WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamusiu, ile naprodukowałyście 😜 przeczytałam wszystko ale pewnie do połowy tematów się nie odniosę z racji sklerozy 🤦‍♀️

Totoro ja przyłączam się do dziewczyn i kibicowania w domowym porodzie, zresztą już chyba kilka razy pisałam, że podziwiam Cię za decyzję 😊

Żabka trzymaj się dzielnie, oczywiście zaglądaj do nas i informuj co u Was 😁

Krokodylica ja też przygotowuje moją Małą że będę musiała iść na kilka dni do szpitala. Jak pakowałam torbę to płakała że idziemy razem, teraz już się trochę oswoiła. Syn starszy więc ogarnia sytuację.

Ludzie chcieliby nowe ubrania z metkami za darmo i oczywiście z dowozem gratis-obłęd!

Suszarek ani żadnych takich gadżetów nie biorę, przyznam Wam szczerze, że liczę max na 3 dni w szpitalu a z racji, że moje włosy należą do suchych ominę ich mycie i pielęgnację. Spakowałam tylko suchy szampon, który poleciły dziewczyny 😁

Chmurka ja nie stosowałam zupełnie nic na ranę po cięciu, tylko wietrzenie;
    u mnie w szpitalu po paru godzinach zdejmują opatrunek żeby wietrzyć i tyle, rana po cięciu jest naprawdę estetyczna ponieważ szyją ją jedną nicią od środka, jest kreska na końcach której są supełki 😉 a higiena krocza jak podczas okresu, u mnie mycie płynem do intymnej tym samym od lat i zawsze po toalecie idą w ruch chusteczki do intymnej żeby się odświeżyć.

Ja postów nie kasuję, szkoda by mi było czasu na ponowne przeglądanie wpisów sprzed miesięcy, zresztą pisząc je robię to z czystym sumieniem 😜 może ktoś ma jakiś konkretny powód do ich usunięcia ale jest to dość dziwne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 10:42

Totoro, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, możemy się targować 🤣 u mnie na boczkach, na brzuchu na dole ale już lecą do góry w stronę pępka, przy kolanach od wewnętrznej strony i u góry na łydkach też od wewnętrznej strony🤯 Ale cycki za to mam czyste 🤪👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 10:37

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja narazie mam 1 malenki rozstep... ale boje sie co zobacze juz po porodzie 😳 wiem, ze bedzie dramat tylko teraz jest utajniony. Zawsze od czasow nastolatki robily mi sie wszedzie rozstepy.. mam je doslownie wszedzie. Posladki, uda, łydki to moj dramat, a piersi 🥴 choc mam male.
    Takze wiem, ze czeka mnie niemila niespodzianka pozniej i chetnie poczytam.

Co do biooil to uzywalam cala ciaze na cale cialo.. ale szczerze 3 trymestr to zaniedbalam 😒

Audrey sciskam mocno i dolaczam 😵 niestety musze Ci powiedziec, ze bedzie tylko gorzej....
    Ja wczoraj nie zasnelam do 2.. ciagle pobudki.. i wszystko mnie boli a malemu tylko pasowalo jak spalam na lewym boku bo inaczej tak sie prezyl ze nie moglam oddychac 😪 jestem dzis wrakiem..

I co do seksow.. ja nie wiem ile w nich prawdy bo my cala ciaze praktycznie 1-2 × w tyg.. a jakos czuje, ze ja to jeszcze przenosze po terminie 🙄

Co do naciec to wiem, ze u mnie w szpitalu niby ochrona krocza ale oni nacinaja kazdemu. A jak to powiedziala moja kolezanka polowa lekarzy zszywa na zywca doslownie, bo niby daja znieczulenie ale nigdy nie czekaja tego czasu ....
    Wogole moj szpital to jest dramat.. ale caly optymizm we mnie mi mowi, ze bedzie dobrze i trafie na dobra zmiane 🤪

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey myślę że szczotka może pomóc bo jednak zluszczasz martwy naskórek więc balsam może zadziałać lepiej. A poza tym stymulujesz trochę skórę do regeneracji przez jej lepsze ukrwienie i masaż. Ja całą ciążę szczotkuje sobie łydki, uda, pośladki i boczki. Od jakiegoś czasu szczotkuje mnie mąż bo ja już bym się zasapała;P jak pracowałam na studiach w salonie kosmetycznym to wiem że dziewczyny przychodziły na mikrodermabrazje na rozstępy. A jakieś większe, albo jak jest bardzo źle to zawsze można laser, widziałam efekty są i to często spektakularne. Ale wiadomo to już koszt. Mi narazie zrobiło się trochę na piersiach i jeden mały przy pępku więc tragedii nie ma.

Dzięki za odpowiedzi co do rany po CC i ogólnie pielęgnacji;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 10:53

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Nie wiem czy chodzi o mnie i nie wiem czy tak ,,ostatnio" ale ja miałam liczne bakterie. Brałam urosept 3x2, urofuragine 1x2 na noc, witamina C 2x1 i piłam herbatkę żurawinową. Tydzień takiej kuracji i było po bakteriach 😉

Można spróbować najpierw bez furaginy, bo z tego wszystkiego jest najbardziej szkodliwa i raczej niezalecana na końcówce ciaży. Urosept ma naturalny skład, a Wit. C i żurawina na bank nie zaszkodzi. U mnie to było w 2 trymestrze i brałam furagine, bo wisiał nade mną antybiotyk, więc to było ,,lepsze zło"

Dzieki za odpowiedz! Moj problem jest taki, ze jestem znowu w Polsce i bylam u gina prywatnie a wczoraj zrobilam badania krwi i mocz. Krew wszystko ok, tez te proby watrobowe juz ok, mocz wszystko ok tylko ze napisane: dosc liczne bakterie....

No i teraz nie wiem co zrobic. Nie sadze zeby to dziecku na tym etapie zaszkodzilo i wydaje mi sie ze antybiotyk bylby gorszy ale nie jestem pewna. Nie mam jak teraz nawet isc do lekarza bo teoretycznie w niedziele jeduiemy nad morze.

Moze wezme ten urosept tak jak piszesz i ta herbate z zurawiny? Gdzie ta herbate kupic?????

Ps. Zadnych objawow nie mam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstepy wyszly przy pierwszym synku.soektskularne duze na brzuchu ale zbielaly. Nie mialam na nie zadnego pomyslu.. w bikini i tak nie chodze i nie bede, wole rankini :) teraz skora jest rozciagnieya na maxa i widze kilka rozowych nowych a to znaczy,ze jeszcze mi wyjdą na brzuchu. Ale trudno. Byle na piersiach przy nawale i cyckach jak arbuzy nie wylazly. W tej ciazy smaruje brzuch palmersem prawie codziennie.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka na bakrerie SOK Z ZURAWINY a nie herbata :) masz zakwaszac organizm to sok z zurawiny na bank w aptece bedzie ale nawet z aronii bedzie dobry. I zurawine suszoną podjadac tez mozna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 11:46

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys dzięki ❤️😊

Ja w pierwszej ciąży dorobiłam się rozstępów tylko na piersiach, teraz póki co nie widzę żadnych nowości, ale nie wiem jak będzie po wszytskim. Czerwonych na brzuchu nie mam, ale skóra bardzo napięta, więc.. :/

ancys85 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępy na piersiach mam już od dawna, taka niefajna pamiątka z okresu dojrzewania.
    Na brzuchu mam kilka po jednej stronie z poprzedniej ciąży i tu Was nie pocieszę - pojawiły mi się 5 dni przed porodem syna 😱 teraz nowych nie mam ale skóra na brzuchu napięta więc może wszystko się wydarzyć.
    Po porodzie są praktycznie niewidoczne ale moja skóra jest dość elastyczna więc brzuch wygląda jak sprzed ciąży, to wszystko dzięki genom po mamie i licznym ćwiczeniom w okresie "młodości" 🤭😂 moja siostra z kolei to ma istną tarkę na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 12:46

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka mój ginekolog jakoś w tej ciąży nie przejmował się bakteriami. Wcześniej z synem brałam żuravit, ale myślę że będzie lepszy sok z zurawiny z dobrym składem.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Dzieki za odpowiedz! Moj problem jest taki, ze jestem znowu w Polsce i bylam u gina prywatnie a wczoraj zrobilam badania krwi i mocz. Krew wszystko ok, tez te proby watrobowe juz ok, mocz wszystko ok tylko ze napisane: dosc liczne bakterie....

No i teraz nie wiem co zrobic. Nie sadze zeby to dziecku na tym etapie zaszkodzilo i wydaje mi sie ze antybiotyk bylby gorszy ale nie jestem pewna. Nie mam jak teraz nawet isc do lekarza bo teoretycznie w niedziele jeduiemy nad morze.

Moze wezme ten urosept tak jak piszesz i ta herbate z zurawiny? Gdzie ta herbate kupic?????

Ps. Zadnych objawow nie mam.

Dziecku może nie zaszkodzi, ale ja bym z tym coś zrobiła bo może Ci się rozwinąć, dojdzie ból pęcherza no i po co cierpieć :/. Można też sok z żurawiny, ja piłam herbatę bo u mnie w aptece nie było soku, a na zakwaszenie brałam właśnie Wit. C (działa też moczopędnie). Podjadalam też suszoną żurawinę ale nie lubię :/

Ja też mam z okresu dojrzewania rozstępy na cyckach i pod kolanami. Te na brzuchu już dawno minęły pępek i.. no sporo ich jest 😅

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozstępy z okresu dojrzewania na piersiach po wewnętrznej stronie ud. Teraz są już niewidoczne 😉 moja mama też dostała rozstępy ale urodziła 5 dzieci więc zrozumiałe. Więc mam to w genach raczej 😅 też ćwiczyłem w latach nastoletnich ale zawsze też byłam szczupła, nie nigdy nie sądziłam że mój brzuch może się aż tak rozciągać 🤣 ale za to moja bratowa chuda jak patyk-w sumie raczej wklęsła, w 9 miesiącu ciąży też była chuda i ani jednego rozstępu.

Na problemy z pecherzem żurawina. Ale najlepiej taka domowa, i pić ja z tymi wszystkimi farfoclami.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co rozstepow nie mam, ale też raczej nie mam tendencji. Moja mama 5 dzieci urodziła i nie ma więc może mam geny po niej. Ale jeszcze został miesiąc więc mogą się pojawić. Smaruje się olejkiem ze słodkich migdałow.
    Ale dziś gorąc... Stopy mam jak słoń...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo rozstępów od czasów nastoletnich, tyłek, uda, boczki, cycki, pod kolanami... Teraz są białe, najgorzej jest jak się opalę, to wtedy bardzo widać.
    W poprzedniej ciąży bardzo pilnowałam smarowania i nic mi nie wyskoczyło. Liczę na to, że teraz będzie tak samo 😅

A ta mikrodermabrazja działa cuda, miałam dwie serie po 10 zabiegów przed ślubem i buzia gładziutka 🤩 Nie wiedziałam, że na rozstępy też można, ale to generalnie majątek kosztuje...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Ale dziś gorąc... Stopy mam jak słoń...

Moje stopy jak u rusałki 😂😁
    ... ale cóż się dziwić w tej pozycji...
    Relaksik ☀️🌞
    rbt.jpg

Asia000, Leeila26, Chmurka, erre, AHope, Pogoda, edka85, Krokodylica, Totoro, pap86, maja2024, Ptysio, joana lubią tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich stopach za bardzo nie widać że są opuchnięte, chcoiaz no są większe niż zwykle bo ja mam ogólnie szczupłe i wąskie stopy, ale widać dopiero jak nałożę buty, dzisiaj nawet nie wchodzę w swoje japonki.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Asia000 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po pierwszej ciąży nie przybył ani jeden nowy rozstęp wiec liczyłam, ze tym razem będzie tak samo. No ale niestety brzuch mam teraz cały w czerwonych pręgach :( No cóż trzeba będzie pomyśleć co z tym zrobić jak już się Staś urodzi.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ty zgrabniocho 😍

Ja na szczęście na opuchliznę nie narzekam, nawet przy tych upałach 👍 no ale moje nogi nie są jak u gazeli.. więc jakby jeszcze spuchły to chyba bym nie odróżniała gdzie mam kostki, a gdzie kolana 😂😂

Mi też upał daje po tyłku, leżę pod wentylatorem i tak cały dzień w sumie 😅 w mieszkaniu mamy dość chłodno, na dwór strach wychodzić 🙈

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dotychczas też nie miałam problemu z puchnieciem ale dziś to mi stopy spuchły. Tzn w sumie nie stopy tylko same palce u stóp:P takie serdelki mam, a że ja mam małą stopę( rozmiar 34/35) to śmiesznie wyglądają takie małe spuchnięte paluszki:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, masz stopy rozmiaru 34?🙊
    Ja mam 36 i zawsze były szczupłe, wąskie, a teraz tak są opuchnięte że moje trampki mnie cisną i nie wiedziałam że palce u stóp mogą puchnąć 🤣 to samo palce u rąk, obrączkę i pierścionek dawno ściągnęłam, teraz jak jeszcze skróciłam żele to też wyglądają jak serdelki, kostki to wyglądają tak jakbym dopiero co je skręciłam 😂 ogólnie czuje że jestem napuchnięta. Ale akurat to wszystko zniknie po porodzie więc się nie przejmuje a raczej żartuje z tego 🤪
    Powiem wam że brzuch rośnie mi zastraszająco chyba. Tydzień temu nosiłam męża spodenki z gumką i normalnie gumką była w brzuchu, dzisiaj chodzę w tych samych i już gumkę mam pod brzuchem bo w brzuchu jest zdecydowanie za ciasno 🤦‍♀️

U mnie w domu temperatura ok, na dworze byłam tylko 2 razy żeby pranie powiesić i ściągnąć. Nawet palca nie wychyla za drzwi.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ