Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to chyba roznie z tym brzuchem bywa. Mi opadal w obu ciazach pare tygodni przed porodem.

Totoro lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyby! U mnie dzisiaj niedziela pracująca. Wysłałam syna z moimi rodzicami do mojej babci. Wygląda na to, że skończyłam prasowac ubranka :) Zostały mi pieluszki metrowe j pakowanie torby do szpitala. Chcialam zaoytac skad macie poza dole sono koszule do szpitala? Mam z tej firmy dwie na napy i dwie na ramiączkach. Dzisiaj spałam w tej na ramiączkach. Nie wiem czy z miesiąc nie będą za ciasne te piżamy. A te na napy niby jakośc ok, ale chyba bym dokuoila coś jeszcze... W planach mam jeszcze zakup koszuli z lupoline ale to chyba jednak po porodzie dopiero.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mnie też opadł delikatnie brzuch. Czytałam, że może opadać 3-4 tygodnie przed porodem. Więc mam nadzieję, że mamy jeszcze trochę czasu.

Totoro lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie bratowa opowiadała że na następny dzień po CC dostała normalny obiad ,w sensie kotleta schabowego. Ale ze śniadania i kolacje to porażka. Kromka chleba z masłem i plasterek sera albo kawałek pasztetowej...więc wezmę na pewno jakiś suchy prowiant;) dzięki

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie ja mam z italian fashion i są bardzo fajne. Ja dalam 45 zł. I jestem bardzo zadowolona. ale i przed ciążą miałam jedna czy dwie koszule z tej firmy i się fajnie nosiły;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy dobrze kojarze ze jedna z nas jest

Z KATOWIC ???

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś sztyftu Mustela Cold Cream? Rplanowalam kupić na zimę dla Małej ale zastanawiam się czy to nie będzie ciężko rozsmarowywać

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten brzuch to zawsze opada? 🤔 U mnie ten centymetr szyjki, ja tu się nastawiam psychicznie na ewentualność wcześniejszego porodu, a brzuch dalej jak był wysoko, tak jest. I wszyscy dookoła mi to mówią.. Dzisiaj nawet usłyszałam, że jak na końcówkę ciąży to nie mam takiego dużego brzucha 😅

Aina ja jestem z Katowic, ale od listopada mieszkam pod Krakowem 👍 Z tego co kojarzę, Ounai planuję rodzić w Katowicach

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotacja na żywienie matek w szpitalu 🤦‍♀️. Do czego to doszło!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Dotacja na żywienie matek w szpitalu 🤦‍♀️. Do czego to doszło!

ktosiowa, myślę że jak jest taka dotacja to super że szpitalu z niej korzysta. Wcześniej było tan.jedzenie mizerne w kierunku do ble, a teraz desery, galaretki z owocami, kaszki manna, ryby w sosie szpinakowym, sałatki z fetą itp.

Mam pytanie porodowe. Bo wody nie muszą chlusnąć od razu tylko mogą się sączyć tak? A one sądzą się wtedy tak że poznam że to wody bo tyle tego i tak by było, czy raczej mogą nie zauważyć no będzie się saczyc jak zwykły śluz? Bo tak sobie myślę czy jak będą się saczyc a nie będę miała skurczy to czy poznam że to już czas 🤔

Zamówiłam w końcu z gemini termometr bezdotykowy 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 19:02

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, no mam właśnie nadzieję, że ten brzuch niżej nic nie zapowiada jeszcze.

Audrey też się obawiałam tego sączenia wód, zwłaszcza, że w poprzedniej ciąży miałam dużo takiego mega wodnistego śluzu. Podobno jak się wody sączą to głównie czuć to np. wstając z leżenia. No i tak jak dziewczyny już pisały - można sprawdzać czy to wody specjalnymi papierkami albo wkładkami :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ja też się zgodzę, ze krzyk jest ważny i potrzebny i nie ma co się go wstydzić
    Zmienia się wtedy tor oddechowy, w ogóle reguluje oddychanie przy skurczach.
    Mnie słyszał cały oddzial na bank 😂
    A na studiach na zajęciach z emisji głosu mieliśmy takie coś jak "ryk organiczny" 😂 haha uwierzcie, to dopiero był krzyk. Bardzo ciężko było wykładowcy namówić nas do uczestnictwa, tak wiecie, bez powodu, bez bólu itp. Ale to fajne doświadczenie, w sumie nauczyłam się tego, że nie można się wstydzić odgłosów, jakie wydajemy, to czyta natura i tego potrzebujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 21:00

Totoro, AHope, KotkaPsotka3 lubią tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie słyszało całe miasto... 😅

nick nieaktualny, KotkaPsotka3 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do torby na CC, to w moim szpitalu dziewczyny radzą wziąć taką małą np. sportową torbę, a w niej:
    - woda z dziubkiem
    -gumka do włosów
    -pomadka
    -telefon/ładowarka
    -podklad, podpaska
    -koszula na przebranie
    -klapki
    To głównie pod obostrzenia, jakie teraz mamy,bo bo normalnie ktoś mógł wejść po cc na pooperacyjna i przynieść rzeczy. A teraz nie ma takiej możliwości, wiec warto wziąć te drobiazgi ze sobą i poprosić położną o podanie, jak będzie się leżało po cc.
    Niektórzy biorą tez pierwsze ciuszki i pampersa dla dziecka.

ancys85 lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    ktosiowa, myślę że jak jest taka dotacja to super że szpitalu z niej korzysta. Wcześniej było tan.jedzenie mizerne w kierunku do ble, a teraz desery, galaretki z owocami, kaszki manna, ryby w sosie szpinakowym, sałatki z fetą itp.

Mam pytanie porodowe. Bo wody nie muszą chlusnąć od razu tylko mogą się sączyć tak? A one sądzą się wtedy tak że poznam że to wody bo tyle tego i tak by było, czy raczej mogą nie zauważyć no będzie się saczyc jak zwykły śluz? Bo tak sobie myślę czy jak będą się saczyc a nie będę miała skurczy to czy poznam że to już czas 🤔

Zamówiłam w końcu z gemini termometr bezdotykowy 😏

Cześć, ja tu tylko na chwilę, podczytuję co słychać w każdym miesiącu, bo znów mnie czeka ta przygoda ;)

Wypowiem się o sączeniu i odchodzeniu wód z własnego doświadczenia. Przed pierwszym porodem nie wiedziałam czy to sączenie (obfitość jak przy owulacji), czy po prostu się spociłam... Był grudzień, więc to raczej nie to ;)Czekałam pół dnia i pod wieczór pojechałam na Izbę mówiąc, że nie wiem co to jest. Zaproponowano mi żebym została, wszystko sprawdzą na oddziale, będę spokojniejsza. Zostałam i poród rozpoczął się ok 21, a w południe było po wszystkim. Wody chlusnęły podczas badania szyjki w okolicach 7/8 centymetra.

Przy drugim porodzie obudził mnie o 4 rano odpływ wód. Ogromna ilość ciepłego płynu. Mam wrażenie, że przez sen usłyszałam takie 'pyk' i poszło. Elegancko posprzątałam i poszłam spać. 0 8 wstaliśmy, o 10 byłam w szpitalu (tyle czekałam za radą położnej), o 15 dostałam oxy (zero czynności skurczowej) i o 18 urodziłam na 5 partych.

Skoro mam takie tendencje, to coś czuję, że teraz chluśnie mi na ulicy :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi, ze odpowiednie żywienie to powinien być standard, a nie dopiero po dotacji

Totoro, ancys85, Jaśmina, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Co do torby na CC, to w moim szpitalu dziewczyny radzą wziąć taką małą np. sportową torbę, a w niej:
    - woda z dziubkiem
    -gumka do włosów
    -pomadka
    -telefon/ładowarkapo
    -podklad, podpaska
    -koszula na przebranie
    -klapki
    To głównie pod obostrzenia, jakie teraz mamy,bo bo normalnie ktoś mógł wejść po cc na pooperacyjna i przynieść rzeczy. A teraz nie ma takiej możliwości, wiec warto wziąć te drobiazgi ze sobą i poprosić położną o podanie, jak będzie się leżało po cc.
    Niektórzy biorą tez pierwsze ciuszki i pampersa dla dziecka.

Zamiast zacytować - polubiłam 😜

W szpitalu, w którym będę rodziła nie ma sali pooperacyjnej, od razu zawożą Cię po cesarce na położnictwo więc ja pakuję się do jednej torby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę rodzić w Katowicach.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam, że zamówiłam papierki lakmusowe - jutro powinny być :D jestem już prawie pewna, że to na szczęście tylko zwiększona ilość śluzu, ale po co dokładać sobie stresu, lepiej mieć i jak coś mnie zaniepokoi to sprawdzić ;). Podejrzewam, że u mnie przy tej krótkiej szyjce będzie właśnie ,,chlust" :D chociaż to niby nie ma reguły..

A jak się jedzie do porodu, to od razu z torbą wbija się na porodówkę? Czy jak to jest dziewczyny? Gdzie się przebiera w koszule np.?

Nie wiem jak będzie u mnie, ale jeśli będę mieć potrzebę krzyczeć podczas porodu, to będę krzyczeć :D Nie mam zamiaru mieć wtedy żadnego wstydu, ani myśleć o tym, czy komuś to będzie przeszkadzało.. Każdy ma inny próg bólu i nie ma co tego komentować nawet. Podobnie jak są kobiety, które podczas depilacji woskiem drą się w niebogłosy.. a ja podczas głębokiego bikini nawet nie syknęłam ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ja już pisałam, że zamówiłam papierki lakmusowe - jutro powinny być :D jestem już prawie pewna, że to na szczęście tylko zwiększona ilość śluzu, ale po co dokładać sobie stresu, lepiej mieć i jak coś mnie zaniepokoi to sprawdzić ;). Podejrzewam, że u mnie przy tej krótkiej szyjce będzie właśnie ,,chlust" :D chociaż to niby nie ma reguły..

A jak się jedzie do porodu, to od razu z torbą wbija się na porodówkę? Czy jak to jest dziewczyny? Gdzie się przebiera w koszule np.?

Nie wiem jak będzie u mnie, ale jeśli będę mieć potrzebę krzyczeć podczas porodu, to będę krzyczeć :D Nie mam zamiaru mieć wtedy żadnego wstydu, ani myśleć o tym, czy komuś to będzie przeszkadzało.. Każdy ma inny próg bólu i nie ma co tego komentować nawet. Podobnie jak są kobiety, które podczas depilacji woskiem drą się w niebogłosy.. a ja podczas głębokiego bikini nawet nie syknęłam ;)

Z tą torbą to może zależne od szpitala? U mnie wchodziło się z nią, po badaniu na IP przebierało za parawanem, a potem na wózku na oddział. Z torbą na kolanach.

A propos krzyku - przy pierwszym porodzie darłam się z przepony takim pierwotnym rykiem ,a przy drugim milczałam, chociaż położna zachęcała mnie do krzyku. Nie ma reguły ;)

Totoro, Leeila26 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ