!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale drukujecie aż ciężko nadążyć 💚 śliczne brzuszki! Ja nie potrafię ocenić czy mam duży czy nie bo każdy gada inaczej 🙈😁 ale ogolić się tam dole już nie da się albo na czują albo z lusterkiem.
Dziewczyny wasze położne mają prywatne ktg? Bo moja położna środowiskowa posiada jedynie trąbkę do słuchania tętna płodu jak ze średniowiecza nic ponadto 🙈 a jakbym chciała gdzieś pojechać na ktg to pozostaje prywatnie? Orientuje się może któraś? Dodam że w mojej małej miejscowości nie ruszyły wciąż nawet szkoły rodzenia bo przecież epidemia etc02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Ależ wy zgrabne jesteście, dziewczyny! 😍 Ja to taki wieloryb.. 🤷 ale w sumie czy z brzuszkiem czy bez - zawsze byłam duża 😅 i z jednej strony cieszy mnie to, że przytyłam tylko 6,5kg, a z drugiej strony i tak jestem przecież gruba 😂😂
Ja dziś nie mam głowy na zdjęcie. Mam leżący dzień, bo brzuch trochę pobolewa 🤷 Chodzę w gaciach takich z jarmarku za 15zl na gumce. I w sumie tylko w nich, bo je lubię i mieszczę się 😂 Ja też jeszcze nie miałam ktg i nikt nawet nie pytał, u mnie chyba tego nie praktykują 🤷 -
Joana, pochwalę się na pewno 😁
Też mam do Ikei około 120km, bez sensu jest mi jechać po 5 rzeczy a ostatnio jak chciałam zamawiać tekstylia do kuchni o wartości 200 zł i miałam zapłacić za wysyłkę 89 zł to mi się odechciało 🤦♀️
Jutro będę w Tesco więc może w f&f znajdę jakieś spodenki 🤔
Brutto, mi każdy mówi że mam duży brzuch, ogóle się na oko bo lusterko paruje ale ostatnio do lekarza mąż mnie ogolił😎
Co do położnej to ja mam położna z gminy obok, normalnie na NFZ, tam ma gabinet i normalną aparaturę do ktg. Dla mnie to duży plus bo od jutra będę jeździć 2x w tygodniu więc nie muszę robić ktg i dodatkowo płacić u swojego lekarza prowadzącego.
U nas też szkoły rodzenia nie ruszyły.Britty lubi tę wiadomość
-
Ja z polozna nie poradzę, bo nadal nie dotaralam do przychodni 🤣
Leila mam ta sama radoche ze niby tylko 7 kg ale ja mialam duza nadwage juz przed 🙈🙉🤣
Wogole wczoraj bylam odebrac pampersy w rossmanie. I tak moglam je odebrac tylko pani powiedziała, ze musze dokonac pierwszego zakupu z rossne, bo jeszcze noc nie kupowalam. I inaczej ona na kasie nie widzi, ze moze je wydac.
Wzielam sobie zel z onlybio, niby dzieciecy ale bedzie jak znalazl dla mnie, zeby dzidzia nie uczulila sie od mojego.
I wtedy odebralam pampersy.
Co wiecej.. dzis odebralam email o oliwce 😊
Takze tak jak myslalysmy.. email o pampersach przychodzi po 33+1. Ale i tak trzeba miec zrobiony jakis zakup z karta rossne.
I jak zrobi sie ten zakup to niewazne jaki tydzien to wtedy jest tez ta oliwka.
Ape mnie akurat oliwka nie interesuje, bo jakos nie widze jej dla Adasia a ja oliwki do smarowania nie lubie.
Dodatkowo zamowilam sobie olej z wiesiolka jakis bio, olej z wiesiolla w kapsulkach do lykania i ta herbate z lisci malin na aptece gemini 😄 takze czekam na przesylke i zaczynam dzialac przygotowaniami do porodu, zeby ochronic krocze i wspomoc szyjke 😆Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Śliczne brzuszki ❤️
Ja spodenki kupowałam z hm używane, tylko problem mam z nimi taki, że w tyłku i nogach są dobre a brzuch ten pas ciążowy mi uciska, muszę go podwijać 🙄
Szczęśliwa jak dawałam więcej płatków to mi wywalało cukier, ale zobaczę, dziś np. po tych dwóch łyżkach miałam cukier tylko 109 🤷♀️ i taka u mnie historia właśnie - po takim samym posiłku raz mam cukier taki niski a drugi raz przekroczony 🤷♀️
Ounai spróbuję tak zrobić, tylko mam potem problem gdzie te węgle dalej poupychać, bo zwiększanie porcji w danym posiłku właśnie czasem kończy się skokami 🙄 tak to jem troszkę do śniadania, troszkę do drugiego, troszkę do obiadu, potem podwieczorek i kolacja bez, ewentualnie jabłko do podwieczorku i przed spaniem kawałeczek chleba z masłem orzechowym. Jak wyeliminuję całkiem że śniadania to nie wiem gdzie to dalej dokładać... Dziś zrobiłam tak - do śniadania 1/3 kromki żytniego, do drugiego śniadania 2 łyżki płatków, potem coś a'la trzecie śniadanie - pół kromki żytniego, potem obiad 3 łyżki kaszy, do podwieczorku planuję właśnie jabłko, kolacja bez węgli i przed spaniem będzie znowu 1/3 kromki z masłem orzechowym. Póki co cukry mi dziś tylko raz 120 przekroczyły, no ale mówię - dziś tak a jutro te same posiłki mogą mi cukry wywalić w kosmos 😑 powiem Wam, że już kur***y dostaję
-
Joana dokładnie z tym Rossmann em. Wczoraj odebrałam pampersy aplikacji męża, i pani przy kasie powiedziała żebym zakupiła dosłownie cokolwiek, najtańszą rzecz bo inaczej nie może mi wydać pampersow. A wczoraj czyli 33+1 dostałam powiadomienie że swojej aplikacji o odbiorze pampersow i jutro lecę je odebrać. Także jeśli jeszcze nie dostałyście to czekajcie do 34tc
-
Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach
Audrey lubi tę wiadomość
-
Skoro to brzuszkowy dzień - to według moich obliczeń kilku brakuje 🤔 proszę o uzupełnienie 🤪😉
Audrey ja lubię takie krótkie spodenki i mam ich kilka par, noszę pod brzuszkiem więc we wszystkie się mieszczę.
Wrzuć jutro foto odebranego wozu córy to pocieszymy oko 😁joana lubi tę wiadomość
-
Ancys ja się usprawiedliwiłam! 😂 No nie będę Wam wrzucać zdjęcia leżąca na łóżku, niczym orka wyrzucona na brzeg.. 😉 a bardziej słoń morski 😂
Pogoda nie musi być ciążowe, ani dzieciowe. Obojętne co 😉 byle z aplikacją.
A ta herbata z liści malin to na co jest konkretnie? Bo coś mi świta, że na przyspieszenie 🤔
EDIT: A zresztą.. 🙈 jak wszyscy to wszyscy, ja dziś nie do życia, więc pozdrawiam z wyrka wraz z tym skubańcem, którego próbuje oduczyć spania w łóżku 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 17:14
erre, AHope, Audrey, maja2024, ancys85, Pogoda, DarlAa, Asia000, Totoro, Krokodylica, joana, edka85, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach
Ja kupiłam tic taci 😄
Leila, no mi też coś świta że ta herbata to na przyspieszenie porodu 🤔Pogoda lubi tę wiadomość
-
Jeżu, położyłam się spać jak młody zasnął i nagle się obudziłam i nie mogłam zaczerpnąć tchu. Byłam pewna, ze już po mnie, w domu tylko synek
. Posikalam się (sorry za dosłowność), w końcu zaczęłam wymiotować, ale dopiero po chwili odblokowało mi drogi oddechowe. Nie wiem co to było 😞, jakby uczulenie? Szok!
-
Ktosiowa.. 😮😮 no to nieźle najadłaś się strachu.. może to jakiś bezdech, który wystąpił w trakcie snu i dlatego się obudziłaś? Reakcja uczuleniowa raczej utrzymuje się dłużej.. nie pojawia się i znika ,,ot tak". Może jakiś owad wpadł ci do buzi jak spałaś? 🤔 Ciężko gdybać.. dobrze, że już wszystko ok..
-
Dziewczyby ale macie brzuszki piękne!
Ja brzuch mam zgrabny, ale tak mi poszło wszystko w dupsko że wyglądam jak kaczka - powstający brzuch i tyłek. Mój syn jak tylko widzi mnie gdzieś bez majtek śmieje się i mówi "ale duża pupa!"
Ja dziś zmarnowalam cały dzień, bo czekałam na spotkanie w sprawie ustalenia kostki bo rzekomo jutro mieli zaczynać, A ja jutro wyjezdzam na weekend, pół dnia zmarnowalam A i tak jutro nikt niczego nie zaczyna.
Powiem Wam że plus wyjazdów w ciąży jest taki że kompletnie nie mam dylematu co mam spakować na weekend bo mam tal mało ubrać w których chodzę i które są wyjściowe, że pakowanie torby zajmie mi chyba 5 minutOby tam tylko nie urodzić, jak wrócę to od razu pakuje się do szpitala, tzn torbę do szpitala bo mam nadzieję że jeszcze trochę w ciąży pochodzę bo mam jeszcze dużo spraw do załatwienia