!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrabiam Was dziewczyny. Ja sobie nie wyobrażam że ktoś tu mógłby się podszywać... Po co...jak to.. ja to chyba jestem zbyt naiwna i łatwowierna:/
My mamy łazienkę szare płytki i drewniani białe meble i fajnie to wygląda ale powiem Wam że strzeliłam sobie w kolano bo płytki na podłodze mam na wysoki połysk i każda kropelkę widać i zacieki po mopowaniu.
Na podłodze w salonie na poddaszu mam też ciemne panele, nie takie bardzo ciemne ale jednak ciemniejsze drewno takie. No i też szybko widać kurz, ale to mnie tak nie denerwuje , o wiele bardziej mnie wkurzają ślady stóp na tej podłodze.
U nas dziś rewolucja, wywalamy stara kuchnie, w przyszłym tygodniu ma być nowa:D nie mogę się doczekać bo ta miałam jeszcze po bratu który tu mieszkał.
Zlew wybraliśmy czarny granit Franke. Mam nadzieję że będzie ok. -
Jestem po echu serca płodu. Serce ok, ale poszerzone jelito grube i odbytnica. Kontrola za 3-4 tyg. Nikt mi nic więcej nie powiedział, a na kontrole potrzebuje nowe skierowanie. Kocham placówki NFZ.
Na szczęście w pn mam wizytę ciążowa, to mam nadzieje, ze się dowiem co to oznacza i co mam robicancys85 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj chyba miałam pierwszy ten skończ przepowoadający, normalnie aż się zgięłam, aletrwalo może 30 sekund i się nie powtórzyło.
Pogoda, ja mam fenomenalne włosy teraz. Szybko rosną są pieruńsko gęste, ale te baby hair...🤦
Ounai, my wzięliśmy specjalnie kredyt żeby wszystko właśnie na raz wykończyć. A że robiliśmy wszystko sami to jednocześnie był to najtrudniejszy i najlepszy czas ☺
A mi w końcu położna odpisała i na pierwszą wizytę u niej umówiłyśmy się za tydzień w środę. W przyszłym tygodniu też muszę obciążenie zrobić.
U mnie kopanie już wyraźne, bardziej mnie denerwuje jak Mała się przekręca. Wiecie, czuję wtedy nagle np w prawym boku twardnienie i normalnie czuję jak krasnal się rozpycha dosłownie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:24
-
Leeila26 wrote:Piękne płytki! Pamiętasz dokładnie ich nazwę? Myśleliśmy właśnie o bieli+drewnopodobne albo biel+niebieska mozaika. Jak zapadnie decyzja, a łazienka będzie skończona to się chętnie pochwałę
Te z obrazka to Geotiles Deco Cover Taupe. Są też w kolorze Acero - taki niebieskawy jest. Tylko one są duże: 60x60cm. Ale na podłodze razem z prysznicem sprawdzają się
A na ścianach w łazience mamy beżowe i kilkanaście sztuk takich pastelowych wzorów, każda inna:
joana, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
A jeszcze z tematu prania. U nas jest bardzo twarda woda (nie wiem kiedy się doczekam jakiegoś filtrowania) i ubrania, zwłaszcza dziecięce, robią się szorstkie. Używam kapsułek do prania i płynu do płukania. Czy u Was też taki problem występuje? Wystarczy zmiana płynu czy coś specjalnego jest potrzebne?
-
A ja właśnie wróciłam z wizyty u pani doktor prowadzącej. To co najważniejsze to nie mam cukrzycy
więc nadal mogę jeść czekoladki, hemoglobina poszła troszkę w górę, ale nadal anemia jest więc żelazo dalej w menu, płytki spadają, ale nie jakoś tragicznie, no i mocz wyszedł nie fajnie więc dostałam na to jakiś lek, od poprzedniej wizyty przytyliśmy 2 kg, posłuchałysmy serduszka, szyjka długa i zamknięta.
Tylko moje ciśnienie pobiło dziś rekord 90/50.
Acha i z powodu wady wzroku muszę odbyć konsultacje z okulistą, więc czeka mnie poszukiwanie lekarza bo moja dotychczasowa lekarka już nie przyjmujeancys85, Leeila26, erre lubią tę wiadomość
-
Dave te twoje bole jajnika troche za czesto. Kiedy masz wizyte? Moze powinnas przyspieszyc sprawdzic co sie dzieje. Jakies usg i badanie moczu (moze jakas infekcja daje takie objawy?).
Co do fake kont to przez te pare lat w kilku watkach rzeczywisciw sie pojawialy. Mnie osobiscie to nie dotknęlo ale w sumie to internet wiec nawet jesli gdzies kiedys ktos sie podszywal (raczej nie z moich fotek bo slaby aparat i rozowe kapcie 😂)to coz-mi tez sie wydaje,ze to oplacane osoby zeby ciagnac tematy..Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
My robiliśmy generalny remont łazienki i ubikacji 1,5 roku temu. Bardzo podobały mi się łazienki w bieli łącznie z podłogą, no ale tylko na zdjęciach na szczęście
Chyba bym się zapłakała teraz jak bym to miała sprzątać co chwilę
Ostatecznie stanęło na drewnopodobnej podłodze+blat, ściany beż ze srebrzystymi delikatnymi drobinkami, we wnękach mozaika w odcieniach srebra no i jedna ściana to takie płytki karbowane - no tu niestety sobie dołożyłam pracy do sprzątania, bo na tej ścianie mamy jeden bok prysznica, ale do przeżycia
-
erre wrote:Kroko, ale chodzi o picie wody czy kawy? Bo jeśli chodzi o wodę, to mi żaden kardiolog tego nie sugerował
A kawa podnosi ciśnienie tylko chwilowo. Więc chyba chodzi tylko o mocz.
Powodzenia na wizycie z małymi. Jak wczoraj byłam na pobraniu krwi, to tylko w punkcie pobrań tłoczyło się dużo osób, a w części z lekarzami było zupełnie pusto, żadnych opóźnień. Generalnie wszędzie pilnują czystości, a na wejściu robią wywiad i badanie temp.
My w łazience na podłodze mamy płytki w stylu hiszpańskim, drogie były, ale jesteśmy bardzo zadowoleni, nie widać plam i nie są śliskie.
Tak wody i ogólnie płynów. Właśnie nie kawy. Mój gin wspominał że nawodnienie również wpływa na ciśnienie. Trochę mnie to zdziwiło.
Jeśli chodzi wizytę to tak było, kazali zdezynfekować ręce, zmierzyli temperaturę i przeprowadzili wywiad. W poczekalni nie było wprawdzie pusto ale było tylko kilka osób.
A pani doktor albo miała zły dzień albo jest taka niemiła z natury. Ale cóż,życie.
-
erre wrote:W ogóle od czego zależą te kontrole ZUSu? Bo u mnie nikogo nie było, ani w tej ani w pierwszej ciąży. U znajomej była kontrola, bo jakaś sąsiadka na nią doniosła...
Ja prowadzę własną działalność gospodarczą więc u mnie są w każdej ciąży.
Jeśli chodzi o pracowników to nie wiem. -
Krokodylica wrote:Ja prowadzę własną działalność gospodarczą więc u mnie są w każdej ciąży.
Jeśli chodzi o pracowników to nie wiem.
Kroko, a jak jest kontrola z ZUS w domu, a ja pojadę do lekarza i mnie nie zastaną to co wtedy? Przepraszam za może głupie pytanie, ale też jestem na dg i wkrótce będę musiała pójść już na l4. -
Jaśmina to nie jest głupie pytanie.
Zostawią Ci w skrzynce karteczkę że byli i Cię nie zastali. No i wstrzymują wypłatę świadczenia. Wtedy piszesz pismo do zusu że w dniu takim i takim w tych godzinach byłaś na wizycie lekarskiej / w laboratorium itp. No i oni to rozpatrują.
Rzadko mi się zdarza chodzić na zakupy ale jak idę do sklepu po przysłowiowy chleb to zawsze biorę paragon bo do sklepu też możesz iść i wtedy przedstawiasz paragon czy ze sklepu czy z apteki.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Erre dzięki, są piękne 😍
U mnie też może pojawić się kontrola z racji krótkiego okresu zatrudnienia (przeprowadzaliśmy się i zmieniłam pracę). Mamy stały meldunek u siebie w mieszkaniu w Katowicach, tutaj u tesciow jesteśmy póki co na tymczasowym, oczywiście zgłosiłam, żeby się nie fatygowali do Katowic 😁.erre lubi tę wiadomość