X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to trzesienie dzidziusia w brzuchu to jego niedojrzaly uklad nerwowy. Ale ja tego nie doswiadczylam. Za to doswiadczam tak bolesnych ruchow dzidka,zr mam ochote isc z marszu na porodowke bo po prostu nie mam juz miejsca. Jem mniejsze porcje bo po prostu brzuch mi peka w szwach.. zmierzylam sie co prawda miarka do mebli bo huk wie gdzie centymetr posialam i chyba wygrywam internety. Mam 120cm w brzuchu w pępku. Doszlam do etapu,ze kazda bluzka brudna na brzuchu, dosunac sie do stolu nie moge i jak cos z lyzki kapnie to na brzuch. No dramat trzeciego trymestru...

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Tak sobie marzyłam, żeby jak najdłużej w domu być, gdy się poród zacznie, wziąć prysznic, umyć włosy, zrobić lewatywę, dopakować się, odstawić młodego do dziadków, powolutku do szpitala pojechać, no ale wyszedł ten gbs :/

Pap, uśmiałam się z tych brudnych bluzek, bo mam tak samo :D Jeszcze mąż narzeka, że nie może się przecisnąć między krzesłem a szafką, bo ja tak siedzę przy stole, że krzesło bardzo odsunięte, a ja siedzę na koniuszku i jeszcze szeroko nogi rozstawione, żeby mi trochę brzuch wpadł między nogi :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap znam juz doskonale te dramaty.. boze i mam wrazenie, ze jak gotuje to mam brzuch w garnku 🤣

Qunai no moj mi mowil, ze jesli nie beda co 5 min to do szpitala nie jechac 😊 tym bardziej jak masz dobry gbs.

No ja jutro mam wizyte to dopytam sie go, bo szczerze to dopiero teraz to sie zaczelo. W sensie we wczesniejszym etapie ciazy tez tak bylo. Ale pozniej byl spokój. I dopiero teraz jak zaczely sie te skurcze to znow tak mam. I to nawet kilka razy dziennie.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio synek wolal mnie z podworka i chcialam wyjrzec przez okno ale nie dalo rady bo brzucha nie moglam juz zarzucic na parapet 😂 jak dzis mąz na tarasie siedzial a ja chcialam wejsc do domu to musialam isc na okolo bo nie przecisnela bym sie miedzy nim a scianą.. no dramat :) spodenki meskie w najwiekszym rozmiarze xxl, w ktorych do tej pory wygodnie nosilam musze juz opuszczac pod brzuch bo ciasno na brzuchu z gumką.. a tu jeszcze tyle wytrzymac. I te PIEPRZONE UPALY!!!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie... Jak już wszystkie urodzimy to forum padnie? Kurcze będzie mi smutno. Tak się z Wami zżyłam i będę się zastanowiac co tam u Was itd...

iv09hdge02bk9ct0.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po meldunku w szpitalu. Dostałam zgodę na sn ale jeśli ciśnienie zacznie świrować to będzie cc. Mała obecnie waży 2514 g i idzie ładnie środkiem.

72ab9023ba18.jpg

erre, edka85, Chmurka, joana, Krokodylica, Pogoda, Asia000, nick nieaktualny, ancys85, AHope, DarlAa, Ounai, Totoro, Dave87, pap86, skała, Audrey lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym proponowała założyć sobie jakąś grupę na fb czy jakiś czat na messengerze, byłoby dużo wygodniej niż tutaj tak mi się wydaje ;)

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzie tam, Chmurka, tylko się zmieni tematyka :D Będą kupki, ulewanie, spanie, potem zabawki, jedzonko itd :D

Chmurka, Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Blanka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnei sobie wskoczylam żeby sprawdzić ile z nas już urodziło i czytam o tych waszych brzuchach!!! Jestem w szoku . Ja przytylam tylko 3 kg jak do tej pory. Mdłości niestety do dziś mnie trzymają no i mam cukrzycę ciążową i jednak bardzo pilnowałam diety bo chciałam uniknąć insuliny i tak przy tym wszystkim co już biorę...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    A ja mam takie pytanie... Jak już wszystkie urodzimy to forum padnie? Kurcze będzie mi smutno. Tak się z Wami zżyłam i będę się zastanowiac co tam u Was itd...
    Nie padnie, dalej będziemy pisać, tyle że już o kupkach, placzach i kolkach. Na wątku z 10.2018 nadal z dziewczynami piszemy. Teraz to już są tematy dotyczące postępów dzieci i ich rozwoju.

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja super! Gratulacje;) kurcze wciąż nie mogę ogarnąć że nasze dzdziusie już tyle ważą... Niedawno moja mała miała 6 cm i nie bylo mowy o żadnej wadze a ja się jarałam jak glupia że ma JUZ AZ 6 cm:P

maja2024 lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, erre, super;) pocieszylyscie mnie ;) dużo mi daje rozmowa z Wami, wsparcie i możliwości dzielenia się wątpliwościami i radościami.
    Domi dla mnie spoko ale nie wiem jak reszta. Mi ogólnie wszystko jedno gdzie ważne żebyście były;P

nick nieaktualny, erre lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na messengerze teraz można nawet nicki zmieniać, wiec można byłoby się popodpisywac tak jak tutaj, żeby się nie myliło :P

• joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja do 33 tc tez mialam na plusie tylko 4 a teraz już 7 😊
    Zreszta waga waga a co innego brzuszek, bo wkoncu to nie my musimy rosnac ale dzidzia juz tak i musi miec miejsce 😊 co za tym idzie ma sie wiekszy brzuch w 37tc niz 33 😊

Ja tez bylabym jak Domi za jakas grupa bo napewno byloby wygodniej niz tu 😊

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za grupą, fajnie byłoby mieć kontakt dalej :)

Dziewczyny połamało mnie dzisiaj 🙄 boli w krzyżu, po prawej stronie i promieniuje do biodra. Jak ide, to są momenty, że ,,odcina" mi nogę. Wydaje mi się, że to chyba mała uciska na jakiś nerw.. strasznie to uciążliwe ☹️

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila polubilam za grupe 😘

A co do biodra to sciskam mocno bo sama mialam juz kilka razy taki bol w ciazy 😪

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza syn i koty. Dziecko mnie nie słucha. Ja wiem, ze on znudzony jest siedzeniem w domu, ale ja nie będę wychodzić na takie upały 🙁. A kocica jedna wychodzi sobie na polko, ale sikanie w domu do kuwety, a ja robię za oddzwierna: wpuść, wypuść, wpuść, wypuść. Druga za to śpi w łóżeczku małej i drapie meble. Mam ochotę zrobić kotom eksmisje.

Postanowiłam dzisiaj napisać list do ojca mojego pasożyta (pamiętacie moje przeboje z wynajmem mieszkania?), moze on nie wie co robi jego synalek, moze pomoze. Esąd na razie milczy (pewnie zawalony sprawami), a pasożyty wiszą mi ponad 7 tys. Samochod mój u mechanika, muszę zapłacić za naprawę 800 zł i przez tych darmozjadow normalnie nie mam kasy (musiałam popłacić ich mega zużycia mediów, zrobić remont itp).

Jutro pakuje torbę do szpitala.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny proszę się deklarować czy jesteście dalej za założenie czatu na messengerze i jak wszystkie będziemy za to wcielamy pomysł w życie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ale się uśmiałam z tego brzucha w garnku. :)

Chmurka spoko będziemy jeszcze wspólnie świętować urodziny dzieciaków. :)

Jeśli chodzi o smaki to ja mam mega niezdrowe, ostatnio pochłaniam żelki.... no serio nie mogę się powstrzymać. 🙈

• joana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja chyba bylabym za taka typowa tajna grupa na fb 😊

Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ