!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Haha! A jednak 🤣
Tylko ja to już 2 królik do kolekcji.
Wiecie, ja bym chciała chłopca i na chłopca mam przeczucie ale najważniejsze by było zdrowe.
Dziewczyny, słuchajcie, którejs z Was sprawdził się ten Chiński kalendarz płci? To jest dość intrygujące 😁 -
Ja jestem rocznik 90, także e tym roku styknie trzydziestka. Co do kalendarza chińskiego to teraz sprawdziłam, że wróży mi córkę. Mam już syna i sprawdza się wg tego kalendarza, ale umówmy się było 50 procent szans A to już sporo hehe. Chcoiaz czuje się zupełnie inaczej niż w ciąży z synem to kto wie... Chciałam mieć syna, ale mój jest taki energiczny, że myślę że może dziewczynka byłaby lepsza dla wytchnienia. Dzisiaj brat przywiózł swoją córkę do mnie, mała ma 1,5 roku i jest aniołem... Spokojna, posiedzi, pobawi się. Mój syn był zupełnie inny w tym wieku... Wszędzie to było pełno.
-
Dziewczyny czy będziecie mówić swoim dzieciom o rodzeństwie czy poczekacie? Jeśli tak to ile ? Ja synkowi za pierwszym razem od razu powiedziałam i później zalowałam. W kolejnej ciąży jak już miałam powiedzieć około 15 tc to akurat okazało się, że już serduszko u Julki nie bije I nie wiem teraz do kiedy najlepiej czekać ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
erre wrote:Ja jestem rocznik 85
Pap86, a możesz powiedzieć czemu akurat sanco? Bo tak dzisiaj patrzyłam na tabelki z porównaniem i nifty pro sprawdza więcej chorób, a cenowo podobnie.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai wrote:Patutka, to takie wróżenie jak z obrączki. Ale dla zabawy zawsze możesz sobie obliczyć swój wiek księżycowy i sprawdzić.
Ounai lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Ja w marcu 32 l. Płeć oczywiście, że chcę znać, żeby wiedzieć na co się przygotować. Obstawiam, że bedzie chłopiec, ale co by nie było będę szczęśliwa. Byle by było całe i zdrowe
Alicja38 lubi tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Dziewczyny czy będziecie mówić swoim dzieciom o rodzeństwie czy poczekacie? Jeśli tak to ile ? Ja synkowi za pierwszym razem od razu powiedziałam i później zalowałam. W kolejnej ciąży jak już miałam powiedzieć około 15 tc to akurat okazało się, że już serduszko u Julki nie bije I nie wiem teraz do kiedy najlepiej czekać ...
Ale matko... Tak mi przykro.
W 14tc?! wiadomo chociaz dlaczego..?2016 🩷
2020 🩵
pap86 wrote:Ja na 99% bede robic sanco a tam sie od razu w tym 11-13tc zna plec 😎 ja tam mowie,ze bedzie coreczka Martynka (nie mam jeszcze typow imion ale martynką wkurzam meza choc imie przeciez calkiem ladne)
To tak jak ja wkurzam męża Frankiem
Ale nadzieję na chłopca mam. -
Wiadomo mniej więcej ... robiłam później badania . Okazało się, że mam trombofilie i w ciąży powinnam każdego dnia mieć zastrzyki z heparyny w brzuch. Teraz już od 2 tyg robię i zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz przynajmniej już wiem dlaczego miałam taki problem żeby donosić synka ale z nim "profilaktycznie" jak to doktor wtedy powiedział byłam na acardzie... I to mi wtedy uratowało synka
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
katwie27 wrote:Ja jestem rocznik 90, także e tym roku styknie trzydziestka. Co do kalendarza chińskiego to teraz sprawdziłam, że wróży mi córkę. Mam już syna i sprawdza się wg tego kalendarza, ale umówmy się było 50 procent szans A to już sporo hehe. Chcoiaz czuje się zupełnie inaczej niż w ciąży z synem to kto wie... Chciałam mieć syna, ale mój jest taki energiczny, że myślę że może dziewczynka byłaby lepsza dla wytchnienia. Dzisiaj brat przywiózł swoją córkę do mnie, mała ma 1,5 roku i jest aniołem... Spokojna, posiedzi, pobawi się. Mój syn był zupełnie inny w tym wieku... Wszędzie to było pełno.
A to akurat płeć nie ma żadnego znaczenia.
Moja starsza córka jest bardzo grzeczna, spokojna, nieśmiała itd.
Za to młodsza, klękajcie narody.Patutka lubi tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Dziewczyny czy będziecie mówić swoim dzieciom o rodzeństwie czy poczekacie? Jeśli tak to ile ? Ja synkowi za pierwszym razem od razu powiedziałam i później zalowałam. W kolejnej ciąży jak już miałam powiedzieć około 15 tc to akurat okazało się, że już serduszko u Julki nie bije I nie wiem teraz do kiedy najlepiej czekać ...
Ja zamierzam powiedzieć w poniedziałek po wizycie jeśli wszystko będzie ok.
Starsza przecież już mądra dziewczyna więc i tak skuma co jest na rzeczy, choćby z moich rozmów z innymi. -
Blanka85 wrote:Wiadomo mniej więcej ... robiłam później badania . Okazało się, że mam trombofilie i w ciąży powinnam każdego dnia mieć zastrzyki z heparyny w brzuch. Teraz już od 2 tyg robię i zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz przynajmniej już wiem dlaczego miałam taki problem żeby donosić synka ale z nim "profilaktycznie" jak to doktor wtedy powiedział byłam na acardzie... I to mi wtedy uratowało synka
Bardzo Ci współczuję.
Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.Blanka85 lubi tę wiadomość
-
Ja dzieci nie mam ale my mamy zamiar rodzinie powiedzieć właśnie po wizycie 31.01. Czyli dokładnie pierwszego dnia Siódmego tygodnia. Początkowo chcieliśmy czekać do momentu aż zobaczymy serduszko. Ale uznaliśmy ostatnio że nawet jak na tej wizycie nie zobaczymy( a szanse na zobaczenie małe) to i tak powiemy
Jak ma być źle to będzie bez względu na to czy powiemy teraz czy za tydzień czy miesiąc... -
Blanka85 wrote:Wiadomo mniej więcej ... robiłam później badania . Okazało się, że mam trombofilie i w ciąży powinnam każdego dnia mieć zastrzyki z heparyny w brzuch. Teraz już od 2 tyg robię i zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz przynajmniej już wiem dlaczego miałam taki problem żeby donosić synka ale z nim "profilaktycznie" jak to doktor wtedy powiedział byłam na acardzie... I to mi wtedy uratowało synka
To okropne ale najważniejsze kochana, że już wiesz w czym problem i jesteście pod opieką.
Ja pierwsza ciąże poroniłam, a z córką też miałam mega problemy...
Blanka85 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Krokodylica wrote:A to akurat płeć nie ma żadnego znaczenia.
Moja starsza córka jest bardzo grzeczna, spokojna, nieśmiała itd.
Za to młodsza, klękajcie narody.2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️