!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana a oni przyjeżdżają do Was spać czy tak w odwiedziny? Może jeśli przyjeżdżają w odwiedziny nie wychodź do nich, siedź u siebie. Albo idź na spacer 😉 Wiem, że to się mija z celem, ale wtedy możesz zaznaczyć, że nie miałaś kontaktu! 😁😅
-
Albo po prostu zaznacz w ankiecie, że nie miałaś kontaktu. I po problemie.
-
Hej.
Ja wczoraj wróciłam z dziećmi do domu. Po tych "wakacjach" wróciłam jeszcze bardziej wyrąbana niż przed. No ale dzieci zadowolone.
Dzisiaj po wizycie, Młody waży 1800g, jest nadal główką do dołu, wszystko jest dobrze. Jedynie zostałam upomniana że przez najbliższe 2 tygodnie mam "więcej polegiwać" bo szyjka się skrociła, nie jakoś drastycznie ale jednak, a młody napiera główką. Następna wizyta za miesiąc i tyle mam wytrzymać a potem mogę rodzić.
Maksio dzisiaj spał w czasie wizyty więc się nie chował, nie zasłaniał i mam piękną sesję, potem wkleję.
Idę Was poczytać.erre, Leeila26, Asia000, Pogoda, maja2024, ancys85, edka85, AHope, Chmurka, Totoro, joana lubią tę wiadomość
-
Moj Maly dzis chyba sie znow jakos przekrecil (choc ginek od usg mowil,ze juz za malo miejsca
)bo czkawke czulam gdzie indziej i znowu te ruchy takie inne, gwaltowne. A najlepsza byla wczorajsaa noc-cala noc tanczyl..a ja przez ta pogode (gorąc straszny, zapowiadali burze a tu ledwo popadalo
) oka nie zmruzylam. A jak zasnelam to budzik na badania mnie obudzil..
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja też mam min. takie pytanie, za każdym razem jak jestem na wizycie 👍 później właśnie o kwarantane i objawy grypy tj. gorączka.. ale faktycznie, możemy mieć nawet nieświadomy kontakt.. i co wtedy? 🤷
U mnie w brzuchu też ostatnio impreza 😅 ruchy są coraz bardziej wyraziste, mocniejsze i czasami aż zaboli 😅 -
Leeila26 wrote:Ja też mam min. takie pytanie, za każdym razem jak jestem na wizycie 👍 później właśnie o kwarantane i objawy grypy tj. gorączka.. ale faktycznie, możemy mieć nawet nieświadomy kontakt.. i co wtedy? 🤷
U mnie w brzuchu też ostatnio impreza 😅 ruchy są coraz bardziej wyraziste, mocniejsze i czasami aż zaboli 😅
Wiadomo że chodzi o świadomy kontakt. Przecież możemy mieć nieświadomie kontakt zarówno z osobami z zagranicy jak i z osobami zarażonymi, które o tym nie wiedzą itd:P
-
Moja w brzuchu też ostatnio tańcuje. Nie lubię też jak się wyciąga bo czasem nie wiem czy aż tak mi brzuch twardnieje czy to ona... I nie lubię jak stopki wypina bo ma je z boku mojego brzucha i czasem mam wrażenie że mi przerwie skórę i wyciągnie tą stopkę totalnie na zewnątrz;P
-
edka85 wrote:Ancys, a w którym to szpitalu u ciebie robią test kobietom z rozpoczętą akcja porodowa? To bez sensu, bo zanim przyjdzie wynik, to one zdążą urodzić. I taką pacjentka trzeba się zająć pilnie. No chyba że do planowych cesarek wymagają testu...
Mnie też nie pytał dawno nikt czy miałam kontakt z kimś z zagranicy, na samym początku były takie pytania - tylko czy miałam kontakt z osobą zarażoną, będącą na kwarantannie i czy nie mam objawów infekcji.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Chmurka wrote:Wiadomo że chodzi o świadomy kontakt. Przecież możemy mieć nieświadomie kontakt zarówno z osobami z zagranicy jak i z osobami zarażonymi, które o tym nie wiedzą itd:P
Jasne, ale chodziło mi bardziej o to, że takie pytanie mija się z celem. Co z tego, że ja nie mam kontaktu z nikim z zagranicy, jak mogę spotkać w sklepie grupę turystów
-
Audrey wrote:Mam pytanie, czy któraś smaruje pochwę tymi olejkami żeby nie pęknąć przy porodzie?
Położna powiedziała, że można smarować, ale delikatnie, nie jakieś masaże - tylko żeby nawilżyć. I nie w środku tylko skórę na zewnątrz.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Kroko czekałyśmy na zdjęcia, bo relacja była ,,niepełna"
Piękny Maksio, ślicznie zapozował - będziecie mieć świetną pamiątkęNo i oczywiście wspaniale, że wszystko dobrze
Poleguj grzecznie i czekajcie do bezpiecznego terminu w dwupaku
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się z Leeila!
Relacja z wizyty była niepełna a w dodatku zapowiedź w niej zdjęć Maksia, więc potulnie czekałam aż uzupełnisz wpis 😂🤪😊
Cieszę się że u Was wszystko ok i mam nadzieję, że jeszcze ten miesiąc dacie radę w dwupaku 😁 potem to już niech się dzieje wola nieba...
Maksio śliczniusi 😍
p.s. No i nie zapomniałaś zapytać o wagę synusia jak ostatnio 🤪😂 mi się szykuje większy klops 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 18:04
Krokodylica lubi tę wiadomość