WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was dziewczyny. Ja sobie nie wyobrażam że ktoś tu mógłby się podszywać... Po co...jak to.. ja to chyba jestem zbyt naiwna i łatwowierna:/
    My mamy łazienkę szare płytki i drewniani białe meble i fajnie to wygląda ale powiem Wam że strzeliłam sobie w kolano bo płytki na podłodze mam na wysoki połysk i każda kropelkę widać i zacieki po mopowaniu.
    Na podłodze w salonie na poddaszu mam też ciemne panele, nie takie bardzo ciemne ale jednak ciemniejsze drewno takie. No i też szybko widać kurz, ale to mnie tak nie denerwuje , o wiele bardziej mnie wkurzają ślady stóp na tej podłodze.
    U nas dziś rewolucja, wywalamy stara kuchnie, w przyszłym tygodniu ma być nowa:D nie mogę się doczekać bo ta miałam jeszcze po bratu który tu mieszkał.;)
    Zlew wybraliśmy czarny granit Franke. Mam nadzieję że będzie ok.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:02

age.png

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po echu serca płodu. Serce ok, ale poszerzone jelito grube i odbytnica. Kontrola za 3-4 tyg. Nikt mi nic więcej nie powiedział, a na kontrole potrzebuje nowe skierowanie. Kocham placówki NFZ.
    Na szczęście w pn mam wizytę ciążowa, to mam nadzieje, ze się dowiem co to oznacza i co mam robic

ancys85 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:02

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:03

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj chyba miałam pierwszy ten skończ przepowoadający, normalnie aż się zgięłam, aletrwalo może 30 sekund i się nie powtórzyło.

Pogoda, ja mam fenomenalne włosy teraz. Szybko rosną są pieruńsko gęste, ale te baby hair...🤦

Ounai, my wzięliśmy specjalnie kredyt żeby wszystko właśnie na raz wykończyć. A że robiliśmy wszystko sami to jednocześnie był to najtrudniejszy i najlepszy czas ☺

A mi w końcu położna odpisała i na pierwszą wizytę u niej umówiłyśmy się za tydzień w środę. W przyszłym tygodniu też muszę obciążenie zrobić.

U mnie kopanie już wyraźne, bardziej mnie denerwuje jak Mała się przekręca. Wiecie, czuję wtedy nagle np w prawym boku twardnienie i normalnie czuję jak krasnal się rozpycha dosłownie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:24

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Piękne płytki! Pamiętasz dokładnie ich nazwę? Myśleliśmy właśnie o bieli+drewnopodobne albo biel+niebieska mozaika. Jak zapadnie decyzja, a łazienka będzie skończona to się chętnie pochwałę :)

Te z obrazka to Geotiles Deco Cover Taupe. Są też w kolorze Acero - taki niebieskawy jest. Tylko one są duże: 60x60cm. Ale na podłodze razem z prysznicem sprawdzają się :)
    A na ścianach w łazience mamy beżowe i kilkanaście sztuk takich pastelowych wzorów, każda inna:
    f0484a7bda40.jpg

joana, Leeila26 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z tematu prania. U nas jest bardzo twarda woda (nie wiem kiedy się doczekam jakiegoś filtrowania) i ubrania, zwłaszcza dziecięce, robią się szorstkie. Używam kapsułek do prania i płynu do płukania. Czy u Was też taki problem występuje? Wystarczy zmiana płynu czy coś specjalnego jest potrzebne?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z wizyty u pani doktor prowadzącej. To co najważniejsze to nie mam cukrzycy :-) więc nadal mogę jeść czekoladki, hemoglobina poszła troszkę w górę, ale nadal anemia jest więc żelazo dalej w menu, płytki spadają, ale nie jakoś tragicznie, no i mocz wyszedł nie fajnie więc dostałam na to jakiś lek, od poprzedniej wizyty przytyliśmy 2 kg, posłuchałysmy serduszka, szyjka długa i zamknięta.
    Tylko moje ciśnienie pobiło dziś rekord 90/50.

Acha i z powodu wady wzroku muszę odbyć konsultacje z okulistą, więc czeka mnie poszukiwanie lekarza bo moja dotychczasowa lekarka już nie przyjmuje :-(

ancys85, Leeila26, erre lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:07

dqprp07wzt9w07bj.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave te twoje bole jajnika troche za czesto. Kiedy masz wizyte? Moze powinnas przyspieszyc sprawdzic co sie dzieje. Jakies usg i badanie moczu (moze jakas infekcja daje takie objawy?).

Co do fake kont to przez te pare lat w kilku watkach rzeczywisciw sie pojawialy. Mnie osobiscie to nie dotknęlo ale w sumie to internet wiec nawet jesli gdzies kiedys ktos sie podszywal (raczej nie z moich fotek bo slaby aparat i rozowe kapcie 😂)to coz-mi tez sie wydaje,ze to oplacane osoby zeby ciagnac tematy..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy generalny remont łazienki i ubikacji 1,5 roku temu. Bardzo podobały mi się łazienki w bieli łącznie z podłogą, no ale tylko na zdjęciach na szczęście :P Chyba bym się zapłakała teraz jak bym to miała sprzątać co chwilę :P Ostatecznie stanęło na drewnopodobnej podłodze+blat, ściany beż ze srebrzystymi delikatnymi drobinkami, we wnękach mozaika w odcieniach srebra no i jedna ściana to takie płytki karbowane - no tu niestety sobie dołożyłam pracy do sprzątania, bo na tej ścianie mamy jeden bok prysznica, ale do przeżycia :P

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Kroko, ale chodzi o picie wody czy kawy? Bo jeśli chodzi o wodę, to mi żaden kardiolog tego nie sugerował :D A kawa podnosi ciśnienie tylko chwilowo. Więc chyba chodzi tylko o mocz.
    Powodzenia na wizycie z małymi. Jak wczoraj byłam na pobraniu krwi, to tylko w punkcie pobrań tłoczyło się dużo osób, a w części z lekarzami było zupełnie pusto, żadnych opóźnień. Generalnie wszędzie pilnują czystości, a na wejściu robią wywiad i badanie temp.

My w łazience na podłodze mamy płytki w stylu hiszpańskim, drogie były, ale jesteśmy bardzo zadowoleni, nie widać plam i nie są śliskie.
    631c99492ad4.jpg

Tak wody i ogólnie płynów. Właśnie nie kawy. Mój gin wspominał że nawodnienie również wpływa na ciśnienie. Trochę mnie to zdziwiło. :)

Jeśli chodzi wizytę to tak było, kazali zdezynfekować ręce, zmierzyli temperaturę i przeprowadzili wywiad. W poczekalni nie było wprawdzie pusto ale było tylko kilka osób.
    A pani doktor albo miała zły dzień albo jest taka niemiła z natury. Ale cóż,życie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    W ogóle od czego zależą te kontrole ZUSu? Bo u mnie nikogo nie było, ani w tej ani w pierwszej ciąży. U znajomej była kontrola, bo jakaś sąsiadka na nią doniosła...

Ja prowadzę własną działalność gospodarczą więc u mnie są w każdej ciąży.
    Jeśli chodzi o pracowników to nie wiem.

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja prowadzę własną działalność gospodarczą więc u mnie są w każdej ciąży.
    Jeśli chodzi o pracowników to nie wiem.

Kroko, a jak jest kontrola z ZUS w domu, a ja pojadę do lekarza i mnie nie zastaną to co wtedy? Przepraszam za może głupie pytanie, ale też jestem na dg i wkrótce będę musiała pójść już na l4.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą jakie macie zazwyczaj wyniki?często Wam skacze? Jeśli tak to jak probujecie zbić?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina to nie jest głupie pytanie. :)
    Zostawią Ci w skrzynce karteczkę że byli i Cię nie zastali. No i wstrzymują wypłatę świadczenia. Wtedy piszesz pismo do zusu że w dniu takim i takim w tych godzinach byłaś na wizycie lekarskiej / w laboratorium itp. No i oni to rozpatrują.
    Rzadko mi się zdarza chodzić na zakupy ale jak idę do sklepu po przysłowiowy chleb to zawsze biorę paragon bo do sklepu też możesz iść i wtedy przedstawiasz paragon czy ze sklepu czy z apteki.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre dzięki, są piękne 😍

U mnie też może pojawić się kontrola z racji krótkiego okresu zatrudnienia (przeprowadzaliśmy się i zmieniłam pracę). Mamy stały meldunek u siebie w mieszkaniu w Katowicach, tutaj u tesciow jesteśmy póki co na tymczasowym, oczywiście zgłosiłam, żeby się nie fatygowali do Katowic 😁.

erre lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 21:24

Audrey lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam inny adres zameldowania, a inny zamieszkania. Z tego co słyszałam to do l4 podaje się ten adres pod którym się przebywa w czasie zwolnienia. Mam rację czy się mylę?

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ