X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ten pierwotny ryk to jest ciekawa sprawa. Ja przez jakis czas tez tak krzyczqlam i mialam wrazenie, ze jestem jaks adfrykanska wojowniczka ruszajaca do ataku na wroga 😄

Os. Natalii, to przynajmniej przy porodzie mozna sobie pouzywac bo tak to raczej malo jest do tego okazji.

Ale te sale to kurcze mogliby wyciszac 😄 bo panietam jak przyjechalam na porodowke i jak uslyszalam krzyki ktorejs z rodzacych to serio bylam przerazona. No i w sumie jest sie czego bac ale chyba wolalabym tego wtedy nie slyszec😉.

Powiem wam, ze strasznie zazdroszcze wam tych naturalnych porodow ktore was czekaja. Mam straszna ochote przezyc to jeszcze raz, mimo straszliwego bolu.
    I w ogole chcialabym juz trzymac w rekach tego maluszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:37

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak trafiłam w poniedziałek z plamienia mi do szpitala i obawiali się CC to już nie dostawałam jedzenia. We wtorek o 12 miałam nagle CC a pierwszy posiłek jaki mi dali to był kleik w czwartek po południu. W pewnym momencie już nawet nie czułam głodu. Masakra. Szczególnie że dawali mi leki przeciwbólowe i wszystko na glodniaka. Rodziłam w szpitalu 3referencyjnosci więc pewnie wiedzieli co robią ale posiłki wielkości miniaturowej, dziewczyny po sn dostawały ok porcje. Teraz biszkopt muszą być, wtedy głod zagryzalam sucharami z wodą póki mąż nie przywiózł mi prowiantu 😂

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nieporodowo cos wam napisze.

Jakies trzy miesiace temu, podczas szczytu korony, przypadkowo natknelam sie ns artykul i video o tzw. "Trabach apokalipsy". Ludzie na calym swiecie slysza (i nagrywaja) dziwny dzwiek dochodzacy skads, z nieba jakby. Sa tacy co wierza wlasnie w to, ze to traby apokalipsy ale smiem watpic 🤪.

W kazdym razie jak ostatnio bylam u rodzicow we Wroclawiu to obudzil mnie w nocy dziwny dzwiek ktorego dotad nie slyszalam. I tak przez trzy noce. Trwalo to moze pol godziny. Dzwiek dziwny i bardzo niepokojacy, jakby ktos dmuchal w ogromna rure. No i przypomnialo mi sie o tych filmach ktore wczesnien widzialam.
    Bingo. Dokladnie ten sam dzwiek. Nawet tez to nagralam.
    Bardzo to dziwne i niefajne. Ciekawa jestem co to moze byc.

https://chnnews.pl/reszta-swiata/item/3214-slychac-tajemnicze-dzwieki-w-roznych-czesciach-swiata-media-to-traby-apokalipsy-wideo.html

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 czytałam kiedyś o tym, to bardzo interesujące 🤔

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Haha ten pierwotny ryk to jest ciekawa sprawa. Ja przez jakis czas tez tak krzyczqlam i mialam wrazenie, ze jestem jaks adfrykanska wojowniczka ruszajaca do ataku na wroga 😄

Os. Natalii, to przynajmniej przy porodzie mozna sobie pouzywac bo tak to raczej malo jest do tego okazji.

Ale te sale to kurcze mogliby wyciszac 😄 bo panietam jak przyjechalam na porodowke i jak uslyszalam krzyki ktorejs z rodzacych to serio bylam przerazona. No i w sumie jest sie czego bac ale chyba wolalabym tego wtedy nie slyszec😉.

Powiem wam, ze strasznie zazdroszcze wam tych naturalnych porodow ktore was czekaja. Mam straszna ochote przezyc to jeszcze raz, mimo straszliwego bolu.
    I w ogole chcialabym juz trzymac w rekach tego maluszka!

Słyszałam kiedyś o tym 😊
    W zeszłym tygodniu spaliśmy z mężem przy otwartym na rzesz oknie o w nocy i też nas obudził podobny dźwięk. Ale to tylko sąsiad debil włączył sprężarkę 😂

Chmurka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek 😊
    U mnie znów pranie. Wczoraj trochę poprasowałam. Mąż przywiózł łóżeczko, pokrowiec na materacyk się suszy, fotelik wyprany, wozek wyprany. Przez weekend trochę nadgonilismy, choć i tak mam wrażenie, że to kropla w morzu. 🙈
    Weekend był u nas bardzo gorący. A na jutro zapowiadają 32 stopnie! I juz jestem przerażona. W taką pogodę czuje się fatalnie.
    Miłego poniedziałku 😊

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś belly mi ostatnio szwankuje 😠

Wizytuje dziś o 12.30 także prosimy o kciuki 😊

Pogoda, erre, Asia000, Totoro, Jaśmina, Leeila26, Chmurka, joana, Krokodylica, AHope, maja2024 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kotka nie strasz, ja mieszkam pod samym Wrocławiem, ale nic nie słyszałam;)
    Ale tu już prawie wiocha, może te trąby to tylko w mieście, bo tam wiadomo, że rozpusta 😂
    A tak serio, to nie słyszałam nigdy o czymś takim, zaciekawiłaś mnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę i jakiś lekki stres. Do tego przytyłam 3 kg w 3 tygodnie i znowu mnie to załamało :/
    Zapytam mojego gina, czy zrobi mi dziś USG 3 trymestru, bo on mi zawsze je robił, a teraz nie wspominal nic i w sumie nie wiem.

erre lubi tę wiadomość

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczyna iść 36 tydzień :-)

A w nocy było trochę adrenaliny. Budzę się a tu majtki mokre, spodnie od piżamy mokre. Pierwsza myśl " wody odeszły" idę do toalety, no mokre, ale koszulka też mokra, a wkładka sucha ;-) okazało się że tak się spociłam, że wszystko musiałam zmieniać. Chociaż nie wiem skąd takie poty bo nie należę do osób, które aż tak się pocą. No, ale w tej ciąży już chyba nic mnie nie zaskoczy ;-)

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte, napiszcie po wizytach co u Was i maluszków słychać 😊

Ja nie słyszałam o żadnych tajemniczych dźwiękach ale ja od takich rzeczy stronie i w nie nie wierzę, zresztą tak samo jak w przesądy 😉

Jaśmina ale miałaś noc 😱

Joana się coś ostatnio nie odzywa 🤔

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, Natalii kciuki zaciśnięte;*
    Jasmina ale przygoda! Musiałaś się nieźle stresu najeść. Ja też często mam wrażenie że mam mokro między nogami a wkładka sucha a w pachwinach się tak spocić teraz potrafię:/

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powodzenia na wizytach ❤️👍

Kotka ja też nigdy o tym nie czytałam, ani nie słyszałam nic podobnego. Ale temat ciekawy.. 🤔

Jaśmina ja też nie należę do osób z jakąś nadmierna potliwością, ale zauważyłam u siebie, że zaczęłam pocić się więcej 😅 więc chyba to hormony. Ja z wodami to mam już obsesję.. 😂 wysłuchuje tego ,,pyk" o którym mówicie no i ostatnio zaczęły mi ,,strzelać" nogi jakby w okolicach miednicy, też wczoraj wyskoczyłam przez to z łóżka 😂😂 dobrze, że już niedługo.. 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Dziewczyny kciuki zaciśnięte, napiszcie po wizytach co u Was i maluszków słychać 😊

Ja nie słyszałam o żadnych tajemniczych dźwiękach ale ja od takich rzeczy stronie i w nie nie wierzę, zresztą tak samo jak w przesądy 😉

Jaśmina ale miałaś noc 😱

Joana się coś ostatnio nie odzywa 🤔

Ale to nie jest cos "do wierzenia". To fakt jest 😄. Ale nie wiedzialam ze mi sie akurat uda cos takiego uslyszec. A sa tajemnicze bo nie wiadomo co jest ich zrodlem. Maz mowi ze dobrze ze nagralam bo by myslwl ze zwariowalam 😄

Alr fakt, ze strona ktora podalam to ni jest jakies wiarygodbe zrodlo ale po polsku poprostu nic lepszego nie znalazlam, po niemmi cku i angielsku na "normalnych" portalach o tym tez wspominaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:00

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać 😊

Też się ostatnio strasznie pocę, jak taka mała świnka 🤦‍♀️

Też jestem ciekawa tego "pyk"😁

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys kochana😘 wszystko oki..
    A raczej mialam tate w gosciach... do tecsiowej przyjechala partia najmłodszych wnukow i jest ciężko.
    Ogolnie czuje sie licho. Ostatnio bardzo czesto czuje mnie brzuch i nie wiek juz czy to maly, bo mam te takie sekundowe uklucia czy to jakies skurcze, których ja nie czuje 🙄

Co do pocenia to poce sie jak swinia.... serio... spie w samej koszulce męża bez majcioch a jestem tak mokra......

Kciuki za wizyty 😘
    Kotka zaciekawilas mnie.. nie slyszalam o tym.

Bole brzucha lekko mnie zestresowaly na tyle, ze dzis mam zamiar znalezc wszystkie juz najpotrzebniejsze rzeczy, ktore potrzebuje typu do szpitala np jeszcze jedna koszula do porodu czy dekoracje i fotel do syna.
    Eh.. najgorzej, ze fotel musimy gdzies sie ruszyc kupic i ten zamowimy najwczesniej w weekend.

Co wiecej pisalam Wam o tym zagninionym przewijaku. Brw sie przyznalo gdzie zginal i ten sklep go nam znow zamowil, ten ktory dostarczal juz do domu. Ale musimy czekać na niego 3 tyg...nie wyobrazam sobie ze nie bedziemy miec calej komody z przewijakiem jak pojawi sie maly🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 11:11

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:14

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POczytałam o tych "trąbach", czad :D uwielbiam takie niewyjaśnione zjawiska.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja prałam najpierw w proszku zwykłym a teraz niedawno w proszku dla niemowląt. Ale ja mam wszystkie ciuszki używane więc ten syf cały to już raczej się wyprał. A ostatnio była dyskusja kiedy prasować;P czy np będąc na moim etapie, czyli 60 dni do terminu porodu, to nie za wcześnie;P ale po ustaleniach z dziewczynami wyszło że nie;P także ja w przyszłym tygodniu zacznę już sobie prasowac, układać, potem spakuję torbę i juz na spokojnie;) myślę że do 34 tygodnia się że wszystkim wyrobie:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam głupi sen tej nocy 🤦🏼 urodziłam córeczkę nawet nie wiedząc kiedy, później synka - zero bólu, ale lekarka mnie ścigała, żebym urodziła łożysko i nie mogłam urodzić i mega mnie bolało. A w tym czasie dzieci już wyrosły na prawie roczne :D przy okazji jeszcze urodziłam 3 słodkie włochate szczeniaki 😂 no co za bzdury :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ