X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie przepływów to USG z Dopplerem, wykonuje się je, aby ocenić przepływ krwi w łożysku oraz w pępowinie. Zlecane jest w przypadku występowania nieprawidłowości w przebiegu ciąży, ryzyka wystąpienia konfliktu serologicznego, przy ciąży mnogiej, u kobiet powyżej 35. roku życia za pomocą tego badania można zobrazować wiele nieprawidłowości, np. konflikt serologiczny, choroby matki, zaburzenia rytmu serca dziecka, a także zaobserwować ryzyko przedwczesnego porodu. Na pewno byś zauważyła bo musi być podczas USG kolor niebieski i czerwony np. jak sprawdza pępowinę.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap na mnie tak ida, ze nawet off mi nie pomaga 🙈🙈🙈

Darla ale cudne jedzonko, wszystko zjadlabym 🥰 wlosy cudne a brzuszek to juz cudo 🤩

Wogole Wasze brzuszki sa tak cudne ❤

Totoro Ty masz figure jak modelka jakas 🤩🤩🤩

Ancys tez chce taki wypad na zakupy 😁 gorzej, ze nie moge wysiedziec w aucie.

No tak wlasnie myslalam, ze bioil to trochę slaby pomysł. Kupie jakis inny naturalny olejek.

Erre ja to samo mowie do meza i tez zaczal lekko panikowac 😁 ale myślę, ze zaczal lepiej sie organizowac w remoncie wiec nie mam zamiaru go odstresowac 🤣
    I jeszcze od 4 dni chodzi za mna i skomli, ze ma ochote.... boze a ja ledwo sie ruszam 🙈 chyba dzis sie zlituje 🤣

erre, Ptysio lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to na tych USG genetycznch czasem jest takie niebieskie i czerwone jak coś sprawdzał w serduszku i w brzuszku u dzidziusia. Nie wiem może gdzieś jeszcze;) więc pewnie wszystko ok skoro nie komentował lekarz ;) dziękuję Maja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:38

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap jedyny plus tej cholernej cukrzycy to to, że nie przytyłam dużo 😅 chociaż w sumie w pierwszej ciąży też miałam tylko coś koło 9kg 🙄 startowałam z kolei z trochę większej wagi. No ale jak urodzę i zacznę odhaczać punkty na mojej liście "to eat"... 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:45

Ptysio lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ojej, z tą modelką to niekoniecznie, ale dziękuję bardzo ❤️ 😀

joana lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka dokładnie, widocznie było wszystko ok :) Mi sprawdzali podczas genetycznych i dziś też po bokach brzucha.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos cech po rodzicach... Ja buźki Julka nie widziałam ani razu, bo skubany się chowa. Jedyne czego jestem w 99% pewna to że będzie mieć niebieskie oczy jak ja i mąż. No chyba, że jakims cudem po swoim dziadku odziedziczy brązowe. Ale by było gadanie 😂 że pewnie skok w bok był :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój szanowny małżonek stwierdził ostatnio, że ta ciąża i poród go o wiele mniej stresuje niż poprzednie a przy czwartym to już w ogóle będzie czuł luzik ...🙈🙊
    Skwitowałam tylko, że to czwarte to chyba nie zemną 😂🤣🤪 dobre żarty mu się trzymają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:59

joana lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, odżyłam na zakupach mimo że byłam z dzieciakami ale ja mam bliziutko (z 8 km) a to jednak nie to samo co internetowy shopping 😁

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, widzę że dzień zdjęciowy to wstawiam i swój brzuchol. Około 12 kg na plusie. I czuje się okropnie gruuuubaaa ;P

872728ff2879.jpg

Totoro, Krokodylica, Asia000, erre, Leeila26, pap86, DarlAa, joana, ancys85, Pogoda, edka85, AHope, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, kurcze może po prostu taki zestaw Ci nie służy. Po 2 łyżkach to ja bym była szybko głodna, a tak mija zaraz 3 godziny od posiłku a ja nie czuje jeszcze glodu.

Oj tak, jedyny plus tej cukrzycy to, to, że narazie mam tylko 5 kg na plusie, w pierwszej ciąży miałam już ponad 15 🙈.
    Za mną chodzą lody, szczególnie jak są takie upały, więc po porodzue zjem ich pewnie milion 😂 teraz co prawda kupiłam sobie jakieś grycana veganskie, które są polecane ale to zdecydowanie nie jest to i leżą w zamrażarce i czekają nie wiem na co, chyba aż się przeterminują albo aż dopadnie mnie całkowity kryzys.

PAP a próbowałaś orkisziwego makaronu z Lidla? Był ostatnio na tym tygodniu bio, jak dla mnie całkiem fajny i nie podnosi mi cukrów

8p3os65gfezqfali.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ale Wy wszystkie zgrabniutkie jesteście 🤩

Pap, te placki ziemniaczane zrobiłam z mielonym i całość jest tak napita tłuszczem, że nic dodatkowo nie robiłam 😅

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki. <3

Ja w końcu rozpakowałam torby po "wakacjach" i dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala, czyli wrzuciłam do niej dwie koszule buahaha

Dziś wieczorem chcę sobie pokroić cukinię, jutro robię keczup z cukinii i koniec przetworów na ten rok. :)

Pogoda lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie te spodenki które nosicie, w sensie takie w które się miescicie?😅 bo ja noszę męża takie na gumce które już są na styk. Ale że nie są wyjściowe to noszę tylko bo domu i podwórku 🤣

Chmurka, dokładnie jak pisze maja o tych przepływach. Ja mam badanie na każdej wizycie od początku ciąży.

Jutro jadę do położnej na ktg i w końcu dotarł mój wózek i pojedziemy bo odebrać ☺

Krokodylica, joana, Pogoda lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka masz pileczke jak ja w 6miesiacu. Widze,ze kazda forumowa babeczka jest zgrabna i sliczna 😎
    Totoro ja tez jestem wdzieczna cukrzycy to,ze nie tyje. Przytylam 6kg na kwarantannie przed cukrzyca a teraz trzymam wage. Moja ciotka 11lat temu w ciazy 30kg bo cukrzyce wykryli za pozno razem z cholestazą.
    Dobra, bylam na placu zabaw na 2h(co orawda tylko siedzialam wlasciwie ale jednak), teraz obiad i czuje,ze musze isc na wyrko bo brzuszek sie spina i po prostu czas odpoczac. Moze namowie mojego 4latka na mala drzemke.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey te moje są z Textil Market. Rozmiar L( a przed ciążą nosiłam S). One mają taką dość szeroka, rozciągliwa gumę i ona mnie nie uciska ale w sumie zjeżdża mi pod brzuch;P zapłaciłam całe 28 zł:D

joana, Audrey lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pokażę swój brzuchol, 8kg na plusie.

e5bd4d70cf4f.jpg

ancys85, joana, edka85, Totoro, Pogoda, Asia000, DarlAa, Leeila26, Audrey, maja2024, erre, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwie brzuszkowy dzień 🥰 cudne sa wszystkie 😘

Ancys ja niestety do ikei mam 120 😪 tez musze kupic duzo dekoracji do domu ale jakos przez internet to nie to samo 🙄

U mnie spinanie brzucha coraz czesciej niestety jak dluzej postoje.. teraz np kroilam warzywa na leczo i musialam sie polozyc, bo juz ledwo stalam.

U mnie na wadze caly czas +7 kg...

Audrey pochwal sie pojazdem jak odbierzesz 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ancys ty to jestes sexi 😎😍 brzusio miodzio.
    Ja to z brzuszkiem mam juz tak,ze strasznie mnie do przodu wygina :( kregoslup na tym cierpi a nie moge nic poradzic. Staram sie o tym pamietac.
    Ouinai co tam u Ciebie?
    Dziś dopiero mąż wrócił z delegacji. Syn codziennie błaga o basen a ja nie mam sumienia mu odmówić. Wracam padnięta, cały dzień zbieram siły żeby z nim iść. Kończę ogarniać wyprawkę, młoda szaleje, potrafi mi wypchnąć tyłek tak wysoko że mam 3cm kulkę powyżej poziomu brzucha. Tak samo wypycha nogi w moje boki. W nocy nie śpię. Mam albo zgage, bo ona w nocy się tak układa, że uciska żołądek, nawet jeśli zjem minimalną kolację. Do tego uderza w pęcherz i chodzę 8 razy siku. Nie mogę pić mniej bo mam szczawiany w moczu. W sobotę zaczynam 37 tydzień ciąży i tym samym 9 miesiąc. Chcę doczekać ten tydzień, co z tą dawką leków raczej nie będzie trudne, a potem już chcę urodzić. Mogę bez męża, jest mi to obojętne. Jak mam nie spać to chociaż z dzieckiem przy cycku ;)

Totoro, widziałam że masz problem z cukrami po śniadaniu. Odstaw węgle do pierwszego śniadania. Trzustka musi się rozkręcić. Spróbuj zjeść serek wiejski a 2h później chleb. Jestem na 90%pewna że cukry będą ok.

Totoro lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim zdjęciu nie widać za bardzo, ale ja mam spodenki z sinsaya... Tylko że one są takie dresowe bardziej więc ewidentnie po domu. Jak gdzieś wychodze to tylko w sukienkach, bo też w nic nie wchodzę, a nie chce mi się kupować :P

Audrey lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ