WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś brzuszkowy dzień :) To i ja pochwalę się swoim :)
    6de7b27090ee.jpg

DarlAa, Britty, Krokodylica, Leeila26, maja2024, ancys85, Totoro, joana, Pogoda, AHope, erre, Chmurka, edka85, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale drukujecie aż ciężko nadążyć 💚 śliczne brzuszki! Ja nie potrafię ocenić czy mam duży czy nie bo każdy gada inaczej 🙈😁 ale ogolić się tam dole już nie da się albo na czują albo z lusterkiem.

Dziewczyny wasze położne mają prywatne ktg? Bo moja położna środowiskowa posiada jedynie trąbkę do słuchania tętna płodu jak ze średniowiecza nic ponadto 🙈 a jakbym chciała gdzieś pojechać na ktg to pozostaje prywatnie? Orientuje się może któraś? Dodam że w mojej małej miejscowości nie ruszyły wciąż nawet szkoły rodzenia bo przecież epidemia etc

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wy zgrabne jesteście, dziewczyny! 😍 Ja to taki wieloryb.. 🤷 ale w sumie czy z brzuszkiem czy bez - zawsze byłam duża 😅 i z jednej strony cieszy mnie to, że przytyłam tylko 6,5kg, a z drugiej strony i tak jestem przecież gruba 😂😂

Ja dziś nie mam głowy na zdjęcie. Mam leżący dzień, bo brzuch trochę pobolewa 🤷 Chodzę w gaciach takich z jarmarku za 15zl na gumce. I w sumie tylko w nich, bo je lubię i mieszczę się 😂 Ja też jeszcze nie miałam ktg i nikt nawet nie pytał, u mnie chyba tego nie praktykują 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, pochwalę się na pewno 😁
    Też mam do Ikei około 120km, bez sensu jest mi jechać po 5 rzeczy a ostatnio jak chciałam zamawiać tekstylia do kuchni o wartości 200 zł i miałam zapłacić za wysyłkę 89 zł to mi się odechciało 🤦‍♀️

Jutro będę w Tesco więc może w f&f znajdę jakieś spodenki 🤔

Brutto, mi każdy mówi że mam duży brzuch, ogóle się na oko bo lusterko paruje ale ostatnio do lekarza mąż mnie ogolił😎
    Co do położnej to ja mam położna z gminy obok, normalnie na NFZ, tam ma gabinet i normalną aparaturę do ktg. Dla mnie to duży plus bo od jutra będę jeździć 2x w tygodniu więc nie muszę robić ktg i dodatkowo płacić u swojego lekarza prowadzącego.
    U nas też szkoły rodzenia nie ruszyły.

Britty lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z polozna nie poradzę, bo nadal nie dotaralam do przychodni 🤣

Leila mam ta sama radoche ze niby tylko 7 kg ale ja mialam duza nadwage juz przed 🙈🙉🤣

Wogole wczoraj bylam odebrac pampersy w rossmanie. I tak moglam je odebrac tylko pani powiedziała, ze musze dokonac pierwszego zakupu z rossne, bo jeszcze noc nie kupowalam. I inaczej ona na kasie nie widzi, ze moze je wydac.
    Wzielam sobie zel z onlybio, niby dzieciecy ale bedzie jak znalazl dla mnie, zeby dzidzia nie uczulila sie od mojego.
    I wtedy odebralam pampersy.
    Co wiecej.. dzis odebralam email o oliwce 😊

Takze tak jak myslalysmy.. email o pampersach przychodzi po 33+1. Ale i tak trzeba miec zrobiony jakis zakup z karta rossne.
    I jak zrobi sie ten zakup to niewazne jaki tydzien to wtedy jest tez ta oliwka.
    Ape mnie akurat oliwka nie interesuje, bo jakos nie widze jej dla Adasia a ja oliwki do smarowania nie lubie.

Dodatkowo zamowilam sobie olej z wiesiolka jakis bio, olej z wiesiolla w kapsulkach do lykania i ta herbate z lisci malin na aptece gemini 😄 takze czekam na przesylke i zaczynam dzialac przygotowaniami do porodu, zeby ochronic krocze i wspomoc szyjke 😆

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki ❤️

Ja spodenki kupowałam z hm używane, tylko problem mam z nimi taki, że w tyłku i nogach są dobre a brzuch ten pas ciążowy mi uciska, muszę go podwijać 🙄

Szczęśliwa jak dawałam więcej płatków to mi wywalało cukier, ale zobaczę, dziś np. po tych dwóch łyżkach miałam cukier tylko 109 🤷‍♀️ i taka u mnie historia właśnie - po takim samym posiłku raz mam cukier taki niski a drugi raz przekroczony 🤷‍♀️

Ounai spróbuję tak zrobić, tylko mam potem problem gdzie te węgle dalej poupychać, bo zwiększanie porcji w danym posiłku właśnie czasem kończy się skokami 🙄 tak to jem troszkę do śniadania, troszkę do drugiego, troszkę do obiadu, potem podwieczorek i kolacja bez, ewentualnie jabłko do podwieczorku i przed spaniem kawałeczek chleba z masłem orzechowym. Jak wyeliminuję całkiem że śniadania to nie wiem gdzie to dalej dokładać... Dziś zrobiłam tak - do śniadania 1/3 kromki żytniego, do drugiego śniadania 2 łyżki płatków, potem coś a'la trzecie śniadanie - pół kromki żytniego, potem obiad 3 łyżki kaszy, do podwieczorku planuję właśnie jabłko, kolacja bez węgli i przed spaniem będzie znowu 1/3 kromki z masłem orzechowym. Póki co cukry mi dziś tylko raz 120 przekroczyły, no ale mówię - dziś tak a jutro te same posiłki mogą mi cukry wywalić w kosmos 😑 powiem Wam, że już kur***y dostaję

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dokładnie z tym Rossmann em. Wczoraj odebrałam pampersy aplikacji męża, i pani przy kasie powiedziała żebym zakupiła dosłownie cokolwiek, najtańszą rzecz bo inaczej nie może mi wydać pampersow. A wczoraj czyli 33+1 dostałam powiadomienie że swojej aplikacji o odbiorze pampersow i jutro lecę je odebrać. Także jeśli jeszcze nie dostałyście to czekajcie do 34tc

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach :)

Audrey lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro to brzuszkowy dzień - to według moich obliczeń kilku brakuje 🤔 proszę o uzupełnienie 🤪😉

Audrey ja lubię takie krótkie spodenki i mam ich kilka par, noszę pod brzuszkiem więc we wszystkie się mieszczę.
    Wrzuć jutro foto odebranego wozu córy to pocieszymy oko 😁

joana lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja się usprawiedliwiłam! 😂 No nie będę Wam wrzucać zdjęcia leżąca na łóżku, niczym orka wyrzucona na brzeg.. 😉 a bardziej słoń morski 😂

Pogoda nie musi być ciążowe, ani dzieciowe. Obojętne co 😉 byle z aplikacją.

A ta herbata z liści malin to na co jest konkretnie? Bo coś mi świta, że na przyspieszenie 🤔

EDIT: A zresztą.. 🙈 jak wszyscy to wszyscy, ja dziś nie do życia, więc pozdrawiam z wyrka wraz z tym skubańcem, którego próbuje oduczyć spania w łóżku 😂😂

bf538dd56fb2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 17:14

erre, AHope, Audrey, maja2024, ancys85, Pogoda, DarlAa, Asia000, Totoro, Krokodylica, joana, edka85, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• erre Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, bo niektórzy tu prowadzą skrupulatną ewidencję 😂

74eebb0bb5b9.jpg

maja2024, Leeila26, ancys85, Pogoda, DarlAa, Asia000, Totoro, Krokodylica, joana, edka85, AHope, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach :)

Ja kupiłam tic taci 😄

Leila, no mi też coś świta że ta herbata to na przyspieszenie porodu 🤔

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, położyłam się spać jak młody zasnął i nagle się obudziłam i nie mogłam zaczerpnąć tchu. Byłam pewna, ze już po mnie, w domu tylko synek :(. Posikalam się (sorry za dosłowność), w końcu zaczęłam wymiotować, ale dopiero po chwili odblokowało mi drogi oddechowe. Nie wiem co to było 😞, jakby uczulenie? Szok!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa.. 😮😮 no to nieźle najadłaś się strachu.. może to jakiś bezdech, który wystąpił w trakcie snu i dlatego się obudziłaś? Reakcja uczuleniowa raczej utrzymuje się dłużej.. nie pojawia się i znika ,,ot tak". Może jakiś owad wpadł ci do buzi jak spałaś? 🤔 Ciężko gdybać.. dobrze, że już wszystko ok..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Aina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafie dodawac fotek

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bezdech chyba szybciej by znikł, a ja się długo męczyłam. Fakt, ze wzięłam 2 gryzy batonu Raw daktylowego, który miał być do szpitalnej torby, ale postanowiłam go spróbować. Tak czy siak, jestem w szoku! a teraz idę Posprzątać umywalkę.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, współczuję sytuacji ☹️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa współczuję.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mi niedobrze.
    Kiedy to się skończy? Chyba dopiero jak urodzę. :/
    A obiecałam dzisiaj dzieciom "mini hoddogi" na kolację i nie ma przebacz, trzeba zrobić.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby ale macie brzuszki piękne! :) Ja brzuch mam zgrabny, ale tak mi poszło wszystko w dupsko że wyglądam jak kaczka - powstający brzuch i tyłek. Mój syn jak tylko widzi mnie gdzieś bez majtek śmieje się i mówi "ale duża pupa!" :D
    Ja dziś zmarnowalam cały dzień, bo czekałam na spotkanie w sprawie ustalenia kostki bo rzekomo jutro mieli zaczynać, A ja jutro wyjezdzam na weekend, pół dnia zmarnowalam A i tak jutro nikt niczego nie zaczyna.
    Powiem Wam że plus wyjazdów w ciąży jest taki że kompletnie nie mam dylematu co mam spakować na weekend bo mam tal mało ubrać w których chodzę i które są wyjściowe, że pakowanie torby zajmie mi chyba 5 minut :D Oby tam tylko nie urodzić, jak wrócę to od razu pakuje się do szpitala, tzn torbę do szpitala bo mam nadzieję że jeszcze trochę w ciąży pochodzę bo mam jeszcze dużo spraw do załatwienia :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ