X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś brzuszkowy dzień :) To i ja pochwalę się swoim :)
    6de7b27090ee.jpg

DarlAa, Britty, Krokodylica, Leeila26, maja2024, ancys85, Totoro, joana, Pogoda, AHope, erre, Chmurka, edka85, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale drukujecie aż ciężko nadążyć 💚 śliczne brzuszki! Ja nie potrafię ocenić czy mam duży czy nie bo każdy gada inaczej 🙈😁 ale ogolić się tam dole już nie da się albo na czują albo z lusterkiem.

Dziewczyny wasze położne mają prywatne ktg? Bo moja położna środowiskowa posiada jedynie trąbkę do słuchania tętna płodu jak ze średniowiecza nic ponadto 🙈 a jakbym chciała gdzieś pojechać na ktg to pozostaje prywatnie? Orientuje się może któraś? Dodam że w mojej małej miejscowości nie ruszyły wciąż nawet szkoły rodzenia bo przecież epidemia etc

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ wy zgrabne jesteście, dziewczyny! 😍 Ja to taki wieloryb.. 🤷 ale w sumie czy z brzuszkiem czy bez - zawsze byłam duża 😅 i z jednej strony cieszy mnie to, że przytyłam tylko 6,5kg, a z drugiej strony i tak jestem przecież gruba 😂😂

Ja dziś nie mam głowy na zdjęcie. Mam leżący dzień, bo brzuch trochę pobolewa 🤷 Chodzę w gaciach takich z jarmarku za 15zl na gumce. I w sumie tylko w nich, bo je lubię i mieszczę się 😂 Ja też jeszcze nie miałam ktg i nikt nawet nie pytał, u mnie chyba tego nie praktykują 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, pochwalę się na pewno 😁
    Też mam do Ikei około 120km, bez sensu jest mi jechać po 5 rzeczy a ostatnio jak chciałam zamawiać tekstylia do kuchni o wartości 200 zł i miałam zapłacić za wysyłkę 89 zł to mi się odechciało 🤦‍♀️

Jutro będę w Tesco więc może w f&f znajdę jakieś spodenki 🤔

Brutto, mi każdy mówi że mam duży brzuch, ogóle się na oko bo lusterko paruje ale ostatnio do lekarza mąż mnie ogolił😎
    Co do położnej to ja mam położna z gminy obok, normalnie na NFZ, tam ma gabinet i normalną aparaturę do ktg. Dla mnie to duży plus bo od jutra będę jeździć 2x w tygodniu więc nie muszę robić ktg i dodatkowo płacić u swojego lekarza prowadzącego.
    U nas też szkoły rodzenia nie ruszyły.

Britty lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z polozna nie poradzę, bo nadal nie dotaralam do przychodni 🤣

Leila mam ta sama radoche ze niby tylko 7 kg ale ja mialam duza nadwage juz przed 🙈🙉🤣

Wogole wczoraj bylam odebrac pampersy w rossmanie. I tak moglam je odebrac tylko pani powiedziała, ze musze dokonac pierwszego zakupu z rossne, bo jeszcze noc nie kupowalam. I inaczej ona na kasie nie widzi, ze moze je wydac.
    Wzielam sobie zel z onlybio, niby dzieciecy ale bedzie jak znalazl dla mnie, zeby dzidzia nie uczulila sie od mojego.
    I wtedy odebralam pampersy.
    Co wiecej.. dzis odebralam email o oliwce 😊

Takze tak jak myslalysmy.. email o pampersach przychodzi po 33+1. Ale i tak trzeba miec zrobiony jakis zakup z karta rossne.
    I jak zrobi sie ten zakup to niewazne jaki tydzien to wtedy jest tez ta oliwka.
    Ape mnie akurat oliwka nie interesuje, bo jakos nie widze jej dla Adasia a ja oliwki do smarowania nie lubie.

Dodatkowo zamowilam sobie olej z wiesiolka jakis bio, olej z wiesiolla w kapsulkach do lykania i ta herbate z lisci malin na aptece gemini 😄 takze czekam na przesylke i zaczynam dzialac przygotowaniami do porodu, zeby ochronic krocze i wspomoc szyjke 😆

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki ❤️

Ja spodenki kupowałam z hm używane, tylko problem mam z nimi taki, że w tyłku i nogach są dobre a brzuch ten pas ciążowy mi uciska, muszę go podwijać 🙄

Szczęśliwa jak dawałam więcej płatków to mi wywalało cukier, ale zobaczę, dziś np. po tych dwóch łyżkach miałam cukier tylko 109 🤷‍♀️ i taka u mnie historia właśnie - po takim samym posiłku raz mam cukier taki niski a drugi raz przekroczony 🤷‍♀️

Ounai spróbuję tak zrobić, tylko mam potem problem gdzie te węgle dalej poupychać, bo zwiększanie porcji w danym posiłku właśnie czasem kończy się skokami 🙄 tak to jem troszkę do śniadania, troszkę do drugiego, troszkę do obiadu, potem podwieczorek i kolacja bez, ewentualnie jabłko do podwieczorku i przed spaniem kawałeczek chleba z masłem orzechowym. Jak wyeliminuję całkiem że śniadania to nie wiem gdzie to dalej dokładać... Dziś zrobiłam tak - do śniadania 1/3 kromki żytniego, do drugiego śniadania 2 łyżki płatków, potem coś a'la trzecie śniadanie - pół kromki żytniego, potem obiad 3 łyżki kaszy, do podwieczorku planuję właśnie jabłko, kolacja bez węgli i przed spaniem będzie znowu 1/3 kromki z masłem orzechowym. Póki co cukry mi dziś tylko raz 120 przekroczyły, no ale mówię - dziś tak a jutro te same posiłki mogą mi cukry wywalić w kosmos 😑 powiem Wam, że już kur***y dostaję

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dokładnie z tym Rossmann em. Wczoraj odebrałam pampersy aplikacji męża, i pani przy kasie powiedziała żebym zakupiła dosłownie cokolwiek, najtańszą rzecz bo inaczej nie może mi wydać pampersow. A wczoraj czyli 33+1 dostałam powiadomienie że swojej aplikacji o odbiorze pampersow i jutro lecę je odebrać. Także jeśli jeszcze nie dostałyście to czekajcie do 34tc

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach :)

Audrey lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro to brzuszkowy dzień - to według moich obliczeń kilku brakuje 🤔 proszę o uzupełnienie 🤪😉

Audrey ja lubię takie krótkie spodenki i mam ich kilka par, noszę pod brzuszkiem więc we wszystkie się mieszczę.
    Wrzuć jutro foto odebranego wozu córy to pocieszymy oko 😁

joana lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja się usprawiedliwiłam! 😂 No nie będę Wam wrzucać zdjęcia leżąca na łóżku, niczym orka wyrzucona na brzeg.. 😉 a bardziej słoń morski 😂

Pogoda nie musi być ciążowe, ani dzieciowe. Obojętne co 😉 byle z aplikacją.

A ta herbata z liści malin to na co jest konkretnie? Bo coś mi świta, że na przyspieszenie 🤔

EDIT: A zresztą.. 🙈 jak wszyscy to wszyscy, ja dziś nie do życia, więc pozdrawiam z wyrka wraz z tym skubańcem, którego próbuje oduczyć spania w łóżku 😂😂

bf538dd56fb2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 17:14

erre, AHope, Audrey, maja2024, ancys85, Pogoda, DarlAa, Asia000, Totoro, Krokodylica, joana, edka85, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• erre Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, bo niektórzy tu prowadzą skrupulatną ewidencję 😂

74eebb0bb5b9.jpg

maja2024, Leeila26, ancys85, Pogoda, DarlAa, Asia000, Totoro, Krokodylica, joana, edka85, AHope, Dave87, Zabka_89, Ptysio lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ale to trzeba kupić koniecznie coś ciążowego lub dziecięcego czy colokolwiek w Rossmannie? Ja też mężowi kazałam założyć apke. Wczoraj założył a dziś dostał maila o pampersach :)

Ja kupiłam tic taci 😄

Leila, no mi też coś świta że ta herbata to na przyspieszenie porodu 🤔

Pogoda lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, położyłam się spać jak młody zasnął i nagle się obudziłam i nie mogłam zaczerpnąć tchu. Byłam pewna, ze już po mnie, w domu tylko synek :(. Posikalam się (sorry za dosłowność), w końcu zaczęłam wymiotować, ale dopiero po chwili odblokowało mi drogi oddechowe. Nie wiem co to było 😞, jakby uczulenie? Szok!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa.. 😮😮 no to nieźle najadłaś się strachu.. może to jakiś bezdech, który wystąpił w trakcie snu i dlatego się obudziłaś? Reakcja uczuleniowa raczej utrzymuje się dłużej.. nie pojawia się i znika ,,ot tak". Może jakiś owad wpadł ci do buzi jak spałaś? 🤔 Ciężko gdybać.. dobrze, że już wszystko ok..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Aina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafie dodawac fotek

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bezdech chyba szybciej by znikł, a ja się długo męczyłam. Fakt, ze wzięłam 2 gryzy batonu Raw daktylowego, który miał być do szpitalnej torby, ale postanowiłam go spróbować. Tak czy siak, jestem w szoku! a teraz idę Posprzątać umywalkę.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa, współczuję sytuacji ☹️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa współczuję.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mi niedobrze.
    Kiedy to się skończy? Chyba dopiero jak urodzę. :/
    A obiecałam dzisiaj dzieciom "mini hoddogi" na kolację i nie ma przebacz, trzeba zrobić.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyby ale macie brzuszki piękne! :) Ja brzuch mam zgrabny, ale tak mi poszło wszystko w dupsko że wyglądam jak kaczka - powstający brzuch i tyłek. Mój syn jak tylko widzi mnie gdzieś bez majtek śmieje się i mówi "ale duża pupa!" :D
    Ja dziś zmarnowalam cały dzień, bo czekałam na spotkanie w sprawie ustalenia kostki bo rzekomo jutro mieli zaczynać, A ja jutro wyjezdzam na weekend, pół dnia zmarnowalam A i tak jutro nikt niczego nie zaczyna.
    Powiem Wam że plus wyjazdów w ciąży jest taki że kompletnie nie mam dylematu co mam spakować na weekend bo mam tal mało ubrać w których chodzę i które są wyjściowe, że pakowanie torby zajmie mi chyba 5 minut :D Oby tam tylko nie urodzić, jak wrócę to od razu pakuje się do szpitala, tzn torbę do szpitala bo mam nadzieję że jeszcze trochę w ciąży pochodzę bo mam jeszcze dużo spraw do załatwienia :D

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ