!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Wyprawkę zamówiłam. Dam znać jak przyjdzie. Ppdoba mi się ten musztardowy kolor. Zawsze to coś innego dla chłopca niż oklepany niebieski.
Dlatego właśnie myślę o tym kombinezonie, bo ma dwa zamki i pełne stópki, wygoda przy zakładaniu nieoceniona.
W ogóle powiem Wam że takie miałam rewelacyjne ciuchy po dziewczynach, właśnie taki kombinezonik cieplejszy, był genialny, a że nie lubiłam różowego to był niebieski. I co wszystko rozdałam bo "mi już niepotrzebne" hehehe a teraz był by jak znalazł.
No trudno, tak bywa.
Trochę Wam zazdroszczę tych 30 tygodni, ja na końcu na wątku, a tak ciężko znoszę tą ciążę że naprawdę odliczam każdy dzień i wypatruję końca a tu jeszcze 3 miesiące.
Na samym końcu jestem chyba ja mam termin na 27 września wiec jeszcze bardzoooo dlugo.Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Kroko początkowo mi się baaaardzo dłużyło( zapewne przez plamienia, strach o ciszę i krwiaka przez którego przez miesiąc byłam przykuta do łóżka), teraz już jest lepiej. Ale też mieliśmy remont kuchni i pokoju dla dziecka i tak jakoś leciało bo ciągle coś było do zrobienia. Teraz też czekam jeszcze na rolety , firanki i listwy przypodłogowe i mam plan się powoli zabierać za pranie żeby pod koniec lipca już skończyć robotę, wiec tez będzie zajęcie;) podejrzewam że najbardziej będzie mi się dłużył sierpień i wrzesień gdzie pewnie już większość będę miała ogarnięte i już mniej mi się będzie chciało ruszać i tylko pozostanie czekać;P
-
Ja już wczoraj skończyłam pranie i prasowanie, wszystko poskładane w komodzie czeka na właściciela.
Kroko na jaki rozmiar kupowałaś kombinezon u tego sprzedawcy? Też się czaję, ale nie wiem w jaki rozmiar celować?
Czy kupowałyście może staniki do karmienia, możecie coś polecić?Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa bawełniane. Niby kupiłam na okres ciąży ale z zastosowaniem do karmienia. Kupiłam trochę na wyrost i są w sumie jeszcze ciut przy duże;P ale ogólnie wydają się być spoko , tylko że to takie najzwyklejsze, miękkie bawełniane, w załozeniu że będą po domu i do spania
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Jasmina też mam plan porobić takie karteczki! Sama rysowałaś czy masz jakiś szablon?
Staniki mam takie
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-stanik-ciazowy-bezszwowy-l-9253925088?fromVariant=9253911062
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-mitex-lilly-szary-xl-9025865297
Ten drugi jest bez regulacji ramiączek, ale też bardzo wygodnyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 09:49
-
nick nieaktualnyJa byłam u urofizjo i wizyta wygląda różnie zależnie od tego z czym przychodzisz. Najpierw robi wywiad nt. tego z czym się przyszło i zadaje też sporo pytań kierunkowych o dno miednicy. Nietrzymanie moczu, nawyki w toalecie i inne. Jeżeli są jakieś wątki związane z dnem miednicy to wizyta jest podobna do tej u ginekologa, bo bada, sprawdza napięcie mięśni, a jeśli problem jest inny to zajmuje się tym, z czym się przyszło. Sprawdza napięcie naciskając różne punkty koło miednicy, Kacwin i potem pracuje manualnie na nerwach które biegną przez uda a mają wpływ na miednicę. Ja np. bylam z ciągnięciwm brzucha i nie miałam problemów z dnem miednicy w wywiadzie, to zajęła się stricte brzuchem i pracowała na nerwach, które biegną przez ramiona. Często zaleca ćwiczenia do domu. Ogólnie trzeba się przygotować że niektóre uciski będą bolesne ale czuć efekty 🙂
-
No jesli chodzi o prywatnosc Leila to ta u nas jest zerowa. Tesciowa to jest u nas kilka razy dziennie szczegolnie jak nie ma meza. Co wiecej najczezciej wchodzi bez pukania, choc oboje juz kilka razy zwracalismy jej o to uwage. Kilkadziesiat raz zlapalam ja przez pol roku na podsluchiwaniu moich rozmow telefonicznych, bo wchodzi na lalcach doslownie. Takze moi tesciowie to bardzo ciezki temat... oboje...
Sesji z brzuchem pewnie nie robilibysmy, ale w boze narodzenie bralismy slub. Czekalismy z sesja do wiosny, bo zebym w ciazy sie nie zaziebila. Ale w 4 miesiacu juz suknia slabo na mnie wygladala i wtedy wpadlam na pomysl, zeby ja zmienic z brzuchem.
Ja mam sesje 04.07 czyli u mnie to juz prawie 33 tc. Brzuch juz mam dosyc duzy, a tez na foto nie chce byc opuchnieta niewiadome jak.
Ja mysle, ze znajdę sukienke uzywana bo ona jest na jeden raz i szkoda mi tak wydac kase.
Staniki mam 3 narazie do karmienia i wszystkie sa z lidla bawelniane.
U mnie Adas na noc tez wariowal a teraz 10 i od niego cisza. Gdzie zawsze juz moglam zaznaczyc, ze jest 10 ruchow zaliczone.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Lola to sobie poczekamy razem.
Chociaż moja młodsza córka urodziła się 2 tygodnie przed terminem więc jest nadzieja.
Jaśmina jeszcze nie zamawiałam, ale zamówię 62.
56 może być za mały, a jeśli synek urodzi się mniejszy od moich dziewczyn to po prostu kombinezon będzie na początku ciut za luźny, to nic nie szkodzi. Dzieci tak szybko rosną że zaraz będzie dobry. To wszystko zależy od dziecka. Moje córy małe nie były dlatego rozmiarem 56 nawet nie zawracam sobie głowy.
A chcę mieć jakiś cienki kombinezonik w razie potrzeby w dniu wypisu, bo jednak pod koniec września może być różnie.
Zastanawiam się jeszcze nad tym:
https://allegro.pl/oferta/kombinezon-kurtkowy-wiosna-jesien-z-misiem-56-9128581056Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:22
Lola., Jaśmina, erre lubią tę wiadomość
-
Joana przykre to jest, z takimi ludźmi mieszka się źle. Rozważacie opcje wyprowadzki ,,na swoje" w przyszłości?
Adaś pewnie odsypia, tak samo jak Amelka ostatnio 😉 u mnie też jeszcze szału nie ma, kilka kopnięć było o 7, teraz cisza. -
Chmurka wrote:Jasmina też mam plan porobić takie karteczki! Sama rysowałaś czy masz jakiś szablon?
Staniki mam takie
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-stanik-ciazowy-bezszwowy-l-9253925088?fromVariant=9253911062
https://allegro.pl/oferta/biustonosz-do-karmienia-mitex-lilly-szary-xl-9025865297
Ten drugi jest bez regulacji ramiączek, ale też bardzo wygodny
Organizery brałam z tego bloga:
http://freelancemama.pl/2015/01/ogranizery-do-szuflad-z-ubrankami/
Ja dodatkowo przed laminowaniem robiłam jeszcze podpisy np: body, śpiochy bo mój mąż takich rzeczy nie odróżnia. Teściowa, która zatrzymała się na etapie kaftaników batystowych ( i całą ciążę przekonuje mnie, że powinnam takie dziecku kupić) też niewięc dla nich zrobiłam takie podpisy.
Joana u mnie to samo. Ja dziś od północy nie spałam, Juleczek też nie spał i rozrabiał, a teraz jak trzeba ruchy liczyć to pewnie śpi, bo tylko od czasu do czasu sporadycznie kopnie
Chmurka, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
U mnie narazie byly 3 ruchy i czkwaka 🙄
Ktos pytal jak u nas jest z domem. Caly jest przepisany razem z ziemia na mojego męża. Tylko jest ten dostep do smierci dla rodzicow z tych dwoch pokoi i lazienki.
Takze narazie byly ich cudowne obietnice, ze bedzie nam sie cudownie razem mieszkac. Inaczej od razu poszlibysmy na swoje. Skoro dom na nas to po co mielismy myslec o kredycie.
A teraz jak tak dalej bedzie to nie wiem jak to sie skonczy.....
Widac wszystkie prawie dzieciaki mialy dzis noc rozrabiania a teraz odsypianie 😝 lobuziaki 😅Adaś
-
Chmurka wrote:Dzięki Jasmina! Szukalam takich karteczek bo mój mąż nie ogarnia. Śpiochów od pajacy to on nie rozróżnia;)Adaś
-
joana wrote:To chyba woecej takich mezow, bo i moj 😅😅😅
Hahah, dobrze wiedziećwłaśnie dlatego chciałam ogarnąć takie karteczki bo jak będę go prosić o jakiś element garderoby dla Małej i będę musiała za każdym razem tłumaczyć jak to coś wygląda to mnie cholera trafi;P
joana, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Kroko sliczny brzuszek i ja uwazam,ze odpowedni na waszy tc
Haha. Mam tylko pare dni starsza ciunze. Szczupl jestes to i brzusio maly. Ja mam gigantozaura ale ja sama jestem dosc duza kobieta (nie jakas filigranowa) i podobnonwszystko poszlo mi w brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 12:42
Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny dostala któraś z Was skierowanie na wymaz z przedsionka pochwy i odbytnicy? 🧐 Mi się wydaje, że robi się to później, żeby do porodu było w miarę aktualne.. a mój lekarz kazał mi mieć wynik na kolejną wizytę. Wszystko fajnie, tylko ja teraz jestem na globulkach i przecież to nie wyjdzie miarodajne.. jutro będę dzwonić, bo dziś już za późno, a teraz na to wpadłam 😁
Te karteczki z częściami garderoby super, ale już widzę siebie jak mnie to będzie wkurzać 😁 nie wiem czy 3 dni by się nabyło.. 😂