!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie do pewnego momentu też na śniadanie był chleb zwykły, potem z dnia na dzień zaczęło mi po nim wybijać cukry. Teraz od długiego czasu jem na śniadanie zawsze to samo : dwie kromki chleba chrupkiego z serem mierzwionym, szynka z indyka i sałatą, dwa jajka na miękko, 3 rzodkiewki, 2 ogórki gruntowe i pół lub cała kalarepa zależy od wielości. Po takim śniadaniu cukry w normie i ja jestem najedzona na 3 godziny.
Drugie śniadanie to u mnie zazwyczaj płatki owsiane z mlekiem, borówkami, truskawkami, słonecznikiem i orzechami ( kiedyś nie dawałam słonecznika i orzechów i skok po tym był w normie ale dość szybki a przy orzechach jest zdecydowanie lepszy, nizszy i dłuższy) często po tym podjadam jeszcze trochę arbuza tak, wiem wiem zakazany ale mam czujnik 24 godziny na dobę i widzę, że nie wybija mi po nim cukrów a to jest coś co zastępuje mi w ciąży słodyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 07:28
-
Ja krocze będę masować po 36 tygodniu, dokładnie to miejsce, o którym mówi Katwie. Do tego mam olejek migdałowy.
Z Aniballa korzystałam przy pierwszej ciąży i nie doświadczyłam żadnych otarć czy pęknięć, ale może dlatego, że dobrze nawilżałam. Dziura na stałe mi nie została, ale ja ogólnie ćwiczę mięśnie kegla również poza ciążą, dzięki temu seks jest przyjemniejsze.
-
Szczesliwa mowisz,ze masz czujnik? Fajnie..ja dalej sie kłuje a te dwa paluchy, w ktore kluje to juz maja dosc i po prostu bolą..
Ja tez dzis spalam jak zabita. Pierwszy raz od baaardzo dawna,no wstalam tylko pare razy na siku ale nie mialam zadnych dusznosci,bezsennosci..no jak dziecko spalam. Ale za to zamrozilam meza bo cala noc bylo uchylone okno a bylo w nocy naprawde zimno.mose ja powinnam spac w lodowce? 😅
Wychwalilam cukry to dzis po takiej dluuugiej,przespanej nocy 97 na czczoale huk. Trudno.
Leeila26 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja mam kilka produktów które mi wybijają cukier i ich nie tykam. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to się czasami zastanawiam czy ja ta cukrzycę mam. Jak nie jem tych kilku produktów i trzymam się w miarę godzin jedzenia to cukier cały czas w normie, waga praktycznie stoi... A Jakoś nie specjalnie się mocno trzymam diety. 🤔Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Pap lubię za lodówkę, mam to samo 😅😅 też ciągle mi jest gorąco.. mąż powiedział, że już przeżyje to, że w nocy cały się trzęsie, ale zamontował wczoraj siatki na komary 😂
Śliczne brzuchy dziewczyny! ❤️
Ja też nie rozumiem fenomenu głaskania brzucha przez innychnie doświadczyłam tego na szczęście, głaska tylko mąż i matka chrzestna Amelki, z którą mam bardzo bliskie relacje. Ja nigdy nie dotykałam ,,obcego" ciążowego brzucha 😅
Nie mogłam dziś zasnąć, męczyłam się chyba do 3 oglądając na zmianę FB i tik toki 😅🙈 -
Ata! Rozwalilas system swoim brzuszkiem 😎 jestes dalej w ciunzy ode mnie ale wreszcie ktos ma wiekszy brzuch niz ja 😎 jak zaloze jakies wygledne spodnie to tez zrobie fote bo poki co bluzke normalna mam ale latam w meskich szortach xxl z pepco bo mi najwygodniej 😂Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Totoro a nie mozesz troszke wegli nadrobic w postaci kaszy i ryzu? Albo chleba? Ja do obiadu zawsze mam wlasnie to co wyzej(mi najlepiej sluzy kasza jeczmienna,najgorzej makaron pelnoziarnisty wiec kaszy moge wlozyc sobie troszke wiecej a makaronu z kolei mniej niz wg zalecen), jem tez sporo kanapek po prostu w ciagu dnia jesli nie mam za bardzo co zjesc.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ata noo jest spory, serio 😂 od mojego też większy 😂 ale śliczny, taki okrąglutki 😍 kurcze, nie dociera do mnie, że to już tak blisko i niedługo będziemy tulić swoje maluszki ❤️❤️
-
Cieszcie sie z przespanych nocy bo nastepny raz wyspicie sie w gorszym wypadku za jakies 2-3 lata 😈
A ja jestem strasznie ciekawa jakie to nadze 3cie dziecko bedzie.
Moj starszak ma oczy brazowe (po tacie) jak czekolada i ciemniejsza karnacje(megaszybko sie opala). A coreczka ma oczy blekitne jak nieumarli z Gry o tron do tego biala jak corka mlynarza.
Ciekawe kto teraz wygra 😄. Teoretycznie braziwe oczy sa dominujace.
-
Oczy ciemne są dominujące ale jeśli ma się sytuacje taka jak ja(mam ciemne oczy ale moja mama ma oczy czarne a tata niebieskie) czyli ja jestem mieszanka genetyczna pod względem koloru oczu ( mam jeden gen oczu ciemnych jeden niebieskich). Mąż ma oczy niebieskie. Więc u nas większa szansa że Aniela będzie niebieskooka;P czarne oczy w naszym przypadku to 25% tylko;)
Sorry... Zboczenie lekkie. Uwielbiam genetykę! -
Kotka ja też się zastanawiam jak będzie wyglądać nasza córeczka
na USG połówkowym zauważyłam, że ma identyczny nos jak tata - bardzo charakterystyczny, z garbkiem
to się już chyba nie zmieni
ale np. ja mam heterochromie i jestem ciekawa, czy córcia to po mnie odziedziczy
w sumie tata ma piękne, błękitne oczy czyli obojętne jak trafi - i tak będzie chyba zadowolona
-
Piękne brzuszki 😀
Kotka wygląda jakbyś piłkę wsadziła pod bluzkę, taka kształtna kuleczka i też wydaje mi się, że nisko.
Ata ja też nie widzę tych 16 kg. o których piszesz, no chyba że w brzuszku 😉
Audrey zgrabny brzuszek.
A to moje krągłości 🤪
pap86, Chmurka, Leeila26, joana, edka85, maja2024, Totoro, Krokodylica, Asia000, AHope, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Ancys ty to jestes sexi 😎😍 brzusio miodzio.
Ja to z brzuszkiem mam juz tak,ze strasznie mnie do przodu wyginakregoslup na tym cierpi a nie moge nic poradzic. Staram sie o tym pamietac.
Ouinai co tam u Ciebie?ancys85 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt