WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda w moim Rossmanie to samo. Jechałam napalona, wiedząc, że jest w promocji a tu lipa - ani jednej sztuki. W akcie rozpaczy kupiłam 0,5 - trudno, będę częściej uzupełniać 🤷😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerazilyscie mnie tym, ze do polskiego szpitala trzeba sobie wziac podklady na lozko 😱. To znaczy co? ze jak nie bede miala a mi sie pobrudzi/zamoczy to mi nie zmienia???

Ja dzisiaj torbe do szpitala w 15min spakowalam. Tylko te podklady dla sie ie i na lozko musze dokupic. Kosmetyki wrzuce na ostatnia chwile a rzeczy dla malej nie biore bo sa jeszcze u tesciow wiec najwyzej maz cos kupi (tylko w wypadku jesli musialabym rodzic w Poksce bo jak wroce z urlopu to wezme od tesciow kartony z ciuszkami).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka to ja przegapilam,ze juz znasz plec? :) chcialas niespodzianke. :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia. Wczoraj miałam powtórkę badań, niestety wyniki nadal sporo ponad normę,kwasy poszły w górę. Podają mi jakieś leki. Do tego dwa razy dziennie mam ktg po godzinie czasu. Co raz przychodzą i badają tętno małego. Na razie z tych badań z małym ok, skurczów brak. Mam też kartę ruchów i 4 razy dziennie muszę liczyć ruchy oraz kartę skurczów macicy. Pobrali mi też wymaz na gbs i krew na powtórkę grupy krwi. W poniedziałek powtórka z badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 06:30

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina w ktorym dokladnie tc jestes? Z cholestazą pewnie chwile polezysz a jak choroba skoczy to wywolają porod..

Jaśmina lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką!

Ja na szczęście nie muszę brać ani podkładów ani pieluszek, bo szpital wszystko zapewnia, a nie wiem gdzie bym to zamieściła 😅

Z prowiantu mam suszone morele, nie mam pomysłu co jeszcze zabrać...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap jeśli nic nie pokręciłam to Jaśmina jest dokładnie na tym etapie co ja, 35+5 :)

Co do jedzonka to ja na pewno będę chciała wrzucić do torby orzechy, pestki z dyni, słonecznik - to co aktualnie pomaga mi przeżyć 🙄 oprócz tego dobrą kalorię z Lidla i jakieś porządne Batony proteinowe. Chociaż zastanawiam się. Niby cukry po porodzie regulują się do 6 tyg, ale skoro już dzidzi nie ma w brzuchu i nie jest bezpośrednio na te skoki narażona to chyba można trochę odpuścić? 😅 Wtedy dorzuciłabym moją niespełnioną zachciankę - batona 3bit, pewnie jakiegoś snickersa, może właśnie suszone owoce plus Chleb, który obecnie jadam, co by nie przeholowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 07:53

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prowiant mam biszkopty i krakersy na razie.

Dziewczyny, cis dziwnego 🤔 ogólnie w ciąży mam gazy, dużo. A dzisiaj jak wstałem to normalnie gazowałam z pochwy, dużo , aż się przeraziłam 🤔 ktoś coś o tym wie?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro na "po porodzie" bierz juz normalne edzenie i slodycze jakie chcesz. Diabetolog powiedzial,ze po porodzie odrzucamy diete a tylko mierzymy cukry :) te przekaski,ktore chcesz wziac to chyba na przed porodem :P
    Ja spakuje normalne jedzenie :) chyyyba ze moj gin kaze polozyc sie przed terminem to wtedy jeszcze takie cukrzycowe.

To jesli Jasmina ma juz 36tc to elegancko :) do donoszonwj na bank wytrzyma :)

Totoro lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Kotka to ja przegapilam,ze juz znasz plec? :) chcialas niespodzianke. :)

Chyba przegapilas 😊.
    Moj maz obejzal filmy z polowkowych. Ja dwa tygodnie sie jeszcze trzymalam i tez nie wytrzymalam a na nastepny dzien to co zobaczylismy potwierdzila moja ginekolog 😊.
    A bylam wrecz od poczatku pewna, ze to chlopak 😄

pap86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey hehehe a bylo cos w nocy z mezem,ze napusciliscie powietrza? 😂

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, he nie 🤣 jak jeszcze był seks to się zdarzało powietrze no ale teraz to mnie zdziwiło 😂😂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nie w każdym szpitalu wymagają podkladow

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata_K wrote:
    Dokładnie, nie tuczymy dużego dziecka jak u Audrey. Mnie też to zdziwiło, zaopatrzyłam się w witaminy do końca ... Może je teraz komuś oddam.
    A magnez mam odstawić żeby macica się nie rozleniwala i nie była wspomagana w rozkurczaniu.

Ja witaminy zawsze brałam do końca i nigdy niemiałam zalecenia ich ograniczenia ale jak dobrze kojarzę to te ciążowe bierze się także przy karmieniu piersią więc może wykorzystasz jeszcze swój zapas 😁

Ja spakowałam paczkę podkładów na łóżko i paczkę podkładów higienicznych (każda po 10 sztuk), dodatkowo wrzuciłam kilka podpasek na noc ale już nie takich mega grubaśnych 🤭 a dla synusia dwa podkłady do przewijania i pieluche tetrowa (tak awaryjnie do karmienia).

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap powiem Ci, że bardzo mnie podbudowało to co napisałaś😍😍😍 moja położna to mówiła w ogóle, że nawet podczas porodu mogę jeść już na co mam ochotę, ale jakoś to regulowanie się cukrów do 6 tyg mi grzmiało w głowie - myślałam, że tu nadal trzeba się pilnować 😍 chyba chcę już rodzic 😂 ale już niedługo 💪

Ja z kolei zastanawiam się czy powinnam nadal magnez brać 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:04

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro , mi położna mówiła że magnezu już nie bo ta macica musi trenować.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z ciekawości, czy któraś z Was jadła podczas porodu? Bo ja po porodzie syna sobie tego nie wyobrażam. Może gdybym na trakcie spędziła kilka długich godzin to może i bym o tym pomyslala, ale w tym zamieszaniu, bólach i ogólnie całej akcji jedzenie to ostatnia rzecz na którą bym miała chyba ochotę.
    Ja też coś mam plan wziąć do szpitala ale na spokojnie. Po urodzeniu syna zarlam słodycze jak głupia i teraz chciałabym uniknąć tego...
    Kotka co do tych podkładów to wiadomo że pościel zmieniają ale jak nie masz siły wstać to przynajmniej masz komfort taki że nie Leżysz na brudnym łóżku i możesz sobie pozwolić na polezenie trochę bez strachu o lozko. Ja nie miałam ciężkiego porodu ale byłam tak osłabiona że dwa razy położna próbowała mnie pionizowac i zabrać do mycia i dosłownie jej w rękach się przelewalam po wstaniu z łóżka.
    Dzisiaj pierwszy raz śnił mi się mój synek. Śniło mi się że już to urodziłam i był taki śliczny, malutki i tulilam jego główkę. Byłam już z nim w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 09:20

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro cukrzyca ciazowa konczy sie wraz z urodzeniem dziecka i lozyska wiec potem dajemy weglowodany proste jak narkomanki hehe. A jesli nie byla to cukrzyca.ciazowa to wyjdzie wlasnie w badaniu po pologu.
    Co do magnezu to chyba bym juz go odpuszczala powoli zeby jednak macica troche popracowala :) przeciez w koncu chcesz urodzic za jakies 2-3tyg :)

Totoro lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie nie myslalam o jedzeniu i piciu podczas porodu. Bylam zbyt skupiona na bolu :/ teraz musze pomyslec jak sie skupic bardzidj na tym czasie bez bolu :) za to po porodzie dostalam dwie kolacje :D mniam!

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nawet w tych szpitalach w których teoretycznie trzeba wszystko ze sobą mieć( podkłady, pampersy, ubranka) to jeśli się nie ma to Ci dadzą. Po prostu myślę że oni muszą mieć przynajmniej jakiś nieduży zapas, bo różne rzeczy się zdarzają( Bez przesady toż jak ktoś nie ma ubranka dla dziecka albo pampersa to nie wierzę że każą trzymać w brudnym albo na golasa;P po prostu trzeba się dopraszać, może być słabszej jakości, rzadziej zmienione itd itp. no i położne mogła to komentować nieprzyjemnie bo wiadomo jakie są czasem:P przynajmniej u nas tak jest. Oficjalnie wszystko trzeba wziąć. Nieoficjalnie oni wszystko mają. Po prostu dla własnego komfortu( fizycznego i psychicznego) lepiej mieć.

edka85 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ