X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ten pierwotny ryk to jest ciekawa sprawa. Ja przez jakis czas tez tak krzyczqlam i mialam wrazenie, ze jestem jaks adfrykanska wojowniczka ruszajaca do ataku na wroga 😄

Os. Natalii, to przynajmniej przy porodzie mozna sobie pouzywac bo tak to raczej malo jest do tego okazji.

Ale te sale to kurcze mogliby wyciszac 😄 bo panietam jak przyjechalam na porodowke i jak uslyszalam krzyki ktorejs z rodzacych to serio bylam przerazona. No i w sumie jest sie czego bac ale chyba wolalabym tego wtedy nie slyszec😉.

Powiem wam, ze strasznie zazdroszcze wam tych naturalnych porodow ktore was czekaja. Mam straszna ochote przezyc to jeszcze raz, mimo straszliwego bolu.
    I w ogole chcialabym juz trzymac w rekach tego maluszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:37

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trafiłam w poniedziałek z plamienia mi do szpitala i obawiali się CC to już nie dostawałam jedzenia. We wtorek o 12 miałam nagle CC a pierwszy posiłek jaki mi dali to był kleik w czwartek po południu. W pewnym momencie już nawet nie czułam głodu. Masakra. Szczególnie że dawali mi leki przeciwbólowe i wszystko na glodniaka. Rodziłam w szpitalu 3referencyjnosci więc pewnie wiedzieli co robią ale posiłki wielkości miniaturowej, dziewczyny po sn dostawały ok porcje. Teraz biszkopt muszą być, wtedy głod zagryzalam sucharami z wodą póki mąż nie przywiózł mi prowiantu 😂

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nieporodowo cos wam napisze.

Jakies trzy miesiace temu, podczas szczytu korony, przypadkowo natknelam sie ns artykul i video o tzw. "Trabach apokalipsy". Ludzie na calym swiecie slysza (i nagrywaja) dziwny dzwiek dochodzacy skads, z nieba jakby. Sa tacy co wierza wlasnie w to, ze to traby apokalipsy ale smiem watpic 🤪.

W kazdym razie jak ostatnio bylam u rodzicow we Wroclawiu to obudzil mnie w nocy dziwny dzwiek ktorego dotad nie slyszalam. I tak przez trzy noce. Trwalo to moze pol godziny. Dzwiek dziwny i bardzo niepokojacy, jakby ktos dmuchal w ogromna rure. No i przypomnialo mi sie o tych filmach ktore wczesnien widzialam.
    Bingo. Dokladnie ten sam dzwiek. Nawet tez to nagralam.
    Bardzo to dziwne i niefajne. Ciekawa jestem co to moze byc.

https://chnnews.pl/reszta-swiata/item/3214-slychac-tajemnicze-dzwieki-w-roznych-czesciach-swiata-media-to-traby-apokalipsy-wideo.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 czytałam kiedyś o tym, to bardzo interesujące 🤔

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Haha ten pierwotny ryk to jest ciekawa sprawa. Ja przez jakis czas tez tak krzyczqlam i mialam wrazenie, ze jestem jaks adfrykanska wojowniczka ruszajaca do ataku na wroga 😄

Os. Natalii, to przynajmniej przy porodzie mozna sobie pouzywac bo tak to raczej malo jest do tego okazji.

Ale te sale to kurcze mogliby wyciszac 😄 bo panietam jak przyjechalam na porodowke i jak uslyszalam krzyki ktorejs z rodzacych to serio bylam przerazona. No i w sumie jest sie czego bac ale chyba wolalabym tego wtedy nie slyszec😉.

Powiem wam, ze strasznie zazdroszcze wam tych naturalnych porodow ktore was czekaja. Mam straszna ochote przezyc to jeszcze raz, mimo straszliwego bolu.
    I w ogole chcialabym juz trzymac w rekach tego maluszka!

Słyszałam kiedyś o tym 😊
    W zeszłym tygodniu spaliśmy z mężem przy otwartym na rzesz oknie o w nocy i też nas obudził podobny dźwięk. Ale to tylko sąsiad debil włączył sprężarkę 😂

Chmurka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek 😊
    U mnie znów pranie. Wczoraj trochę poprasowałam. Mąż przywiózł łóżeczko, pokrowiec na materacyk się suszy, fotelik wyprany, wozek wyprany. Przez weekend trochę nadgonilismy, choć i tak mam wrażenie, że to kropla w morzu. 🙈
    Weekend był u nas bardzo gorący. A na jutro zapowiadają 32 stopnie! I juz jestem przerażona. W taką pogodę czuje się fatalnie.
    Miłego poniedziałku 😊

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś belly mi ostatnio szwankuje 😠

Wizytuje dziś o 12.30 także prosimy o kciuki 😊

Pogoda, erre, Asia000, Totoro, Jaśmina, Leeila26, Chmurka, joana, Krokodylica, AHope, maja2024 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kotka nie strasz, ja mieszkam pod samym Wrocławiem, ale nic nie słyszałam;)
    Ale tu już prawie wiocha, może te trąby to tylko w mieście, bo tam wiadomo, że rozpusta 😂
    A tak serio, to nie słyszałam nigdy o czymś takim, zaciekawiłaś mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę i jakiś lekki stres. Do tego przytyłam 3 kg w 3 tygodnie i znowu mnie to załamało :/
    Zapytam mojego gina, czy zrobi mi dziś USG 3 trymestru, bo on mi zawsze je robił, a teraz nie wspominal nic i w sumie nie wiem.

erre lubi tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczyna iść 36 tydzień :-)

A w nocy było trochę adrenaliny. Budzę się a tu majtki mokre, spodnie od piżamy mokre. Pierwsza myśl " wody odeszły" idę do toalety, no mokre, ale koszulka też mokra, a wkładka sucha ;-) okazało się że tak się spociłam, że wszystko musiałam zmieniać. Chociaż nie wiem skąd takie poty bo nie należę do osób, które aż tak się pocą. No, ale w tej ciąży już chyba nic mnie nie zaskoczy ;-)

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte, napiszcie po wizytach co u Was i maluszków słychać 😊

Ja nie słyszałam o żadnych tajemniczych dźwiękach ale ja od takich rzeczy stronie i w nie nie wierzę, zresztą tak samo jak w przesądy 😉

Jaśmina ale miałaś noc 😱

Joana się coś ostatnio nie odzywa 🤔

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, Natalii kciuki zaciśnięte;*
    Jasmina ale przygoda! Musiałaś się nieźle stresu najeść. Ja też często mam wrażenie że mam mokro między nogami a wkładka sucha a w pachwinach się tak spocić teraz potrafię:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powodzenia na wizytach ❤️👍

Kotka ja też nigdy o tym nie czytałam, ani nie słyszałam nic podobnego. Ale temat ciekawy.. 🤔

Jaśmina ja też nie należę do osób z jakąś nadmierna potliwością, ale zauważyłam u siebie, że zaczęłam pocić się więcej 😅 więc chyba to hormony. Ja z wodami to mam już obsesję.. 😂 wysłuchuje tego ,,pyk" o którym mówicie no i ostatnio zaczęły mi ,,strzelać" nogi jakby w okolicach miednicy, też wczoraj wyskoczyłam przez to z łóżka 😂😂 dobrze, że już niedługo.. 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte, napiszcie po wizytach co u Was i maluszków słychać 😊

Ja nie słyszałam o żadnych tajemniczych dźwiękach ale ja od takich rzeczy stronie i w nie nie wierzę, zresztą tak samo jak w przesądy 😉

Jaśmina ale miałaś noc 😱

Joana się coś ostatnio nie odzywa 🤔

Ale to nie jest cos "do wierzenia". To fakt jest 😄. Ale nie wiedzialam ze mi sie akurat uda cos takiego uslyszec. A sa tajemnicze bo nie wiadomo co jest ich zrodlem. Maz mowi ze dobrze ze nagralam bo by myslwl ze zwariowalam 😄

Alr fakt, ze strona ktora podalam to ni jest jakies wiarygodbe zrodlo ale po polsku poprostu nic lepszego nie znalazlam, po niemmi cku i angielsku na "normalnych" portalach o tym tez wspominaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:00

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać 😊

Też się ostatnio strasznie pocę, jak taka mała świnka 🤦‍♀️

Też jestem ciekawa tego "pyk"😁

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys kochana😘 wszystko oki..
    A raczej mialam tate w gosciach... do tecsiowej przyjechala partia najmłodszych wnukow i jest ciężko.
    Ogolnie czuje sie licho. Ostatnio bardzo czesto czuje mnie brzuch i nie wiek juz czy to maly, bo mam te takie sekundowe uklucia czy to jakies skurcze, których ja nie czuje 🙄

Co do pocenia to poce sie jak swinia.... serio... spie w samej koszulce męża bez majcioch a jestem tak mokra......

Kciuki za wizyty 😘
    Kotka zaciekawilas mnie.. nie slyszalam o tym.

Bole brzucha lekko mnie zestresowaly na tyle, ze dzis mam zamiar znalezc wszystkie juz najpotrzebniejsze rzeczy, ktore potrzebuje typu do szpitala np jeszcze jedna koszula do porodu czy dekoracje i fotel do syna.
    Eh.. najgorzej, ze fotel musimy gdzies sie ruszyc kupic i ten zamowimy najwczesniej w weekend.

Co wiecej pisalam Wam o tym zagninionym przewijaku. Brw sie przyznalo gdzie zginal i ten sklep go nam znow zamowil, ten ktory dostarczal juz do domu. Ale musimy czekać na niego 3 tyg...nie wyobrazam sobie ze nie bedziemy miec calej komody z przewijakiem jak pojawi sie maly🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:11

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:14

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POczytałam o tych "trąbach", czad :D uwielbiam takie niewyjaśnione zjawiska.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja prałam najpierw w proszku zwykłym a teraz niedawno w proszku dla niemowląt. Ale ja mam wszystkie ciuszki używane więc ten syf cały to już raczej się wyprał. A ostatnio była dyskusja kiedy prasować;P czy np będąc na moim etapie, czyli 60 dni do terminu porodu, to nie za wcześnie;P ale po ustaleniach z dziewczynami wyszło że nie;P także ja w przyszłym tygodniu zacznę już sobie prasowac, układać, potem spakuję torbę i juz na spokojnie;) myślę że do 34 tygodnia się że wszystkim wyrobie:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam głupi sen tej nocy 🤦🏼 urodziłam córeczkę nawet nie wiedząc kiedy, później synka - zero bólu, ale lekarka mnie ścigała, żebym urodziła łożysko i nie mogłam urodzić i mega mnie bolało. A w tym czasie dzieci już wyrosły na prawie roczne :D przy okazji jeszcze urodziłam 3 słodkie włochate szczeniaki 😂 no co za bzdury :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ