X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ptysio, a dajesz mu wybór "chcesz zjeść to czy tamto"? A może to kwestia formy albo przypraw?

Daje mu wybór często choć nie zawsze. Jeśli chodzi o formę to być może to jest problem, jakieś rady? 😀 jeśli chodzi o przyprawy to myślę że tutaj problemu nie ma.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:53

Ptysio lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:53

Ptysio lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn lubi kalafior, brokuły, ogórki, pomidory, szpinak 😁

Krokodylica, Ptysio, AHope lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki trudny wiek z tym jedzeniem. Ja lubię gotować A jeszcze bardziej piec. Rodzina i znajomi raczej twierdzą że dobrze mi to wychodzi... Ja serio nie upieram się żeby jadł wszystko. Jemy też czasem lody, troszkę czekolady itp. Ale ten brak warzyw mnie drażni. Robię taki sos z przepisu Jamiego Olivera z siedmiu czy jakoś tak warzyw. Potem się to miksuję i porcjuje do woreczkow i mrozi. Można to potem jako sos do klopsikow czy do samego makaronu czy ryżu. Są tam wartościowe warzywa ale ile można jeść to samo.
    Tak bardzo bym chciała żeby powiedział na co ma ochotę. Jestem w domu to chętnie przygotuję ale jeśli do niego należała by decyzja to były by to płatki z mlekiem, parówki, owoce, serki homogenizowane itp.

To Wam namarudzilam... no ale gryzie mnie to... mówią że dzieci z czasem się przekonują i zaczynają jeść inne rzeczy. Może tak ale tak bardzo się boję cukrzycy i innych chorob u dzieci.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Wszystkiego najlepszego :) Widzę, że Ty też majowa dziewczyna ;)

Ja też majowa! A z którego jesteś?

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ja też majowa! A z którego jesteś?

15 maj :)

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostałym majowym również wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka;)

Jaśmina lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Kotka a w poprzednich ciążach znałaś płeć dziecka?!

Dave87 i innym majowym Dziewczynom sto lat 🎂🍰🧁

Leeila26 pierwszy poród za Tobą 😁😂 gratuluję kózki.

Ounai mój syn to w takim razie statek widmo 😜
    Nie ma warzyw które by nie zjadł: brokuły, brukselki, buraki, kalafiory, bakłażany, cukinie, pomidory- no dosłownie wszystko, ostatnio nawet posmakowała mu cebula i sos czosnkowy.
    Owoce też pochłania wszystkie, nawet grejpfruty;
    Córka z surowych warzyw tylko ogórki, w zupie praktycznie wszystkie warzywa przemycę ale z surówkami (do obiadu) to już mega problem. Owoce to jedynie jabłka i arbuzy.
    Nie ma więc reguły z tym jedzeniem bo na przykładzie moich dzieciaków- mimo, że rodzeństwo to są zupełnie różni w jedzeniu.
    Ptysio skoro syn je owoce i zupy warzywne to ja bym za wszelką cenę nie nakłaniała do jedzenia warzyw.

Ja córce za każdym razem proponuje surówkę do obiadu, staram się ją zachęcić do spróbowania ale jak mówi nie- to nie daję i tyle z czasem zacznie sama próbować- przynajmniej taką mam nadzieję 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 20:34

Leeila26, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Kotka a w poprzednich ciążach znałaś płeć dziecka?!

Dave87 i innym majowym Dziewczynom sto lat 🎂🍰🧁

Leeila26 pierwszy poród za Tobą 😁😂 gratuluję kózki.

Ounai mój syn to w takim razie statek widmo 😜
    Nie ma warzyw które by nie zjadł: brokuły, brukselki, buraki, kalafiory, bakłażany, cukinie, pomidory- no dosłownie wszystko, ostatnio nawet posmakowała mu cebula i sos czosnkowy.
    Owoce też pochłania wszystkie, nawet grejpfruty;
    Córka z surowych warzyw tylko ogórki, w zupie praktycznie wszystkie warzywa przemycę ale z surówkami (do obiadu) to już mega problem. Owoce to jedynie jabłka i arbuzy.
    Nie ma więc reguły z tym jedzeniem bo na przykładzie moich dzieciaków- mimo, że rodzeństwo to są zupełnie różni w jedzeniu.
    Ptysio skoro syn je owoce i zupy warzywne to ja bym za wszelką cenę nie nakłaniała do jedzenia warzyw.

Ja córce za każdym razem proponuje surówkę do obiadu, staram się ją zachęcić do spróbowania ale jak mówi nie- to nie daję i tyle z czasem zacznie sama próbować- przynajmniej taką mam nadzieję 😉

Obyś miała racje:)

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys- tak, znalam. Ale teraz juz mam tzw parke i jest mi obojetne co bedzie.

Moj syn je pomidory. A corka pomidory,ogorki,papryke.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave przybijam piatke i życzę wszystkiego najlepszego Kochana! Ja też mam dzisiaj urodziny i w dodatku trzydzieste! :)
    Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa. Synek waży 630 gram. Z tego co widzę jak piszecie o uwagach dzieci to jest drobny. Lekarz nie widzi nic niepokojącego jeżeli chodzi o rumień. Jedyne źle wieści są takie, że w moim szpitalu porody są w maseczkach, a mężów nie wpuszczają... Czy coś się zmieni - lekarz stwierdził że ciężko powiedzieć ale nie sadzi mimo wszystko. Trochę mnie przeraża poród w maseczce... Ja niby mam na przykład teraz bardzo dobra z filtrem, dzisiaj nawet zapomniałam że mam ja na twarzy, ale poród to co innego...
    Co do jedzenia synka. Ja bym nie blendowala. Moja ciotka tak robiła i kuzyn ma 12 lat i wiem że jeszcze rok temu musieli mu zupy przecedzac. Przeczekaj, nie naciskaj, proponuję wytrwale. Najlepszego co możesz teraz zrobić to jeść warzywa i zupy razem z resztą członków rodziny. Ja mam z kolei odwrotny problem, moje dziecko wyjadą wszystkie warzywa najpierw i muszę go namawiać żeby zjadł coś konkretnego... Mieliśmy problem ogólnie z ilością jedzenia, Ale przestałam naciskac i po prostu widzie że ma niskie potrzeby... a on się nigdy nie upomina o jedzenie. Dzisiaj na przykład pojechałam do lekarza i przed wyjazdem zamiast zupy dałam mu obiad, żeby już nie robić problemu teściowej, ale okazało się że moi rodzice wroca z pracy w miarę wcześnie i poprosiłam mamę żeby dała zupę dla synka. Mama mówi że ok. Wracam o 17:30 pytam syna czynjadl zupę, mówi że nie. Myślałam że oszukuje. A moja mama mówi przed 18 że zapomniała... Że sami zjedli i zapomniała że miała mu dac zupę... A on jadł o 13:30 obiad. Potem zjadł ttlo kawałek mojego tortu urodzinowego.

Leeila26, Pogoda, Ounai, Dave87, pap86, Ptysio, erre, Asia000, Evva, Jaśmina, edka85, maja2024 lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie wszystkiego najlepszego z okazji okrągłych urodzin 😊🎁🎂

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:54

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Dave przybijam piatke i życzę wszystkiego najlepszego Kochana! Ja też mam dzisiaj urodziny i w dodatku trzydzieste! :)
    Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa. Synek waży 630 gram. Z tego co widzę jak piszecie o uwagach dzieci to jest drobny. Lekarz nie widzi nic niepokojącego jeżeli chodzi o rumień. Jedyne źle wieści są takie, że w moim szpitalu porody są w maseczkach, a mężów nie wpuszczają... Czy coś się zmieni - lekarz stwierdził że ciężko powiedzieć ale nie sadzi mimo wszystko. Trochę mnie przeraża poród w maseczce... Ja niby mam na przykład teraz bardzo dobra z filtrem, dzisiaj nawet zapomniałam że mam ja na twarzy, ale poród to co innego...
    Co do jedzenia synka. Ja bym nie blendowala. Moja ciotka tak robiła i kuzyn ma 12 lat i wiem że jeszcze rok temu musieli mu zupy przecedzac. Przeczekaj, nie naciskaj, proponuję wytrwale. Najlepszego co możesz teraz zrobić to jeść warzywa i zupy razem z resztą członków rodziny. Ja mam z kolei odwrotny problem, moje dziecko wyjadą wszystkie warzywa najpierw i muszę go namawiać żeby zjadł coś konkretnego... Mieliśmy problem ogólnie z ilością jedzenia, Ale przestałam naciskac i po prostu widzie że ma niskie potrzeby... a on się nigdy nie upomina o jedzenie. Dzisiaj na przykład pojechałam do lekarza i przed wyjazdem zamiast zupy dałam mu obiad, żeby już nie robić problemu teściowej, ale okazało się że moi rodzice wroca z pracy w miarę wcześnie i poprosiłam mamę żeby dała zupę dla synka. Mama mówi że ok. Wracam o 17:30 pytam syna czynjadl zupę, mówi że nie. Myślałam że oszukuje. A moja mama mówi przed 18 że zapomniała... Że sami zjedli i zapomniała że miała mu dac zupę... A on jadł o 13:30 obiad. Potem zjadł ttlo kawałek mojego tortu urodzinowego.
    Ooo super :) również wszystkiego najlepszego i szczęśliwego rozwiązania

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sale są pojedyncze. Ja przynajmniej w takiej rodzilam syna. Dobrze wspominam poród w tym szpitalu, tutaj pracuje mój lekarz, to blisko domu więc nie wyobrażam sobie porodu gdzie indziej. Jakoś to będzie. Położna mnie uspokojala, żeby się nie martwić.
    Ounai ja też dziś byłam na zakupach, wprawdzie ja często w spożywczych jestem ale w centrach handlowych już nie. Byłam.dzisjaj drugi raz. Likwidują u nas ccc i były mega wyprzedaże. Kupiłam dla męża buty reeboka za.139 zł. Chciałam sobie coś kuoic ale.moj mózg ciążowy nie pozwala s8e na noc zdecydować. Naprawdę byłam grubo ponad godzinę w sklepie i aż mi się płakać chciało że taki wybór i ceny A ja nie mogę podjąć decyzji...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupić ładne przewijaki? Dzis szukałam, ale nic mi się nie podobało...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z 12 maja. Wszystkiego najlepszego dziewczyny! 🥰🥰

A szpital, w którym chcę rodzić właśnie dzisiaj wydał oświadczenie, że przywracają porody rodzinne bez konieczności robienia testy na koronawirusa! ♥️ Partner może być podczas porodu i 2 godziny po :)

Dave87, Jaśmina, Pogoda, Ounai, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zauważyłam, że mam mokre sutki :o czy to możliwe, że już się tam coś tworzy?

• Lola. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    W ogóle zauważyłam, że mam mokre sutki :o czy to możliwe, że już się tam coś tworzy?

Możliwe ja już dawno zauwazylam plamy na piżamie i w stanikach 😅

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ