WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj mi się podoba, w sensie na tym forum, bo jesteśmy w jakiś sposób anonimowe. Na facebooku jest wiele grup, które tylko podczytuje, ale nie komentuje, bo są tzw trolle które wykorzystują treści i robią sobie z tego bekę. Poza tym fb za bardzo inwigiluje, wystarczy jeden wpis / komentarz lub nawet like i już połowa znajomych by wiedziała, że jestem w ciąży. Kto ma wiedzieć ten wie :)
    Podoba mi się tutaj to, że żadna z nas nie jest oceniana czy kwalifikowana w jakiś sposób poprzez wygląd, wykształcenie czy zawód. Jesteśmy wszystkie na podobnym etapie z podobnymi rozterkami i tutaj nie mam żadnej obawy, że któraś z Was mnie wyśmieje. Także dzięki że jesteście ❤️

Annia, ancys85, Leeila26, Audrey, Jaśmina, joana, Ptysio, AHope, Asia000, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Tutaj mi się podoba, w sensie na tym forum, bo jesteśmy w jakiś sposób anonimowe. Na facebooku jest wiele grup, które tylko podczytuje, ale nie komentuje, bo są tzw trolle które wykorzystują treści i robią sobie z tego bekę. Poza tym fb za bardzo inwigiluje, wystarczy jeden wpis / komentarz lub nawet like i już połowa znajomych by wiedziała, że jestem w ciąży. Kto ma wiedzieć ten wie :)
    Podoba mi się tutaj to, że żadna z nas nie jest oceniana czy kwalifikowana w jakiś sposób poprzez wygląd, wykształcenie czy zawód. Jesteśmy wszystkie na podobnym etapie z podobnymi rozterkami i tutaj nie mam żadnej obawy, że któraś z Was mnie wyśmieje. Także dzięki że jesteście ❤️
    Mam podobne odczucia, przez tą pewną anonimowość też możemy sobie luźniej pożartować, nie wyobrażam sobie na grupie fejsbukowej pod imieniem i nazwiskiem pisać o robieniu fryzurki na dole, żeby ktoś z pracy to przeczytał przypadkiem. 😂

Ptysio, Pogoda, AHope lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja też jutro wizytuję 😁

Joana może Twój lekarz z tych co nie bagatelizuje najdrobniejszych dolegliwości i nieprawidłowości?! Dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby wszystko było u Was ok!

maja2024 śpiworek bardzo ładny, wczoraj na allegro oglądałam ale takie typowo do fotelików, ponieważ do wózka mam dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 20:17

joana, maja2024 lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana posiew dobrze,ze zlecil bo trzeba wyklucxyc jakas infekcje,ktora mogla by powodowac te twardnienia/skurcze. Ale ja wiem po sobie w pierwszej ciazy-po prostu mialam jakas nadreaktywną macice :) teraz to i te slurcze b-h tez dodatkowo nam sie beda pojawiac ale Tobie zdecydowanie zalecam leżonko i nie bac sie nospy czy scopolanu przeciwskurczowo. Nawet mogla bys pare dni pobrac tak 3Xdziennie zeby sprawdzic czy pomaga. Ale dopytaj gina mastepnym razem.

Moj dzieć z brzucha lezy jakos glowkowl ale skosem i tak mnie te jego ruchy teraz wkurzają,ze szok 😂 w lewej pachwinie na dole grzenie chyba ręką i wali glową a w praeym wysokim boku mam jego pupe i nogi i tak mi wali po skosie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:58

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na takiej samej grupie jak tutaj w ciąży z pierwszym synkiem, po porodach przeszliśmy na FB i to była najlepsza decyzja jaka mogła być, choć początkowo bardzo sceptycznie do tego podchodziłam. Grupa jest zamknięta i niewidoczna dla innych, więc nikt z poza grupy nie moze tego zobaczyć i przeczytać. Tutaj nigdy nie pokaże zdjęcia a tam bez problemu, minęły trzy lata, w sumie prawie 4 a my nadal codziennie tam piszemy, fakt dużo mniej niż na początku ale jednak nadal. Zrobiłyśmy sobie też zjazd, to naprawdę fajne przeżycie poznać na żywo kogoś z kim piszesz codziennie od kilku lat ;)

Chmurka, joana, Pogoda, Krokodylica, Domi1995 lubią tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg ciążowy dzisiaj dał czadu. Poszłam do labu, zarejestrowalam się i potem pielęgniarka przed pobraniem krwi wypełniła moje papierki. No i pyta czy mam mocz, a ja na to, że nie. No to mówi, że trzeba było w rejestracji powiedzieć, że bez moczu i zaczęła skreslac ze skierowania ten mocz, a ja wtedy się ocknęłam i mówię "wie pani co, ja jednak mam ten mocz ze sobą" i wyjęłam pudełko 😂

edka85, joana, Jaśmina, Leeila26 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, dokładnie mam to samo zdanie. Nie udzielam ale w ogóle na fb bo moi znajomi, nawet w pracy są strasznie wścibscy. Komentuje tylko na grupach prywatnych.

Moja w sumie nie wiem jak jest ułożona. Na wizycie 2 tygodnie temu główką w dole i czułam ruchy blisko pępka. A teraz to przy pęcherza cały czas więc nie wiem czy się czasem nie obróciła.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia po 20 tc mogą wynikać ze skurczów h-b. Jeżeli nie powodują skrócenia szyjki, to nie ma co panikować. Ja przy infekcji miałam szyjkę ponad 4 cm i brak twardnien, boli. Tak więc to żaden wyznacznik.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:59

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie taka co ma podkrecać wątki to się zastanawiam co takie osoby mają na celu że tak kłamią, kradną zdjęcia itp?🤔 brak zajęć, problemów, swojego życia, depresja? Może chęć posiadania takiego życia jakie właśnie sobie wymyśliły? Chociaż w sumie też znam w swoim otoczeniu taka dziewczynę która często zmyśla fakty że swojego życia 🤦

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 20:59

age.png

age.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa my tez mamy wlasnie taka zalozona grupe zamknieta. Jestesmy tylko bodajze w 12 i tyle.
    Teraz jestem przynajmniej pewna, ze nikt nie czyta tego co pisze. Nikt znajomy tego nie widzi.

Qunai moze i tak jest i takie sytuacje zniechecaja... ale wole myslec ze kazda tu jest szczera i nic nie udaje skoro dajemy sobie tyle wsparcia.

Widze, ze woodies chyba mozna zaufac skoro tyle z nas je chce 😊

Ancys podoba mi sie to w nim 😊

Pap napewno bede brala i sprawdze jak bedzie 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:00

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:00

Annia, joana, Ptysio lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że tutaj też jest taka osoba ;) nawet mam swój typ kto to 🙈😁 mam wrażenie, że na każdej grupie jest taki ktoś.

8p3os65gfezqfali.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przerazajcie mnie 🤔🤔🤔

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wątków staraczkowych, to ja tam zaczęłam pisać bo nie miałam z kim o tym porozmawiać, wszystkie moje znajome bliskie zachodziły w 1 cs w szczęśliwe ciąże i nie do końca rozumiały o co chodzi, co się czuje, myślałam, że jestem nienormalna, że z jednej strony się cieszę, że im się udaje, a z drugiej strony doprowadza mnie to do łez i zgorzknienia i nagle zaczęłam czytać forum i zorientowałam się, że jest więcej kobiet które czują się tak jak ja i mają gdzie wylać swoje emocje, których pod swoim imieniem i nazwiskiem tak łatwo wylać by nie było. :( Tu jest pewna przewaga anonimowości według mnie.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ