!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Badanie przepływów to USG z Dopplerem, wykonuje się je, aby ocenić przepływ krwi w łożysku oraz w pępowinie. Zlecane jest w przypadku występowania nieprawidłowości w przebiegu ciąży, ryzyka wystąpienia konfliktu serologicznego, przy ciąży mnogiej, u kobiet powyżej 35. roku życia za pomocą tego badania można zobrazować wiele nieprawidłowości, np. konflikt serologiczny, choroby matki, zaburzenia rytmu serca dziecka, a także zaobserwować ryzyko przedwczesnego porodu. Na pewno byś zauważyła bo musi być podczas USG kolor niebieski i czerwony np. jak sprawdza pępowinę.
-
Pap na mnie tak ida, ze nawet off mi nie pomaga 🙈🙈🙈
Darla ale cudne jedzonko, wszystko zjadlabym 🥰 wlosy cudne a brzuszek to juz cudo 🤩
Wogole Wasze brzuszki sa tak cudne ❤
Totoro Ty masz figure jak modelka jakas 🤩🤩🤩
Ancys tez chce taki wypad na zakupy 😁 gorzej, ze nie moge wysiedziec w aucie.
No tak wlasnie myslalam, ze bioil to trochę slaby pomysł. Kupie jakis inny naturalny olejek.
Erre ja to samo mowie do meza i tez zaczal lekko panikowac 😁 ale myślę, ze zaczal lepiej sie organizowac w remoncie wiec nie mam zamiaru go odstresowac 🤣
I jeszcze od 4 dni chodzi za mna i skomli, ze ma ochote.... boze a ja ledwo sie ruszam 🙈 chyba dzis sie zlituje 🤣erre, Ptysio lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Aaa to na tych USG genetycznch czasem jest takie niebieskie i czerwone jak coś sprawdzał w serduszku i w brzuszku u dzidziusia. Nie wiem może gdzieś jeszcze;) więc pewnie wszystko ok skoro nie komentował lekarz
dziękuję Maja;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:38
-
Pap jedyny plus tej cholernej cukrzycy to to, że nie przytyłam dużo 😅 chociaż w sumie w pierwszej ciąży też miałam tylko coś koło 9kg 🙄 startowałam z kolei z trochę większej wagi. No ale jak urodzę i zacznę odhaczać punkty na mojej liście "to eat"... 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:45
Ptysio lubi tę wiadomość
-
A propos cech po rodzicach... Ja buźki Julka nie widziałam ani razu, bo skubany się chowa. Jedyne czego jestem w 99% pewna to że będzie mieć niebieskie oczy jak ja i mąż. No chyba, że jakims cudem po swoim dziadku odziedziczy brązowe. Ale by było gadanie 😂 że pewnie skok w bok był
-
A mój szanowny małżonek stwierdził ostatnio, że ta ciąża i poród go o wiele mniej stresuje niż poprzednie a przy czwartym to już w ogóle będzie czuł luzik ...🙈🙊
Skwitowałam tylko, że to czwarte to chyba nie zemną 😂🤣🤪 dobre żarty mu się trzymają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:59
joana lubi tę wiadomość
-
Totoro, kurcze może po prostu taki zestaw Ci nie służy. Po 2 łyżkach to ja bym była szybko głodna, a tak mija zaraz 3 godziny od posiłku a ja nie czuje jeszcze glodu.
Oj tak, jedyny plus tej cukrzycy to, to, że narazie mam tylko 5 kg na plusie, w pierwszej ciąży miałam już ponad 15 🙈.
Za mną chodzą lody, szczególnie jak są takie upały, więc po porodzue zjem ich pewnie milion 😂 teraz co prawda kupiłam sobie jakieś grycana veganskie, które są polecane ale to zdecydowanie nie jest to i leżą w zamrażarce i czekają nie wiem na co, chyba aż się przeterminują albo aż dopadnie mnie całkowity kryzys.
PAP a próbowałaś orkisziwego makaronu z Lidla? Był ostatnio na tym tygodniu bio, jak dla mnie całkiem fajny i nie podnosi mi cukrów
-
Piękne brzuszki.
Ja w końcu rozpakowałam torby po "wakacjach" i dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala, czyli wrzuciłam do niej dwie koszule buahaha
Dziś wieczorem chcę sobie pokroić cukinię, jutro robię keczup z cukinii i koniec przetworów na ten rok.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Skąd wy macie te spodenki które nosicie, w sensie takie w które się miescicie?😅 bo ja noszę męża takie na gumce które już są na styk. Ale że nie są wyjściowe to noszę tylko bo domu i podwórku 🤣
Chmurka, dokładnie jak pisze maja o tych przepływach. Ja mam badanie na każdej wizycie od początku ciąży.
Jutro jadę do położnej na ktg i w końcu dotarł mój wózek i pojedziemy bo odebrać ☺
Krokodylica, joana, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Chmurka masz pileczke jak ja w 6miesiacu. Widze,ze kazda forumowa babeczka jest zgrabna i sliczna 😎
Totoro ja tez jestem wdzieczna cukrzycy to,ze nie tyje. Przytylam 6kg na kwarantannie przed cukrzyca a teraz trzymam wage. Moja ciotka 11lat temu w ciazy 30kg bo cukrzyce wykryli za pozno razem z cholestazą.
Dobra, bylam na placu zabaw na 2h(co orawda tylko siedzialam wlasciwie ale jednak), teraz obiad i czuje,ze musze isc na wyrko bo brzuszek sie spina i po prostu czas odpoczac. Moze namowie mojego 4latka na mala drzemke.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Prawdziwie brzuszkowy dzień 🥰 cudne sa wszystkie 😘
Ancys ja niestety do ikei mam 120 😪 tez musze kupic duzo dekoracji do domu ale jakos przez internet to nie to samo 🙄
U mnie spinanie brzucha coraz czesciej niestety jak dluzej postoje.. teraz np kroilam warzywa na leczo i musialam sie polozyc, bo juz ledwo stalam.
U mnie na wadze caly czas +7 kg...
Audrey pochwal sie pojazdem jak odbierzesz 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
pap86 wrote:Ancys ty to jestes sexi 😎😍 brzusio miodzio.
Ja to z brzuszkiem mam juz tak,ze strasznie mnie do przodu wyginakregoslup na tym cierpi a nie moge nic poradzic. Staram sie o tym pamietac.
Ouinai co tam u Ciebie?
Totoro, widziałam że masz problem z cukrami po śniadaniu. Odstaw węgle do pierwszego śniadania. Trzustka musi się rozkręcić. Spróbuj zjeść serek wiejski a 2h później chleb. Jestem na 90%pewna że cukry będą ok.Totoro lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Na moim zdjęciu nie widać za bardzo, ale ja mam spodenki z sinsaya... Tylko że one są takie dresowe bardziej więc ewidentnie po domu. Jak gdzieś wychodze to tylko w sukienkach, bo też w nic nie wchodzę, a nie chce mi się kupować
Audrey lubi tę wiadomość