X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Zdecydowanie.
    O nieeee..... Teraz to mnie przerazilas 😱

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Oooo to ja sie chyba musze doinformowac bo wydawalo mi sie,ze nifty umowa licencyjna wygasla i juz nie robią tylko wlasnie sanco i panorame. Musze sie doedukowac ale jeden z takich testow chce zrobic.
    Oj, kurcze, to może ja jestem niedoinformowana, nie chcę absolutnie nikogo w błąd wprowadzać. Powiem szczerze, że patrzyłam tylko na tabelkę, ale może nie jest to rzetelna strona...
    https://badaniaprenatalne.pl/test-prenatalny-nifty-czy-sanco-ktory-wybrac-porownanie/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka współczuję :( 3mam kciuki, byś teraz miała mega nudna ciążę i urodziła w terminie zdrowego maluszka!

Ja jestem z 91rocznika... 30stka depcze mi po piętach... zawsze chciałam do 30 urodzić 3 dzieci ale chyba mi nie wyjdzie.

Podziwiam ludzi, którzy nie chcą znać płci... Ja mam cichą nadzieję, że 24.02 zobaczymy dziewczynkę :) mój mąż chce teraz syna... A mnie denerwuje ta presja społeczeństwa na syna i wolałabym córkę :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My liczymy na drugiego synka, ale raczej dlatego, że już umiemy obsługiwać. A poza tym po mojej stronie w rodzinie same baby. Teściowej nie mówimy, bo ostatnio mówiłam jej, że moja sąsiadka chciała drugiego synka, to była wielce oburzona, że jak można nie chcieć parki!!

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Alicja38 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja w marcu 32 l. Płeć oczywiście, że chcę znać, żeby wiedzieć na co się przygotować. Obstawiam, że bedzie chłopiec, ale co by nie było będę szczęśliwa. Byle by było całe i zdrowe :)
    Pogoda, widzę , że mamy podobne historie za sobą ❤️Nieudane transfery i naturalny cud ❤️
    Co do wieku dziewczynki to wygląda, że jestem najstarsza - mam 39 lat 😎Zatem jeśli już to ja jestem tu babcią😁

Pogoda lubi tę wiadomość

10/2018- ciąża pozamaciczna
    01/2019 - punkcja , mamy 9 , trzydniowych❄️
    28/03/2019 - 1 transfer 2x❄️❄️ cb... beta 10 dpt 47😣
    02/05/2019 - 2 transfer 1x❄️beta 12 dpt <1.2 😣
    22/06/2019 - 3 transfer 2x❄️❄️beta 9 dpt <1.2😣
    24/07/2019 - 4 transfer 2x ❄️❄️beta 12dpt 4.2 😣
    24/08/2019 - 5 transfer 1x❄️ 😣
    01/2020 naturalny cud ❤️ beta 11/01- 71, 13/01-197, 15/01-483, 20/01-2623, 22/01-6583...04/02 jest❤️9tydz KONIEC💔
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia oby nasza 31. przyniosło nam szczesliwe dzieciątko 😊

Ja kiedys tez myslalam, ze do 30 bede juz mama... ale niestety zycie tak sie ułożyło, ze dopiero jak mialam 29 to poznalam mojego meza. O dzidzie staralismy sie juz jako narzeczenstwo. teraz w grudniu byl slub i taka mila niespodzianka 😊
    Takzr teraz licze, ze chociaż do 35. bedziemy miec dwoje 😊
    U mnie z wrozenia z obraczki wychodzi najpierw chlopiec a pozniej dziewczynka, ale zobaczymy jak bedzie 😅
    Plec chcemy znac, ale to w konrekscie ubranek czy szykowania pokoju. Ale dla nas najwazniejsze, oby ciaza zakonczyla sie szczęśliwie i dzidzia byla zdrowa 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:09

Natikka123 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rocznik 89 i 3 ciąża ale mam nadzieję że poród będzie już pierwszy we wrześniu 🥰 a co do płci to chce wiedzieć już się nie mogę doczekać 🌞

• Monia91:) Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja rocznikowo 29. Chociaż ja z grudnia jestem wiec w sumie bardziej powinnam napisać że 28.
    A płeć bym chciała znać. Ja z tych niecierpliwych;p

Witaj w klubie ja też z rocznika 91 i z końca grudnia 😆 czyli mamy 28 😂

Płeć też chcemy poznać 😊

Chmurka lubi tę wiadomość

m3sx9jcg1il1smj8.png
    l22n6iyey7o7hzpx.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Blanka współczuję :( 3mam kciuki, byś teraz miała mega nudna ciążę i urodziła w terminie zdrowego maluszka!

Ja jestem z 91rocznika... 30stka depcze mi po piętach... zawsze chciałam do 30 urodzić 3 dzieci ale chyba mi nie wyjdzie.

Podziwiam ludzi, którzy nie chcą znać płci... Ja mam cichą nadzieję, że 24.02 zobaczymy dziewczynkę :) mój mąż chce teraz syna... A mnie denerwuje ta presja społeczeństwa na syna i wolałabym córkę :)

Też mnie wkurza taka dziwna presja.
    Dwie dziewczyny są super! Bawią się ze sobą, ubrań dla młodszej praktycznie nie muszę kupować, mało co, bo wszystko mam po starszej. :) kochają się, młodsza zapatrzona w starszą jak w obrazek a starsza opiekuje się młodszą.

Ostatnio na święta usłyszałam od mojego męża wujka (dla mnie siłą rzeczy obcy chłop) że jak to się tak wyłamaliśmy i nie mamy syna. Ale się wkurzyłam na maksa.
    A synka teraz chciała bym ale po prostu, tak ja i mąż sobie marzymy. Podoba mi się imię Szczepan dla chłopca.
    Jak będzie dziewczynka to oczywiście też będzie super, mała Agatka. :)

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysiadam. Od wczoraj jestem chora. Nie wiem co to za wirus, bo oprócz gorączki i bólu głowy nic nie mam. Domowe sposoby i apap. Raz lepiej, raz gorzej. Ehh.. Czemu nie chorowałam przed ciążą, tylko akurat teraz...

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Też mnie wkurza taka dziwna presja.
    Dwie dziewczyny są super! Bawią się ze sobą, ubrań dla młodszej praktycznie nie muszę kupować, mało co, bo wszystko mam po starszej. :) kochają się, młodsza zapatrzona w starszą jak w obrazek a starsza opiekuje się młodszą.

Ostatnio na święta usłyszałam od mojego męża wujka (dla mnie siłą rzeczy obcy chłop) że jak to się tak wyłamaliśmy i nie mamy syna. Ale się wkurzyłam na maksa.
    A synka teraz chciała bym ale po prostu, tak ja i mąż sobie marzymy. Podoba mi się imię Szczepan dla chłopca.
    Jak będzie dziewczynka to oczywiście też będzie super, mała Agatka. :)
    Tak jakbyśmy mogli sobie zaplanować plec dziecka... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ albo jakby urodzenie córki było jakaś życiowa porażka :/ mamy takiego znajomego, który mówił jak się robi syna i że to pewniak! Zgadnijcie co splodzil :p ale mina była bezcenna ^^
    Tiaaa w Święta słyszałam jak teście życzyli mojemu mężowi " no i SYNA!" A ja jestem uparta i wredna i będę rodziła tylko córki ;D

Edka, niestety taki urok ciąży :( wszystkie chorobska nasze... Ja w ten sposób dowiedziałam się, że jestem uczulona na propolis :p usta miałam jakbym 400ml sobie wstrzyknela :D także życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia I braku niespodzianek ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Pogoda, widzę , że mamy podobne historie za sobą ❤️Nieudane transfery i naturalny cud ❤️
    Co do wieku dziewczynki to wygląda, że jestem najstarsza - mam 39 lat 😎Zatem jeśli już to ja jestem tu babcią😁
    Ja tez od dwóch tygodni mam 39 lat.

Któraś pisała, ze jest chora. Ja niestety tez czwarty dzień jestem przeziębiona 😞. U nad cała trójkę wzięło 😞

Alicja38 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Annia oby nasza 31. przyniosło nam szczesliwe dzieciątko 😊

Ja kiedys tez myslalam, ze do 30 bede juz mama... ale niestety zycie tak sie ułożyło, ze dopiero jak mialam 29 to poznalam mojego meza. O dzidzie staralismy sie juz jako narzeczenstwo. A zareczyny byly po 3 miesiacach znajomosci 😊 teraz w grudniu byl slub i taka mila niespodzianka 😊
    Takzr teraz licze, ze chociaż do 35. bedziemy miec dwoje 😊
    U mnie z wrozenia z obraczki wychodzi najpierw chlopiec a pozniej dziewczynka, ale zobaczymy jak bedzie 😅
    Plec chcemy znac, ale to w konrekscie ubranek czy szykowania pokoju. Ale dla nas najwazniejsze, oby ciaza zakonczyla sie szczęśliwie i dzidzia byla zdrowa 😄
    Ja jestem z samego końca grudnia więc mam nadzieję że na moje 31 urodziny to już będę mieć 4 miesięczna niespełna dzidzie. 😁

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Tak jakbyśmy mogli sobie zaplanować plec dziecka... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ albo jakby urodzenie córki było jakaś życiowa porażka :/ mamy takiego znajomego, który mówił jak się robi syna i że to pewniak! Zgadnijcie co splodzil :p ale mina była bezcenna ^^
    Tiaaa w Święta słyszałam jak teście życzyli mojemu mężowi " no i SYNA!" A ja jestem uparta i wredna i będę rodziła tylko córki ;D

Edka, niestety taki urok ciąży :( wszystkie chorobska nasze... Ja w ten sposób dowiedziałam się, że jestem uczulona na propolis :p usta miałam jakbym 400ml sobie wstrzyknela :D także życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia I braku niespodzianek ;)

Dokładnie, niektórzy wręcz wmawiają mi że ja nie jestem zadowolona z tego. Chore.

Annia moja córka jest z końca grudnia. :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też jestem chora :( byłam dziś u lekarza i niestety to grypa :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny też jestem chora :( byłam dziś u lekarza i niestety to grypa :(
    Ojej i jakie zalecenia lekarza ?
    Tak w temacie- czy któraś się szczepiła przeciwko grypie ?

ae88538f61.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tylko mam leżeć w łóżku i na tym etapie żadnych leków :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolka86 wrote:
    Ojej i jakie zalecenia lekarza ?
    Tak w temacie- czy któraś się szczepiła przeciwko grypie ?
    Ja we wrześniu, bo wiedziałam że to szczepienie zalecane dla kobiet planujących i w ciąży. :)
    Blanka wracaj szybko do zdrowia! 😘

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Niestety tylko mam leżeć w łóżku i na tym etapie żadnych leków :(
    Prenalenu też nie możesz brać? :o

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam fajny artykuł na temat Prenalenu (i ogólnie ta stronę) https://pantabletka.pl/prenalen-analiza-serii/
    Dziewczyny czy Wy też macie wieczorem takie ciężko wzdety brzuch? Ja się czuje wieczorem jakbym miała już rodzic. Przeszkadza mi to bo czuje się napraede ciężko, nie wiem może powinnam jakoś suplementowac magnez?

Nadzieja lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ