!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co pamietam to trzesienie dzidziusia w brzuchu to jego niedojrzaly uklad nerwowy. Ale ja tego nie doswiadczylam. Za to doswiadczam tak bolesnych ruchow dzidka,zr mam ochote isc z marszu na porodowke bo po prostu nie mam juz miejsca. Jem mniejsze porcje bo po prostu brzuch mi peka w szwach.. zmierzylam sie co prawda miarka do mebli bo huk wie gdzie centymetr posialam i chyba wygrywam internety. Mam 120cm w brzuchu w pępku. Doszlam do etapu,ze kazda bluzka brudna na brzuchu, dosunac sie do stolu nie moge i jak cos z lyzki kapnie to na brzuch. No dramat trzeciego trymestru...Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
Tak sobie marzyłam, żeby jak najdłużej w domu być, gdy się poród zacznie, wziąć prysznic, umyć włosy, zrobić lewatywę, dopakować się, odstawić młodego do dziadków, powolutku do szpitala pojechać, no ale wyszedł ten gbs
Pap, uśmiałam się z tych brudnych bluzek, bo mam tak samoJeszcze mąż narzeka, że nie może się przecisnąć między krzesłem a szafką, bo ja tak siedzę przy stole, że krzesło bardzo odsunięte, a ja siedzę na koniuszku i jeszcze szeroko nogi rozstawione, żeby mi trochę brzuch wpadł między nogi
-
Pap znam juz doskonale te dramaty.. boze i mam wrazenie, ze jak gotuje to mam brzuch w garnku 🤣
Qunai no moj mi mowil, ze jesli nie beda co 5 min to do szpitala nie jechac 😊 tym bardziej jak masz dobry gbs.
No ja jutro mam wizyte to dopytam sie go, bo szczerze to dopiero teraz to sie zaczelo. W sensie we wczesniejszym etapie ciazy tez tak bylo. Ale pozniej byl spokój. I dopiero teraz jak zaczely sie te skurcze to znow tak mam. I to nawet kilka razy dziennie.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ostatnio synek wolal mnie z podworka i chcialam wyjrzec przez okno ale nie dalo rady bo brzucha nie moglam juz zarzucic na parapet 😂 jak dzis mąz na tarasie siedzial a ja chcialam wejsc do domu to musialam isc na okolo bo nie przecisnela bym sie miedzy nim a scianą.. no dramat
spodenki meskie w najwiekszym rozmiarze xxl, w ktorych do tej pory wygodnie nosilam musze juz opuszczac pod brzuch bo ciasno na brzuchu z gumką.. a tu jeszcze tyle wytrzymac. I te PIEPRZONE UPALY!!!
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
My dziś po meldunku w szpitalu. Dostałam zgodę na sn ale jeśli ciśnienie zacznie świrować to będzie cc. Mała obecnie waży 2514 g i idzie ładnie środkiem.
erre, edka85, Chmurka, joana, Krokodylica, Pogoda, Asia000, Natalii, ancys85, AHope, DarlAa, Ounai, Totoro, Dave87, pap86, skała, Audrey lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasnei sobie wskoczylam żeby sprawdzić ile z nas już urodziło i czytam o tych waszych brzuchach!!! Jestem w szoku . Ja przytylam tylko 3 kg jak do tej pory. Mdłości niestety do dziś mnie trzymają no i mam cukrzycę ciążową i jednak bardzo pilnowałam diety bo chciałam uniknąć insuliny i tak przy tym wszystkim co już biorę...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Chmurka wrote:A ja mam takie pytanie... Jak już wszystkie urodzimy to forum padnie? Kurcze będzie mi smutno. Tak się z Wami zżyłam i będę się zastanowiac co tam u Was itd...
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Edka, erre, super;) pocieszylyscie mnie
dużo mi daje rozmowa z Wami, wsparcie i możliwości dzielenia się wątpliwościami i radościami.
Domi dla mnie spoko ale nie wiem jak reszta. Mi ogólnie wszystko jedno gdzie ważne żebyście były;PDomi1995, erre lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blanka ja do 33 tc tez mialam na plusie tylko 4 a teraz już 7 😊
Zreszta waga waga a co innego brzuszek, bo wkoncu to nie my musimy rosnac ale dzidzia juz tak i musi miec miejsce 😊 co za tym idzie ma sie wiekszy brzuch w 37tc niz 33 😊
Ja tez bylabym jak Domi za jakas grupa bo napewno byloby wygodniej niz tu 😊Domi1995 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja też jestem za grupą, fajnie byłoby mieć kontakt dalej
Dziewczyny połamało mnie dzisiaj 🙄 boli w krzyżu, po prawej stronie i promieniuje do biodra. Jak ide, to są momenty, że ,,odcina" mi nogę. Wydaje mi się, że to chyba mała uciska na jakiś nerw.. strasznie to uciążliwe ☹️joana lubi tę wiadomość
-
Mnie wkurza syn i koty. Dziecko mnie nie słucha. Ja wiem, ze on znudzony jest siedzeniem w domu, ale ja nie będę wychodzić na takie upały 🙁. A kocica jedna wychodzi sobie na polko, ale sikanie w domu do kuwety, a ja robię za oddzwierna: wpuść, wypuść, wpuść, wypuść. Druga za to śpi w łóżeczku małej i drapie meble. Mam ochotę zrobić kotom eksmisje.
Postanowiłam dzisiaj napisać list do ojca mojego pasożyta (pamiętacie moje przeboje z wynajmem mieszkania?), moze on nie wie co robi jego synalek, moze pomoze. Esąd na razie milczy (pewnie zawalony sprawami), a pasożyty wiszą mi ponad 7 tys. Samochod mój u mechanika, muszę zapłacić za naprawę 800 zł i przez tych darmozjadow normalnie nie mam kasy (musiałam popłacić ich mega zużycia mediów, zrobić remont itp).
Jutro pakuje torbę do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
Joana ale się uśmiałam z tego brzucha w garnku.
Chmurka spoko będziemy jeszcze wspólnie świętować urodziny dzieciaków.
Jeśli chodzi o smaki to ja mam mega niezdrowe, ostatnio pochłaniam żelki.... no serio nie mogę się powstrzymać. 🙈Chmurka lubi tę wiadomość