!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysio wrote:Mój pomidorka nie raz zje ale co poza tym? Najgorsze jest to że nawet jak mu postawię typowy polski obiad czyli ziemniaczki (nawet puree czy pieczoe) jakiś schabowy i warzywo to nie ruszy nic. My jemy głównie kuchnię włoską ale jemy dużo warzyw...chciałabym żeby synek też jakieś sobie upatrzyl i zjadal chętnie. Nie jestem za tym żeby wymuszać wszystkie w dziecko bo sama też nie wszystko lubię.
Rob mu koktajle na drugie sniadanie/deser/podwieczorek. Dawaj owoce jako baze a do tego dorzuc jakiegos pomidora/papryke/ stpinak/ jarmuz/ marchewke itd. Nawet nie zauwazy. Oczywiscie to nie to samo co cale warzywo ale lepiej niz nic.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Domi1995 wrote:Ja jestem z 12 maja. Wszystkiego najlepszego dziewczyny! 🥰🥰
A szpital, w którym chcę rodzić właśnie dzisiaj wydał oświadczenie, że przywracają porody rodzinne bez konieczności robienia testy na koronawirusa! ♥️ Partner może być podczas porodu i 2 godziny po
No to spóźnione najlepsze życzenia🎁🎂
W tym szpitalu, w którym mam zamiar rodzic też można być z partnerem bez testu na koronawirusa, ale 14 dni przed trzeba unikać kontaktu z ludźmi. No i 2 h po też do domu. Tylko właśnie ostatnio poruszyłam ten temat z mężem i on liczył na to, że jak będę w 2 fazie porodu to on grzecznie będzie sobie czekał poza sala i dopiero jak urodze to przyjdzie zobaczyć dziecko... On się boi pobierania krwi, więc obawiam się, że to ja musiałabym go uspokajac a nie on mnietakże musi sobie przetrawic temat, ja go namawiać nie będę jakby miał mieć traume
Domi1995 lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Gdzie kupić ładne przewijaki? Dzis szukałam, ale nic mi się nie podobało...
Moja bratowa wkładki laktacyjne nosiła od 20tc tak jej leciało, także możliwe ☺
Katwie, ja też taka niezdecydowana teraz jestem, masakra 🤦 mąż się śmieje że zawsze taka konkretną byłam i stanowcza a teraz Agatka mi chyba inteligencję kradnie 🤣🤦 -
Hej Dziewczyny 😊
Gratuluję udanych wizyt I super wiesci! 😙
Najlepsze życzenia urodzinowe dla majowych jubilatek 😘 🎂
Wczoraj wieczorem zdjęłam juz obrączkę i tak mi teraz dziwnie i smutno. W ciąży Z Synem zdjęłam chyba jakos ze 2 miesiące przed teeminem. Ale to byla zima, wiec może inaczej. Wczoraj było ciepło, miałam wrażenie, że dłonie mi napuchly i ledwo dałam rade zdjąć, wiec wole nie ryzykować.
W piątek idę na krzywa cukrowa. I przeraza mnie wizja siedzenia tam 2 godzin w maseczce...Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Witam się we wtorek.
Ja już po sprzątnięciu łazienki, zrobieniu prania i upieczeniu babki 😁
Kotka ja bym chyba nie wytrzymała ale nieznajomość płci też ma fajne strony.
Ciekawe czy mąż wyczai kto się rozgościł u Ciebie w brzuszku na 9 miesięcy?!
Ja jeszcze nie wiem jak jest w moim szpitalu, wole i nie pytać i nie stresować się na zapas 😜 -
Ptysio wrote:Daje mu wybór często choć nie zawsze. Jeśli chodzi o formę to być może to jest problem, jakieś rady? 😀 jeśli chodzi o przyprawy to myślę że tutaj problemu nie ma.
A do obiadu np. klopsiki warzywne albo spróbować gotować na parze
Mój synek dotychczas jadł tylko ziemniaki puree z masełkiem, a dopiero od niedawna je np. pieczone warzywa albo surowego ogórka, pomidora, paprykę, zmieniło mu się z dnia na dzień i sam o to poprosił. Także myślę, że z czasem wszystko przyjdziePtysio lubi tę wiadomość
-
Ata ja tez w piatek na krzywą. Piona!kutwa nie pomyslalam,se bede musiala byc 2h w maseczce..
chyba sobie uszyje w firanki 😥
Ata ja bym jednak zjadla o takiej porze kolacje zeby bylo te 8-9h. Tak zreszta zamierzam. Gdzie o 18tej kolacja..masakra. tylko sie nie najadal kolo tej 21ej bardzo tylko moze zjedz wiecej wczesnie a potem jakas jedna kanapke czy jogurt naturalny.na pewno nic slodkiego na kolacje
Ale ja to ide potwierdzic cukrzyce wlasciwie bo mi dwa razy cukier na czczo po 99 wychodzil
Moj pierworodny zjada poki co tylko surowe warzywa pomidorki ogorek papryka. Innyvh nie chcez surowek buraczki tylko. Ale tak to nie mam z nim klopotu z jedzeniem.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kurde to jak Wam mowia o dluzszej przerwie w jedzeniu to nie sluchajcie mnie bo moze bedziecie mialy gorszy wynik od moich rad. Generalnie zdrowa trzustka poradzi sobie przy przerwie w jedzeniu 10h. To lepiej zrobcie tak jak Wam zalecaja.
Erre lepiej wez 200ml cieplej wody w butelke gdyby sie okazalo,ze sama.bedziesz musiala rozrobic. Ja place 5zl dodatkowo i mi przygotują pewnie w jednorazowym kubeczku.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Cześć Dziewczyny,
Właśnie siedzę na krzywej cukrowej. Kupiłam sobie cytrynowa glukozę i powiem wam, ze spoko napój, nawet mi smakował. Czeka mnie jeszcze jedno pobranie.
Co u mnie? Wracam do żywych! Pod koniec stycznia wynajęłam mieszkanie, w którym mieszkałam najpierw ja z mama, potem moja mama, która zmarła pod koniec października 2019. No i w marcu zaczęły sie kłopoty, bo dostałam tylko 600 zł... a potem już chyba tylko kłamstwa. W końcu 11 maja pojechałam z wypowiedzeniem umowy (ten koronawirus nie pomagał w rozwiązaniu problemu wcześniej). Dzień wcześniej facet chyba chciał mnie postraszyć, bo napisał mi, ze nie wie czy uda nam sie spotkać, bo jego kobieta jest w ciąży i bedą musieli iść do lekarka. Myslalam, ze padnę, bo panna w ciąży jest wtedy nie do ruszenia z mieszkania! Ale uparłam sie na spotkanie. Na spotkaniu cisza o ciąży (dlatego uwazam, ze to bul blef), podpisali wypowiedzenie umowy, mieli tydzień na wyprowadzkę. W między czasie poczytałam sobie, ze ja jako właściciel mieszkania nic nie mogę: nie mogę zmienić zamków, muszę im opłacać media itp... i złożyć mogę pozew w sądzie o eksmisje... padłam! Tydzień rzygałem z nerwów, nie mogłam spać. Szczęśliwie w niedziele, sie wyprowadzili. Niestety dług prawie 7 tys został. I trochę rzeczy popsuli
. Ogólnie zużycia mediów takie, ze wywalają z butów. Wczoraj przez 2 h łaska po mnie jeździła, skąd tyle za wodę, jak wodę mieli w czynszu (którego nomen omen nie płacili). No fajnie, tylko w czynszu mieli zaliczkę na 8m3, czyli w czynszu jest 32 metry, a zużyli 57!!! To pózniej usłyszałam, ze chce ich cyt. Wydymac, bo woda jest po 4,11 (łaska dowiadywała sie w spółdzielni). No fajnie, ale oprócz tego sa ścieki, a 4,11 to jest i tak cena netto. A na koniec jak wysłałam im zdjęcia szkód, to sie dowiedziałam, ze ja zniszczyła mieszkanie i chce zrzucić na nich.
No wiec jest niefajnie, szczególnie finansowo.
Ps. Czy któraś nie byłaby zainteresowana ciuszki rozmiar 56 dla chłopca?
-
Tjaaa maz obejzal wczoraj filmy z polowkowych i chyba wie. Zla jestem na niego. Troche sie poklocilismy o to. On twierdzi ze on chce wiedziec i mu obojetne czy ta niespodzianka teraz czy przy porodzke i ze ma prawo wiedziec bo to tez jego dzoecko. A ja mu ze to ja sie mecze 9mcy i przeplacam to zdrowiem i w ciazy mam wieksze prawq 😉.
No i teraz sama mam chec zajzec w te filmy. Powiedzial ze razem obejzymy. -
Ktosiowa ale świnie! Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania! Wiem, że w ciąży to nie jest najlepszy czas na sprawy sądowe i nerwy, ale ja bym tego nie popuściła, niech się gnoje naucza odpowiedzialności...
-
erre wrote:Ata, ja dostałam info, że ostatni posiłek 12h przed badaniem.
Ja mam jutro i już rozmyślam, co zabrać do jedzenia
A ja mam inne pytanie z tą glukozą. Musiałyście same sobie rozrobić ten proszek w przychodni czy pielęgniarki to robiły?
W moim laboratorium mają swoją wodę mineralną w małej butelce i pani sama rozpuszczała w takim dużym kubku plastikowym. -
Cześć dziewczyny, najlepszego dla wszystkich majóweczek i gratuluję udanych wizyt ☺️
Ja u siebie też już zauważyłam mokre sutki, ale nie macam, nie oglądam nawet 🤣 W obrączce jeszcze chodzę, niby przytylam ale palce takie jakie były i póki co nie puchną.
Co do wynajmu mieszkań, pisałam Wam, że ostatnio siostrzenica męża się przeprowadzała właśnie na wynajęte. Zanim trafiła w to miejsce, rozmawiała z innym facetem od innego mieszkania, który przy wynajmie kazał jej podpisać in blanco pisma że: zgadza się na odcięcie wody i prądu oraz zgadza się na wyniesienie swoich rzeczy. No idiota. Niby dla niego to zabezpieczenie jakby ktoś nie płacił, ale przecież przed tym chroni umowa. Trzeba się pilnować z każdej strony, mało by brakowało a dziewczyna by podpisała.. ale to historia w drugą stronę 👍 Ktosiowa a chociaż kaucja na pokrycie szkód ? Nie brałaś nic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 10:40