!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ancys85 wrote:Ostatnio weszłam z ciekawości na lipcowe mamy i napisałam Wam, że dwie dziewczyny już urodziły, dziś jest już 8 bąbelków na świecie a jeszcze lipiec się nie zaczął 😜😀
Od poniedziałku u mnie zacznie się 32 tydzień. Wczoraj rozmawiam z hematolog i mówię, że do porodu zostało mi jeszcze trochę czasu, a ona mi na to, że od 32 tygodnia to już można wszystkiego się spodziewać, termin z usg i ostatniej miesiączki między 25 sierpnia a 2 września. Ty nam tu piszesz, że lipcówki zaczęły się wcześniej rozpakowywać. No to ja już chyba pójdę pakowac tą torbę do szpitala( bo się jakoś zabrac za to nie mogłam)
-
Ja dzis weszłam w 30 tc i też czuje juz presje 😅
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za Ciebie Zabka 😘
Ancys no ja weszlam z ciekawosci a tu byla taka roznica od tego co podalas w momencie 😅
Tez sobie uswiadomilam, ze lekarz serio mowil, ze po 32 tc to juz moge spodziewac sie wszystkiego 😅Jaśmina, maja2024 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach! ❤️❤️❤️
Też podglądam lipcówki, ten czas tak szybko leci, że masakra.. u nas sierpień też może być gorący 🙈 Pomyśleć, że jeszcze miesiąc i trochę.. i możemy wystartować 🍀
Ja piję jedna kawę dziennie rano, słabą z mlekiem. Zbożowej nie lubię ☹️
Dzieciaczki obracają się nawet w 35/36 tc. Moja w 29 już była główka w dół, ale chyba może jeszcze zmienić położenie.
Żabka trzymam dalej kciuki! -
Jaśmina wrote:Od poniedziałku u mnie zacznie się 32 tydzień. Wczoraj rozmawiam z hematolog i mówię, że do porodu zostało mi jeszcze trochę czasu, a ona mi na to, że od 32 tygodnia to już można wszystkiego się spodziewać, termin z usg i ostatniej miesiączki między 25 sierpnia a 2 września. Ty nam tu piszesz, że lipcówki zaczęły się wcześniej rozpakowywać. No to ja już chyba pójdę pakowac tą torbę do szpitala
( bo się jakoś zabrac za to nie mogłam)
Hahaha Jaśmina no trzeba pomału kompletować torbę do szpitala 😁 Jedna dziewczyna urodziła prawie miesiąc wcześniej więc idąc tym tropem, termin koniec sierpnia już nie taki odległy...aczkolwiek, mimo iż każda z nas chciałaby tulić już swoje dzieciątko, życzę sobie i Wam dotrwać minimum do skończonego 36 tygodnia 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:02
Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Jasmina co do torby to powiem Ci,ze to w Twoim przypadku nieglupi pomysl
szczegolnie,ze lubimy miliard pierdyliard razy przekladac i wymieniac rzeczy z torby 😂
Zabka bielanskiego nie znam(znaczy nikogo kto by tam rodzil) ale krzywdy Ci nie zrobią. a echo serca na agatowej to NAJLEPSI SPECJALISCI. A przypomnij to chodzi o nierowne bicie serduszka dzidzi czy za szybkie/za wolne? Mojemu w20tc bilo 170i mam wpisana tachykardie ale ostatnio na ktg i usg juz ladnie kolo 160bilo. Moj pierworodny mial tez tachykardie a jest okazem zdrowia.
Jaśmina lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Znalazlam troche ciuszkow i rzeczy po pierwszym synku i taaaka jestem zadowolona i rozczulona
musze to tylko wyprac dwa razy-raz z normalnym plynie zeby zapach zmienilo a potem w dzidziusiu czy tam loveli. Piore dwa razy bo to jednak pare lat przelezalo w workch.
-
ancys85 wrote:Ostatnio weszłam z ciekawości na lipcowe mamy i napisałam Wam, że dwie dziewczyny już urodziły, dziś jest już 8 bąbelków na świecie a jeszcze lipiec się nie zaczął 😜😀
To trochę przerażające 😱
Powodzenia na wizytach dziewczyny:)
Ja już skompletowałam wyprawkę do szpitala, może czas wyprac torbę 😬😬😬
Ja ostatnio zwiększyłam ilość węgli i mam zaskakująco dobre cukry, aż się wczoraj zastanawiałam czy aby glukometr dobrze mierzy 😶 mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą 😬
joana, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki 1148 g szczęścia;D lekarz powiedział że śliczna pyzunia:D i uwaga - na następną wizytę mogę przyjść z mężem:D
joana, pap86, Leeila26, ancys85, Jaśmina, Audrey, Totoro, Krokodylica, to_tylko_ja, Ounai, erre, Pogoda, Asia000, Evva, AHope, maja2024, Natalii lubią tę wiadomość
-
Ja od poczatku prawie 16 tc pije dwie dziennie, słabe bez cukru z mlekiem. Ale ja ogolnie nawet po tych dwoch mam niskie cisnienie np ostatnio 106/74.
Zbozowej nie lubie, chyba ze inke karmelowa. Tylko i wyłącznie 😅
Ale moj lekarz mowi, ze kawe czy zwykłą czy zbożową można pić. Tylko oczywiście małą ilość i słabą.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pap86 po prostu bije sobie rowno i wypada w nierownosc sporadyczniej w tachykardie wpada a czesciej w ta co wolniej cos na b. Nie ma przerw w biciu tylko sobie tak bije jak mu sie podoba lekarze mowia ze po porodzie zazwyczaj to sie samo normuje. Tylko w Olsztynie takie wypadania na poczatku stwierdzili sporadycznie a wczoraj juz czesciej bilo sobie jak chcialo dlatego mnie tu od razu przeniesli. No to mnie pocieszylas ze tam sa najlepsi specjalisci mam nadzieje ze przebadaja wszystko i nie znajda nic nowego wzgledem wad czy czegos gorszego. I ze odesla do domu bo jeszcze tu depresji przedporodowej dostane.
-
Totoro jesli cukry masz dobre to jedz wiecej wegli. Zeby potem zdziwko nie bylo,ze malusie dzieciatko. Podobno jak normy cukru po posilku byly do 120 to sie anemiczne dzieci rodzily i zwiekszyli do 140.
Totoro lubi tę wiadomość
-
No proszę jaka grzeczna ta Twoja córeczka Audrey 😁😀 oby tak zawsze słuchała mamy.
Inke można pić bez ograniczeń, ma dużo błonnika. Ja w poprzednich ciążach piłam, teraz zupełnie mi nie podchodzi jej smak- jest dla mnie jakaś gorzka... Piję kawę ziarnistą z ekspresu z mlekiem, tylko trochę słabszą niż poza ciążą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:12
-
Moja na ostatniej wizycie była główkowo ale czuję że się obracała.
Ja od początku ciąży piłam jedna kawę z mlekiem dziennie. Ale teraz w ogóle mi nie przechodzi 😕 a pamiętam że inkę lubiłam i nawet kupiłam mleczną dzisiaj a potem się zastanawiałam czy można 🤦
Chmurka, super że wszystko z nią w porządku. Ponad 1kg to już kawał dzidzi. W przyszłym tygodniu wizytuję to może moja będzie miała już 1,5kg.
Ancys, oby 🤣
U mnie jest 29tc, jak przekroczę liczbę 30 to pewnie też będę się już stresować🤦 bo w sumie racja że Po 32tc już wszystko się może zdarzyć 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:20
-
Ja się trochę obawiam tego okresu od 31-35tc. Żeby wtedy nie urodzić 🙈 ale ja się cała ciążę czegoś obawiam, także.. 😁 jakiś mam strach, że urodzę wcześniej, nie zdążą mi podać sterydów na płucka dzidzi.. no zaczynam sobie wkręcać wiele rzeczy, właściwie bez większego powodu 🙈 na grupie na fb już widziałam dwa posty rozpakowanych wrzesniowek, człowiek się oczyta i zaczyna się bać
-
Chmurka super że wizyta udana.
Powodzenia pozostałym dziewczynom które dzisiaj wizytują.
Żabka mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i bicie serduszka się unormuje.
Kawę inkę jasne że można pić. Ja nie piję bo mi nie smakuje.
Ja piję dwie, trzy dziennie, ale rozpuszczalne z niepełnej łyżeczki więc słabiutkie. Tyle że mi w tej ciąży doskwiera niskie ciśnienie. -
Jaśmina wrote:Od poniedziałku u mnie zacznie się 32 tydzień. Wczoraj rozmawiam z hematolog i mówię, że do porodu zostało mi jeszcze trochę czasu, a ona mi na to, że od 32 tygodnia to już można wszystkiego się spodziewać, termin z usg i ostatniej miesiączki między 25 sierpnia a 2 września. Ty nam tu piszesz, że lipcówki zaczęły się wcześniej rozpakowywać. No to ja już chyba pójdę pakowac tą torbę do szpitala
( bo się jakoś zabrac za to nie mogłam)
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:A jeszcze dostałam od ginekolog reprymendę że za dużo tyję. Na następną wizytę za miesiąc mam przytyć nie więcej niż dwa kilo.... Nie wiem jak to zrobić08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Chmurka wspaniałe wieści, dzidzia dorodna
Trochę nie ogarniam, czemu tak lekarze krzyczą o tą wagę.. 🧐 co innego przy cukrzycy, jak ktoś się nie pilnuje. Ale przecież może Ci się woda zbierać, na co nie masz wpływu.. ile masz na plusie?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mam 9,5 kg na plusie. Najbardziej jednak rozchodzi się o to że od ostatniej wizyty ( która była miesiąc temu) przytyłam 4 kg...
Nie jem słodyczy( no może z raz w tygodniu coś drobnego się zdarzy) ani białego pieczywa... Owoców też nie jem kilogramami... Nie wiem jak ja mam nie tych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 12:57