!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o wymazie slyszalam pozniej.. tak najwczesniej 34 tc.. przynajmniej koleżanki tak miały.
Ogolnie to niezbyt brzmi ta nazwa 🙄🙄🙄
Kroko cudny brzuszek i tez chce byc taka chudzinka w następnej ciąży 🥰
Z newsow u nas to jutro maja byc podlogi na sklepie i moze do konca tyg je zamontuja 😅 zobaczymy 🤣Chmurka, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja mam w bawełniane staniki, kupiłam je w sumie jak jeszcze nie miałam staników usztywnuanych od mamy. W sumie mam biust 75E, teraz pewnie F i dla mnie one nie są. Niby fajne wygodne, ale piersi wiszą w sumie. Ja jednak będę zamawiała z szykownamama z fiszbinami i usztywniony żeby piersi były podtrzynane albo na początku lipca pojadę do sklepu z bielizną i już tam przymierze na spokojnie i kupię.
Kroko, śliczny brzuszek😍
Ale ten wymaz robi się później, dziewczyny u mnie w rodzinie które rodziły niedawno to chyba bym 35tc jakoś, w każdym razie końcówka ciąży bo to potrzebne do szpitala jest, bodajże to wymaz na paciorkowce.
Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Właśnie doczytałam, że później i nie wiem czemu mu się tak spieszy, żebym już zrobiła.. chyba, że wróży mi wcześniejszy poród 🤦 jeszcze teraz, przy tych globulkach. Jakiś zakręcony chyba 🤷 nic, będę dzwonić i pytać..
-
Krokodylica super brzusio, całkiem spory według mnie ale Ty jesteś chudzina więc po prostu widać 😁
Audrey mi bawełniane staniki też nie odpowiadają, moje cyce takie babcine są w nich 😂😂 u mnie wszystko musi być w ryzach!
Leeila a chodzi o wymas na GBS czy inny, bo ten bodajże robi się po 36 tygodniu, chodzi o wynik, żeby był "najświeższy" przed porodem.Krokodylica, Audrey lubią tę wiadomość
-
Tak, dokładnie - GBS, ten do porodu 😂 mój pan doktor kazał mi go mieć na kolejną wizytę, czyli zlecił mi go robić w 31tc, nie ogarniam czemu mu tak spieszno 🤷
-
Wszystkim się chyba wiesza.. 🤷
Musimy sobie ustalić wcześniej co zrobimy, jak z dnia na dzień Belly przestanie działać 😂 gdzie się znajdziemy? Jakieś propozycje? 😁 -
Nadzieja wrote:Ja GBS miałam robiony jeszcze zanim zaszlam w ciążę bo pani dr twierdziła że to się nie zmienia i nie ma potrzeby robić tego przed samym porodem ale teraz są. A się zastanawiam...
No właśnie zmienia się ☺ paciorkowca możesz nie mieć przed ciążą a podczas rozwiązania już tak. Przy pierwszym dziecku możesz nie mieć a przy drugim już tak i na odwrót. Szwagierka miała paciorkowca, po porodzie dostali z dzieckiem antybiotyk. Dziecko też może ale nie musi się nim zarazić. -
U mnie coraz częściej pojawia się siara i jest jej sporo.. do tego stopnia, że jak jestem bez stanika, to widzę plamy na bluzce. Ma ktoś tak? Żeby po porodzie tak chciało być.. 😁 kilka razy dziennie robi mi się mokro w cyckach 🧐 nic nie ruszam, ani nie wyciskam.
-
A ja wrócę na chwilę do tematu teściowych. Wspominałam Wam, że mieszkam na wsi. O tym, że jestem w ciąży sporo sąsiadów wie, bo wiadomo na podwórko wyjść muszę, a brzucha na tym etapie ukryć się już nie da. Mam jednak problem z teściową, bo kogo nie spotka to zdaje mu relacje z przebiegu mojej ciąży, że ja do połowy ciąży to wymiotowałam, a teraz mam zgagę, ze mam problem z płytkami itp. Nie krępuje się niczym i nawet przy mnie zaczyna już zdawać relacje. Nie wiem co mam, o tym myśleć bo wydaje mi, że to są moje osobiste sprawy i nie muszą wszyscy o tym wiedzieć, a może ja przesadzam. Co o tym sądzicie?
-
Jaśmina oczywiście, że są to Twoje osobiste sprawy i nie przesadzasz. Bez skrępowania powiedziałabym to teściowej. Niech sobie rozmawia na swój temat, nie na Twój.
Nawet sobie nie zdajecie sprawy, jak mnie denerwuje szwagier, który jak widzi ze siedzę z telefonem pyta: do kogo tak piszesz? 😂😂 Normalnie szlag mnie trafia. Mam mu powiedzieć, że piszę na forum ciążowym? A przed tym tłumaczyć co to jest forum? 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 17:30
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie u urofizjo. Przejście spojenia łonowego w normie. Postawa kiepska, brak odpoczynku i stąd moje dolegliwości. Sprawdziła też pęcherz i pracę mięśni i mówiła że tam jest wszystko super. Wymasowala mnie, nakleila plastry. Ogólnie cała wizyta w bieliźnie, także jakby która się wybierała to warto się przygotować.
Odetchnelam dzisiaj bo synek się uaktywnil się brzuchu. Tydzień byl taki leniwy że szkoda gadać, już się bałam że coś jest nie tak.
Przyszła dziś komoda do pokoju syna. Musze poprosić tatę o pomoc przy złożeniu. Niestety wedlug najnowszych wiesci mąż nie wróci prędko. Domplynal dziś na stocznie w Szanghaju. Statek idzie do renowacji na 2 miesiące. Chiny zamknięte na przyloty i odloty. Modle sie zeby zdazyl wrocic zanim urodze. Jak wróci chyba już ma zdążę wybudować dom... Kończą dziś wstawiać okna, przyjechały drzwi zewnętrzne i weszła.ekipa od zamykania ścian... Jak dobrze pójdzie to za 3 tygodnie zaczną robić łazienki... -
Jeju katwie przykre, że tak długo męża nie ma. Trzymam kciuki, żeby udało mu się jak najszybciej wrócić