X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to trzesienie dzidziusia w brzuchu to jego niedojrzaly uklad nerwowy. Ale ja tego nie doswiadczylam. Za to doswiadczam tak bolesnych ruchow dzidka,zr mam ochote isc z marszu na porodowke bo po prostu nie mam juz miejsca. Jem mniejsze porcje bo po prostu brzuch mi peka w szwach.. zmierzylam sie co prawda miarka do mebli bo huk wie gdzie centymetr posialam i chyba wygrywam internety. Mam 120cm w brzuchu w pępku. Doszlam do etapu,ze kazda bluzka brudna na brzuchu, dosunac sie do stolu nie moge i jak cos z lyzki kapnie to na brzuch. No dramat trzeciego trymestru...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Tak sobie marzyłam, żeby jak najdłużej w domu być, gdy się poród zacznie, wziąć prysznic, umyć włosy, zrobić lewatywę, dopakować się, odstawić młodego do dziadków, powolutku do szpitala pojechać, no ale wyszedł ten gbs :/

Pap, uśmiałam się z tych brudnych bluzek, bo mam tak samo :D Jeszcze mąż narzeka, że nie może się przecisnąć między krzesłem a szafką, bo ja tak siedzę przy stole, że krzesło bardzo odsunięte, a ja siedzę na koniuszku i jeszcze szeroko nogi rozstawione, żeby mi trochę brzuch wpadł między nogi :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap znam juz doskonale te dramaty.. boze i mam wrazenie, ze jak gotuje to mam brzuch w garnku 🤣

Qunai no moj mi mowil, ze jesli nie beda co 5 min to do szpitala nie jechac 😊 tym bardziej jak masz dobry gbs.

No ja jutro mam wizyte to dopytam sie go, bo szczerze to dopiero teraz to sie zaczelo. W sensie we wczesniejszym etapie ciazy tez tak bylo. Ale pozniej byl spokój. I dopiero teraz jak zaczely sie te skurcze to znow tak mam. I to nawet kilka razy dziennie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio synek wolal mnie z podworka i chcialam wyjrzec przez okno ale nie dalo rady bo brzucha nie moglam juz zarzucic na parapet 😂 jak dzis mąz na tarasie siedzial a ja chcialam wejsc do domu to musialam isc na okolo bo nie przecisnela bym sie miedzy nim a scianą.. no dramat :) spodenki meskie w najwiekszym rozmiarze xxl, w ktorych do tej pory wygodnie nosilam musze juz opuszczac pod brzuch bo ciasno na brzuchu z gumką.. a tu jeszcze tyle wytrzymac. I te PIEPRZONE UPALY!!!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie... Jak już wszystkie urodzimy to forum padnie? Kurcze będzie mi smutno. Tak się z Wami zżyłam i będę się zastanowiac co tam u Was itd...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po meldunku w szpitalu. Dostałam zgodę na sn ale jeśli ciśnienie zacznie świrować to będzie cc. Mała obecnie waży 2514 g i idzie ładnie środkiem.

72ab9023ba18.jpg

erre, edka85, Chmurka, joana, Krokodylica, Pogoda, Asia000, Natalii, ancys85, AHope, DarlAa, Ounai, Totoro, Dave87, pap86, skała, Audrey lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym proponowała założyć sobie jakąś grupę na fb czy jakiś czat na messengerze, byłoby dużo wygodniej niż tutaj tak mi się wydaje ;)

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzie tam, Chmurka, tylko się zmieni tematyka :D Będą kupki, ulewanie, spanie, potem zabawki, jedzonko itd :D

Chmurka, Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Blanka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnei sobie wskoczylam żeby sprawdzić ile z nas już urodziło i czytam o tych waszych brzuchach!!! Jestem w szoku . Ja przytylam tylko 3 kg jak do tej pory. Mdłości niestety do dziś mnie trzymają no i mam cukrzycę ciążową i jednak bardzo pilnowałam diety bo chciałam uniknąć insuliny i tak przy tym wszystkim co już biorę...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    A ja mam takie pytanie... Jak już wszystkie urodzimy to forum padnie? Kurcze będzie mi smutno. Tak się z Wami zżyłam i będę się zastanowiac co tam u Was itd...
    Nie padnie, dalej będziemy pisać, tyle że już o kupkach, placzach i kolkach. Na wątku z 10.2018 nadal z dziewczynami piszemy. Teraz to już są tematy dotyczące postępów dzieci i ich rozwoju.

Chmurka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja super! Gratulacje;) kurcze wciąż nie mogę ogarnąć że nasze dzdziusie już tyle ważą... Niedawno moja mała miała 6 cm i nie bylo mowy o żadnej wadze a ja się jarałam jak glupia że ma JUZ AZ 6 cm:P

maja2024 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, erre, super;) pocieszylyscie mnie ;) dużo mi daje rozmowa z Wami, wsparcie i możliwości dzielenia się wątpliwościami i radościami.
    Domi dla mnie spoko ale nie wiem jak reszta. Mi ogólnie wszystko jedno gdzie ważne żebyście były;P

Domi1995, erre lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na messengerze teraz można nawet nicki zmieniać, wiec można byłoby się popodpisywac tak jak tutaj, żeby się nie myliło :P

• joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja do 33 tc tez mialam na plusie tylko 4 a teraz już 7 😊
    Zreszta waga waga a co innego brzuszek, bo wkoncu to nie my musimy rosnac ale dzidzia juz tak i musi miec miejsce 😊 co za tym idzie ma sie wiekszy brzuch w 37tc niz 33 😊

Ja tez bylabym jak Domi za jakas grupa bo napewno byloby wygodniej niz tu 😊

Domi1995 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za grupą, fajnie byłoby mieć kontakt dalej :)

Dziewczyny połamało mnie dzisiaj 🙄 boli w krzyżu, po prawej stronie i promieniuje do biodra. Jak ide, to są momenty, że ,,odcina" mi nogę. Wydaje mi się, że to chyba mała uciska na jakiś nerw.. strasznie to uciążliwe ☹️

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila polubilam za grupe 😘

A co do biodra to sciskam mocno bo sama mialam juz kilka razy taki bol w ciazy 😪

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza syn i koty. Dziecko mnie nie słucha. Ja wiem, ze on znudzony jest siedzeniem w domu, ale ja nie będę wychodzić na takie upały 🙁. A kocica jedna wychodzi sobie na polko, ale sikanie w domu do kuwety, a ja robię za oddzwierna: wpuść, wypuść, wpuść, wypuść. Druga za to śpi w łóżeczku małej i drapie meble. Mam ochotę zrobić kotom eksmisje.

Postanowiłam dzisiaj napisać list do ojca mojego pasożyta (pamiętacie moje przeboje z wynajmem mieszkania?), moze on nie wie co robi jego synalek, moze pomoze. Esąd na razie milczy (pewnie zawalony sprawami), a pasożyty wiszą mi ponad 7 tys. Samochod mój u mechanika, muszę zapłacić za naprawę 800 zł i przez tych darmozjadow normalnie nie mam kasy (musiałam popłacić ich mega zużycia mediów, zrobić remont itp).

Jutro pakuje torbę do szpitala.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny proszę się deklarować czy jesteście dalej za założenie czatu na messengerze i jak wszystkie będziemy za to wcielamy pomysł w życie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ale się uśmiałam z tego brzucha w garnku. :)

Chmurka spoko będziemy jeszcze wspólnie świętować urodziny dzieciaków. :)

Jeśli chodzi o smaki to ja mam mega niezdrowe, ostatnio pochłaniam żelki.... no serio nie mogę się powstrzymać. 🙈

• joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja chyba bylabym za taka typowa tajna grupa na fb 😊

Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ