!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam troche wyrzuty sumienia z powodu cc. Chcialabym jednak dac dziecku najlepszy start z mozliwych. Stawiam troche swoje zdrowie ponad.
Moze ktorad z was bedzie wiedziala.
Za tydzien jedziemy na urlop na 3tyg. To beda moje 33-35tc.
Jedziemy do Polski, moooze na Wegry.
A co jesli akcja zacznie sie u mnie wczesniej a ja mam miec planowane cc? Dopiero teraz o tym pomyslalam. Moglabym moze zalatwic papier ale bedzie po nieniecku.
-
Pogoda, edka85, Leeila26, Chmurka, maja2024, Totoro, AHope, Asia000, erre, Audrey, Krokodylica, joana lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Kotka ja bym zapytała lekarza. Ale myślę że to wszystko zależy na kogo trafisz w szpitalu. Na pewno musiałabyś mieć przetłumaczone te papiery od lekarza z Niemiec. Więcej niestety nie pomogę, bo ani nie czeka mnie cc, ani też nie byłam w takiej sytuacji.
Ja właśnie się wykąpałam i stwierdzam, że moje cycki już wyglądają jak u karmiącej samicy. Twarde, sterczace i brązowe.
Czy Was te z tak ciągną brzuchy? Ja czuje tak nad pepkiem w tej linii wysoko dosłownie takie pieczenie az i lekki ból. I powiem szczerze że nie wiem czy to skóra czy to skurcze czy jak.. Do tego mały mi strasznie napiera na krocze. I to nawet nie Na pęcherz tylko bol czuje na wysokości wzgorka lonowego. -
Ja do walizki spakowałam
1. Dla siebie:
- 3 koszule do karmienia + jedna jednorazowa do porodu
- szlafrok
- 3 paczki podkładów poporodowych canpol
- kilka sztuk podkładów seni wym. 60 cm i 90 cm (dla dziecka do przewijania i dla mnie na łóżko)
- majtki poporodowe 4 szt
- kilka wkładek laktacyjnych
- drobne przekąski, woda
- kosmetyki
- zapasowe bawełniane majtki i skarpetki
- klapki
- szklanka, kawa, herbata
2. Dla dziecka:
- pieluchy 1 ok. 40szt
- 3 paczki mokrych chusteczek
- 6x śpiochy (rozm. 56 i 60), 4x body długi i krótki rękaw, 2x kaftanik, 1x polspioch, 3x skarpety, 2x czapeczka,kilka pieluch tetrowych i flanelowych
- kocyk, rozek
- krem bepanthen i alantan
- poduszka do karmienia
- smoczek -
Katwie ja właśnie z takim bólem zmagam się od 32tc
tak jak piszesz przypomina kłucie, pieczenie i jest trochę podobne do bólu miesiączkowego. Czasami zaboli tak, że nie da się wyprostować 🤷 dzisiaj cały dzień mnie męczyło..
Jeśli chodzi o cycki to też mam podobnie 😅 nie do końca wiem jakie powinny być cycki karmiącej samicy.. ale faktycznie brodawki mam na pół cycka i mega ciemne 🙈
Dave, ale oszukujesz.. 🙈 takie z zeszłego tygodnia to ja też mam 😝Dave87, joana lubią tę wiadomość
-
Ja się melduje ze szpitala. Póki co jestem mega zmęczona i przerażona 😢 odebrałam wyniki, wszystko wątrobowe mega w górę. Na szczęście moja lekarka przyjmowała dziś prywatnie. Szybka konsultacja, diagnoza poważna choleostaza i rajd do szpitala 40 km od domu, bo w razie szybszego rozwiązania muszę być w szpitalu o wyższym stopniu referencyjności. I tym sposobem po 38 latach trafiłam do szpitala, w którym się urodziłam.
-
Leeila26 wrote:Katwie ja właśnie z takim bólem zmagam się od 32tc
tak jak piszesz przypomina kłucie, pieczenie i jest trochę podobne do bólu miesiączkowego. Czasami zaboli tak, że nie da się wyprostować 🤷 dzisiaj cały dzień mnie męczyło..
Jeśli chodzi o cycki to też mam podobnie 😅 nie do końca wiem jakie powinny być cycki karmiącej samicy.. ale faktycznie brodawki mam na pół cycka i mega ciemne 🙈
Dave, ale oszukujesz.. 🙈 takie z zeszłego tygodnia to ja też mam 😝
Mnie bardzo męczy właśnie ten brzuch, najgorzej mi jest coś zrobić z synem wtedy, pobawić sie z nim, nawet kąpać jest mi to ciezko bo brzuch ni bardzo przeszkadza. -
Jasmina trzymajcie sie i dawaj znać co u Was!
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Kotka powiem szczerze-w tak zaawansowanej diazy za granice bym sie nie wybierala(na Wegry). W Pl pol biedy-urodzisz i luzik.na bank na wakacjach musisz wozic ze sobą juz torbe szpitalną.nie znasz dnia an godziny.
Jasmina! Az tak wyniki polecialy? Ty jestes juz i tak jakos dalej w ciazy wiec o dzidziusia sie nie martw-jak cos to go wyjmą na czas.Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Leeila26 wrote:Katwie ja właśnie z takim bólem zmagam się od 32tc
Dave, ale oszukujesz.. 🙈 takie z zeszłego tygodnia to ja też mam 😝Leeila26 lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Katwie ja oczywiście wiem, że żart 😅 bardziej chodziło mi o to, że nie karmiłam nigdy, ale wydaje mi się, że moje też już są takie, jak cycki karmiącej samicy 😂
Dave, ja dzisiaj zapodałam fotkę z łóżka bo nie miałam siły wstać 🙈😂 Twój brzuszek oczywiście klasa.. 😉 no i włosyy! 😍
Jaśmina trzymajcie się tam! Dawaj nam znać! ❤️Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Britty wrote:Ktosiowa a spałaś ma plecach czy normalnie? Współczuję przeżycia.
Audrey zazdroszczę pomocnego męża, ja muszę się sama męczyć haha 🙈
Ja dziś zrobiłam sobie długi i szybki spacer z córką po polnych drogach, chyba kondycję sobie poprawiłam tymi spacerami bo nawet zmęczona nie byłam a wędruje ok godziny.
Ale mam stracha iść spać 😭.
Rozmawiałam z lekarka, mam jutro pokazać soe interniści: niech popatrzy w źrenice i zrobi ekg.
-
Jaśmina wrote:Ja się melduje ze szpitala. Póki co jestem mega zmęczona i przerażona 😢 odebrałam wyniki, wszystko wątrobowe mega w górę. Na szczęście moja lekarka przyjmowała dziś prywatnie. Szybka konsultacja, diagnoza poważna choleostaza i rajd do szpitala 40 km od domu, bo w razie szybszego rozwiązania muszę być w szpitalu o wyższym stopniu referencyjności. I tym sposobem po 38 latach trafiłam do szpitala, w którym się urodziłam.
Dzięki szybkiej reakcji, przynajmniej jesteś pod fachową opieką.
Życzę wszystkiego dobrego i odzywaj się co u Ciebie i dzidzi słychać. -
edka85 wrote:Ja do walizki spakowałam
1. Dla siebie:
- 3 koszule do karmienia + jedna jednorazowa do porodu
- szlafrok
- 3 paczki podkładów poporodowych canpol
Gdzie te canpole kupic?
A jakie reszta z was ma podklady?
Ja juz w De teraz nie zdaze kupic bo zdecydowalismy ze jutro do Pl jedziemy i ja zostaje tydzien a potem nad morze.