!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai ja już nic nie dopisze, ale życzę powodzenia! Dawać koniecznie znać jak sytuacja
-
Pogoda wrote:Na twarde masło mam genialny patent! Zalewasz pokrywkę maselniczki wrzątkiem, po chwili wylewasz i przykrywasz masło. Za minutę masz miękkie masło i śmiało można smarować kanapki 😁
Masło zrobiło furorę na forum 😁
Patent super, na pewno wypróbuje 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 13:09
Pogoda lubi tę wiadomość
-
A ja w takim razie jestem alienem bo lubię twarde masło.
Ounai powodzenia.
Ja też wzięłam nospę i zaległam. Niech ten mój synek siedzi w brzuchu do końca miesiąca. Byłam dzisiaj na zakupach spożywczych i tak mi się w sklepie ryczeć zachciało nagle (apropos humorów) bo ledwo człapałam a młody tak napiera główką na szyjkę że się martwię czy dotrwam do donoszonej.
Zadzwoniłam do mamy żeby przyszła po południu na dwie godziny do dzieci, powiedziała że przyjdzie ale szczerze to taki miała ton, tak niechętnie, że mi się odechciało tej pomocy.
Ancys mi coś to szykowanie papierów nie wychodzi.Ounai lubi tę wiadomość
-
Dzięki Pogoda za poradę co do masła 👏
Ounai, ja już szykuje dla ciebie numerek 4️⃣ na pierwszej stronie.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Od humorów do masła przez zbliżający się porod Ounai 😂 tylko kobiety w ciąży to rozumieją 😅
joana, Totoro, Audrey, erre, skała lubią tę wiadomość
-
Krokodylica piona! Ja też lubię twarde😁
Ja właśnie profilaktycznie dopakowalam kosmetyki do mojej torby szpitalnej 😅
Jeszcze ubranko na wyjście, ale nie mam zupełnie pojęcia jakie 😶 no i batony. Nie przeżyję bez batonów po takim czasie "postu".
Ounai kciuki! 😊
Ounai lubi tę wiadomość
-
A mam pytanie o luteinę. Wiem że niektóre też stosowały. Czy używalyscie aplikatora czy po prostu palcem? Jak stosowałam ma początku ciąży to używałam aplikatora ale teraz doczytałam instrukcje że kobietom w ciąży zaleca się aplikacje palcem. Ginekolog nic nie mówiła o tym jak to aplikować.... Co myślicie?
-
Chmurka wrote:A mam pytanie o luteinę. Wiem że niektóre też stosowały. Czy używalyscie aplikatora czy po prostu palcem? Jak stosowałam ma początku ciąży to używałam aplikatora ale teraz doczytałam instrukcje że kobietom w ciąży zaleca się aplikacje palcem. Ginekolog nic nie mówiła o tym jak to aplikować.... Co myślicie?
Ja co prawda nie stosuje, ale w poprzedniej ciąży jak stosowałam, to aplikator mi bardzo podrażnił i czasem krew się polała, więc lekarka mi zalecila wkładać palcem albo dała zupełnie inny rodzaj luteiny -
Qunai ja nospy nie bralabym. Moj lekarz juz dawno mi zabronił. Teraz mam jutro ciaze donoszona a jak dzwoniłam do niego w poniedzialek to tez to potwierdzil. Zero magnezu i nospy, bo skoro donoszona to znaczy, ze mozna rodzic. I tylko przeszkadzamy naturze w dzialaniu. Nawet gdyby to mial byc straszak to jednak to sa cwiczenia dla macicy.
Co do skurczy to ja mialam mocne i dostc czeste 3 dni. A np teraz 2 dni juz spokoj 🤷♀️
Ale ja ogolnie i z nimi sie nie nakrecalam, ze to juz. Szlam pod prysznic czy odpoczac. Takze raczej na luzie choc serio byly dosyc czeste i mocne.
No ale co ma byc to bedzie, więc spokojnie czekalam na rozwoj wydarzen 😁
Najczesciej po prysznicu troche sie uspokajalo.. jak nie to szlam za godzine na kolejny. Tylko nie taki 5 min, tylko stalam pod nim 20-30 min. Rachunek za wode bedzie piekny 🤣
Co do rzeczy to ja bralam co napisal szpital.
Z rzeczy kosmetycznych mam spakowane: szampon, zel do buzi, antyperspirant, pomadke, krem do buzi, odzywke do wlosow, kilka gumek, szczotke, patyki do uszu, paste i szczotke do zebow, suchy szampon, ginegix, octenisept, recznik papierowy, wilgotny papier toaletowy, maly plyn do plukania ust, chce jeszcze dokupic wode termalna do psikania, i mam chusteczki medispirant gdybym chciala na szybko sie odswiezycz skoro tak jest goraco na porodowce. Chyba wszystko 😊
Przekasek jeszcze nie mam ale planuje batoniki owsiane i dayupy, biszkopty.
Plus z takich jeszcze rzeczy to biore sztucce i kubek.
A co ile masz skurcze i jak dlugie??
No i oczywiscie powodzenia Qunai i jak cos dawaj znac 😘
Totoro ja dalabym znac poloznym 😁Audrey lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Chmurka bralam luteine w tej i straconej ciazy. Mnie niesamowicie podrazniala. Zawsze aplikowalam na poczatku aplikatorem, bo palcem nie dasz rady tak gleboko.
Pozniej nieraz mialam takie podraznienie, ze plamilam. I lekarz kazal palcem ale jak nie przechodzilo to zmienial mi na dupka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 13:48
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoana, u mnie byly te "trzesienia". Ostatnio ich co prawda nie zauważyłam, ale lekarz kazal mi obserwować, jak często jest i zbadać elektrolity. Dziś bylam na pobraniu krwi, wiec zobaczę, czy coś tam się nie dzieje.
I na wizycie badal dokladnie przeplywy, ale było ok. -
nick nieaktualny
-
Wzięłam 2 nospy i nie zatrzymały skurczów. Generalnie to jeden ze sposobów sprawdzenia czy to już. Jeśli nospa nie zatrzyma albo prysznic to już nic nie zatrzyma. Mąż wrócił z pracy. Młody jeczy że chce na basen 😂 powiedziałam mu, że mamusia niestety dziś już nie da rady iść na basen
jejku, już zapomniałam jak bolą skurcze, a te moje jeszcze nie są jakieś bardzo intensywne. Ponieważ gbs mam ujemny planuję siedzieć jak najdłużej w domu. Myślę że na skurczach co 5 min wystarczy jechać.
maja2024, Audrey lubią tę wiadomość
-
Ounai nie mogę uwierzyć ze te nasze porody są już tak blisko przecież dopiero zostało założone to forum 🤦♀️ Życzę szybkiego i lekkiego porodu zreszta jak każdej z nas sobie tez tego życzę 😅Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo