!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChciałam Was zapytać o śmieszną rzecz- swędzenie skóry. Najczęściej wieczorem lub na noc tak mam, np. teraz jestem po kąpieli, wysmarowana (na brzuch, piersi i uda Bio oil, na ręce i ramiona krem z avene na AZS, a łydki i stopy jakiś nowy żel z kasztanowa, który ma pomagać na zmęczone nogi i zespół niespokojnych nog) haha masakra, jaki zestaw. W każdym razie jak już leżę i się wyciszam to zaczyna się swędzenie: raz łydka, raz ramię, raz brzuch 😭 jakaś masakra, utrudnia to zasypianih. Oczywiście jak już zasnę to potem jest spokój, śpię normalnie, ale teraz jest okropnie
-
nick nieaktualny
-
Natali ja właśnie też tak mam z tym swędzeniem.
Dziewczyny jakie dostawki macie na oku? Ciągle się wahań kupować czy nie kupować... Podoba mi się lionelo vera, bo na opuszczanym boku mi nie aezy tylko na tym żeby to było coś mniejszego niż łóżeczko, ale chyba mogę mieć problem z.dokuepieniem materacyka do tego, jednak dostawki są dedykowane do spania dłuższego tzn tak mi się wydaje. Muszę się przyjechać do sklepu z artykułami dla dzieci. Podoba mi się lionelo timon ale czytałam że produkt średnio warty swojej ceny i sama nie wiem czy chce wydawać az 600 zl. Pomiędzy wyborem umywalek, kibelkow i baterii pora powoli znaleźć czas na wyprawkę... Bardzo powoli -
Ounai właśnie cersanit, koło i rea nam odradzono. W poprzednim domu miałam roca ale dziś też mi powiedzieli że szkoda przepłacać bo nie ma za co, i mam wstępnie wybrany exelent. Ogólnie mam projektantke i projekt całego wnętrza ale z ceramiką pojechała po bandzie i dała nam tak drogie umywalki i baterie że to jakiś kosmos. Co do wc to miałam właśnie u siebie bezkolnierzowy kibelek z roca gap. Z tego co wiem to jedyny polecany i naprawdę nic się nie działo jeżeli chodzi o wodę. Natomiast każdy inny słyszę właśnie niestety takie historie. No ciężkie to wszystko... Ale trzeba coś wybrać i przeżyć. Drzwi miałam białe też i listwy, ale odkurzalam wszystko i jakoś to szło, więc się nie zrazilam. Moim.zdaniem na ciemnych też widać. U rodziców mam ciemne drzwi i niestety kurz widac.
Powiem Wam że trochę się zaczynam denerwować jak ogarnąć dwójkę dzieci, jak zrobić żeby starsze nie było zazdrosna o młodsze. Jak znaleźć czas dla dzieci, dla męża, dla siebie samej...? Czy da się to zaplanować na zas? -
Właśnie mąż napisał mi życzenia z okazji rocznicy ślubu. Zupełnie zapomniałam
udałam że pamiętam i że był pierwszy
-
My mamy wyciąganą wylewkę w kuchni i dla mnie to jest świetna sprawa.
Wannę mamy Cersanit, czyści się bez problemu. Baterie Hansgrohe, są ok, Deszczownica pod prysznicem Idealsoft Rain, z tego jesteśmy zadowoleni.
Natomiast WC i bidet mamy Roca Meridian, niby bezkołnierzowe, ale jednak ten kołnierz jest. Czyści się fatalnie.
-
nick nieaktualnyQuinai swędzi mnie skóra, ale właśnie w tych miejscach, gdzie się rozciąga. Najbardziej brzuch, uda, czasami ramiona.
Pogadam na wizycie, w aptece też mi mówili, żeby brać magnez, ale nie chce brać bez decyzji lekarza, bo trochę mam w witaminach i nie wiem, ile mogę, żeby nie przesadzić.
Co do tej dziewczyny to może być tak jak mówisz, ktoś musi podkrecac wątki, w sumie głupie jest to, ze same się podkopuja i kradną zdjęcia, bo to już jest kiepskie. Ale i tak nie wiem, czy te osoby nie pracują normalnie, że mają czas na takie drugie życie, albo kilka innych żyć
Haha teraz to mnie zaintrygowałas, ze tu też masz podejrzenia 😀
-
nick nieaktualnyA ja polecam drzwi i listwy dąb sonoma, w ogóle nie widać zabrudzeń i kurzu 😂
Jak moja biała podłogę w kuchni muszę odkurzacz i myć codziennie, tak te drzwi przecieram tylko przy generalnym sprzątaniu i to jak zapamiętam,bo po prostu nic na nich nie widać.Ounai lubi tę wiadomość
-
Ounai, katwie, ha u siebie właśnie mam cersanit bezkołnierzowy i nic nie chlapie przy spłukiwaniu. Co do żółknięcia się nie wypowiem bo niedawno zamontowane. Baterie mam z rea, jeszcze nie zamontowane ale brat ma i chwali sobie. Myślę że każde firmy mają swoje buble. A zlewozmywak do kuchni kupiłam z franke razem z kranem, dałam 1000 zł ale podobno za tą firmę warto 🤔
Dzwonił stolarz od kuchni. Przeprosił ale nie może dzisiaj przyjechać na montaż kuchni i łazienek bo się nie wyrobi i będzie w poniedziałek i wtorek. Trochę mi się smutno zrobiło bo się nakręciłam i myślałam że wszystkie naczynia w zmywarce przez weekend pomyję i poukładam w szafkach 😕 ale doceniam że zadzwonił, przeprosił i poinformował. Mąż że szwagrem zaczęli schody już z kostki układać, zaczęłam powoli zwodzić rzeczy, czekamy na kanapę z brw i stół. Chyba uda nam się wprowadzić w te 2 tygodnie. Na plus jest to że nasz dom jest 300 metrów od teściowej gdzie mieszkamy więc przeprowadzamy się autami 🤣 nawet nie wiecie jak się cieszę tą wyprowadzką po 4 latach mieszkania u teściowej 😅 w końcu będę mogła wszystko po swojemu robić bo jak ostatnio mi powiedziała że ona pójdzie ziemniaki do zupy obrać bo ja pewnie za duże obiorę to się gotowałam 😠Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Natalii, ja właśnie wybieram takie kolory, podłogę mam taki dąb bielony, drzwi też, listwy na de białe ale przeżyję mycie, a blat kuchenny, stół dąb sonoma. Fajnie cieplutko w pomieszczeniu z tymi jasnymi kolorami. Wiadomo że kurz trzeba zawsze ścierać ale jednak jest mniej widoczny. Szwagierka np ma wszystko szaro-białe łącznie z podłogą i powiem wam że mam takie poczucie chłodu tam 🤔
-
Oj tak dąb sonoma jest mega praktyczny. Mamy w kuchni i w sypialni połączony z bielą. W naszym tzw salonie jest biel i szarość plus mały czarny stolik - choćby ścierać kurz milion razy dziennie to ciągle coś widać. Biel i szarosc spoko, ale jest jakoś za zimno. Trzeba wplatać jakieś drewniane dodatki żeby ocieplić klimat
-
Dziewczyny jak wstałam to się dobrze czułam, ale nagle mnie coś zabolało w prawym jajniku jakby ktoś mnie tam walnął i od godziny mnie tak boli że jak byłam na pobraniu krwi to ledwo z samochodu wysiadlam i boli jak podnoszę prawa nogę masakra, czy to normalne? Taki jest aż efekt rozciągania macicy ?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai no to dzisiaj stawiasz wirtualnego szampana bezalkoholowego z okazji tej studniówki! 😉
Co do fake-kont, mi też rzuciła się w oczy pewna osoba, ale ona się chyba teraz nie udziela. Chyba nie wrzuciła żadnej fotki, ciekawe czy myślimy wszystkie o tej samej 🤣
Ja wczoraj padłam jak nigdy, jakaś taka zmęczona byłam na wieczór. Dziewczyny dostałyscie już kasę z ZUSu? U mnie dalej cisza, podobno termin wypłaty był na 20 maja, dzwoniłam w pon, przesunęli na 26. Nie mam już nerwów do nich 😠Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 08:58
-
Audrey wrote:Ounai, katwie, ha u siebie właśnie mam cersanit bezkołnierzowy i nic nie chlapie przy spłukiwaniu. Co do żółknięcia się nie wypowiem bo niedawno zamontowane. Baterie mam z rea, jeszcze nie zamontowane ale brat ma i chwali sobie. Myślę że każde firmy mają swoje buble. A zlewozmywak do kuchni kupiłam z franke razem z kranem, dałam 1000 zł ale podobno za tą firmę warto 🤔
Dzwonił stolarz od kuchni. Przeprosił ale nie może dzisiaj przyjechać na montaż kuchni i łazienek bo się nie wyrobi i będzie w poniedziałek i wtorek. Trochę mi się smutno zrobiło bo się nakręciłam i myślałam że wszystkie naczynia w zmywarce przez weekend pomyję i poukładam w szafkach 😕 ale doceniam że zadzwonił, przeprosił i poinformował. Mąż że szwagrem zaczęli schody już z kostki układać, zaczęłam powoli zwodzić rzeczy, czekamy na kanapę z brw i stół. Chyba uda nam się wprowadzić w te 2 tygodnie. Na plus jest to że nasz dom jest 300 metrów od teściowej gdzie mieszkamy więc przeprowadzamy się autami 🤣 nawet nie wiecie jak się cieszę tą wyprowadzką po 4 latach mieszkania u teściowej 😅 w końcu będę mogła wszystko po swojemu robić bo jak ostatnio mi powiedziała że ona pójdzie ziemniaki do zupy obrać bo ja pewnie za duże obiorę to się gotowałam 😠
Ja też mam w kuchni zlewozmywak firmy FRANKE i po siedmiu latach wygląda jak w dniu montażu 😁
Oj te teściowe...😂🤣😜 ciągle powracający temat i za każdym razem jest o czym pisać, hihi
Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej się wprowadziła i mogła zająć praniem ubranek i urządzaniem pokoju dla Maleństwa w swojej ostoi bez "cudownych" rad 😊 -
Pogoda, czarny to masakra. Szwagierka jak po ślubie się wprowadziła z mężem do teściowej to zrobiła czarną łazienkę. Śmiałam się tego dopóki ona się nie wyprowadziła do siebie a ja do teściowej - cały czas widać kurz na tej cholernej podłodze, przysięgam że codziennie to przeklinam. Ledwo zmyje, wejdę raz siku i już widać ślady klapek 😠🤦
Leeila, ja już pisałam - na razie cisza z ZUS. Ale czekam na razie na wyrównanie z kwietnia, wiem że dziewczyny jeszcze na wypłatę marcową czekają. Jak do początku czerwca nie dostanę kasy za kwiecień i maj to zacznę tam dzwonić. Ale mam nadzieję że dostanę bez telefonów bo ledwo po wyprowadzce chciałam kupować meble do pokoju Małej.