!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktosiowa o kurcze 🥺 wspolczuje takiego stresu 🥺
Pogoda mi powiedziala, ze musi byc cos z serii rossne, bo ja ogolnie zakupy mialam dosyc duze kosmetyczne za 100 zl. Tylko ja nigdy wczesniej nic nie kupilam jeszcze z rossne w rossmanie i dlatego mi moze kazala cos tak tez wziac.
Jak jest ewidencja to i ja dodam siebie niewyjsciowa 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 18:51
Krokodylica, erre, ancys85, Asia000, maja2024, Pogoda, Totoro, edka85, Audrey, Dave87, Ptysio lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyJej, dopiero Was nadrobilam 🙈
Pozniej cyknę fotkę, bo standardowo o tej porze moja koszulka jest cała w plamach na brzuchu. Wy też zauwazylyscie, że zawsze wszystko skapnie na brzuch? 😂
Co do spodenek, to dla mnie idealne są te od piżamy, albo od mamyginekolog, takie z przeszyciem w kroku, super są,to takie dresowki, naprawdę polecam. -
nick nieaktualnyKtosiowa szok, dobrze ze szybko przeszlo, nie dziwie się, że się zestresowałas.
Ja dziś oficjalnie skończyłam pranie i prasowanie ciuszkow małejdo czasu aż zacznie je brudzić
planowalam zrobic to do końca lipca i sie udało. Następne w kolejności to pakowanie torby i wypranie fotelika i gondoli, ale cieszę się, że koniec z prasowaniem, bo w tych upałach to juz ciezko.
-
...ale jesteście posłuszne 🤪😂 i dobrze, bo statystyki by się nie zgadzały 😁😅
Ja już po wizycie 😁
Mój klops waży około 2700g., kolejna wizyta 13 sierpnia i to już będzie ostatnia 😱 na niej mamy uzgodnić szczegóły cięcia.Britty, maja2024, Asia000, Leeila26, Krokodylica, erre, Chmurka, Pogoda, edka85, Natalii, Totoro, AHope, joana, DarlAa, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Ktosiowa a spałaś ma plecach czy normalnie? Współczuję przeżycia.
Audrey zazdroszczę pomocnego męża, ja muszę się sama męczyć haha 🙈
Ja dziś zrobiłam sobie długi i szybki spacer z córką po polnych drogach, chyba kondycję sobie poprawiłam tymi spacerami bo nawet zmęczona nie byłam a wędruje ok godziny.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
ancys85 wrote:...ale jesteście posłuszne 🤪😂 i dobrze, bo statystyki by się nie zgadzały 😁😅
Ja już po wizycie 😁
Mój klops waży około 2700g., kolejna wizyta 13 sierpnia i to już będzie ostatnia 😱 na niej mamy uzgodnić szczegóły cięcia.
Umawiacie cięcie na konkretny termin?02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Umawiacie cięcie na konkretny termin?
Tak.
Ja będę miała cesarkę planową, ponieważ dwa wcześniejsze porody też odbyły się przez cięcie więc nie mam szans na sn. Jak się samo nic wczesniej nie zacznie to wstępnie 2 września się wypakujemy, no chyba że moja macica i synuś zadecydują inaczej 😉 -
Ancys kawał chłopaczka 😀❤️ a mi się tak zachciało bułki z serkiem topionym i ogórkiem zielonym że masakra 😅 oczywiście wcinam, a mała w brzuchu dostała szału i to chyba jej się tak chciało, a nie mi 😂
ancys85 lubi tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Tak.
Ja będę miała cesarkę planową, ponieważ dwa wcześniejsze porody też odbyły się przez cięcie więc nie mam szans na sn. Jak się samo nic wczesniej nie zacznie to wstępnie 2 września się wypakujemy, no chyba że moja macica i synuś zadecydują inaczej 😉
Rozumiem, ogl w lepszych szpitalah nie ma większych problemów z sn po 2 CC, ostatnio widziałam artykuł,że w Wawie kobieta urodziła 5 dziecko naturalnie a wcześniej miała 4 cięcia :o ale takie rzeczy tylko w Warszawiemoja koleżanka próbowała rodzić sn po 2 cc, prawie jej się udało już byla przy końcu porodu ale łożysko jej się odkleiło
Leeila mój synek to grasuje cały czas boje się co to będzie po porodzie 🙊 ale ogółem bułka z serkiem mniam mniam same pyszności02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Leeila no spory ten mój klops, dobrze że tylko dwa ubranka na 56 kupione 🙊🙈 zerknę potem z ciekawości ile syn i córka ważyli na tym etapie ciąży.
Pytałam też moja gin o GBSa i ja nie muszę go robić. Z racji rozwiązania przez cesarskie cięcie nie ma szans, żeby dziecko się zaraziło nawet gdyby wynik był dodatni. Do zachorowania dochodzi jak się maluch przeciska przez drogi rodne 😁 -
Britty wrote:Rozumiem, ogl w lepszych szpitalah nie ma większych problemów z sn po 2 CC, ostatnio widziałam artykuł,że w Wawie kobieta urodziła 5 dziecko naturalnie a wcześniej miała 4 cięcia :o ale takie rzeczy tylko w Warszawie
moja koleżanka próbowała rodzić sn po 2 cc, prawie jej się udało już byla przy końcu porodu ale łożysko jej się odkleiło
Leeila mój synek to grasuje cały czas boje się co to będzie po porodzie 🙊 ale ogółem bułka z serkiem mniam mniam same pyszności
Ogólnie uważam, że szpital w którym będę rodziła jest z tych lepszych ponieważ oddział Neonatologii oraz Ginekologiczno – Położniczy posiadają najwyższy III stopień referencyjności, a na bazie oddziałów został zorganizowany oddział Kliniczny Wydziału Nauk o Zdrowiu Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach 🤪😁
Britty ja osobiście nie chce już podchodzić do porodu sn po dwóch cięciach się boję a skoro moja gin twierdzi tak samo to tym bardziej nie będę się wyrywać przed szeregi 😀Britty lubi tę wiadomość
-
Nadzieja wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie zusu czy dostajecie tyle samo ile jest napisane w panulu świadczeniobiorcy czy z tego jest jeszcze odejmowany jakiś podatek czy coś?
Tak, podatek dochodowy 17% -
Leila zapomnialam wczesniej odpisać 😊 tak ogolnie poleca sie ja pic od okolo 36 tc 😊
Ale z Twoja szyjka nie ryzykowalabym.
Ancys ale duza dzidzia 😅🥰❤ moja kolejna wizyta tez 13.08 😁ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana czyli miałam rację, że to na przyspieszenie porodu 😅 nie no, ja z moją szyjką to niedługo będę się bała iść wysikać, a co dopiero liście malin.. 😂😂
Powiem Wam, że dzisiaj trochę miałam stracha czy mnie coś nie zbierze przez te bóle. Ale wieczorem siadłam sobie przy mężu, który remontuje, gadaliśmy, pośmialismy się i jakoś tak zapomniałam i przeszło 😅
Ancyś to ty ślązara jesteś, jak ja!! 😅😍joana lubi tę wiadomość