!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Podkłady w sensie podpaski te wielkie mam z Canpol. A takie podkłady co się rozkłada na łóżko mam z Seni zakupione w Gemini.
-
Ancys jasne rozumiem ciebie, tak tylko napisałam,że są kobiety które chcą rodzić bardzo vba2c ja myślę podobnie jak ty,że chyba też bym się nie zdecydowała bo u mnie ta blizna strasznie długo się goi ale zobaczymy,co życie przyniesie póki co jestem zdecydowana na próbę sn po 1 cc
Ja liście malin będę piła szybciej, zdecydowanie szybciej.
Bardzo polecam podpaski z Canpol - wg mnie najlepsze, a podkłady to nie wiem czy kupuje, mój połóg był taki lekki ostatnio,że nie były potrzebne a tyle w szpitalu mają.ancys85 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Canpole są w Rossmannie, aptekach i większych marketach.
-
Jaśmina, trzymam kciuki a teraz odpoczywaj ☺
Ja też mam podklady-podpaskiz canpolu, a typowe podkłady na łóżko też z canpolu.
Dziewczyny, byłam dzisiaj w Tesco, i jest nowa kolekcja ulicznych rzeczy. Bardziej jednak zainteresował mnie kombinezon zimowy za 60 zł! Poważnie nad nim myślę ale nie mam pojęcia czy kupić 62 czy 68. Najlepiej by było oba no ale szkoda mi kasy na 2. Chyba lepiej 68 co? Bo na 62 to jeszcze w sumie zimy nie będzie 🤔Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Czy wam tez tak trudno sie podniesc z kucania? Dla mnie to jest mega wysilek, mone uda nie daja rady mnie udzwignac. Nie wiem czy ja taki niewycwiczony zdechlach jestem czy to normalne (w kazdej ciazy tak mialam). Z podlogi rzeczy juz nie zbieram bo potem wstaje jak stara baba stekajac i sie czegos trzymajac jak sie da.
-
Kotka ja mam tak samo niestety... Mam obawy że niedługo już nie będę mogła wstać jak ukucne czy uklekne na podłogę
Dziewczyny a mam pytanie, na tych listach 'do szpitala' często jest taki punkt "książeczka ubezpieczeniowa lub inny dokument potwierdzający ubezpieczenie"... Macie i bierzecie coś takiego? Co to jest, skąd to wziąć? Pierwszy raz o czymś takim słyszę... Nie wiem czy mój szpital tego wymaga bo na stronie mojego szpitala nie ma żadnej listy -
Chmurka, nic takiego nie trzeba jeśli podlegasz pod NFZ. Szpital sam sobie sprawdzi czy NFZ potwierdza prawo do świadczeń. Natomiast nie wiem, co się dzieje, gdy pracodawca nie odprowadza składek albo nie pracujesz. Aczkolwiek wydaje mi się, że do porodu w ogóle nie trzeba być ubezpieczonym, a szpital nie ma prawa odmówić przyjęcia...
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Podkłady poprodowe mam z canpol, do szpitala mam chyba spakowane 2 op typu na noc, i 3 typu na dzien. Zobacze, ktore bardziej sie sprawdza, bo nawet nie wiem czego sie spodziewac.
Kupisz je w kazdej aptece, Smyku itp. Moje mam ze sklepu na allegro i kolejne dokupilam na Smyku chyba.
Na lozko mam podklady Protectiva 60×90 dla mnie i dziecka
W sumie wzielam chyba 12 szt. Kupilam w aptece ale teraz nie powiem albo gemini albo melisa.
Co do dokumentow nie pomoge, bo nie znam sie..
Jasmina trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze 😘 daj znac pozniej co u Ciebie ❤
Katwie tez mam takie bole. Ogolnie to zaczynam coraz gorzej sie czuc.. maly tak sie rozpiera. Od dolu mocno cisnie i 15 min stania to dla mnie maks, bo od razu spina mi sie brzuch. Ale zarazem czesto tak cisnie nogami w gore, ze ani siedziec czy lezec bo az nie moge zlapac tchu.
Schylac sie to schylam sie juz jak nie ma meza 😅 a jak jest i cos mi spadnie to wola, ze zaraz sam podniesie.
Ogolnie w nocy spie do d.. non stop sie budze przez takie jakby kilkusekundowe skurczyki.. a Adas tez widze, ze woli buszowac w nocy 😵
I jeszcze doszly mi tak mocne skurcze w lydkach... dzis tak mmie wzielo w prawej lydce, ze maz trzymal mi noge i ja rozciagal a ja plakalam. Do tej pory czuje, ze mnie boli i jest spieta.
Jeszcze biedny nagle sie wybudzil, ja tu krzyczaca i placzaca "ala", ze zaczal pytac czy to JUZ.
A ja ze gorzej, ze noga 🤣
Az sie oboje pozniej z tego smialismy 😅
Wogole piersi nawet nie komentuje. mam moze nietyle wieksze jak mialam, bo nadal chodze w miseczce c/d jak przed ciaza czy jej poczatek. Ale brodawki to na prawie cala piers. otoczka to az prawie czarna. I te sutki jakbym juz karmila.
Dodatkowo leci mi.. nie jakos mocno sle mam plamki od środka stanika. I jak sie smaruje balsamem i tak tez daje go na nie, zeby sie nawilzyly dobrze (mam juz i tak rozstępy z okresu nastolatki) to czasem wyleci kilka kropel. A dodaje, ze serio jakos ich nie stymuluje mocno 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 08:58
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny, jestem po ktg. Agata ma za wysokie tętno, była bardzo ruchliwa i przy ruchach dochodziło do 210. Potem się nieco uspokoiło. Ale położna chce mnie widzieć o 12.00. Jak sytuacja się powtórzy to wysyła nas do szpitala. Trzymajcie proszę kciuki bo to jeszcze nie nasz czas 🥺😔
Britty lubi tę wiadomość
-
Audrei, nie panikuj. Tak się zdarza, po drugim ktg może być ok. Podczas ruchów dziecku znacznie rośnie tętno. Mała mogła być zbyt zdenerowana i stąd ciągły ruch.
-
Audrey kciuki zaciśnięte ❤ tylko na spokojnie, bo jak ty jestes zdenerwowana to i Agatka 😘
Będzie dobrze ❤
A jesli chodzi i farbowanie to ja ogolnie nie maluje, wiec nie 😊 ale chce isc podciac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 10:25
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Freja ja je nosiłam chyba 2 dni, A potem zdjęła bo fatalnie wyglądały i nie mogłam pleców z kleju umyć kilka dni
Ja pół godziny temu ruszyłam na weekendowy wyjazd do Kazimierza. Trzymajcie kciuki, ze bym po drodze nie wymiotowala, bo już czuje kanapki co raz wyżej:D
Audrey mam nadzieję że będzie wszysrko w porządku po drugim ktg!
Jeśli ma odezwij się co u Ciebie.Pogoda, Freja000, Totoro lubią tę wiadomość
-
Audrey, na pewno wszystko jest dobrze
U nas też skoczyło tętno do 220, aż aparat zaczął wyć, a młody w tym czasie wierzgał w najlepsze. Oczywiście mnie to zdenerwowało, takie błędne koło. Zapytałam lekarza na wizycie o ten skok tętna, to powiedział, że nie ma powodów do niepokoju