X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt;)
    Ja nie mam tulika, mam rożek i otulacz bambusowy... Do szpitala jeśli już coś będę brała to może ten otulacz bo z rożkiem też słabo potem znów prac jak wrócę do domu... No ale jeszcze zapytam położnej

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulik jest chyba wskazany od urodzenia, tylko trzeba pamiętać, zeby za długo dziecko q nim nie było. Ja będę glownie probowala na sen nocny, a w dzien mam nadzieję, że nie będzie konieczności. Wiec chyba też go nie wezmę do szpitala.

Moje włosy tez zawsze myje wieczorem i schna same przez noc, a rano prostuję :P
    I wytrzymują 2 dni, czasem jak bardzo mi się nie chce to na 3 dzien użyję suchego szamponu i robię kitkę, więc pewnie odpuszczę suszarkę.
    Ale byłoby cudownie wyjsc w 3 dobie.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kupiłam tulik 😊 ja nie chce bo używać w dzień, tylko na noc. W dzień mam rożek. Jak się nie sprawdzi to sprzedam i tyle.

Edka, nikt nie kasuje, ostatnio zauważyliśmy że strony znikają.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki!

Ja dziś z rana byłam w labie oddać gbs i pielęgniarka nie zauważyła mojego brzucha :D Potem mnie bardzo przepraszała :D A jeszcze stałam pod tabliczką, że w tej placówce ciężarne mają pierwszeństwo :D

Totoro, Ty już masz kwalifikację do porodu domowego? Bo nie wiem czy przeoczyłam...

Mi też się wydaje, że posty znikają. Myślałam, że to może admini kasują puste posty, ale widzę, że jednak na naszym wątku dalej te puste są.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd miałyby być puste posty? W każdym przecież jest jakaś treść. Któraś ewidentni kasuje.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę suszarki, bo żywcem już nie mam miejsca. Wezmę próbkę szamponu i odżywki i najwyżej mi głowa będzie schła sto lat. Ale liczę na to, że oblecę bez mycia głowy, najwyżej podratuje się suchym szamponem.
    Też myślałam nad tulikiem, ale stwierdziłam, że najpierw zobaczę jak mały będzie się czuł owinięty w rozku czy otulaczu i najwyżej wtedy dokupię.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore suszarki. Normalnie (nie w ciazy) to myje co 3-5 dni. A nawet jakby mialy sie przetluscic wczesniej to bede miala to po cc i z noworodkiem gleboko gdzies.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:17

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewxzyny, ktoras z was (niestety nie pamietam ktora) miala ostatnio bakterie w moczu ale bez objawow ('zmusila' lekatke do zbadania). I jak to sie skonczlo? Bralas cos?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny, to wynika z kasowania postów. Strony nie znikają, tylko przeskakują bo treść się ,,kurczy" 😉 Ja wiem kto. Ale przecież każdy ma do tego prawo, prawda? 😁 Będzie chciała, to sama napisze.. 😂

Totoro gratki! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 14:59

Totoro lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja nie, u mnie nie ma opcji. Mialam sprawdzaną ciągłość przez zajściem w drugą ciążę i powiedzieli, że jest na granicy, ale jest. Od początku lekarze mnie straszyli, że będę musiała lezec cala ciążę, pozniej ze od 30 tc lezec w szpitalu, na szczęście ułożenie małej nie angażowało do tej pory blizny i bylo wszystko ok. I teraz mocno kontrolujemy, bo jest największy przyrost wagi dziecka, wiec moze byc roznie.
    Ja cala ciazę marzę, żeby donosić do terminu, także pogodzilam się już z cc, byle mala nie musiala byc wczesniakiem, choc i tak teraz z dnia na dzień coraz bezpieczniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 15:16

Freja000 lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila ciekawe 😅

Gratuluje udanych wizyt 🥰

Kurcze nie moge doczekac sie do swojej 13.08.. ciekawe jak u nas sytuacja..

Suchy szampon tez zabieram, u mnie wlosy wytrzymuja maks 2 dni..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A skąd miałyby być puste posty? W każdym przecież jest jakaś treść. Któraś ewidentni kasuje.
    Przy swoim poście masz opcję "Edytuj". Dużo osób kasuje wtedy całą treść i zostawia kropkę albo zupełnie pusty post i klika "Zapisz". Ale wtedy ten pusty post i tak zostaje, przykład jest na drugiej stronie naszego wątku. Nie wiem, jak się kasuje całkowicie.

Aa, może opcja "Edytuj" i potem "Usuń" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 15:28

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie..
    Kiedys chyba nie mozna bylo kompletnie skasowac postu stad sa te posty z kropka sama, bo kasowalo sie tylko tesc. Jesli ktos chcial.
    A jakis czas temu doszlo i te usun calkowicie post.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie idzie skasować posta. Jak decydujesz to skasujesz treść ale ten pusty post zostaje i widać ktousuwa treść.🤔

Leila, Tu to taki forumowy detektyw, ja jakbym nawet się ciała to bym nie ogarnęła kto to😅 Swoją drogą po co udzielać się na forum skoro na bieżąco wszystko usuwa 🤔

Leeila26, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pusty post zajmuje mniej miejsca niż pełny więc stron jest mniej.
    Ounai czemu kasujesz swoje posty? :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że na forum ovufriend niektóre dziewczyny też usuwały swoje posty. I tłumaczyły to tak żeby nikt się nie domyślił że one to one.. w sensie że jakby ktoś z ich znajomych/ pracy czytał forum to że niby po postach mogliby zidentyfikować czy coś:P

P.s. Da się usunąć cały post a nie tylko treść. Trzeba nacisnąć przycisk edytuj i usuń. I wtedy usuwa cały post. Przed chwilą próbowałam:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swoje powody. Myślę że świat a tym bardziej Internet nie jest tak mały żeby ktoś że znajomych ogarnął że to np ja. Zresztą raczej nikt z moich znajomych nie udziela się na tego typu forach 😅 zdjęcia to jak najbardziej rozumiem że ktoś może chcieć usuwać 😊

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ja wybrałam Rydygiera
    Ja Kopernika.

Szczęśliwa lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w pierwszej ciazy i wyszla ta akcja z dziewczyną, ktora się podszywała pod osobę w ciązy, to duzo dziewczyn usuwało posty i przeniosłyśmy się na FB, zeby czuc sie spokojniej.
    Ja glownie z tego powodu nie jestem za dodawaniem zdjęć, nie chce potem się zastanawiać, czy gdzieś ono będzie, itp. Jakos mi tak zostalo po tamtej akcji.

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ