!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja wam powiem tak. Skład składem, ale jak Wam patrzycie na swoje dzieciątko z ranami na pupie, płaczące z bólu, to nie wiem jaka trzeba być mama żeby się zastanawiać czy użyć sudocrem bo ma gorszy skład czy nie. Bo ja nawet sekundy się nie zastanawiałam tylko smarowałam żeby dziecku ulżyć. Zwłaszcza jak był początek odparzenia, żeby użyć tego sudocremu jak najmniej i zabić odparzenie w zarodku, zanim się powiększy.
Jeśli już chcecie naturalnie to nie ma nic lepszego niż zasypać mąka ziemniaczana, zrobić kąpiel w krochmalu albo kąpiel w nadmanganianie potasu.Chmurka, Krokodylica, Audrey, AHope lubią tę wiadomość
-
Ja mam narazie tylko linomag i nic innego mam nadzieję że nie będę musiała kupić
to tylko rozważania co w razie czego. Ale dobrze wiedzieć bo ja też alergik to duża szansa że nam też nie podpisuje. Qunai a Ty co polecasz jak już pojawia się odparzenia?
-
Qunai zgadzam się że skład składem a działanie działaniem. Był czas że na swędzenie skóry pomagał mi tylko emolium mimo że skład ma słaby. Ale skoro pomagał to nie dyskutowałam tylko się smarowalam bo w końcu była ulga;P
A do sudokremu mam jakieś uprzedzenia bo jak widzę jak bratowa smaruje tym pupkę mojemu bratankowi przy każdej (!!) Ale to serio każdej zmianie pieluchy to trochę mi słabo;PWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:39
-
Cześć dziewczyny, moja wstawanie w nocy na siku wraca - dzisiaj chyba 5 razy 😅 i stwierdziłam, że muszę się trochę ogarnąć i mniej panikowac, bo w dzień doszukuje się różnych boli, a w nocy nie boli mnie nic, bo o tym nie myślę. Jakbym miała skurcze, to chyba by mnie budziły w nocy, nie? 😉
Chmurka ja pamiętam, jak urodziła się moja kuzynka 12 lat temu. Wtedy właśnie hitem był Sudocrem, też ciotka smarowała jej pupke przy każdej zmianie pieluszki. Wtedy nie wiedziałam, że to źle 😂 Moja siostra 8 lat temu była już smarowana Linomagiem zielonym 👍
U nas z kosmetyków HiPP, linomag zielony i w razie czego Sudocrem (mam próbkę, większego nie kupuje). Jeśli chodzi o oliwke, ja jestem na ,,nie". Sama nie lubię się smarowaćno i jest wiele argumentów, które przemawiają za tym, dlaczego nie stosować.
-
Chmurka wrote:Ja mam narazie tylko linomag i nic innego mam nadzieję że nie będę musiała kupić
to tylko rozważania co w razie czego. Ale dobrze wiedzieć bo ja też alergik to duża szansa że nam też nie podpisuje. Qunai a Ty co polecasz jak już pojawia się odparzenia?
Ja mam tak. Linomag zielony jak się nic nie dzieje, na zaczerwienienia bepanthen i na odparzenia sudocrem. I w takiej kolejności działam. Jak jest źle to mąka ziemniaczana, krochmal i ewentualnie nadmanganian potasu.Chmurka lubi tę wiadomość
-
W takim razie ja tez kupie Bepanthen, dzięki! 👍
Dziewczyny - poszła pierwsza pralka 😅 Na pierwszy rzut roz. 50 i 50/56. Mam nadzieję, że nie użyjemy, ale wolę być przygotowana 🙈 -
Leeila26 wrote:W takim razie ja tez kupie Bepanthen, dzięki! 👍
Dziewczyny - poszła pierwsza pralka 😅 Na pierwszy rzut roz. 50 i 50/56. Mam nadzieję, że nie użyjemy, ale wolę być przygotowana 🙈
-
Ja cale pranie uznaje, ze mam zrobione. 62/68 i 74 nie ruszam. Leza w kartonie. Wypiore jak zobacze, ze maly wyrasta z 62.
U mnie kupilam do kapieli serie hipp babysanft, czyli zel do mycia, szampon do wlosow, jest oliwka ale mam zamiar ja używać sporadycznie.
Dodatkowo mam zielony linomag do pupki, kupilam tez rozowy linomag a+e, dodatkowo wzielam tez na gorsze dni linomag z cynkiem. Bepanthen nie kupowałam.
Mam tez na sytuacje juz mocno awaryjne sudocrem ale taki mały.
Fotelik kupilismy avionaut pixel razem z baza. Będziemy malo jezdzic z maluchem ale czy nawet do mojego taty w odzwiedziny, czy do przychodni w zime, np szczepienia.
Od początku nie wyobrażałam sobie uzywac tego z wozka. Dlatego w wozek tez celowalismy w 2w1, bo po co mielismy placic za cos czego nie uzyjemy.
A jesli bede chciala uzyc fotelika do wozka to wzielismy adaptery.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A i Pogoda ja mialam takie krwawienia z nosa. Na początku bylo delikatnie. Ale w ostatnim miesiącu miałam ich aż 3. Pytalam jak bylam u lekarza i powiedział, ze tak moze byc.
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja właśnie skończyłam przeglądać worki i nastawiłam pranie. I kurcze mało tego mam... Za to znalazłam kombinezon dresowy na 62 - nietrafiony prezent od teściowej dla starszaka i w sumie teraz się z niego cieszę, bo będzie na wyjście ze szpitala
Kupowała któraś body kopertowe z HM i mogłaby mi zmierzyć?
-
U mnie dzisiaj skończony 31 tydzień.
Rano byłam upuścić krwi, teraz na zakupach, torby zdjęte, zaraz zaczniemy się pakować i jutro jedziemy na te "wakacje". Pewnie we wtorek wrócimy bo w środę mam wizytę.
Także pod koniec przyszłego tygodnia pewnie zacznę pakować torbę do szpitala.
Dzisiaj nie mogłam spać od 2 do 4, kiedy w końcu zasnęłam budził mnie kilka razy ból podbrzusza. Miałam już niezły stresik ale na szczęście przeszło.
Ja też na co dzień nie używam kremu przy zmianie pieluszki, jeśli już to jakiś delikatny. Jeśli coś się zaczyna dziać to sudocrem. Ale jeśli jest naprawdę odparzona pupa, jedna wielka rana (a zdarza się to przy biegunce że zanim zdejmiecie pieluszkę pupa już jest okropnie odparzona) to sudocrem zbytnio nie pomaga. Ja wtedy stosuję thormentolum czy tormentiol. Ale to już naprawdę w kryzysowych sytuacjach. Nic nie leczy lepiej pupci.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei uznałam, że mam wszystkiego bardzo dużo 🙈 4 pełne suszarki będą jak nic samych ubranek. A rozmiary mam do 62. Do prania kupiłam jednak Lovele, bo łatwiej dostępna u mnie i jestem póki co zadowolona 👍 Ciuszki z suszarki póki co do wora i będę stopniowo prasowac, uprasowane układać w pudełku - myślałam o worku próżniowym, ale boje się właśnie, że się wygniotą.
-
Erre jA mam body kopertowe z hm ale o jaki rozmiar Ci chodzi? No i to po synku więc nie wiem czy po praniach odrobinę nie zmieniły wymiaru, ale chyba nie.
Mam pytanie z innej beczki. U nas w mieście licho z trampolinami A chcemy dla synka kupić. Będziemy w trójmieście. Czy ktoś z Was zna miejsce z dobrymi trampolinami? Najlepiej w Gdańsku. Lub może ktoś poleci jakąś marke po dłuższym użytkowaniu?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ounai wrote:Kotka, jakie Ci wyszły kwasy? U mnie się podwoiły, mam ponad 6 przy normie do 10,a było 3 niecały miesiąc temu. Myślisz że te leki to zatrzymają?
Mi wyszly 11umol/l przy normie do 8. Kazali nie brac leku 🤦🏼♀️ bo stwierdzili ze sa minimalnie podwyzszone a oni maja pacjentki z wynikami ponad 60. Ale mam kontrolowac.
Jakie masz jednostki? Tez umol/l?
Ja mysle, ze ten lek ci pomoze.