WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, dowolny, ale raczej z tych mniejszych do 62 ;) A ja tu u siebie poszperam i zmierzę, żeby wiedzieć w co celować :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Mi wyszly 11umol/l przy normie do 8. Kazali nie brac leku 🤦🏼‍♀️ bo stwierdzili ze sa minimalnie podwyzszone a oni maja pacjentki z wynikami ponad 60. Ale mam kontrolowac.
    Jakie masz jednostki? Tez umol/l?

Ja mysle, ze ten lek ci pomoze.
    Tak, te same jednostki. Widzisz, każdy lekarz ma inne podejście. Mój kazał brać 2x dziennie. Jeszcze nie wykupiłam bo nie mam sił zebrać się do apteki. W sumie to nie mam sił nigdzie się zebrać :P chyba weszłam już w ten okres że marzę o porodzie...

Chmurka, moja ma 95 centyl jak brat więc się nawet nie oszukuję... A tak miałam nadzieję, że może jednak normalne dziecko urodzę 😂
    Nie ma bata, trzecie robię z kochankiem!

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Qunai dobre;P no faktycznie 95 centyla to chyba nie ma coś się oszukiwać;P kruszynki nie urodzisz:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wrześniówki!
    Daaaaaaaaaaaaaaawno się nie odzywałam, ale czytam Was.
    Zostało mi ostatnie 2 tygodnie pracy i potem urlop, więc będę miała więcej czasu na forum- chociaż na te ostatnie tygodnie.

Co u nas:
    Czekam na córeczkę Laurę.
    Na ostatnim usg w 31+1 miała już 1940 gram
    Obecnie 34 tydzień ciąży skończony.
    Przytyłam około 6 kg.
    Od 26 tygodnia walczę z wątrobą, aby nie zachorować na cholestazę, którą niestety już miałam przyjemność przechodzić w poprzedniej ciąży. Leżałam od 31 tc w szpitalu, aż do 38 tc, czyli do dnia porodu. Było i jest ciężko na diecie wątrobowej, ale już coraz bliżej. Mówiłam sobie w głowie zawsze 'oby do 34 tc wytrzymać". Teraz mówię "oby do 36 tc"> Bardzo nie chcę leżeć w szpitalu, gdy tak pięknie na dworze, ciepło. Chciałabym jeszcze pojechać na początku sierpnia gdzieś blisko domu nad jezioro i spędzić te kilka dni w przyjemny sposób.
    Obecnie wyniki mam w normie, ostatnie badanie w 32 tc, kolejne lekarz kazał zrobić już w 35 tc, czyli za tydzień. Staram się być cały czas na diecie, ale zdarza mi się czasami zjeść coś zakazanego. Biorę essentiale forte od 13 tc, obecnie 3 razy dziennie po 2 tabletki.
    Z innych dolegliwości to niestety,ale zrobił mi się guzek przy wejściu do pochwy, lekarz mówi, że już za późno, aby go usunąć przed porodem, więc niestety będzie mi towarzyszył aż do końca. Trochę się martwię czy nie sprawi mi to dodatkowego bólu i oby położna mnie w tym miejscu nie nacięła :(

Generalnie przygotowuje się do porodu. Poprzedni był traumatyczny, więc teraz chcę, aby ten był przezyciem na które będę w pełni przygotowana psychicznie. Nastawiam się bardzo zadaniowo i emocjonalnie. Chcę, aby tym razem było to przeżycie duchowe, pełne spokoju. Dużo czytam o 'błękitnym porodzie". Mam przygotowaną już muzykę na czas porodu. Chcę, aby wszystko potoczyło się naturalnym cyklem, bez przyśpieszaczy, oksy, nacięcia krocza.

W domu wyprawka dla dziecka już w 90 procentach gotowa. Nie zdecydowaliśmy się jeszcze na zakup łóżeczka- chcemy to zrobić dopiero jak mała będzie miała 6 mcy. Wtedy zrobimy jej pokój, obecnie pozostanie sypialnią naszą. Mamy 3 pokoje i chcemy jak najdłużej pozostać w sypialni, zwłaszcza, że dziecko w tych pierwszych miesiącach musi być blisko rodziców. Kupiliśmy dostawkę- bardzo fajna sprawa. Już przygotowana stoi obok łóżka. W salonie mam kołyskę- kosz Mojżesza. Też fajna sprawa. Zobaczymy czy będzie się sprawdzać.
    Wózek- kupiliśmy używany, doświadczenie z pierwszym dzieckiem nauczyło mnie, że taki wózek starcza na krótki okres, potem człowiek kupuje nową spacerówkę. Tak też mamy zamiar zrobić.
    Fotelik- podobnie. Teraz mamy kołyskę z wózka 3w1. Na początek starczy. Z czasem kupimy już lepszy fotelik, który starczy do 3 roku życia lub dłużej.

Torba do szpitala u mnie już spakowana- brakuje kilku rzeczy, które dokupię w sierpniu i dopakuję :) Szpital też wybrany.

Ciekawa jestem kiedy moje dziecko zdecyduje się urodzić. Mam cichą nadzieję, że będzie to w drugiej połowie sierpnia :)

maja2024, edka85 lubią tę wiadomość

ae88538f61.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uzywalyscie kiedyś urządzenia odstraszającego komary ultradźwiękami? Chodzi o takie, które nie wydziela żadnej chemii. Ostatnio w Rossmannie widziałam firmy Chicco i się zastanawiam czy to działa...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam przy dzieciach tych wszystkich odstraszaczy.
    Drugi rok mam moskitiery w oknach i spokój. Inwestycja na lata a kasa wydana raz.

Maaasaaakraaa jak mi się chce rzygać....

• erre Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja też właśnie się ich obawiam, dlatego jestem w ogóle ciekawa czy ten ultradźwiękowy działa. A moskitiery u nas nie przejdą, bo jeszcze nie mamy drzwi wewnętrznych między pokojami i wszystko swobodnie lata 😅

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co mają moskitiery do drzwi wewnętrznych?

• erre Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że komary wleca do domu i polecą do źródła światła czyli pokoju dziecięcego.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Dziewczyny, uzywalyscie kiedyś urządzenia odstraszającego komary ultradźwiękami? Chodzi o takie, które nie wydziela żadnej chemii. Ostatnio w Rossmannie widziałam firmy Chicco i się zastanawiam czy to działa...
    Używałam z chicco. Kupiłam dwa - to do gniazdka i do wózka. Nie działa ;) Obydwa poszły do śmieci. Później kupowałam po prostu te naklejki na wózek, a w domu Bros do kontaktu na 30 min, pogasić światła, wywietrzyć pomieszczenie, zamknąć okna i spać.

erre lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, dzięki za opinię! 😚

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Hahah Qunai dobre;P no faktycznie 95 centyla to chyba nie ma coś się oszukiwać;P kruszynki nie urodzisz:P
    Noooo w 32+6 miała już 2400g co odpowiada wadze w 90 centylu pod koniec 33 tygodnia. A to i tak licząc wg skorygowanego z usg terminu porodu :P

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ounai, dzięki za opinię! 😚
    Spoko. Też mi się wydawało, że super alternatywa, bo Eco, dziecka truć nie będę i w ogóle. A tu pupa, komary miały na niego wyrąbane ;)

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, idąc za wasza radą kupiłam sobie na Po porodzie tą piankę ginexid, bierzecie ją też do szpitala?

A ja pakuje torbę do szpitala 😀 wiem że to szybko ale wole mieć wszystko wcześniej przygotowane 😉 muszę jeszcze z Rossmanna kupić mini wersję żelu pod prysznic i szamponu i z pepco kupić jakieś 2 koszulki męskie typowo na poród. I w sumie wszystko mam, zmieszczę się w malutką torbę także super że nie musze brać nic dla dziecka 👍😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 17:06

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Noooo w 32+6 miała już 2400g co odpowiada wadze w 90 centylu pod koniec 33 tygodnia. A to i tak licząc wg skorygowanego z usg terminu porodu :P
    Ja też w poniedziałek na wizycie będę miała 32+6 i przewiduje wagę 2500g 😅 w 29+1 było 1608g. Ojej, zobaczymy jak to będzie 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja sprzedałam dziecko dziadkom, planów miałam, że hoho, po czym tak mi się zaczął brzuch spinać, w dodatku boleśnie, że już miałam ściągać apkę do skurczów, bo zaczęło mi się to mocno nie podobać ☹️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja biorę ginexid do szpitala, mam w zamyśle używać jej głównie w tych pierwszych dniach 👍

Jeśli chodzi o żel pod prysznic, jest to jedyny produkt pełnowymiarowy, który biorę :D 250ml. Mam taki 2w1 szampon i żel Alterra Sensitive on jest bezzapachowy i ogólnie jakis eko, teraz chyba po 5,50 w Rossmanie

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie, młoda waży 1946g :)
    Wszystko dobrze, wszystko wskazuje na to, że nie będzie większa od brata (urodził się z waga 3460 i 54 cm) :P Szyjka też dobrze trzyma na chwilę obecną :) U mnie waga pokazuje 65 kg, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam 69kg 🤣
    Za tydzień wracamy do domu, więc spakuje walizkę, wypiorę ciuszki które jeszcze dokupiliśmy i dostaliśmy ostatnio, i można uznać, że wyprawkę mam zakończoną 😁

Chmurka, Leeila26, erre, Jaśmina, Krokodylica, joana, maja2024, edka85, Audrey, Pogoda, DarlAa lubią tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila też mam ten żel, fajny jest, nie uczula mnie;) ale ja sobie przelałam do tego samolotowego pojemniczka. Tak z pół nalałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 17:46

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak mam mieć cesarkę totem ginexid mi się przyda? Czy nie ma sensu kupować?

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ