WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, to jest test na wyciek wód. Ciężko dostać w aptece, łatwiej zamówić. Ja czasami sobie sprawdzałam, bo też miałam dziwne odczucie mokrości. Ale to było po prostu dużo wydzieliny. Przy wodach miałabyś zapewne już mokre nogi, a nie wkładkę.
    U mnie te testy zakładało się na majtki tj normalną wkładkę i nosiło kilka godzin. Po tym czasie sprawdzało się kolor wkładki.

Aina, jeżeli mała przybiera stopniowo na wadze i przepływy są ok, to nie martw się. W poprzedniej ciąży chodziłam na ktg z dziewczyną, która mówiła, że nie czuje ruchów (a była już po 30 tc), a na ktg wszystko ok. I tak dotrwała do 39tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 07:57

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Aina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka dzięki za pocieszenie

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka mi właśnie przypomniała, że też znam dziewczynę, która nie czuła ruchów. Nie znam szczegółów, nie wiem co było przyczyną, ale dzieciątko zdrowe, wszystko w porządku:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina przypomnisz, w ktorym jestes tyg?
    Ja malego bardzo dlugo slabo czulam. W sumie to dopiero 2 tyg zaczely sie mocniejsze ruchy ale to i tak nie sa ruchy, ze wow jak mi skacze brzuch. A wczesniej czulam go delikatnie po posiłku i jak lezalam.
    Ale jako doswiadczona mama napewno znasz sposoby, zeby pobudzic dziecko, zeby poczuc ruchy, jak np wypicie zimnej szklanki wody, zjedzenie cukierka, szklanka soku pomarańczowego. Polozyc sie na boku o cierpliwie czekaj.
    Ja w trakcie jak cos robie lub stoje to malego czesto wogole nie czuje. I nieraz jak juz sie ruszy taki obcy w brzuchu to az nieraz nogi mi sie ugna, bo tak jestem zaskoczona.

A jesli nadal bardzo sie martwisz to jest tylu lekarzy dookola, ze warto umowic sie do innego wizyte. Niech skontroluje, sprawdz czy powie to samo. I wtedy bedziesz miala spokojna glowe, bo zgadzam sie z Audrey nie ma co cala ciaze sie tak ciągle zamartwiac. W sumie tez jak Ty jestes zestresowana to i zestresowana jest dzidzia i wtedy moze nie bardzo miec ochote ruszac. Co więcej wlasnie bedziesz miala dalej spinanie brzucha.
    Rozumiem, ze stresuje Cie ta pepowina czy choroba poprzedniego dziecka.
    Ale od tego sa lekarze, zeby Cie uspokoic jesli jest oki. Jesli jedna opinia to za malo, zebys byla spokojna to idz do kolejnego. Az wreszcie glowa odetchnie, bo nie mozna stresowac sie tak cale 9 miesięcy, jesli lekarz mowi, ze jest ok.

Co innego np jak lekarze dziewczynom mówili, ze jest bardzo zle z dzidzia. Wtedy stres i strach jest zrozumialy, i nie znam matki, ktora bylaby spokojna.

Ale skoro wybralas tego lekarza to nalezy mu tez trochę zaufac, jak mu nie ufasz to go zmien.

Mi kiedys zmieniła myslenie moja siostra na poczatku ciazy, bo tak sie balam po poprzednim poronieniu. Powiedziała: wyluzuj, nie zmienisz tego co jest pisane. A zamiast cieszyc sie i spedzic fajne 9 miesiący to urodzisz malego zestresowanego nerwusa 😊

Krokodylica, Jaśmina, Audrey, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że neobianacid na zgagę działa :) testowane wczoraj wieczorem.

joana lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mądra siostra :)

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, szczerze to poleciła mi go znajoma z ovu 😁 ale jak zobaczylam dzialanie to od razu zaczęłam sama polecać 😅
    Teraz mi wystarczy dawka raz na dwa dni nawet, bo juz fajnie chroni przełyk.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tym nerwusem to racja 🤣 i z tym że jak się stresujesz to dziecko się boi. Pamiętam jak niedawno mój brat miał ten wypadek co opowiadałam, cały weekend mała się nie ruszała, mało włosów nie zaczęłam wyrywać. Poszłam do mojego giń i zrypał mnie że nie mam się denerwować bo mała się boi i dlatego jest mali ruchliwa. Wyluzowałam i dziecko też od razu inne.

joana, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey racja..
    Ja nieraz tak mialam ze przezywalam te ruchy, bo kazdy mowila jak to juz dziecko obija sie mu po brzuchu.
    Kazdy juz dawno czul a ja taki pierwsze ze bylam ze to to byly w 23tc.
    Wtedy tez lekarzowi powiedzialam a on to robimy usg. Pokazalam jak serduszko bije. I to samo mi powiedział co Twoj Tobie. I dodatkowo, ze dziecko nie zna regułek, w ktorych ma sie miescic i kazde idzie swoim tempem.
    I od tamtej pory wyluzowalam. A jak ktos teraz zaczyna mnie ganic ze ojej to jeszcze brzuch Ci nie skacze? To mowie, ze tak, bo moje dziecko jest grzeczne i nie chce meczyc mamy od małego 😁
    Akurat szwagierka jedna uwielbia mnie tym stresowac, ze juz do lekarza by mnie wyslala.
    A takie ruchy ruchy serio mocniejsze to czuje tak dwa tyg.
    Moze u mnie wina jest waga, moze mam wiecej wod plodowych. Nie wiem🤔ale i skoro czuje ich tyle ile powinnam to mam zamiar cieszyc sie, ze sa jakie sa a dziecko dobrze sie rozwija 😊

Audrey lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z ruchami jest różnie. Nie powiem, bo ostatnio nie narzekam, ale zdarzały się słabsze dni 👍 Dzisiaj zasiadłam do prasowania i przeraża mnie ta ilość. Siedzę może z godzinę przy żelazku, już mnie barki bolą 🙈 Wysłałam mojej mamie zdjęcie kilku uprasowanych ubranek, żelazka i jednego body ułożonego centralnie, z przesłaniem ,,patrz, prasuje!" 😁 Odpisała mi: brzydkie body. No ja się się chyba nie nauczę, że nie ma sensu.. 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila to niech kupi ladniejsze trzeba bylo jej tak odpisac :) ja juz ogarnelam cale pranie z prasowaniem po dwa dni stalam przy zelazku po 3h ale juz wszystko u malego w szafie jest poukladane :) i dopiero jak bylam w polowie stwierdzilam ze bezsensu rozmiar 74 pralam i prasowalam no ale zrobilam to jest nie zaszkodzi pozniej odswiezyc :) chyba duzo ciuszkow nie mam ale najwyzej bede na biezaco cos kupowac a moze przesadzam pierwsze dziecko to nie wiem sama. Caly czas sie zastanawiam co przygotowac na wyjscie ze szpitala czy kombinezonik jesienny cienszy czy jakis grubszy pajacyk czy obojetnie co tylko na fotelik kocyk narzucic pomozcie bo ja sama nie wiem :(

Leeila26, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, dokładnie 👍

Leila, daj sobie spokój z mamą 🤦 trzeba było napisać że ma kupić ładniejsze 😅

Żabka, ja na wyjście ze szpitala biorę dla Małej tylko zwykłego pajaca i czapeczkę. W nosidle mam specjalny kocyk i po włożeniu w to dziecko, zawija się koc i tyle. Wrzesień to jeszcze ciepły miesiąc, poza tym, to tylko droga do samochodu i z samochodu 5 metrów do domu więc nie zamierzam ubierać w żaden kombinezon. Ba! Nawet takiego nie mam, dopiero kupię potem ☺

Zabka_89, Leeila26, to_tylko_ja, ancys85 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten papierek przykładasz tylko, na chwilkę i sprawdzasz kolor. Te ala wkładki są dobre ale właśnie ciężko dostać.

Ja szykuję jesienny cieńszy i taki bawełniany jakby było ciepło. Kocyk do tego w razie co.

Zabka_89, Leeila26 lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was dziecko kopie po pęcherzu tak, że aż czujecie ból?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 13:23

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dzisiaj mam wizytę po 5 tyg :) idę na 16.00 ciekawa jestem jak mała urosła ❤️

Edka mnie jak kopnie w pęcherz to czuję aż kłucie w pochwie

Chmurka, Pogoda, Totoro, edka85, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sytuacja;) kończę prasować rozmiar 68.jeszce tylko 62 i 56 a potem ręczniki , prześcieradła i pieluchy i mogę czekać na Malucha. Spakowałam też dziś jedna torbę , z rzeczami higienicznymi. Ta na ciuszki moje i dzidzi i moja kosmetyczkę zostawiam sobie na pozniej
    695cc27fdb07.jpg

joana, Leeila26, Asia000, Pogoda, Jaśmina, Ptysio, Zabka_89, maja2024, erre lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjście biorę body i taki cieplejszy pajacyk, jakby welurkowy. Nie kobinezon. Czapeczkę i ewentualnie jakiś kocyk

iv09hdge02bk9ct0.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ja czuje glowe po pecherzu jak Maly nią kreci i wtedy czuje jak by mi sie siusiu chcialo i az tak troche jak szczypanie,ze syczę.

edka85 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka niestety tak 🥺 i co najgorsze ostatnio to mam wrazenie, ze maly duzo urosl stad go lepiej czuje.. ale co za tym idzie mam takie wrazenie hmm.. jakby to nazwac. Napierania na pecherz... jakby cos mi go mial zgniesc.
    Juz nawet martwilam sie, ze mam jakies zapalenie pecherza ale po tym robilam badanie moczu i zero zapalenia.

Leila odpisalabym mamie, ze zawsze może kupic ładniejszy 😁🤣

Ja mam to samo zagwozdke co zalozyc. Ale tak sobie mysle, ze ja rodze koniec sierpnia poczatek wrzesnia więc musialabym slabo trafic, zeby bylo az na tyle zimno na kombinezon. Awaryjnie mam kupiony kocyk na fotelik i tym przykryjemy.
    A gdyby byl bardzo zimny dzien to mam kupiony kombinezon 62 ze Smyka chyba to powiem mezowi, ktory ma wziac.

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Audrey Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Czy któraś z was dziecko kopie po pęcherzu tak, że aż czujecie ból?
    U mnie jak u Dave, czuję aż klubie w pochwie. Wczoraj spędziłam z 20 min na kibelku bo co wstałam to ona mnie tak główką uderzyła i znowu miałam parcie na siku. Już wcześniej myślałam że siedzi mi na pęcherza ale teraz wiem że to bylo nic i tak naprawdę teraz uderza 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ