X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia000 wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też dokucza tzw "baby brain"? Ja jestem ostatnio strasznie rozkojarzona. A wczoraj wieczorem przeszłam samą siebie. Mąż miał karmić córcię kaszką, wszystko już gotowe, córcia na kolanach u męża, ja poszłam po śliniaczek i zamiast zawiązać go małej to zaczęłam zawiązywać go mężowi... Dopiero po dłuższej chwili jak mąż zaczął się śmiać, to doszło do mnie co robię :P

Tak.
    Ja to nazywam budyń zamiast mózgu.
    Przejdzie po porodzie. :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny, wiem że nie było Wam do śmiechu, ale uśmiałam się z tej odjeżdżającej zupy i brakującego keczupu. :) :) :)

Też nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty. Modlę się żeby wszystko było ok.
    Chciałam się zapisać do ginekologa na nfz dzisiaj ale do tej pani dr nie było miejsc. Zapisali mnie do jakiegoś faceta, którego nie znam i w sumie nie wiem co robić teraz.
    Muszę to przemyśleć.

Moje dziewczyny mają w pokoju, zielone ściany, meble kolor sosna z zielonymi dodatkami. Łóżka kolor sosna, 180 długie aby starczyły na dłuższy czas. Takie niskie dla dzieci z zabezpieczeniem, żeby w nocy nie spadły bo się strasznie wiercą.
    Dywan piękny, zielony w duże, kolorowe motyle.

• fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Ja tez chyba do pnd oszaleje bo to bedzie moja pierwsza wizyta wielkie jest lub nie. Trzeba bylo predzej sie zapisac 🤣
    Ja zapisałam się na pierwsze USG równo 6tydzień ciąży i nie żałuję, bo już było serduszko. W poprzedniej ciąży poleciałam do lekarza na następny dzien po zobaczeniu dwóch kresek i musiałam potem czekać 3 tygodnie na kolejną wizytę, bo był tylko pęcherzyk, więc warto iść w okolicach 6 tygodnia- moim zdaniem.

ae88538f61.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mojego męża przy moich porodach nie było.
    Ja też się teraz zastanawiam nad obecnością mężczyzny. Wiem jednak, że musi ktoś być ze mną :)

ae88538f61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.U mnie jak codzień mdłości dają o sobie znać.Czy wy też tak macie że macie na coś smak.A potem zjecie troszkę i już wam się nie chce jeść. U mnie króluje zwykła herbatka i sok jabłkowy. Nic innego nie dam się rady napić. Bo nic mi nie wchodzi. Nawet zimne mleko które tak lubiłam mam teraz obrzydzenie. U mnie senność mnie ciągle się trzyma.Kiedy to się skończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 13:15

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek podobno po 12tc takie rzeczy troche mijają. Ale tez jak to jest-jedne maja mdlosxi i wymioty a inne zupelnie nie. Mowi sie ze mdlosci to odpowiedz organizmu na betahcg i ze to zdrowa ciaza. To mnie wlasnie stresuje bo ja oprocz niewielkiego bolu piersi, troche sennosci i braku @ nic nie mam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym piciem tez problem. Samej wody nie lubię. Zawsze piłam tylko herbatę czarna, nawet z 5-6 dziennie.. a teraz ograniczam się do jednej słabej i nic innego do picia mi nie pasuje. A powinno się wypijac minimum 1,5 litra wody dziennie ale dla mnie to nie do zrobienia. 😕

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na jedzenie dopiero w okolicach godz. 13. Tak to średnio mi idzie jedzenie i picie. Lodówkę ciężko ni otworzyć. Dzisiaj na s zadanie zjadłam bułkę z masłem. Wczoraj udało mi się pokonać nocnne nudności, pomogła dodatkową poduszka, wyżej spałam to przestało mi być niedobrze. Nudności wróciły rano, ale minęły po śniadaniu.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że nie jestem z tym sama:) u mnie identycznie- nudności cały dzień mnie nie opuszczają. Chcę coś zjeść bardzo, a gdy to jem to apetyt mija. Mięsa nie ruszę. Najgorzej jest wieczorami- chodzę przez to spać o 21.

W pierwszej ciąży nudności i wymioty towarzyszyły mi do 14 t.c.

ae88538f61.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też właściwie cały dzień i cała noc męczą nudności... Nie wymiotuję, ale cały czas się czuję jakbym miała chorobę lokomocyjną... Ja mam wizytę też w poniedziałek, ale jestem spokojna. Będzie co ma być, nie mam na to wpływu, ale mam raczej pozytywne nastawienie. :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    U mnie z tym piciem tez problem. Samej wody nie lubię. Zawsze piłam tylko herbatę czarna, nawet z 5-6 dziennie.. a teraz ograniczam się do jednej słabej i nic innego do picia mi nie pasuje. A powinno się wypijac minimum 1,5 litra wody dziennie ale dla mnie to nie do zrobienia. 😕

Ja piję tylko herbatę czarną cały dzień, wody nie lubię. Po prostu robię słabiutką i wkrajam imbir lub cytrynę.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogarnia straszna senność, zasypiam na stojąco.

• ata89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, widzisz to tak jak ja.. ale pani doktor kazała ograniczyć to się słucham. Choć w pierwszej ciąży chyba piłam normalnie ta herbatę... a wczoraj mnie naszła ochota na inke z mlekiem. Ale dziś juz nie. No nie dogodzisz 😉

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zawsze piłam dużo wody, herbaty, 2 kawy itp... A teraz nie mam ochoty na nic do picia. Po wszystkim mi nie dobrze. Pije tylko tą wodę, bo wiem że muszę, ale mnie też po niej lekko cofa. Tak samo z jedzeniem, nie mam na nic tak naprawdę ochoty...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:) ja jeszcze przed pierwszym USG więc trochę się stracham i troche wciąż nie dowierzam.

Ounai, Krokodylica, Annia, Asia000, erre, Monia91:) lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:44

Chmurka lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Chmurka :) Witaj :)

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie laseczki-ile macie lat? Ja jestem juz sędziwa babcia - niedlugo 34 👵

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Cześć wszystkim:) ja jeszcze przed pierwszym USG więc trochę się stracham i troche wciąż nie dowierzam.

Witamy i powodzenia. :)
    Dużo nas tu jeszcze przed pierwszym usg

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwsze 31.01 dokładnie w 6t0d

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ