X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze współczucie dla mojej córki jest porażające, dzięki.

Tak, pisałam ostatnio że mam budyń zamiast mózgu.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Pap86 bedzie dobrze!
    ja mam USG w piątek i będę dokładnie w pierwszym dniu 7 tyg ( w sensie 6t0d) i też boję się że nie będzie nic jeszcze widac:(
    Chmurka posluchaj ciotki pap -my mowimy sobie,ze jestesmy w 7tc ale ginowie licza skonczone tygodnie wiec on jak masz np.6+6 To i tak powie,ze jestes w 6tc :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w pon wroce z dobrymi wiadomosciami to ustawiam suwaczek 😎

Ounai, Chmurka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Chmurka posluchaj ciotki pap -my mowimy sobie,ze jestesmy w 7tc ale ginowie licza skonczone tygodnie wiec on jak masz np.6+6 To i tak powie,ze jestes w 6tc :)

Tak, lekarz liczy jak suwaczek.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 czyli w którym t+d będziesz miała USG?
    Krokodylica zdrówka dla malutkiej i dla Ciebie!

iv09hdge02bk9ct0.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica czyżby jelitowka? O nie, to chyba najgorsze co może być u dzieci dla mnie... A jak dopadnie cała rodzinę to już całkiem. A mi od dwóch dni trochę przeszły nudności, tzn pojawiają się delikatnie w ciągu dnia. Dzisiaj dostałam od mojej babci kopytka i barszcz biały- smaki dzieciństwa i z chęcią zjadłam.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja nie komentowałam, bo ja generalnie mam podejście takie, że przez 3 dni biegunki czy wymiotów w ogóle nie wzywam lekarza, bo to jakaś trzydniówka może być. Więc nie bardzo wiedziałam co mam napisać w tym temacie. Tak czy siak dużo zdrówka dla małej no i żebyś Ty się nie zaraziła od niej.

Nie chodziło o wymioty tylko o to że zwijała się z bólu i płakała że bardzo ją boli brzuszek.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Pap86 czyli w którym t+d będziesz miała USG?
    Krokodylica zdrówka dla malutkiej i dla Ciebie!
    Mi wychodzi ze to 6+2bedzie :)

Chmurka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Piwonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg w piątek i to bedzie 7+0 o ile dobrze obliczylam.Bedzie to moje drugie usg.Na pierwszym w poniedzialek byl pęcherzyk...wy pewnie stresujecie się tak samo jak i ja...

• Piwonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka,doczytalam ze mamy wizyte w tym samym dniu🤗

Chmurka lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Annia, zwleklas się z kanapy? Bo ja zrobiłam obiad i nie mam ani sił ani ochoty na więcej 😂
    Właśnie się ubieram, pójdę do Kościoła i zrobię zakupy wracając. Muszę się przejść bo czuję, że gnuśnieję. 😜

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Krokodylica, ale ból brzucha często towarzyszy jelitowce ;) może przez hormony za bardzo bierzesz to wszystko do siebie. Wszystkie tu życzymy zdrówka Twojej córeczce.

Ja zawsze bardzo przeżywam choroby dzieci, chciałam żeby dr sprawdziła czy nie np. wyrostek.
    Generalnie nic nie było wiadomo. Może być wirus bo przelewa jej się w brzuchu. Może być wyrostek, w razie gdyby ją dalej bardzo bolało dała skierowanie do szpitala. Może być bostonka bo ma wysypkę na stopach. A może być angina i w razie czego dała antybiotyk. Mówila że tak naprawdę okaże się jutro.
    No ale wieczorem już płakała że boli ją gardelko, miała całe czerwone.
    Pani dr kazała podać antybiotyk ale Zuzia go zwymiotowala.
    O i tak.

• joana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie u mnie tez od dwoch dni mniejsze mdlosci. Rano jest oki, kolo poludnia troche mdlilo i pozniej dopiero wieczorem.. mam nadzieje, ze juz te mocne mdlosci nie wroca 😄

A ja dzis ogladam Harrego na tvn fabula 😁o 20 😄
    W sumie to dzien oki, ogarnelam dom..przygotowalam krolika na pieczen na jutro. I wlasnie skonczyla piec sie beza pavlova ☺️

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai zazdroszczę.
    Ja od rana piję melisę bo bardzo się stresuję.
    Najbardziej na świecie stresują mnie u dzieci wymioty.
    A jeszcze u nas taka siostrzana miłość że młodsza strasznie płakała bo szła się kąpać bez siostry a teraz tata poszedł ją kłaść spać też bez siostry. Była rozpacz niesamowita.
    U nas chorymi dziećmi zajmuję się ja ale z pomocą męża bo nie zgodziła bym się zostać sama w domu z wymiotujacym dzieckiem. Po pierwsze za bardzo się stresuję a po drugie jedna wymiotuje i płacze bo się boi a druga płacze bo się też boi co się dzieje i potrzebna jest druga osoba by zajęła się tą drugą w tym czasie.
    Tak to wygląda przy dwójce, przynajmniej u mnie.
    Teraz boję się nocy, czy młodsza się nie zaraziła i nie zacznie wymiotować.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 20:15

Patutka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma rozna wrazliwosc na takie sytuacje stresujące, a choroba dziecka jest taka sytuacja. Myślę że córeczka przeżywa to, bo widzi Twoja reakcje, dzieci wyczuwaja stres i negatywne emocje. Ale sądzę że tutaj psycholog potrzebny nie jest, ja doskonale to rozumiem, bo bezsilność kiedy nie możesz pomóc dla własnego dziecka jest straszna.
    Z innej beczki ja dzisiaj popełniłam życiowy błąd. Kupiłam sobie głośnik jbl, miałam się delektować muzyka że spotify, ale oczywiście musiałam włączyć piosenki dla dzieci... I tym sposobem już 20 raz słucham piosenki o kartce, przy której muszę przyjeżdżać samochodem świnke Pepe, tylko po to żeby syn mógł przyjechać po nią karetką i zrobić jej operację... O boże:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 20:22

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh dopiero wróciliśmy do domu, cały dzień w gościach, padam na cycki... W dodatku córka zwymiotowala na tatusia garnitur... 🤦‍♀️ także Krokodylica łącze się w bólu z wymiotami i nie dziwię się, że jesteś zestresowana widokiem zwijajacego się z bólu i wymiotujacego dziecka. Jeżeli ból był bardzo silny i nie przechodził to lepiej sprawdzić. Życzę dużo zdrówka! I taki już chyba nasz los, martwić się pierw o ciążę, potem o maluszka... A na starość o dorosłe dzieci :)

U mnie na szczęście narazie brak ubytków w mózgu :D chyba :p W dodatku ostatnio jakaś spokojniejsza jestem i wiele rzeczy totalnie olewam.
    A tymczasem idę pod prysznic i chociaż chwilę pospać bo pewnie córka znowu da popalić w nocy...
    Spokojnej nocy!

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ala123 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Dziś byłam na drugim usg. Ciąża rozwija się równo z OM tzn 8+2 tc :) następna wizyta za miesiąc i wtedy będzie usg prenatalne. Gin również zaleciła mi test pappa. Stwierdziła, ze takie są obecnie zalecenia aby każda kobieta wykonała ten test. W pierwszej ciąży nie zdecydowałam się na wykonanie. Teraz mam mętlik w głowie. Dodam, ze w tym roku skończę 28 lat. A Wy jakie macie zdanie? Będziecie robic?

edka85, Ounai, Natikka123, Asia000 lubią tę wiadomość

Ala
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dziękuję.

Ala ja w pierwszej ciąży nie robiłam,w drugiej robiłam. Teraz też będę robić.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce robić pappy, choć wiem, jak bardzo będzie mnie namawiał lekarz.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ