporodowych itp;PPtysio, Krokodylica, Natalii, Leeila26, Jaśmina, Domi1995, Pogoda, Evva, Asia000, Ounai lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny.
Na stronie Smyka Promocja "Rożki, beciki, otulaczki do -50%"
https://www.smyk.com/dziecko-mama/dziecko/pokoj-dzieciecy/posciel-niemowleca/rozki-beciki-otulaczki.html?fbclid=IwAR1jDlqr39hjazAxWSGNR6QaExyGMw3iZFmLQXmM7mc2fvPaUnLdMNneakkjoana lubi tę wiadomość
-
I zastanawiam się nad czymś takim...
https://www.smyk.com/p/motherhood-otulaczek-classics-rozowy-i6024915 -
Ounai wrote:Ja mam ciążę donoszona 15 sierpnia, więc mam mniej czasu
jutro będę podpytywać swojego lekarza jakie nastroje panują u niego w szpitalu
Myślę, że będzie jeszcze gorzej... Ciekawe co ze szpitalami które pozwoliły rodzić razem na luzie czy się po tym zaleceniu z tego wycofają....
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
W Wawie sa uruchomione przynajmniej 3szpitale do porodw rodzinnych i nie trzeba miec testu. Tylko maseczke, fartuch, wypelnia sie ankietei potem nie wychodzi z sali (po narodzinach 2h moze zostac z zoną a potem wypad do domu i brak odwiedzin) dlatego teraz te 3szpitale przechodzą najazd rodzących 😂
Ja mojemu znowu tluke do glowy,zd mi nie chldzi o to zeby byl obecny i sobie popatrzyl na bol i na to"co mi zrobil" haha tylkozeby mi MASOWAL KRZYZ w bolach krzyzowych bo to bylo cos okropnego. BrrrSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt