WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to pakowanie walizki jest trudniejsze niz myslalam! :) w takim sensie,se ubranka dla dzidziusia siedze i przebieram 😂 musze sobie jakies spodnie dresy w pepco kupic na wyjscie zeby spakowac i zeby lezaly w walizce. Niby walizke mam olbrzymia ale rzczywiscie wlozy sie pare rzeczy i juz sie zapycha (najbardziej tymi higienicznymi rzeczami).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    już dawno pisałam, że to ściema ;) Mam rodzinę w Hiszpanii i tam uważają, że premier ma schizofrenię. NIby zastanawia się nad ponownym lockdownem a jednocześnie zaprasza turystów i oburza się na kwarantannę dla hiszpanów w UK. A chorych jak nie widac tak nie widać, a rodzina akurat ma bliskie kontakty ze służbą zdrowia...

A czytałyście ostatni wywiad z Szumowskim? Jasno powiedział, że ten wzrost zachorowań to wynik badań w kopalniach. Już dawno mówiłam, że chca udupić górników, bo im się ten biznes nie opłaca. To sobie znaleźli pretekst.

Covid stał się sprawa polityczną.

Znajomy z NIemiec opowiadał, że zna naukowców, którzy udowodnili, że covid nie jest tak groźny jak go opisują. I co? Nie pozwolono im opublikowac badań...

Holandia ponoć twierdzi, ze nie ma dowodów, że maseczki pomagają, więc można nie nosić.
    Itd, itp.

A widziałyście porównanie zdjęć z polskich plaż i włoskich?
    👏👏👏
    U nas też jest schiza. Dają bon turystyczny, a potem jęczą, że za dużo ludzi na plaży. Pozwalają na wesela do 150 osób, a następnie narzekają, że są tam same ogniska. Czepili się górników, a równie dobrze mogli się wziać za pracowników hipermarketów. A nie, przepraszam, nie mogą. Bo wtedy musieliby zamknąć sklepy i sparaliżować gospodarkę. Kopalnie to już co innego.
    Statystyka choćby dziś. Jakieś 650 zachorowań (a raczej dodatnich testów nawet wobec osób bezobjawowych), ok. 340 zdrowych, a 5 zmarło. No tak... 5 osób... Aż z ciekawości wieczorem sprawdzę, ile w statystyce dziś osób umarło na skutek wypadków. A już o innych przyczynach typu rak, zawał, wylew nie wspomnę.
    Ostatnio jedna babka opowiadała, że miała w rodzinie wujka, u którego zdiagnozowano covid. Człowiek ten zmarł jednak na zawał, ale z uwagi na to, że test był dodatni, to wpisali mu w akcie zgonu, że przyczyną była korona. A ten zawał uznali tylko jako skutek choroby współistniejącej...

Totoro, maja2024, Freja000 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, trzymam kciuki, w każdym razie na tym etapie jest już bezpiecznie 😊

Ja wiem że jak przyjdzie już mi rodzić i urocze to da męża zejdą się faceci i będą opijać. Dostał tylko reprymende że na moje wyjście ma być bardzo trzeźwy. A szwagierce powiedziałam że ma ich tu skontrolować 🤣 bo właśnie nie chce opijania w domu jak już będzie tu małe dziecko.

Jestem padnięta, zrobiłam gołąbki na 2 dni, ukisiłam ogórki, porobiłam pranie, sprzatnelam chatę i teraz wsuwam czereśnie 😂

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do covidu to dodam jeszcze, że każda przeprowadzona procedura covidowa to +800 zł dla szpitala ;)

Swoją drogą za naświetlania przy żółtaczce noworodka jest +4tys, dlatego np. w szpitalu, w którym rodziłam naświetlają z uporem maniaka przy takich wynikach bilirubiny, przy jakich w innych normalnie wypisują do domu.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę żeby moj się opil jak będziemy jeszcze w szpitalu, ale ja mam na miejscu jeszcze brata, tatę czy bratowa, którzy moga mi w razie czego coś podwieźć... No chyba, że brat i tata też będą opijać 😅 ale bratowa nie pije to mnie uratuje :) ja też po nią jechałam do szpitala, a brat jako pasażer, bo nie był w stanie 😁

Nadzieja lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Ja swojemu mężowi zapowiedziałam, że może się nawalić jak dzika świnia, ale jak już będziemy w domu 😉 Póki będę w szpitalu - żadnego picia. Różne rzeczy się mogą wydarzyć i ma być przytomny i trzeźwy przez cały nasz pobyt poza domem.

A ja wrecz odwrotnie maz ma dwa pierwsze dni na napicie i odchorowanie a pozniej ma czekac na telefon ze ma po nas przyjezdzac bo jak juz w domu bede to chce zeby mi pomagal a nie z kolegami pil :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój Ogr nie pijący. :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się śmieje, że jeszcze pierwszej córki nie opił a tu już kolejna na wylocie 😁 nic zupełnie nie wypił :D opijali tylko dziadkowie jakiś czas później 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszego opil w domu, na drugi dzien przyjechal w odwiedziny duuuzo pozniej niz mial ale tak smierdzial wódą (moj tez niepijąvy, albo inaczej-nieupijający sie bo raczej piwo pije degustacyjnie),ze kazalam zeby spadal do domu :) pewnie teraz bedzie mu trudniej drugiego opić bo zostanie ze starszakiem przeciez :)

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają już dzieci, kupujecie jakiś prezent od dzidziusia dla starszaka?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja nie bo po pierwsze moj ma juz 4,5roku a poza tym uwazam,ze sam noworodzio bedzie prezentem. Nie wiem jak sie na to wszystko psycholodzy zapatrują.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, no u mnie maz nie pijacy ale pewnie pozniej cos wypije z dziadkami 😊 ale i tak wiem, ze to beda rozsądne ilości..

To ja zobacze jak walizka i tez chyba wezme laktator. U mnie maly szpital i jakis jest ale oczywiscie moze byc i kolejka.

Dzis mam fatalny dzien. Od rana boli mnie brzuch, jak stoje to tragedia.. az bralam niedawno prysznic, bo juz sie balam, ze bedzie kierunek szpital 🥴
    Teraz juz lepiej ale nadal czuje takie uklucia. I ogolnie jest napiety..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też z tych niepijących - przed ciążą musiałam go namawiać czasami przy sobocie, żeby się z żoną piwa napił 😂 ale pierwsza córkę opić musi przecież! 😉 Z racji, że raczej nie spotyka się z kolegami (tyle co w pracy), to pewnie postawi im flaszkę, a sam wypije drinka w domu. Także libacji na pewno nie będę miała 👍 bo na to też bym się nie zgodziła 🙈

Joana ja tak miałam w czwartek, to już chyba takie uroki :/ dzisiaj też jakoś rewelacyjnego samopoczucia nie mam, ale jest znośnie 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 15:07

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja mam zamiar kupić prezent zarówno od malucha dla starszaka jak i wziąć kiedyś starszaka do sklepu żeby wybrał prezent dla dzidzusia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 15:17

Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziewczyny które mają już dzieci, kupujecie jakiś prezent od dzidziusia dla starszaka?

Ja też zamierzam kupić coś dla dzieciaków 😉
    Jak rodziłam córkę to też miałam dla syna upominek a on wybrał dla Małej przytulanka, z którym śpi do dzisiaj.

Krokodylica, joana lubią tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn kupuje prezent dla siostry w tym tygodniu jedzie wybierać i jest bardzo tym przejęty, odłożył sam pieniążki z kieszonkowego i sprzedanych zabawek. My też coś kupimy od siostry dla niego.

Mój syna opił jakoś po 3 mies. :P A teraz zobaczymy.

U mnie też dziś cięższy dzień, strasznie duszno mamy i nie mam sił. Jestem dziś ociężała strasznie ale już mnie tyłek od siedzenia boli a jak wstanę to zaraz mi duszno.

Czy któraś z Was ma może zawroty głowy ?

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja piękna postawa synka :) no ale wiadomo, że z niczego mu się to nie wzięło, tylko to kwestia wychowania ❤️👍

Właśnie rozwaliła mnie strona główna na Interii 😂 u samej góry: dziś 658 zakażonych, a dosłownie poniżej: wybiła godzina ,,W" w centrum Warszawy zgromadził się tłum 😂 i gdzie ta policja z tymi mandatami? Rozumiem, że na takie wydarzenia koronawirus nie jest zapraszany? 😅

maja2024, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja super :)

Dziewczyny a macie jakieś pomysły co kupić?
    Jak młodsza córka się urodziła to starsza dostała płytę z piosenkami Arki Noego.
    Chciała bym zamówić coś dla moich kóz ale nie wiem co. :)

maja2024 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówiliśmy dla starszej kilka książek, bo jest ksiazkoholiczką, więc na pewno się ucieszy :) a ona ostatnio wybrała dla siostrzyczki symbolicznie gryzaczek :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko uwielbiam jak nazywasz swoje córeczki ,,kozami" 😂 kilka miesięcy do tyłu jak to przeczytałam, to myślałam, że też masz kozy tak jak ja.. dopiero później się zorientowałam 😂😂🤦

Krokodylica, ancys85, maja2024, AHope, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ