!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba że za CC się zapłaci. U nas po pomiarach miednicy i jak nie ma wskazań to próbują wszystkich metod porodu SN. Ta koleżanka co w niedziele urodziła 5kg syna to dopiero jak było pełne rozwarcie i zobaczyli że mały jest za duży to wtedy robili CC.
-
Ptysio, Audrey, Krokodylica, Pogoda, DarlAa, Leeila26, erre, Maddelainen, joana, Asia000, edka85, Totoro, Zabka_89, Jaśmina, Evva, maja2024 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
pap86 wrote:Hm..dobre pytanie.. w sumie to powinniscie oboje dostac. Ja jesyem w podobnej sytuacji-maz tez za mnie placi ubezpieczenie do swojego.
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Agnieszka91 wrote:Odnośnie ubezpieczenia grupowego to dostajecie obydwoje. Za pobyt w szpitalu jeżeli bedzie dłuższy niż 4dni to dostajesz tylko Ty bo tylko Ty będziesz hospitalizowana. Ale dziecko rodzi się i Tobie i mężowi 😉
-
Dodatkowo Powiem Wam że chyba będę miała insulinę bo nie radzę sobie z cukrami na czczo. Nom stop mam między 89-102 ehhh a nic nie zmieniam w jedzeniu i od tygodnia rosną
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
KotkaPsotka3 wrote:Czyli wyszly ci zlenkwasy tak?
Pap, tak, jeśli lekarz się zgodzi to chcę SN. Dla mnie cc to poważna operacja. Myślę, że skoro syna urodziłam to i córkę dam radę. I akurat po synku szybko doszłam do siebie i właśnie nie jestem sponiewierana. Byłam nacinana ale ładnie mnie zszyli, blizny nie czuję, sex sprawia mi większą przyjemność niż przed ciążą. Jest ok.
Dokładnie, dostajecie obydwoje. A co do wypłaty świadczenia za pobyt w szpitalu zależy, bo mi wypłacają za każdy dzień, poniżej 3 dni też. Wszystko zależy co macie w umowie.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny piękne brzuszki
takie gładkie, okładkowe
ja jestem w paski
Dave kolejny raz już zwracam na to uwagę - masz śliczne włosy, takie zdrowe.
Stan teścia bez zmian, ale jest stabilny. Trzeba się cieszyć, że nic się nie pogarsza i parametry są opanowane. Dzisiaj na chwilę próbowali go odłączyć od aparatury, ale nie radzi sobie jeszcze z oddychaniem, więc został ponownie uśpiony.
Tak sobie myślę, że jakbym wizyte miała np. za tydzien lub dwa, to pewnie nie zwracałabym na nic większej uwagi.. a tak, to teraz ciągle mam gdybania: brzuch mi twardnieje, czy mała tak się rusza? nie sączą się wody? czy to skurcz, czy tylko tak zakuło?Dobrze, że nie farbowałam jednak tego odrostu, bo w najbliższym czasie na bank osiwieje.
Wyleżałam się dzisiaj, sporo pospałam i nie wiem jak będę spać w nocyZamówiłam ze Smyka jeszcze dwa kocyki - jeden jakiś badziewny, tani (ale ładny
), drugi 100% bawełniany. Posegregowałam dzisiaj ubranka do prania, żeby się jakoś odnaleźć i od jutra startuję. Póki co wyprasuję i poukładam w pudełku, bo komody jeszcze nie mam
. W piątek zaczynam 35 tydzień i jakoś tak wyjątkowo to cieszy jak się odlicza do bezpiecznego terminu
-
Dave87 wrote:Dodatkowo Powiem Wam że chyba będę miała insulinę bo nie radzę sobie z cukrami na czczo. Nom stop mam między 89-102 ehhh a nic nie zmieniam w jedzeniu i od tygodnia rosną👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Ounai wrote:Nie, próby wątrobowe co tydzień są gorsze. Lekarz powiedział że nie będzie ryzykował zdrowia dziecka. Mnie też coraz bardziej swędzą dłonie i stopy.
Pap, tak, jeśli lekarz się zgodzi to chcę SN. Dla mnie cc to poważna operacja. Myślę, że skoro syna urodziłam to i córkę dam radę. I akurat po synku szybko doszłam do siebie i właśnie nie jestem sponiewierana. Byłam nacinana ale ładnie mnie zszyli, blizny nie czuję, sex sprawia mi większą przyjemność niż przed ciążą. Jest ok.
Dokładnie, dostajecie obydwoje. A co do wypłaty świadczenia za pobyt w szpitalu zależy, bo mi wypłacają za każdy dzień, poniżej 3 dni też. Wszystko zależy co macie w umowie.
A nic ci nie przepisali? Masz sie meczyc z tym swedzeniem do porodu 😱? -
Leeila26 wrote:Dziewczyny piękne brzuszki
takie gładkie, okładkowe
ja jestem w paski
Dave kolejny raz już zwracam na to uwagę - masz śliczne włosy, takie zdrowe.
Stan teścia bez zmian, ale jest stabilny. Trzeba się cieszyć, że nic się nie pogarsza i parametry są opanowane. Dzisiaj na chwilę próbowali go odłączyć od aparatury, ale nie radzi sobie jeszcze z oddychaniem, więc został ponownie uśpiony.
Tak sobie myślę, że jakbym wizyte miała np. za tydzien lub dwa, to pewnie nie zwracałabym na nic większej uwagi.. a tak, to teraz ciągle mam gdybania: brzuch mi twardnieje, czy mała tak się rusza? nie sączą się wody? czy to skurcz, czy tylko tak zakuło?Dobrze, że nie farbowałam jednak tego odrostu, bo w najbliższym czasie na bank osiwieje.
Wyleżałam się dzisiaj, sporo pospałam i nie wiem jak będę spać w nocyZamówiłam ze Smyka jeszcze dwa kocyki - jeden jakiś badziewny, tani (ale ładny
), drugi 100% bawełniany. Posegregowałam dzisiaj ubranka do prania, żeby się jakoś odnaleźć i od jutra startuję. Póki co wyprasuję i poukładam w pudełku, bo komody jeszcze nie mam
. W piątek zaczynam 35 tydzień i jakoś tak wyjątkowo to cieszy jak się odlicza do bezpiecznego terminu
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Maddelainen wrote:A nie zasypiasz głodna? Ważne aby zjeść godzinę przed zaśnięciem, bo wtedy wybijają cukry.
mam jeść 3 kolację ( jak sama ustalalam dietę jadłam dwie ) lekarka karze jeść 1 kawałek chleba przed snem no i wiadomo warzywa a wcześniej przed snem jadłam wase zamiast chleba natomiast próbowałam już tak i tak i nie ma znaczenia. Przez cały dzień cukry idealne tylko na czczo źle . Ketonów w moczu nie ma. Nawet wczoraj byłam na badaniu morfologia i mocz i wyniki są super
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Dave, ja dostałam przy niższych cukrach. Insulina to nic złego. Przynajmniej dzidzia jest bezpieczna. I człowiek się tak nie stresuje.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
KotkaPsotka3 wrote:A nic ci nie przepisali? Masz sie meczyc z tym swedzeniem do porodu 😱?
Dave, cóż Ci mogę powiedzieć. Mój szpital odwołał porody rodzinne. Ale wiem że będę mieć tam super opiekę, chyba czasem warto poświęcić siebie dla dziecka -
KotkaPsotka3 wrote:Wyglada ciekawie ale niemowlaki czesto w aucie zasypiaja i szkoda ich budzic. Nie raz nam sie udalo np isc cos zjesc w spokoju a dziecki przespalo w maxi cosi obok nas, albo w domu.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Jeśli chodzi o fotelik, ja póki co nie kupuję. Żeby dojechać z małą do domu skorzystamy z tego nosidełko-fotelika, co będzie w zestawie z wózkiem. Kupimy dopiero przy okazji jakiegoś planowanego wyjazdu (najwcześniej w lutym
), bo tak na codzień, to na pewno nie będziemy nigdzie jeździć samochodem.
-
to_tylko_ja wrote:Niemowlę w foteliku nie powinno przebywać dłużej niż 2 godziny - więc nawet jeśli usną to powinno się je wyjąć. Te foteliki wszystko w jednym nie są wg mnie zbyt dobre, nie mają testów bezpieczeństwa i nie są dopasowane pod noworodki - jak ktoś sporadycznie będzie jeździł samochodem to może jeszcze ujdą, ale ja myślę jednak kilka razy w tygodniu gdzieś z małą jechać, więc zainwestuję w łupinę a dopiero później kolejny fotelik.
To wiadomo, ze sie dziecka tam nie usypia codziennie ale jak usnie tam raz na jakos czas to nic mu sie nie stanie a to grzech budzic spiace dziecko 😂maja2024 lubi tę wiadomość