!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanej wizyty:-)
Czekamy na więcej pozytywnych wiadomości. Na wizytuje dopiero 4 lutego. Dziewczyny co mają już dzieci, pamiętacie kiedy poznałyście płeć? Ja nie mam porównania bo wcześniej była ciąża bliźniacza więc dowiedziałam się w 20tc dopieroKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja tez wyszlam wlasnie od gina. I mam tak jak Krokodylica. Widac pecherzyk ciazowy z pecherzykim zoltkowym ale zarodka jeszcze nie widac. Dzis mam 6+2. Jak dr przyblizyl obraz to mowi,ze widzi w tym zoltkowym pulsowanie i ze to dobry znak ale zarodek ma moze ze 2mm wiec trzeba poczekac. Ja mam przyjsc za tydzien sprawdzic co i jak.
Chmurka, erre, Krokodylica, Monia91:), Ounai, Kas_ia, Alicja38, joana, Aniołek84, Asia000 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Krokodylica,pap super!
Ja dzis ide przedluzyc zwolnienie do tej lekarki ktora mnie nastraszyla krwawieniem przy cytologii...ciekawa jestem czy mnie zbada czy tylko formalnosci..wizyta u innego lekarza w piątek...Krokodylica, Aniołek84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja w czw byłam na wizycie i mam tak jak wy. Jest pecherzyku, jest ciałko a zarodka nie ma. To był 5+2 I powiem Wam że się boję. Od czw na niczym nie mogę się skupić bo boję się że to puste jajo plodowe. Owulacja była raczej 1-2 dni wcześniej a nie później...nie wiem co myśleć. Bete zbadalam i ładnie przerasta.
-
Lililove 5t2d to bardzo wcześnie. Ja idę w piątek i to będzię 6t0d i nie nastawiam się że będzie widać coś więcej niż pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Z tego co widzę dziewczyny były nawet w późniejszym terminie niż ja się wybieram a też tylko tyle było widać. Więc spokojnie:) jak na tak wczesną ciąże to i tak super że było widać pęcherzyk żółtkowy a nie tylko sam pęcherzyk ciążowy:)
Lililove, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Lililove 5t2d to bardzo wcześnie. Ja idę w piątek i to będzię 6t0d i nie nastawiam się że będzie widać coś więcej niż pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Z tego co widzę dziewczyny były nawet w późniejszym terminie niż ja się wybieram a też tylko tyle było widać. Więc spokojnie:) jak na tak wczesną ciąże to i tak super że było widać pęcherzyk żółtkowy a nie tylko sam pęcherzyk ciążowy:)
Z tego co czytałam to może być puste jajo jak jest pecherzyk zóltkowy i nawet beta zdarza się że rośnie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 13:17
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Spoko, ja się jakoś bardzo nie znam, sugerowałam się tylko wpisem mamyginekolog o USG wczesnej ciąży:P
"Jeżeli pęcherzyk ciążowy ma średnice 25 mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego świadczy to o tym, że jest to tak zwane puste jajo płodowe - czyli ciąża, która na bardzo wczesnym etapie – właśnie na etapie gdy powstaje pęcherzyk żółtkowy, przestała się rozwijać prawidłowo. Jednak przy tym zespole, często sam pusty pęcherzyk ciążowy może się rozwijać do dość sporych rozmiarów. Rozpoznanie pustego jaja jest często bardzo szokujące dla kobiet – ponieważ, czują się one w ciąży – mają objawy, mają wzrost bHC, a jednak ciąża nie jest prawidłowa."
Lililove, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Erre dzięki 😘
Chmurka, czyli z tego co mama ginekolog pisze jest duża szansa. Mój pecherzyk mial 0,97 cm a ciałko 0,21 cm.
Dobrze że się odezwalam to mnie pocieszylyscie,bo ja z natury jestem panikara.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2020, 13:32
Chmurka lubi tę wiadomość