X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Mój pomidorka nie raz zje ale co poza tym? Najgorsze jest to że nawet jak mu postawię typowy polski obiad czyli ziemniaczki (nawet puree czy pieczoe) jakiś schabowy i warzywo to nie ruszy nic. My jemy głównie kuchnię włoską ale jemy dużo warzyw...chciałabym żeby synek też jakieś sobie upatrzyl i zjadal chętnie. Nie jestem za tym żeby wymuszać wszystkie w dziecko bo sama też nie wszystko lubię.

Rob mu koktajle na drugie sniadanie/deser/podwieczorek. Dawaj owoce jako baze a do tego dorzuc jakiegos pomidora/papryke/ stpinak/ jarmuz/ marchewke itd. Nawet nie zauwazy. Oczywiscie to nie to samo co cale warzywo ale lepiej niz nic.

Ptysio lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Ja jestem z 12 maja. Wszystkiego najlepszego dziewczyny! 🥰🥰

A szpital, w którym chcę rodzić właśnie dzisiaj wydał oświadczenie, że przywracają porody rodzinne bez konieczności robienia testy na koronawirusa! ♥️ Partner może być podczas porodu i 2 godziny po :)

No to spóźnione najlepsze życzenia :) 🎁🎂
    W tym szpitalu, w którym mam zamiar rodzic też można być z partnerem bez testu na koronawirusa, ale 14 dni przed trzeba unikać kontaktu z ludźmi. No i 2 h po też do domu. Tylko właśnie ostatnio poruszyłam ten temat z mężem i on liczył na to, że jak będę w 2 fazie porodu to on grzecznie będzie sobie czekał poza sala i dopiero jak urodze to przyjdzie zobaczyć dziecko... On się boi pobierania krwi, więc obawiam się, że to ja musiałabym go uspokajac a nie on mnie :D także musi sobie przetrawic temat, ja go namawiać nie będę jakby miał mieć traume

Domi1995 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Gdzie kupić ładne przewijaki? Dzis szukałam, ale nic mi się nie podobało...
    Nie wiem na czym Ci zależy,czy szukasz czegoś w kolorze itp. Ja mam upatrzone na woodies, biały, drewniany, uniwersalny.

Moja bratowa wkładki laktacyjne nosiła od 20tc tak jej leciało, także możliwe ☺

Katwie, ja też taka niezdecydowana teraz jestem, masakra 🤦 mąż się śmieje że zawsze taka konkretną byłam i stanowcza a teraz Agatka mi chyba inteligencję kradnie 🤣🤦

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 😊

Gratuluję udanych wizyt I super wiesci! 😙

Najlepsze życzenia urodzinowe dla majowych jubilatek 😘 🎂

Wczoraj wieczorem zdjęłam juz obrączkę i tak mi teraz dziwnie i smutno. W ciąży Z Synem zdjęłam chyba jakos ze 2 miesiące przed teeminem. Ale to byla zima, wiec może inaczej. Wczoraj było ciepło, miałam wrażenie, że dłonie mi napuchly i ledwo dałam rade zdjąć, wiec wole nie ryzykować.

W piątek idę na krzywa cukrowa. I przeraza mnie wizja siedzenia tam 2 godzin w maseczce...

Jaśmina lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanie odnośnie tego badania z glukoza. Dzwoniłam , żeby się zapisać. Mam być na 7.30. Ostatnio posiłek kolo 18. Czy to naprawdę musi być taka długa przerwa?
    Przecież ja ładne z głodu! 😯

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się we wtorek.
    Ja już po sprzątnięciu łazienki, zrobieniu prania i upieczeniu babki 😁

Kotka ja bym chyba nie wytrzymała ale nieznajomość płci też ma fajne strony.
    Ciekawe czy mąż wyczai kto się rozgościł u Ciebie w brzuszku na 9 miesięcy?!

Ja jeszcze nie wiem jak jest w moim szpitalu, wole i nie pytać i nie stresować się na zapas 😜

• erre Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Daje mu wybór często choć nie zawsze. Jeśli chodzi o formę to być może to jest problem, jakieś rady? 😀 jeśli chodzi o przyprawy to myślę że tutaj problemu nie ma.
    Myślałam, żeby do śniadania czy kolacji ciąć warzywka w inne kształty, np. słupki czy trójkąty.
    A do obiadu np. klopsiki warzywne albo spróbować gotować na parze :D
    Mój synek dotychczas jadł tylko ziemniaki puree z masełkiem, a dopiero od niedawna je np. pieczone warzywa albo surowego ogórka, pomidora, paprykę, zmieniło mu się z dnia na dzień i sam o to poprosił. Także myślę, że z czasem wszystko przyjdzie ;)

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, ja dostałam info, że ostatni posiłek 12h przed badaniem.
    Ja mam jutro i już rozmyślam, co zabrać do jedzenia :D

A ja mam inne pytanie z tą glukozą. Musiałyście same sobie rozrobić ten proszek w przychodni czy pielęgniarki to robiły?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata ja tez w piatek na krzywą. Piona!kutwa nie pomyslalam,se bede musiala byc 2h w maseczce.. :/ chyba sobie uszyje w firanki 😥
    Ata ja bym jednak zjadla o takiej porze kolacje zeby bylo te 8-9h. Tak zreszta zamierzam. Gdzie o 18tej kolacja..masakra. tylko sie nie najadal kolo tej 21ej bardzo tylko moze zjedz wiecej wczesnie a potem jakas jedna kanapke czy jogurt naturalny.na pewno nic slodkiego na kolacje :)
    Ale ja to ide potwierdzic cukrzyce wlasciwie bo mi dwa razy cukier na czczo po 99 wychodzil :/
    Moj pierworodny zjada poki co tylko surowe warzywa pomidorki ogorek papryka. Innyvh nie chce :/ z surowek buraczki tylko. Ale tak to nie mam z nim klopotu z jedzeniem.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jak Wam mowia o dluzszej przerwie w jedzeniu to nie sluchajcie mnie bo moze bedziecie mialy gorszy wynik od moich rad. Generalnie zdrowa trzustka poradzi sobie przy przerwie w jedzeniu 10h. To lepiej zrobcie tak jak Wam zalecaja.
    Erre lepiej wez 200ml cieplej wody w butelke gdyby sie okazalo,ze sama.bedziesz musiala rozrobic. Ja place 5zl dodatkowo i mi przygotują pewnie w jednorazowym kubeczku.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na krzywą za tydzień w piątek. Też mam problem jak rano nie zjem śniadania, o 7 już jestem głodna, a też idę na 7.30, Jak myślę że zjem dopiero o 10 to mi się słabo robi. Erre, u nas rozrabiaja panie w laboratorium.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Właśnie siedzę na krzywej cukrowej. Kupiłam sobie cytrynowa glukozę i powiem wam, ze spoko napój, nawet mi smakował. Czeka mnie jeszcze jedno pobranie.

Co u mnie? Wracam do żywych! Pod koniec stycznia wynajęłam mieszkanie, w którym mieszkałam najpierw ja z mama, potem moja mama, która zmarła pod koniec października 2019 :(. No i w marcu zaczęły sie kłopoty, bo dostałam tylko 600 zł... a potem już chyba tylko kłamstwa. W końcu 11 maja pojechałam z wypowiedzeniem umowy (ten koronawirus nie pomagał w rozwiązaniu problemu wcześniej). Dzień wcześniej facet chyba chciał mnie postraszyć, bo napisał mi, ze nie wie czy uda nam sie spotkać, bo jego kobieta jest w ciąży i bedą musieli iść do lekarka. Myslalam, ze padnę, bo panna w ciąży jest wtedy nie do ruszenia z mieszkania! Ale uparłam sie na spotkanie. Na spotkaniu cisza o ciąży (dlatego uwazam, ze to bul blef), podpisali wypowiedzenie umowy, mieli tydzień na wyprowadzkę. W między czasie poczytałam sobie, ze ja jako właściciel mieszkania nic nie mogę: nie mogę zmienić zamków, muszę im opłacać media itp... i złożyć mogę pozew w sądzie o eksmisje... padłam! Tydzień rzygałem z nerwów, nie mogłam spać. Szczęśliwie w niedziele, sie wyprowadzili. Niestety dług prawie 7 tys został. I trochę rzeczy popsuli :(. Ogólnie zużycia mediów takie, ze wywalają z butów. Wczoraj przez 2 h łaska po mnie jeździła, skąd tyle za wodę, jak wodę mieli w czynszu (którego nomen omen nie płacili). No fajnie, tylko w czynszu mieli zaliczkę na 8m3, czyli w czynszu jest 32 metry, a zużyli 57!!! To pózniej usłyszałam, ze chce ich cyt. Wydymac, bo woda jest po 4,11 (łaska dowiadywała sie w spółdzielni). No fajnie, ale oprócz tego sa ścieki, a 4,11 to jest i tak cena netto. A na koniec jak wysłałam im zdjęcia szkód, to sie dowiedziałam, ze ja zniszczyła mieszkanie i chce zrzucić na nich.
    No wiec jest niefajnie, szczególnie finansowo.

Ps. Czy któraś nie byłaby zainteresowana ciuszki rozmiar 56 dla chłopca?

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tjaaa maz obejzal wczoraj filmy z polowkowych i chyba wie. Zla jestem na niego. Troche sie poklocilismy o to. On twierdzi ze on chce wiedziec i mu obojetne czy ta niespodzianka teraz czy przy porodzke i ze ma prawo wiedziec bo to tez jego dzoecko. A ja mu ze to ja sie mecze 9mcy i przeplacam to zdrowiem i w ciazy mam wieksze prawq 😉.
    No i teraz sama mam chec zajzec w te filmy. Powiedzial ze razem obejzymy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ale świnie! Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania! Wiem, że w ciąży to nie jest najlepszy czas na sprawy sądowe i nerwy, ale ja bym tego nie popuściła, niech się gnoje naucza odpowiedzialności...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ata, ja dostałam info, że ostatni posiłek 12h przed badaniem.
    Ja mam jutro i już rozmyślam, co zabrać do jedzenia :D

A ja mam inne pytanie z tą glukozą. Musiałyście same sobie rozrobić ten proszek w przychodni czy pielęgniarki to robiły?

W moim laboratorium mają swoją wodę mineralną w małej butelce i pani sama rozpuszczała w takim dużym kubku plastikowym.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:54

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, najlepszego dla wszystkich majóweczek i gratuluję udanych wizyt ☺️

Ja u siebie też już zauważyłam mokre sutki, ale nie macam, nie oglądam nawet 🤣 W obrączce jeszcze chodzę, niby przytylam ale palce takie jakie były i póki co nie puchną.

Co do wynajmu mieszkań, pisałam Wam, że ostatnio siostrzenica męża się przeprowadzała właśnie na wynajęte. Zanim trafiła w to miejsce, rozmawiała z innym facetem od innego mieszkania, który przy wynajmie kazał jej podpisać in blanco pisma że: zgadza się na odcięcie wody i prądu oraz zgadza się na wyniesienie swoich rzeczy. No idiota. Niby dla niego to zabezpieczenie jakby ktoś nie płacił, ale przecież przed tym chroni umowa. Trzeba się pilnować z każdej strony, mało by brakowało a dziewczyna by podpisała.. ale to historia w drugą stronę 👍 Ktosiowa a chociaż kaucja na pokrycie szkód ? Nie brałaś nic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 10:40

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:07

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:55

BOY 2015
    GIRL 2020
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was nie pytam co zrobix bo byscie napewno ten film obejzaly 😂

Leeila26 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ