!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
erre wrote:My wczoraj wróciliśmy znad morza, oczywiście mega korki, więc mąż wybrał jakąś trasę przez wertepy. Ja się kurczowo za brzuch trzymałam, a dzisiaj rano wydzielina lekko różowa
Krwi nie ma, ale czy to już mam panikować i dzwonić do lekarza czy odczekać trochę? O dziwo nic mnie nie boli ani żadnych twardnień nie ma.
Ja w zeszłym tygodniu miałam wydzielinę brązowo-różową i lekarka wysłała mnie na izbę przyjęć, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.
U mnie znaleźli polipa, ale jestem spokojniejsza bo przebadali mnie i dzidzie wzdłuż i szerz.
-
Mój teściu też ma cukrzycę, przyjmuje insulinę a dietą nie przejmuje się ani trochę. Aż mnie boli brzuch jak widzę go np. z napoleonką 🤦 ale cóż, jak tłumaczenia nic nie dają. Herbata oczywiście też zawsze z cukrem, jakby nie można było wypić gorzkiej..
Że stwierdzeniem, że cukry w ciąży do 100 to się jeszcze nie spotkałam 🤷 raczej ,,nie w ciąży" to jeszcze się zgodzę. W ciąży są niższe normy i u każdej z nas tutaj tak było. Ale nie ma co panikować, bo z żyły może wyjść ci mniej. Mi wyszło na pograniczu i że strachu powtarzałam pobranie na czczo -
A ja trochę w innym temacie. Na ostatniej wizycie ginekolog przepisała mi jakieś globulki. Miałam brać 8 dni. No i wybrałam je już w sumie jakiś czas temu ale nadal mam sporo wydzieliny takiej żółtawej( muszę mieć wkładkę i ja dość często zmieniam) nic nie boli nie piecze nie swędzi( ale wcześniej też nic z tych rzeczy nie było). Myślicie że dzwonić do niej czy poczekać do wizyty? Za tydzień w środę mam
-
Audrey wrote:Dave, łączę się w bólu. U mnie też 2 pierwsze łyki to pomyślałam że jak słodka lemoniada. A potem już było ciężko a musiałam to szybko wypić.
Dziewczyny, tak z praktyki, powiedzcie mi jaka jest różnica pomiędzy myślami a wkladkami laktacyjnymi. Tzn niby wiem ale co jest lepsze? Nikt z moich znajomych nie używał muszli 🤔
Wkładki laktacyjne są po to żeby Ci nie przemokło ubranie jak mleko leci z piersi a Ty np. gdzieś wychodzisz. Żebyś z plamą na bluzce nie paradowała.
A muszle laktacyjne są plastkowe i stosuje się je kiedy masz poranione i bolące sutki. Najlepszym sposobem na ich wygojenie jest wietrzenie i po to są muszle, żeby nie paradować z piersiami na wierzchu. W nich sutki cały czas mają dostęp powietrza i nic Ci nie uraża, materiał ze stanika itp.
Mi osobiście one uratowały kp i cycki.Audrey lubi tę wiadomość
-
Chmurka u mnie też pojawia się czasami żółta wydzielina, a biocenoza wychodzi dobrze. Nie cały czas co prawda, najczęściej jest biała, ale pojawia się. Zgłaszałam to ostatnio lekarzowi, powtarzaliśmy biocenozę, która nic nie wykazała i lekarz mówił, że jeśli infekcja jest wykluczona to żółta wydzielina jest fizjologiczna. Tak było w moim przypadku. Też leczyłam wcześniej infekcje (jakoś w 16tc, też była bezobjawowa) ale 15 globulkami i od tego czasu mam spokój.
-
Mi w sumie biocenozy nie robiła tylko cytologie. I ja mam cytologie od zawsze drugą grupę. Taki mój urok chyba;P objawów żadnych nie mam, zapach też ok w sumie gdybym w ciąży nie była to bym miała wywalone bo bym uznała że jest ok a teraz to wiadomo;P
To nie będę panikować, pogadam z nią za tydzień -
Dziewczyny ktoras z was pisala o prześcieradłach które sa nie przemakalne jak one sie nazywaja ? Bo kojarze jakas nazwe a nie moge sobie przypomniec.Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ja też mam od zawsze drugą grupę 😉 ale cytologia swoją drogą, a biocenozę też powinna ci zrobić wydaje mi się.. czasami infekcje widać gołym okiem, a czasami nie. Tak było u mnie właśnie, dopiero biocenoza wykazała, że coś nie halo.
Ja jutro wizytuję 👍 i o ile ruchy małej dają mi zaznać już trochę spokoju, tak teraz drżę o szyjkę 😃 i ciągle coś.. najpierw bałam się, żeby ciąża się utrzymała, później martwiłam się ruchami czy aby na pewno wszystko z dzidzią ok, teraz panicznie boje się przedwczesnego porodu 🤦 nie wiem w sumie dlaczego. Przecież można mieć szyjkę 5cm, która nagle się skróci, albo szyjkę 1,5cm i przenosić ciążę 🤷 -
Leeila26 wrote:Z palca wychodzi inaczej jak z żyły. Za pierwszym razem wyszło mi mniej, za drugim więcej. A pobierają po to, żeby sprawdzić orientacyjnie poziom cukru, jak będzie bardzo wysoki nie podadzą glukozy. Do krzywej pod uwagę brana jest wartość z żyły.
-
Chmurka super brzusio! 😃
Nie pamiętam ile masz lat, ale bardzo młodziutko wyglądasz 😊 -
Chmurka, czekaj do wizyty. Ja też dostałam globulki clotrimazolum i mam brać do końca opakowania. A też nie miałam ani swędzenia, ani pieczenia, śluz biały a lekarz przepisał mi globułki bo stwierdził że śluz nie jest całkiem ok.
Przypomnisz mi ile masz lat? Wyglądasz młodziutko 😍 i trochę mi raźniej że nie tylko ja tak puchnę 😅🤦
Dziewczyny, zamawiacie bez obaw z apteki internetowej Gemini? Bo mam tam cały koszyk i myślę czy to nie za szybko🤔 mogłabym kupić w mieście u mnie ale tam pewnie wszystkiego z koszyka nie będzie 🤔
I miałyście doczynienia z termometrem bezdotykowym Agu Baby? Albo jaki polecacie bezdotykowy? -
Audrey ja zamawiałam z Gemini. Co prawda póki co część, bo miałam tam dosłownie wszystko - kosmetyki dla siebie, dla dzidzi, smoczki, obcinaczki do pazurków, szczotkę, chusteczki, pampersy, podkłady, podpaski itp. i wyszło mi 700zl. Drugą część zamówie w lipcu, tą pielęgnacyjną. Teraz chciałam mieć już rzeczy do szpitala.
-
Dave87 wrote:Jaki Garniera ?
Dave87 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam taki biało żółtawy śluz, bez żadnych dodatkowych objawów. W czwartek mam wizyte to poprosze o badanie dowcipne i biocenoze od razu.
-
Ja póki co 7 kg na plusie, zobaczymy jak będzie dalej. W sumie urósł mi brzuch i trochę nogi mam grubsze. Ale stopy jeszcze nie puchną. Z synem pod koniec w 38 tc do 38t5d miałam + 6 kg, tyle wody nabrałam.
Ja z apteki zamawiam jedynie gaziki jałowe, gaziki spirytusowe, sól fizj., wodę morską do noska, gencjanę i proszek troisty. Na pewno nie zamówię octaniseptu bo czytałam sporo i jego skład jest do doopy. Pępek mojego syna goił się po nim ponad miesiąc a moja rana po cc była cała zaogniona więc podziękuję. Do kąpieli jedynie płyn organiczny i olejk kokosowy lub lanolina do wanienki (nie codziennie), na pupkę Bio-wełna tłuszczowa, dla mnie do podmycia mydło Aleppo.
Jeśli będzie cc to zamówię sobie specjalny plaster, który przyśpiesza gojenie. Nakładki kupię jeden zestaw bo moje sutki malutkie i się zapadają jak je nacisnę. Mój syn sobie nie poradził i miesiąc ściągałam mleko.
-
Ja bardzo lubię kulkę Garnier Action Control 96h. Zapach też ładny, taki trochę jak krem Nivea. I nie pocę się po niej wcale.
Octanisept wzięłam malutki. Nie do pępka, ale do psikania krocza. Jak się nie sprawdzi, to stanie w domowej apteczce i na pewno prędzej czy później się zużyje.Dave87 lubi tę wiadomość
-
Lola ja kiedyś pisałam o przescieradlach nieprzemakalnych i już nic pod nie nie musisz kłaść. Mianowicie prześcieradła tencelowe. Od góry to co dotyka maluszka jest normalne jak każde inne malutkie A od dołu ma taką specjalną powłokę. Uczciwie polecamMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017