!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasmina już koncowka kochana i wszystkie dolegliwosci mina😘 tule Cie mocno 😘
Ja tez jakos rewelacyjnie sie nie czuje, ale narzekac tez nie moge bo dramatu nie ma. I chyba glupio byloby mi narzekac jak czytam o Waszych dolegliwosciach 🥺
Jasmina a moze sprobuj ten moj Neobianacid? Serio jest dobry, to tabletki do ssania. Cena moze niezbyt tania, ale w sumie wszystkie te od zgagi do tanich nie naleza.Jaśmina lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jaśmina wrote:Totoro super, że tak się czujesz i trochę Ci zazdroszczę ( ale tak pozytywnie). Ja to jestem już zmęczona tymi wszystkimi dolegliwościami: zgaga, wymioty, problemy z trawieniem, zmęczenie, ciągle jakieś bóle, bezsenność, do tego teraz te bóle głowy i zatok, niskie ciśnienie. Wszyscy mi mówią, że na twarzy wyglądam na potwornie zmęczoną i tak się też czuję. Czasem mam wrażenie, że już nie dam rady. Odliczam już tygodnie do końca.
Jak bym o sobie czytała. -
Ja się ogólnie czuje nie najgorzej. Czasem mnie bolą biodra albo kość ogonowa. I w nocy czasem spać nie mogę jak mnie wezmą duszności albo jak mi brzuch twardnieje w nocy czasem. Ale narzekać nie mogę bo ani zgagi nie mam ani plecy mnie bardzo nie bolą. Jest git. Tylko to ciśnienie do dupy... I trzeba się zmuszać żeby zabrać się za jakąś robote
-
Freja, u mnie zgaga bardzo rzadko, Jak już jest to wieczorem i nie jakaś wielka, wypiję pół szklanki mleka i jest ok.
Za to u mnie 2 dzień upałów i masakra. Nie sądziłam że człowiek od ciepła może tak puchnąć. Ogólnie samopoczucie na nie, nie mam na nic siły. Dzisiaj rano myłam podłogę na piętrze i po dwóch pokojach już nie mogłam, zamknęłam się w łazience i zaczęłam histerycznie wyć, aż mąż przyszedł przerażony co się stało. Zrobiłam się strasznie rizchwiana emocjonalnie.
Czy was też tak bolą stopy? Szczególnie rano jak wstaje z łóżka, normalnie coś strasznego 😕 -
Dla mnie najgorsze sa ostatnie 3-2 tyg ciazy. Natura to tak chyba wymyslila, ze choc porod to masakra to kobieta marzy pod koniec zeby w koncu to dziecko z niej wyszlo. Najgorzej w nocy- wszystko boli, ciezko sie przewrocic z jednej strony na druga.
Ja dwie ciaze przechodzilam bez dolegliwosci. W pierwszej swedzial mnie tez brzuch i troche nogi ale to bylo nic w porownaniu do teraz...
Dzisiaj w nocy myslalam, ze oszaleje. Skora mnie tak swedzi, ze az boli 😭😭😭. Myslalam ze obudze meza i kaze mu jechac natychmiast do De.
Chociaz to i tak chyba lepiej niz takie wymioty jak ma Kroko. Nie wyobrazam sobie zupelnie tego, to musi byc horror. Na ta cholestaze to przynajmniej cos niby poradzic mozna, choc czytalam ze leki nie zawsze pomagaja 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 16:22
-
Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Ile się teraz daje na chrzciny? Mąż jest chrzestnym, pytałam rodziców czy czegoś potrzebują ale mówią że nic więc zostaje kasa. 1000 zł wystarczy? Ostatnio byłam chrzestną 5 lat temu, wtedy dopiero zaczynałam pracę, nie byłam mężatką i dałam prezent wartości około 400 zł. A teraz to nie mam pojęcia 🤔 ktoś coś? Proszę?😅
-
Totoro co do Twoich cukrow to moze byc tak,ze pomalu beda szalec. Moj gin mi tak powiedzual,ze kolo 34tc moze byc czas na insuline,ze zobaczymy.jesli masz jakies watpliwosci i przekroczenia powyzej 140to kontaktuj sie z ginem czy diab
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap86 no właśnie nie wiem co o tym myśleć, bo ostatnio 6 dni cukry super, w siódmym dopiero zdarzył mi się skok na czczo - 92, ale to na własne życzenie, tak jak pisałam, no i ten wybryk przy podwieczorku, no ale to w ogóle wydaje mi się dziwne... Dziś cały dzień odpukać cukry znowu ok, po obiedzie to miałam w ogóle 99.. Nawet nie wiem kiedy miałabym ją brać, bo nikt nie przewidzi kiedy będę mieć skok 🤷♀️ jutro zaczynam 35tc, liczę na to, że niebawem cukry zaczną się normować wreszcie i jednak uniknę insuliny 🙈
-
Ja na wyjście zakładam długą sukienkę taką do kostek.
Myślę, że 1000 zł na chrzciny to dużo, u nas ogólnie chrzestna ubiera i kupuje pamiątkę chrztu typu srebrny bucik, obrazek, chrzestny kupuje łańcuszek.
Dziś dojechał wózek naszej księżniczki. Kupowałam "na oko" ponieważ mąż jechał do Polski i tam kupił (w DE są niedostępne). Ale jestem zachwycona, nie pamiętam, która z Was o tym wózku pisała ale dziękuję za podpowiedź , jest boooski
Totoro, Jaśmina, Pogoda, ancys85, Chmurka, joana, Asia000, Krokodylica, katwie27 lubią tę wiadomość
-
Osobiście uważam, że kwoty na chrzciny czy komunie są grubo przesadzone, na wesele mniej ludzie wkładają do kopert.
Ja chrześnicy dałam 500zł. i złotą księgę bajek do której wkleiłam życzenia, ponieważ chciałam żeby miała pamiątkę 😉 i mimo, że ma już 12 lat to dalej leży u niej na półce 😀
Na komunię dwa lata temu dostała ode mnie 600zł. i grę planszową "pierwsza pomoc przedmedyczna WOŚP" więc też bez szaleństwa 😜 z tym że zabieramy ją na różne wyjazdy, przyjeżdża do nas na wakacje, dostaje prezenty na różne okazje i za różne osiągnięcia (np.czerwony pasek na świadectwie) i dla mnie to uczestnictwo w jej życiu jest ważniejsze 😁
Totoro, Krokodylica, KotkaPsotka3, to_tylko_ja, to_tylko_ja, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Hej, miałam ciężkie dni. W szpitalu przepisali mi Macmiror. Założyłam globulke na noc i dostałam takiego uczulenia, że płakałam z bólu. Chodziłam 2 dni w samej koszuli bez majtek. Miałam zakładać luteinę ale musiałam odpuścić bo nawet w środku byłam opuchnieta. Na szczęście miałam już ginexid. Czułam się gorzej niż po porodzie SN. Ból był takim mocny że bałam się iść siku zrobić. A dzisiaj powoli ogarnialiśmy rzeczy małej. Niestety nie zmieszczą się tak jak myślałam, musimy wymyślić inne rozwiązanie.
A poza tym zaczęłam 35tc w sobotę, dziś +9,2kg. A synek wieczorem powiedział mi "mama, jestem szczęśliwy, że będę miał rodzeństwo"
Kotka, przed snem zażyj duża dawkę magnezu, minimum 2 tabletki. Pomaga troszkę na ten świąd. Sprawdzone przy cholestazie.Pogoda, Audrey, Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Maja super wozek 😊ja o nim myslalam.
Qunai mocno Cie tule i wspolczuje Ci takich przezyc 😘 oby szybko sie unormowalo.
Totoro mi tez czas ucieka nie wiem gdzie 😅
Kurcze nie znam sie.. wiem, ze my teraz mamy komunie u bratanka meza. Chrzestnym nie jest ale dajemy 500 zł.maja2024 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai polubiłam za tekst synka i za to że się w ogóle odezwałaś, bo ta cisza z Twojej strony była niepokojaca
-
Hey dziewczyny
Moze jeszcze mnie pamietacie tu Aina
Duzo sie u nas dzialo i mielismy sporo problemów miedzy innymi z córcia
Ostatninraz chyba odzywalam sie po wynikach amniopunkcji
Czytam was codziennie ale jakos nie moglam sie zabrać za napisanie tyle wciaz sie dzieje że padam na twarz wieczorami
Obecnie u mnie 29 tydzien corka malo sie rusza i bylam na cito u gina w Krakowie bo bardzo mnie to martwilo ...na usg przeplywy oki
Niestety ale na usg 26 tyg pani dr znalazla powieksznona poszerzone wejscie pepowiny w brzuszku u maluszka.
Potwornie mnie to marti nazwala to zylakiem pepowiny.boje sie o rozwoj fizyczny i intelektualny na chlopski rozum pepowina sprawia ze wszystko działa
29 tydzien 9 kg na plusie
Prawdopodobnie wybralam szpital do porodu gczd
Kupilam co nie co na wyprawke...mamy wozek . lozeczko. Kosz Mojżesza . ubranka pieluszki komode z przewijakiem
Uparlam sie na profilaktyczny posiew bo nie mialam cala ciaze wymazu .i okazuje sie ze jest grzybek zupelnie bez objawow
Pimafucin czy waszym zdaniem jest bezpieczny brala ktoras z was
Bardzo sie boje tych globulek by nie rozbily krzywdy dziecku
Kolejna wizyta u gina za 2 tyg
Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość