X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka stronię od takich rzeczy w sensie dopatrywania się w nich końca świata i przepowiedni ale artykuł przeczytałam bo nie słyszałam wcześniej o takim zjawisku a lubię i poczytać i mieć wiedzę/świadomość co w świecie "słychać" 😁

Joana masz szczęście, że się odezwałaś 🤪😂 hahaha
    A tak na poważnie, dobrze że u Ciebie wszystko ok i dalej jesteś 2w1 mimo, że samopoczucie już nie takie super.

A ja właśnie siedzę w świecie wróżek 😀 zabawa przednia 😁

joana lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laseczki niedlugo sierpnien sie zaczyna a u nas to znaczy,ze pomalu ktos bedzie sie wypakowywal 😱 wczoraj mama zapytala mnie czy boje sie szpitala i tak na szybko czyli zgodnie z wewnetrznym uczuciem pokiwalam,ze nie :) az niemozliwe hehe

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ale się uśmiałam się z Twojego snu 😂🤣😅

Pogoda lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana to licho z tym przewijakiem.

Mi w pierwszej ciąży wywoływali poród i wody chlusnely na sali porodowej.
    A przy drugiej córce zaczęły się sączyć o 5 rano, na początku nie byłam pewna czy to wody, później już szło ich coraz więcej, musiałam założyć podpaskę i zmieniać co jakiś czas. Koło 8 postanowiliśmy że jedziemy do szpitala i jak tam dotarłam to za jakieś pół godziny urodziłam.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o przebieranie.
    U nas jest tak że na izbie przyjęć panie każą się przebrać w koszulę i już w tym prowadzą / wiozą wózkiem na oddział.

Ja jestem od piątku z dziećmi u szwagra i jego żony. W sobotę wróciła teściowa. Serio mam dość kobiety. Przy dzieciach oczywiście palcem nie rusza. Na szczęście jutro wracamy do domu, chociaż moje córki nie są z tego powodu zadowolone.

A ja po tym wyjeździe rozpakuję torby, wypiorę rzeczy. Pojutrze wizyta u lekarza i zaczynam pakować torbę do szpitala.

Jeszcze sobie wczoraj zamówiłam dwie koszule na allegro bo żona szwagra mówiła że miała 4 i było na styk. I jakieś kupony zniżkowe mi pokazała na allegro na pampersa to zamówiłam zapas pieluszek 2.
    Jeszcze zaraz zamówię prześcieradła do wózka i chyba wsio.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam grzecznie u lekarza, przede mną 2 kobiety, mój lekarz zawsze taki rozchwytywany że się czeka 🤦‍♀️
    Wizyta przed u położnej zaliczona, przywaliłam 3kg 🤦‍♀️ coś tak czułam bo te ostatnie tygodnie obrzeralam się słodkim aż miło, lody na noc i wyszło 😤🤦‍♀️

Pap, ja też nie boję się szpitala, bólu, samego porodu. Boję się właśnie takich rzeczy jak np owiniecie pępowiny i niedotlenienie, albo właśnie że mi wody odejdą i nie będę wiedziała a boli nie będzie czy skurczy i co wtedy?🤷‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawdę czekam tylko na wózek. Myślę jeszcze o podgrzewacze do butelek ale to już chyba jak mała się urodzi i zobaczymy jak to będzie.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie body fajne?

12386-body-z-napisami-dla-dziewczynki.jpg

joana, Audrey, Pogoda, Totoro, edka85 lubią tę wiadomość

ubranka dla niemowląt
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja niestety ja ladnie trzymalam, tak ostatni miesiąc to jakis dramat w moim wykonaniu.
    Raz, ze nie mam sily gotowac wogole ostatnio. Oczywiscie robie obiady itp ale nie wiem gdzie podziały sie moje zdolnosci kulinarne. Doslownie czego sie nie dotkne to wychodzi nie do zjedzenia..
    Mam ochote nasłodkie, jak wcesniej nie.. i teraz 2 tyg od wizyty a ja widze kolejny kg na plusie 🙄 w sumie nagle z +5 , mam juz +8.......
    Boje sie pomyslec z jaka skoncze 😪

Ancys oby kazda z grzecznie doczekala tego donoszonego terminu 😊 u mnie jeszcze 2 tyg. Chyba sie nie myle z 37+0, bo ostatnio jak tak powiedzialam przy kims to ze jestem w pomylce. I ze 37+6 to jest donoszona.....

Kroko współczuję.. ale wrocisz do domu i bedziesz miala spokoj 😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to "pyk" to do czego byście porównały dźwięk? I to jest głośne? Czy inni też słyszą? :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, wszystko ok, blizna trzyma :) szyjka krotsza niż ostatnio, ale nadal ponad 3 cm, więc jest ok.
    Mała w 3 tygodnie przytyla 700 g i waży 1700 g. :) Stad tez i moja waga w 3 tygodnie haha.
    Ułożyła się główkowo, choć ja i tak CC, ale przynajmniej juz wiem, ze najbardziej kopie mnie w pracy bok stopkami, a na lewo od pępka wypina pupę ;)
    Następną wizytę mam za 2 tygodnie tylko żeby podejrzeć bliznę, bo potem mój gin idzie na urlop, a 31.08. juz zwykla wizyta i ustalimy termin CC. Coraz bliżej :)

AHope, ancys85, Pogoda, Jaśmina, edka85, Chmurka, Totoro, Leeila26, Asia000, erre, Krokodylica, Audrey, joana lubią tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys no ka raczej tez nie podejzewam z by to Traby Apokalipsy byly 😂

Ja takie typowo do karmienia koszule to mam 2. A do tego mam poprostu jeszcze zwykle spodenki/dluhie spodnie od pizamy i jakis pidzamowy tshirt z duzym dekoltem.

Zreszta mam pralke i suszarke i tylu pizam nawet mi nie potrzeba, chyba ze bym chciala codziennie zmieniac ale nigdy nie musialam wiec nie bede nic dokupywac.

Ale chyba krotkie spodenki musze sobie dokupic....Nie mam ochoty wydawac kasy na dwa ostatnie miesiace ale te ktore mialam okazaly sie ekhem za male 😧.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak ty sobie radzisz w ogole z tymi mdlosciami? Jestes wnstanie cos jesc?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja wszędzie spotykam się z informacją, że dziecko urodzone po trzydziestym siódmym tygodniu ciąży nie jest już wcześniakiem, a ciąża uważana jest za ciążę donoszoną.

Natalii super wieści bo jak dobrze kojarzę, najbardziej bałaś się hospitalizacji właśnie z powodu blizny.

Krokodylica ja z moją teściową też bym długo nie wytrzymała, parę godzin w zupełności mi wystarczy na kilka miesięcy 😂

Mi brakuje dla bobasa tylko oillan baby do kompieli 😁

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria1 wrote:
    takie body fajne?
    Oj, Daria, przybyłaś tu tylko po to, żeby zrobić reklamę swojego sklepu, którego link jest w stopce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 15:38

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dokładnie :) Jak juz lekarz mnie zbadał i potwierdził, że dalej jest ok to stwierdził, że ja to chyba całkiem dobrze znoszę tą ciążę, bo taka zrelaksowana jestem 😂 to mu mówię, że najbardziej boję się o bliznę, a tak to jest lepiej niż w pierwszej, bo wtedy to cały przekroj przypadłości miałam od plamien/krwawien i polipa aż po kolki nerkowe i przez to kilka wizyt w szpitalu :/
    Także oby tak dalej :)

• ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czy pakujecie do szpitala szlafrok ? Mam taki bawełniany, do kompletu z koszula z pierwszego porodu. Ale to był marzec i się przydał ale tylko na korytarz. W sali bylo bardzo gorąco.
    I tak myślę , czy teraz jest sens brać, termin na 3.09. Czyli jeszcze może być upał...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata ja pakuje bo moze trzeba bedzie gdzies pojsc a nie daj Boziu koszule bede miala gdzies brudną albo co. Wole miec.tez mam bawelniany wiec spakuje.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ATA, ja biorę. Poprzednio przydał mi się właśnie po to, żeby wyjść z oddziału (a nie łazić w samej koszuli). Na sali go nie nosiłam, bo było ciepło (wrzesień).

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę szlafrok, przydaje się jak trzeba gdzieś wyjść poza salę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 16:59

‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ