WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ja też mam w kuchni zlewozmywak firmy FRANKE i po siedmiu latach wygląda jak w dniu montażu 😁

Oj te teściowe...😂🤣😜 ciągle powracający temat i za każdym razem jest o czym pisać, hihi
    Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej się wprowadziła i mogła zająć praniem ubranek i urządzaniem pokoju dla Maleństwa w swojej ostoi bez "cudownych" rad 😊

Oj taaak 🤣 książkę mogłabym pisać o niej 🤣 czekam tylko na tego potężnego focha jak się wyprowadzimy bo ten typ tak ma. Chociaż może że względu na ciążę i zbliżające się urodziny męża może sobie daruje to obrażanie 🤦

ancys85 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakims cudem dodzwonilam się do zusu chyba we wtorek po 20 minutach oczekiwania. Kasy nie mam od marca, księgowa dowaliła ze złożyła wniosek dopiero 16.04, ale ZUS i tak już mj wisi za 3 zwolnienia i idzie już 4... Bardzo mila Pani odebrała telefon, ale niestety wiele mi nie pomogła. Sprawa w toku i tyle, nie ma więcej informacji. Dodała tylko notkę żeby mi wyjaśnili dlaczego jest opóźnienie 🤷 no i na razie cisza

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czekam właśnie na wyrównanie za marzec, nie mówiąc o kwietniu, zaraz dojdzie maj 🤦 ja wydzwaniam.. ale żeby te telefony coś dały. W nosie mają 😁

My jesteśmy w trakcie remontu lazienki i myślę o białych plytlkach. Nie wiem do końca czy to dobry pomysł, bo tez widać na ziemi każdy paproch.. ale tak strasznie mi się podobają, że chyba się zdecydujemy 😁

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemną podłogę w kuchni, łazience i przedpokoju- pierwszy i ostatni raz!!
    Wystarczy umyć a po paru minutach widać kurz...

Leeila26 dobrze że ja się udzielam, przynajmniej nie jestem podejrzana 😁🤣
    ...a tak na poważnie ja zawsze internet uważałam za zło i mimo, że nie wyobrażam sobie już życia bez niego to jestem ostrożna. Trochę przerażają takie zachowania osób ale obstawiam, że każda z nas ma przynajmniej jedną osobę na facebooku, która lubi się promować i podkręcać zdjęcia...

• Audrey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, niestety u Ciebie zawiniła księgowa. Czyli według ich gów* prawa 30 dni minęło 4 dni temu.

Ja tak się kurde zastanawiam co by było gdybyśmy były samotne. Chyba bym musiała stać pod biedronką i żebrać 🤦

Leila, my mamy na dole w toalecie na ścianach białe płytki perłowe a na podłodze mamy płytki drewnopodobne - super wygląda ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 09:22

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w obu łazienkach zlewy i szafki cersanit i jestem z nich zadowolona. Sedesy w sumie nie wiem jakie mam. :) wybierałam w sklepie co mi się podobało, nie patrzyłam na firmę jak mam być szczera.

My za chwilę wyruszamy do przychodni. Na początku pandemii odwołali nam wizytę u alergologa i dzisiaj mamy ją mieć (córki nie ja). Ponoć przychodnia zamknięta dla pacjentów, wpuszczają tylko tych umówionych. Mam mieć maseczkę i rękawiczki, starsza córka maseczkę. Mam nadzieję że będzie to bezpieczna dla nas wizyta.
    A ja się tak kiepsko czuję. W sensie oprócz tego że mnie mdli to wciąż mi słabo. Ale cały czas mam w tej ciąży niskie ciśnienie. Dr powiedział że to dobrze, w sensie lepiej niż wysokie. Zalecił dużo pić (ponoć to podnosi ciśnienie? I mocz wyszedł taki sobie, więc ogólnie wniosek że za mało piję).

Audrey powodzenia z przeprowadzką. Matko pamiętam jak to cieszy, urządzanie się, przeprowadzka na swoje. :)

ancys85 lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja jeszcze wrócę do loveli 😁 😜
    Wrzucasz rzeczy do miski wlewasz wodę, płyn i tyle; samo się moczy czy jakoś to jeszcze zapierasz i jak dobrze pamiętam taką mieszankę zostawiasz na noc? Na plamy chwalisz a na białe, poszarzałe rzeczy stosowałaś albo żeby zmiękczyć kocyk, który już nie jest taki miły w dodatku jak na początku??

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problem z wypłatami z zusu przy jednej i drugiej córce bo nie zastali mnie w czasie kontroli w domu i wiadomo, pisma, wyjaśnianie. Wszystko się odwlekało. Ale jak już zaczęli wypłacać to szło regularnie.
    W tej ciąży zastali mnie na kontroli i wypłaty są bez problemu.

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, pierwszy raz miałam w nocy takie twardnienia brzucha. :( Umówiłam się do prowadzącego na jutro, żeby to skontrolować. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey no właśnie... Jakbym była sama to już dawno bym z głodu umarła. Źle zorganizowana robotę mają przez tego przeklętego koronawirusa. Tylko szkoda, że my na tym tracimy. Ale jak dostanę kasę to od razu jedziemy po wózek 😁

Audrey, Audrey lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ale chodzi o picie wody czy kawy? Bo jeśli chodzi o wodę, to mi żaden kardiolog tego nie sugerował :D A kawa podnosi ciśnienie tylko chwilowo. Więc chyba chodzi tylko o mocz.
    Powodzenia na wizycie z małymi. Jak wczoraj byłam na pobraniu krwi, to tylko w punkcie pobrań tłoczyło się dużo osób, a w części z lekarzami było zupełnie pusto, żadnych opóźnień. Generalnie wszędzie pilnują czystości, a na wejściu robią wywiad i badanie temp.

My w łazience na podłodze mamy płytki w stylu hiszpańskim, drogie były, ale jesteśmy bardzo zadowoleni, nie widać plam i nie są śliskie.
    631c99492ad4.jpg

joana, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle od czego zależą te kontrole ZUSu? Bo u mnie nikogo nie było, ani w tej ani w pierwszej ciąży. U znajomej była kontrola, bo jakaś sąsiadka na nią doniosła...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Od jakiegoś czasu od rana mam duszności. Ciężko mi się oddycha. Dziś wogole dziwnie się czułam, zmierzylam ciśnienie, wyszło jak zawsze u mnie niskie, 100/ 60. Ale puls 98... od rana bardzo szybko się męczę. Nie mogę nic zrobić, bo źle mi się oddycha. Dopiero kolo 11 się jakoś rozkręcam.

Mała rozrabia w brzuchu. Ale ostatnio pojawiły się ruchy, które można by określić jak takie trzepotanie skrzydeł, drgania trwajace kilka sekund... dziwne uczucie. Z tego, co kojarzę z Synem tez takie miałam, wiec to chyba nic złego.

Ounai. Dołączam do pytania Ancys. Polecalas jakiś odplamiacz, chodzi o odplamiacz z Loveli? Niektóre ubranka mam z żółtymi plamkami. Inne poszarzale. Szukam czegoś, co mogłoby je odratowac.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre piękne plytki 🥰

Audrey mam podobny pomysl z kolorami do łazienki ale ja robimy za rok więc pomyslow moge miec wiele do tego czasu.
    Kciuki za przeprowadzke 😊

Tesciowe to temat rzeka 🤣

Co do fakekont, wierzę, ze takie sa. Ale dla mnie to nie pojete gdzie te osoby maja sumienie.
    Ja wlasnie jako staraczka, ktora nie ma latwo, czulam, ze wreszcie moge pogadac z kims kto mnie rozumie. Nie wiem dla kogos to moze byc tylko internet. I wiadome, ze podchodze do tego na chlodno, ale mimo to jakos to mnie rusza.
    Ale ja zwyczajnie tak mam. Szczerosc i zaufanie to podstawa. I nie wyobrazam sobie, ze w zyciu codziennym ktos moze oszukiwac. Sa takie osoby ale wlasnie mi o to chodzi, ze ja nie umialabym byc taka osoba. Nie umialabym klamac czy kogos udawac. Bo niby po co? Nie wiem.. kazdy ma swoje sumienie, widac moje jest bardziej wrazliwe.

Annia i na ktora masz wizyte? Na spokojnie czekaj, napewno nic zlego sie nie dzieje, ale lepiej skontrolowac.
    Mi tez wiele kolezanek wolalo w ciazy tak jest i nie przezywaj. Az sie zdziwilam, ze lekarz tak sie zmartwil i kazal zglaszac od razu takie rzeczy.

Annia, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Annia i na ktora masz wizyte? Na spokojnie czekaj, napewno nic zlego sie nie dzieje, ale lepiej skontrolowac.
    Mi tez wiele kolezanek wolalo w ciazy tak jest i nie przezywaj. Az sie zdziwilam, ze lekarz tak sie zmartwil i kazal zglaszac od razu takie rzeczy.

Na 12.30, więc nie najgorzej. No właśnie dużo dziewczyn pisze, że tak miało, ale jakoś wolę to sprawdzić... Gdyby to trwało minutę to potraktowałabym to jako skurcz Braxtona Hicksa, ale to trwało dużej, może dlatego też, że się zestresowałam... :/ Poza tym wolę dmuchać na zimne, najwyżej lekarz pomyśli, że jestem panikara, ale wolę mieć to sprawdzone. :( A Tobie coś oprócz magnezu kazał brać na te twardnienia?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nikogo dotychczas nie podejrzewałam o fake na tym wątku. Nic mi się nie rzuciło w oczy. Jeżeli kogoś podejrzewacie, to piszcie śmiało nick. Nie ma co ukrywać wariatów. A ta osoba albo stąd odejdzie i przestanie się udzielać albo niech udowodni, że jest ok.

joana, ancys85, Chmurka, AHope lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też jestem czysta, nawet koziołkiem się pochwaliłam, chyba żaden wariat by na to nie wpadł 🤣🤣

Piękne płytki! Pamiętasz dokładnie ich nazwę? Myśleliśmy właśnie o bieli+drewnopodobne albo biel+niebieska mozaika. Jak zapadnie decyzja, a łazienka będzie skończona to się chętnie pochwałę :)

Wybieram się właśnie do babci (1km drogi ode mnie) nie byłam od czasu jak zaczęła się ta jazda z koroną. I zaczynałam mieć wyrzuty sumienia.

erre lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia w sumie mi nic nie radzil, zebym cos brala..
    Ten magnez mi zalecil na samym poczatku ciazy i tak sie go trzymam.
    A dzis wzielam sobie rano nospe i jest ciut lepiej..
    I masz racje lepiej sprawdzic niz sie stresowac. Wkoncu placimy za wizyte, więc moze myslec ze panikara.
    Choc moj wlasnie fajnie zareagowal, spodobalo mi sie to..

Annia lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu czy Wam też tak włosy wypadają? 😱
    Ja dziś zauważyłam że dosłownie garciami mi wypadają przy myciu i czesaniu... Myślałam że takie akcje to raczej po porodzie

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Annia w sumie mi nic nie radzil, zebym cos brala..
    Ten magnez mi zalecil na samym poczatku ciazy i tak sie go trzymam.
    A dzis wzielam sobie rano nospe i jest ciut lepiej..
    I masz racje lepiej sprawdzic niz sie stresowac. Wkoncu placimy za wizyte, więc moze myslec ze panikara.
    Choc moj wlasnie fajnie zareagowal, spodobalo mi sie to..
    Ja w nocy też wzięłam w końcu No Spe. :/ No dam znać co mój jutro powie, mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje. Mąż też mówi, że dobrze że się umówiłam i lepiej sprawdzić.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ