!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutaj mi się podoba, w sensie na tym forum, bo jesteśmy w jakiś sposób anonimowe. Na facebooku jest wiele grup, które tylko podczytuje, ale nie komentuje, bo są tzw trolle które wykorzystują treści i robią sobie z tego bekę. Poza tym fb za bardzo inwigiluje, wystarczy jeden wpis / komentarz lub nawet like i już połowa znajomych by wiedziała, że jestem w ciąży. Kto ma wiedzieć ten wie
Podoba mi się tutaj to, że żadna z nas nie jest oceniana czy kwalifikowana w jakiś sposób poprzez wygląd, wykształcenie czy zawód. Jesteśmy wszystkie na podobnym etapie z podobnymi rozterkami i tutaj nie mam żadnej obawy, że któraś z Was mnie wyśmieje. Także dzięki że jesteście ❤️Annia, ancys85, Leeila26, Audrey, Jaśmina, joana, Ptysio, AHope, Asia000, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Tutaj mi się podoba, w sensie na tym forum, bo jesteśmy w jakiś sposób anonimowe. Na facebooku jest wiele grup, które tylko podczytuje, ale nie komentuje, bo są tzw trolle które wykorzystują treści i robią sobie z tego bekę. Poza tym fb za bardzo inwigiluje, wystarczy jeden wpis / komentarz lub nawet like i już połowa znajomych by wiedziała, że jestem w ciąży. Kto ma wiedzieć ten wie
Podoba mi się tutaj to, że żadna z nas nie jest oceniana czy kwalifikowana w jakiś sposób poprzez wygląd, wykształcenie czy zawód. Jesteśmy wszystkie na podobnym etapie z podobnymi rozterkami i tutaj nie mam żadnej obawy, że któraś z Was mnie wyśmieje. Także dzięki że jesteście ❤️Ptysio, Pogoda, AHope lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Erre ja też jutro wizytuję 😁
Joana może Twój lekarz z tych co nie bagatelizuje najdrobniejszych dolegliwości i nieprawidłowości?! Dbaj o siebie, trzymam kciuki żeby wszystko było u Was ok!
maja2024 śpiworek bardzo ładny, wczoraj na allegro oglądałam ale takie typowo do fotelików, ponieważ do wózka mam dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 20:17
joana, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Joana posiew dobrze,ze zlecil bo trzeba wyklucxyc jakas infekcje,ktora mogla by powodowac te twardnienia/skurcze. Ale ja wiem po sobie w pierwszej ciazy-po prostu mialam jakas nadreaktywną macice
teraz to i te slurcze b-h tez dodatkowo nam sie beda pojawiac ale Tobie zdecydowanie zalecam leżonko i nie bac sie nospy czy scopolanu przeciwskurczowo. Nawet mogla bys pare dni pobrac tak 3Xdziennie zeby sprawdzic czy pomaga. Ale dopytaj gina mastepnym razem.
Moj dzieć z brzucha lezy jakos glowkowl ale skosem i tak mnie te jego ruchy teraz wkurzają,ze szok 😂 w lewej pachwinie na dole grzenie chyba ręką i wali glową a w praeym wysokim boku mam jego pupe i nogi i tak mi wali po skosie.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja byłam na takiej samej grupie jak tutaj w ciąży z pierwszym synkiem, po porodach przeszliśmy na FB i to była najlepsza decyzja jaka mogła być, choć początkowo bardzo sceptycznie do tego podchodziłam. Grupa jest zamknięta i niewidoczna dla innych, więc nikt z poza grupy nie moze tego zobaczyć i przeczytać. Tutaj nigdy nie pokaże zdjęcia a tam bez problemu, minęły trzy lata, w sumie prawie 4 a my nadal codziennie tam piszemy, fakt dużo mniej niż na początku ale jednak nadal. Zrobiłyśmy sobie też zjazd, to naprawdę fajne przeżycie poznać na żywo kogoś z kim piszesz codziennie od kilku lat
Chmurka, joana, Pogoda, Krokodylica, Domi1995 lubią tę wiadomość
-
Mój mózg ciążowy dzisiaj dał czadu. Poszłam do labu, zarejestrowalam się i potem pielęgniarka przed pobraniem krwi wypełniła moje papierki. No i pyta czy mam mocz, a ja na to, że nie. No to mówi, że trzeba było w rejestracji powiedzieć, że bez moczu i zaczęła skreslac ze skierowania ten mocz, a ja wtedy się ocknęłam i mówię "wie pani co, ja jednak mam ten mocz ze sobą" i wyjęłam pudełko 😂
edka85, joana, Jaśmina, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Pogoda, dokładnie mam to samo zdanie. Nie udzielam ale w ogóle na fb bo moi znajomi, nawet w pracy są strasznie wścibscy. Komentuje tylko na grupach prywatnych.
Moja w sumie nie wiem jak jest ułożona. Na wizycie 2 tygodnie temu główką w dole i czułam ruchy blisko pępka. A teraz to przy pęcherza cały czas więc nie wiem czy się czasem nie obróciła. -
Twardnienia po 20 tc mogą wynikać ze skurczów h-b. Jeżeli nie powodują skrócenia szyjki, to nie ma co panikować. Ja przy infekcji miałam szyjkę ponad 4 cm i brak twardnien, boli. Tak więc to żaden wyznacznik.
-
Jeśli to nie taka co ma podkrecać wątki to się zastanawiam co takie osoby mają na celu że tak kłamią, kradną zdjęcia itp?🤔 brak zajęć, problemów, swojego życia, depresja? Może chęć posiadania takiego życia jakie właśnie sobie wymyśliły? Chociaż w sumie też znam w swoim otoczeniu taka dziewczynę która często zmyśla fakty że swojego życia 🤦
-
Szczesliwa my tez mamy wlasnie taka zalozona grupe zamknieta. Jestesmy tylko bodajze w 12 i tyle.
Teraz jestem przynajmniej pewna, ze nikt nie czyta tego co pisze. Nikt znajomy tego nie widzi.
Qunai moze i tak jest i takie sytuacje zniechecaja... ale wole myslec ze kazda tu jest szczera i nic nie udaje skoro dajemy sobie tyle wsparcia.
Widze, ze woodies chyba mozna zaufac skoro tyle z nas je chce 😊
Ancys podoba mi sie to w nim 😊
Pap napewno bede brala i sprawdze jak bedzie 😘
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A co do wątków staraczkowych, to ja tam zaczęłam pisać bo nie miałam z kim o tym porozmawiać, wszystkie moje znajome bliskie zachodziły w 1 cs w szczęśliwe ciąże i nie do końca rozumiały o co chodzi, co się czuje, myślałam, że jestem nienormalna, że z jednej strony się cieszę, że im się udaje, a z drugiej strony doprowadza mnie to do łez i zgorzknienia i nagle zaczęłam czytać forum i zorientowałam się, że jest więcej kobiet które czują się tak jak ja i mają gdzie wylać swoje emocje, których pod swoim imieniem i nazwiskiem tak łatwo wylać by nie było.
Tu jest pewna przewaga anonimowości według mnie.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023