X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa współczuję stresu.

• erre Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, nie mam słów... Ale dobrze, że nie chcesz tego odpuszczać, bo niestety wielu osobom uchodzi na sucho, bo nikomu się nie chce babrać z sądami...

Ja właśnie siedzę na obciążeniu glukozą. Strasznie mnie głowa rozbolała po wypiciu :(

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny ;) Wybrałam się na krzywą i już wielka afera ;) W poniedziałek dowiadywałam w laboratorium jak się sprawy mają teraz z badaniem przez wirus (czy trzeba umawiać na godzinę, mieć ze sobą wodę itd). Pani powiedziała że przychodzić tylko z proszkiem, w kolejce nie czekać tylko mówić że ciężarna i ewentualnie zająć kolejkę jak będzie więcej kobiet w ciąży. No i ok. Przyjechałam, ludzi od groma przed laboratorium, a w środku podobno też nie mało...ale mówię dobra idę, mam blokadę z wcześniejszej ciąży że nie lubię korzystać z tytułu 'jestem w ciąży wchodzę bez kolejki', ale no nie wystoje na zewnątrz(nie ma ławek). I tutaj niespodzianka, we drzwiach stopuje mnie Pani ochroniarz, i pyta gdzie idę. Mówię że na krzywą cukrową w ciąży. Więc ona do mnie,że nie ma, że kobieta w ciąży bez kolejki,a tak wgl już jedna ciężarna jest w środku i czeka, A MA WIĘKSZY BRZUCH OD PANI. Suma sumarum moja kuzynka pracuje tutaj i przyszła dowiedzieć co się stało, że od kiedy takie zmiany. Ochroniarz do niej że ona nie będzie robić paru kolejek, że ona w ciąży to i tamto i że co to dla mnie za różnica czy wejdę o 8 czy 12 jak odczekam swoją kolejkę. To jej mówię że wielka różnica, bo jestem na czczo i badanie wykonuje się do określonej godziny ...a ta, że niech przyjdzie ktoś z laboratorium. No to przyszła pani z labu i mówi, że ciężarne i grupy upoważnione do pierwszeństwa ma normalnie wpuszczać po za kolejnością tak jak jest od zawsze. A ta dalej,że są teraz dwie ciężarne i jak to rozwiązać. To już nie wytrzymałam i mówię, że to chyba zrozumiałe że pierwsza ciężarna była przede mną i nie będę się przed nią wpychać 🙄 Tak więc piszę do Was, czekając już na pobranie po pierwszej godzinie ;)
    Dobrze, że tyle napisałyście to mam co poczytać ;)

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahope rozumiem,ze takie cuda to tylko na nfz. To jest masakra. Ja ide w piatek do swojej prywatnej przychodni-pani powiedziala,ze staraja sie nie mieszac pacjentow wiec moze wsadza mnie na ten czas czekania do wolnego gabinetu lekarskiego zeby nie miec za duzej stycznosci z innymi(zrobie sobie sama chyba usg podglad dzidziusia hahaha 😂) . No ale za wszystko trzeba zaplacic. Ale i tak plce pare zl mniej niz w Warszawie (jezdze pod Wawe a lekarze tam pracujący są ze szpitali warszawskich). Pytalam mojego doktorka, w ktorym szpitalu pracuje a on do mnie ze w zadnym 😱 pracuje w paru prywatnych przychodniach(w tym w klinice nieplodnosci w wawie) wiec kaske pewnie ma ale powiedzial,ze spoko ma pare wejsc tu i owdzie. Mi to bez roznicy bo w poorzedniej ciazy mialam lekarke ze szpitala i co? Nic to nie pomoglo bo i tak nie bylo miejsca. Gdzies tam beda musieli mnie przyjac z porodem.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AHope czytam i nie dowierzam...standardowo ochroniarz i salowe zawsze mają do powiedzenia więcej niż nawet lekarz... przez ten wirus to mam wrażenie, że ludzie zostali doszczętnie "obdarci ze społeczeństwa".

pap86 moje poprzednie ciąże prowadziła lekarka, która też nie pracowała w żadnym szpitalu i dałam radę 😁

• AHope Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAP Laboratorium jest w szpitalu (jeśli mój szpital się do września nie otworzy, to w tym zamierzam rodzić), ale za badania też płacę, bo chodzę prywatnie do gina. Mój gin obecnie też nie pracuje w żadnym szpitalu, w poprzedniej ciąży był ordynatorem
    w jednym ale właśnie zamknęli im porodówkę chwilę zanim zaszłam w ciążę, więc chcąc nie chcąc skazana byłam i jestem na poród w szpitalu bez wsparcia swojego gina ;) W tej ciąży mi doradzali iść do kogoś ze szpitala, ale w sumie jak już mam do niego zaufanie, to nie chciałam go zmieniać (tym bardziej że opinie ma najlepszą w mieście, a Ci 'szpitalni' nie).

Ok jeszcze godzinka i do domu ;) O dziwo wcale źle się nie czuje, ale jedna Pani w kolejce pytała czy dobrze się czuje bo blada jestem ;P i teraz nie wiem czy to przez badanie, czy przez brak słońca i moją cerę córki młynarza ;P

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, uwielbiam te komentarze o wielkości brzucha :/

Mi zostało jeszcze 20 minut, a potem idę walczyć o szczepienie :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahope wspolczuje. Ja strasznie nie lubię takich sytuacji, też nie lubie korzystac że swoich uprawnień. Ja mam zrobić za ok dwa tygodnie test i powiem szczerze że też już się stresuje jak będzie z wejściem, jak wytrzymam tyle bez jedzenia, bo ja jestem z tych którzy bez śniadania i kawy nie są w stanie funkcjonować.
    Czy wybtez macie taki problem z dretwieniem ciała? Boże, jakbym nie leżała to budzę się zwłaszcza z odrerwialymi rekami. Wczoraj w nocy w dodatku złapał mnie skurcz w nogę i fatalnie mi się teraz chodzi, mam taki bol łydki. Dzisiaj obudziłam się po 3 w nocy i zasnelam po 6. Na szczęście mój syn zrobił mi dziś piękny prezent i spał jak nigdy do 9. Zaraz zjemy śniadanie i jedziemy z synem na budowę, zobaczyć jak postępy :) Wczoraj zaczęli, a dzisiaj mają robić już dach - plusy domu szkieletowego :)
    Powodzenia na krzywej :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahope szok. I to kobieta? W sensie ta ochroniarz? To tym bardziej powinna zrozumieć kobietę w ciąży.

Katwie a łykasz magnez?

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:07

dqprp07wzt9w07bj.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja moze cos jest na rzeczy z zelazem?ja biore tyle co w witaminach mam. Ostatnio hemoglobine mialam 12,6 gdzie 12to dol normy ale nie kazal jeszcze suplementowac wiekszej ilosci zelaza. Mi troche pomaga jak poloze sie spac z nogami troszke wyzej, fasolke do karmienia klade w nogach i jak sobie spie na boczku to stopy tam klade wyzej i naprawde pomaga. Tylko z dusznosciami dalej slabawo i spie juz na dwoch poduszkach hehe. Dojde do spania na wpol siedzaco ? 😂

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż ma ochroniarz do kolejki w laboratorium?! 🤦 Ja też chodzę na NFZ, ale u mnie takich jazd nie ma. Przy wejściu jest osobą, która mierzy temperaturę i dalej już nic ją nie obchodzi. Jak byłam na krzywej, owszem, byli ludzie, ale ciężarne wchodziły jako pierwsze i nikt słowa nawet nie powiedział.

Właśnie miałam swoją pierwszą teleporade z lekarzem rodzinnym, chodziło tylko o recepty dla męża, ale jestem mile zaskoczona jak to wszystko miło i szybko przebiega 😁

Ja dzisiaj ciąg dalszy sprzątania - będę myć okna, co akurat bardzo lubię 😉 w międzyczasie pranie i ucierane z rabarbarem 😍 energia wróciła, chwilo trwaj!

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żelazo biorę bo mam anemię, tak samo magnez bo miałam niedobory. Co do bólu brzucha to mam czasem ciągnięcie w pachwinach, ale największy dyskomfort w dole brzucha odczuwam po pracy (mam pracę siedzącą przy komputerze). Co prawda pracuję w blokach dwu godzinnych, a potem przerwa, ale na koniec dnia mnie pobolewa. Dlatego odliczam już dni do l4.

Magdalenka90 lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś niebawem (o ile nie już ;)) pierwsze ,,studniówki" u nas :) Moja za 6 dni, ojj będę świętować 😁

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila moja tez za 6 dni..

Na szczescie dzis wizyta, bo ostatnio mam twardnienia brzucha cos.. i wieczorem pobolewa.
    I doslownie powlocze lewa noga tak mnie boli 😪

Ostatnio mnie nie bylo, bo dzialo sie na jednej grupie. Z dziewczynami z watku (Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019)zalozylysmy grupe na fb.. okazalo sie, ze jedna nie chciala bo jest oszustka...
    Wiecie, ze od prawie 2 lat tu sie udzirla na forum a udawala najpierw starania, pozniej ciaze a teraz ze ma dziecko..
    Nie miesci sie sie to w glowie... zarty z prawdziwych staraczek.. brala fotki obcych ludzi z neta i wstawiala jako swoje...
    Nie wiem jak tak mozna.
    Przeciez my tu sobie ufamy. A tu wyszlo takie oszustwo i robienie z kogos żartów.....

Gdyby ktos chcial wiedzieć o kim mowa to Zanetka93, ale dzis usunela konto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:56

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jestem na ovu i belly oj gdzies 5lat na bank i nie raz sie takie rzeczy dzialy.ludzie maja rozne problemy psychiczne :( ale tak dlugo udawac??? Az szok.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Leila moja tez za 6 dni..

Na szczescie dzis wizyta, bo ostatnio mam twardnienia brzucha cos.. i wieczorem pobolewa.
    I doslownie powlocze lewa noga tak mnie boli 😪

Ostatnio mnie nie bylo, bo dzialo sie na jednej grupie. Z dziewczynami z watku (Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019)zalozylysmy grupe na fb.. okazalo sie, ze jedna nie chciala bo jest oszustka...
    Wiecie, ze od prawie 2 lat tu sie udzirla na forum a udawala najpierw starania, pozniej ciaze a teraz ze ma dziecko..
    Nie miesci sie sie to w glowie... zarty z prawdziwych staraczek.. brala fotki obcych ludzi z neta i wstawiala jako swoje...
    Nie wiem jak tak mozna.
    Przeciez my tu sobie ufamy. A tu wyszlo takie oszustwo i robienie z kogos żartów.....

Gdyby ktos chcial wiedzieć o kim mowa to Zanetka93, ale dzis usunela konto.
    Żartujesz? Podczytywałam ten Wasz wątek! Ona pisała jakby to wszystko było naprawdę! 😯😯😯

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tego..
    Dobra dala jakies fotki itp.. choc zadna inna z nas tam fotek z twarza nie dawala.
    Ale udawac ciaze,poród i dziecko?
    Jeszcze uwierzcie ona znala takie szczegoly np porodu..
    Na poczatku nam jej zal bo moze woecie poronila i to od depresji czy cos..

Ale kto w depresji przeszukuje net za zdjeciami obcych dzieci... idealnych figur po porodzie.
    Zwyczajnie nieraz cos pisala, zeby dowalic mamuskom, ze ona jest lepsza..

Nikt tu nie kaze nam podawać szczegolow o sobie ale jesli juz sa takie informacje to przeciez kazdy temu wierzy..
    Przynajmniej mnie to bije az po oczach ze ludzie moga byc tak zaklamani.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia serio...

Jak utworzylysmy ta grupe na fb to i tak miałyśmy zamiar pisać na ovu bo wlasnie na zanetka ze niby nie ma fb..
    Ale ktoregos dnia jedna napisala, ze jej rzucilo sie cos na zdjeciach dziecka.. i zaczela przegladac dokladnie inne. I okazalo sie ze to fotki innych dzieci ale podobnych do siebie.
    My wczesniej wymienilysmy sie tez nicakmi na insta. I wlasnie jakas laska zaczela ja podgladac..
    Dluga historia jak ale doszlysmy ze to wlasnie niby zanetka..
    Wtedy dowiedzialysmy sie ze zadnej ciazy ani dziecka nie bylo......

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Annia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Annia serio...

Jak utworzylysmy ta grupe na fb to i tak miałyśmy zamiar pisać na ovu bo wlasnie na zanetka ze niby nie ma fb..
    Ale ktoregos dnia jedna napisala, ze jej rzucilo sie cos na zdjeciach dziecka.. i zaczela przegladac dokladnie inne. I okazalo sie ze to fotki innych dzieci ale podobnych do siebie.
    My wczesniej wymienilysmy sie tez nicakmi na insta. I wlasnie jakas laska zaczela ja podgladac..
    Dluga historia jak ale doszlysmy ze to wlasnie niby zanetka..
    Wtedy dowiedzialysmy sie ze zadnej ciazy ani dziecka nie bylo......
    Boże to jest straszne. Kobiety myślą, że znajdą tu swoją ostoję, zrozumienie, po stratach, dla emocji które często rozumieją tylko inne staraczki, a tu ktoś sobie z nich jaja po prostu robi. Ale ze tyle czasu była z Wami i tyle jej się chciało pisać? 😯😯😯

joana lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ