!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś romansuje z księgowością 🙈🙊 żeby iść rodzić na luzie, więc Krokodylica łączę się telepatycznie z Tobą.
Jutro wizyta u gin- ostatnia 🙉
Aina mi moja gin mówiła że cięcie robi się po skończonym 39 tyg., chyba że są jakieś wskazania zdrowotne do wcześniejszego rozwiązania ciąży i z tego co piszesz to szpital, w którym będziesz rodziła ma takie samo rozumowanie 😁
36 tydzień to trochę wcześnie według mnie skoro nic się złego nie dzieje, w końcu nie bez powodu ciąża trwa 40 tygodni.
U mnie ostatnio nocki całkiem znośne, choć parę razy budzę się, jak nie na siku to żeby się napić albo zmienić pozycje.
-
nick nieaktualnyLeeila26 wrote:Dziewczyny a jak u Was z zachciankami jedzeniowymi? 😅 Ja właśnie jem arbuza i zagryzam kabanosem 😂😂 chciało mi się arbuza właśnie, ale ten kabanos tak leżał samotny i patrzył na mnie 😉 oprócz tego oczywiście lody, sok Kubuś, jabłka (ale tylko jedne konkretne, takie zielone), serki topione, pomidory. I ostatnio chodzą za mną nugetsy z mc'a 🙈
Oprocz tego codziennie jem arbuza i co kilka dni ananasa, wlasnie przeczytałam, że ananas ma pomagać na przyspieszenie porodu i skurcze...kurde, ja od 2 miesiecy jem kilka razy w tygodniu ananasa i nie chce nic przyspieszac, ale go uwielbiam
A z tymi jabłkami przypomniałaś mi, ze w ciazy z synem mialam mega fazę na te zielone jabłka, takie "swiecące" z Biedronki 😂 kwasne jak nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 10:13
-
Pogoda wrote:Ja też miewam różne humory... Prawie się popłakałam jak dowiedziałam się że mój chrześniak się przeziębił i nie będę mogła dać torta bratowej na jej urodziny... Generalnie najczęściej doprowadza mnie do płaczu temat koronawirusa... W sensie jak mamy gdzieś się spotkać, ale nagle jest temat czy powinniśmy czy może jednak zrezygnować, bo korona i tak mega mnie to frustruję, że nas to ogranicza i z jednej strony chce się spotkać a z drugiej boję się tego syfu i ta bezradność mnie rozwala.
Ale najśmieszniejsza historie a propos histerii w ciąży uslyszalam od znajomej. Jej mąż przychodzi do domu, ona zaryczana totalnie, pyta się jej "co się dzieje kochanie?" a ona " masło jest twardeeeeeeee 😭😭😭😭" 😂 także hormony potrafią nabroic 😅
hahaha
twarde masło na prawdę może być problematyczne 😁 ja ostatnio miałam doła bo na obiad wymyśliłam sobie jajko sadzone z kefirem, którego mąż nie dostał a był w trzech sklepach 😲 byłam wściekła że dalej nie szuka, haha
Leeila dziś zrobiłaś mi smaka serkiem topionym z pomidorem mam nadzieję, że mąż wszystko kupi bo melisę będę musiała parzyć 😂🤣 -
nick nieaktualnyAina, ja mimo kiepskiej blizny mam miec cc w skończonym 39, chyba ze wczesniej cos zacznie się dziać. Lekarz sam poqiedzial, ze ciaze donoszoną mam 12 września, ale nie chcemy wyjąć wczesniaka, wiec lepiej poczekać i kolo 21 wrzesnia planuje.
Moj szpital nie robi typowych "zapisow". Przychodzi sie z akcją, z tym, że mój lekarz tam pracuje i mam nadzieję, że on mi to jakoś zalatwi, bo teraz jest bardzo ruchliwie na porodówkach w moim mieście. Moj szpital czesto odsyla, bo nie ma miejsc. Ale tutaj pewnie lekqrz sam da skierowanie i będę przyjęta z jego polecenia, mam nadzieję -
Mój synek za to strasznie się wierci tzn wypina. Ja jakoś kiepsko się dziś czuje. Byłam w pracy na kawie, bo miałam czas przed fryzjerem. Jakoś kiepsko się czułam. Teraz czekam u fryzjerki, pół godziny opóźnienia... w ogóle to miałam taką dziwna sytuację, tzn w sumie nie wiem czy dziwna, może w dobie koronawirusa już nie dziwna... Fryzjerka mnie zapytała czy poczekam czy się pokręcene gdzieś pół godziny. Mówię że poczekam. Usiadlam na kanapie, tu siedziała babka z farba na włosach i do mnie z tekstem "może pani gdzie indziej usiąść? " Kanapą dla 3 osób... Dziwnie się poczułam, nie cchiaalam gdzie indziej za bardzo siadać bo tylko tu będzie mi wygodnie. Na szczęście spojrzała na mój brzuch i usiadła na plastikowym krześle. Ale jakoś tak źle się poczułam z tym...
-
Qunai jak ostatnio brałam to mi podziałała ta nospa max po godzinie .
Katwie myślę że w dobie koronawirusa to normalka. Ja jak gdzieś idę i muszę już gdzieś poczekać to też wybieram miejsce jak najdalej od wszystkich innych. I jakby ktoś się koło mnie przysiadł to też pewnie bym wstała albo się przesiadła ( z tym że ja nie umiałabym zwrócić komuś uwagi żeby się przesiadł tylko sama bym to zrobiła) -
Totoro 😊 moze cos to zacznie wiecej znaczyc i to Ty bedziesz kolejna 😅
Katwie piękny brzuszek 😊 zachowanie tej kobiety bardzo slabe... chyba zwrocilabym jej uwage, bo dla mnie to nie halo tak sie odezwac do kogos. Rozumiem koronawirus ale chyba nietrzeba Ci sie przygladac zeby od razu zauwazyc brzuszek. Wiec sama od razu mogla sie przesiasc.
Leila ja mam niesamowita ochote wogole na owoce. Pochlanial je w niesamowitej ilosci. Szczegolnie arbuza i jablka ale takie nasze z ogrodu, narazie papierowki 😅 poza tym od samego poczatku mam faze na mieso. Karkowka moja milosc (gdzie jeszcze niedawno bylam weganka) 🤣
Co mialam wiecej napisać..
Ancys to jutro wizytujemy razem 😁 oby zrobil mi dziad usg i ten gbs. Inaczej udusze 🤬
U mnie noce sa fatalne.. pobudka co godzina czy 1.5 na siku. I uwierzcie to nie sa kropelki.. siusiam i siusiam i konca nie widac 😬 nie wiem skad tyle tego we mnie. Dzis spalam na golasa i tylko wolalam do meza, ze niech sobie nic nie wyobraza 😅
Ale jutro zgodnie z tradycja czwartek to dzien kiedy lituje sie nad mezem 🤣
Qunai u mnie dzidzia tez mniej sie rusza. A jak juz sie ruszy to tak sie wypina stopami czy pupa ze az boli 🤯 ale rodzic jeszcze mu sie zabraniam 🤣 tak przynajmniej do wyniku gbs.
Ostatnio ktoras z Was pisala, ze u niej dziecko tak sie jakos "trzęsie". I wlasnie oprocz tych ruchów takich wiecie wypinajacych to wlasnie tak od jakichs 4 dni Adas tez zaczal miec takie wlasnie jakby otrzasanie. Myslicie, ze to normalne????
Lacze sie w bolu dziewczyn z kotami. Moj ma ostatnio faze totalna kotomamoze. Doslownie. Lazi za mna krok w krok. Oduczalismy go spania poza sypialnia. Udalo sie. Do soboty, bo wtedy zostal na dole i tak walil w drzwi i je drapal, ze wszedzie to bylo slychac 🙄 Pawel go wpuscil do sypialni ale nie dal mu spac na lozku to on spal pod lozkiem z mojej strony. Pozniej przeniosl sie na szafke nocna i tak siedzial i na mnie patrzyl a dwie przednie lapy obok mnie. Hahhah. Az sie zlitowalam. Od wczoraj moja paskuda ma juz u nas legowisko z mojej poduchy ciazowej 😅 od mojej strony lozka i spi na tym. A jak maz zasnie to myk i spi mi na nogach 🤣
Nie wiem jak to bedzie jak pojawi sie dzidzia, bo sama wolalabym zeby nie bylo go w sypialni. Wiem, ze nie zrobi dziecku krzywdy swiadomie, ale boje sie ze wskoczy do lozeczka nawet bedzie chcial malenstwo powachac i je zadrapie przypadkiem czy cos. Co innego jak w dzien kiedy bede obok i bede caly czas czujna co robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 11:07
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A ja nie mam szczęścia do kotów.. zawsze mam wredne. Mam kotkę brytyjska i już się martwię jak to będzie jak mały się urodzi. Ona jest nie normalna śpi całe dnie a o 3 4 nad ranem biega ale to tak biega jakby przynajmniej owczarek niemiecki był. Wskakuje na łóżko i później na okno i biegnie do salonu i tak w kółko.. a jak tylko otworze pokoik małego to od razu jest i wskakuje do łóżeczka... boje się co będzie jak będzie mały teraz mam zamknięty cały czas pokój nawet wywietrzyć porządnie nie mogę bo ona tam idzie od razu..Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ouinai nie bierz juz nospy. Ewentualnie kąpiel zeby sprawdzic co to za skurcze. Dla siebie do torby ale pytasz o jedzenie? Wez sobir jakies dayupy,orzechy,chrupkie pieczywo,spakuj glukometr swoj,kosmetyki,szczotke,suszarke jesli berzesz no i oczywiscie dokumenty,klapki,ladowarke. Czekamy na info.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai, zapakować dla siebie tzn do jedzenia? Ja mam biszkopty, krakersy, herbatniki, i myślę nad jakimś betonem bez czekolady. Na tym etapie darowałabym sobie nospe, niech się sytuacja rozwija. Zresztą biarąc nospe rozleniwiasz macice.
Co do ruchów to moja się strasznie wierci i wypina, aż mnie boli czasem.
Może jestem dziwna ale mnie nawet bez ciąży wkurzam twarde masło 🙈
Pytałam położnej o te bole miesiączkowe, podobno na tym etapie to już całkowitą normalka. Jak przechodzi to nie trzeba nic brać.
Joana, u mnie siku też tak czas to i też wcale mało nie leci 🤣 a co do tego że dziecko się trzęsie to u mnie może tak że 2 razy było, szczerze mówiąc nie pytałam o to ani położnej ani mojego lekarza a też jestem ciekawa co to 🤔
Katwie, myślę że to doba koronawirusa nie mniej jednak taki tekst jest bardzo niekulturalny.
Co do zachcianek nie miałam i nie mam żadnych. Teraz bardziej mam ochotę na owoce ale myślę że to efekt tego że teraz w lato te owoce są smaczniejsze.
Jestem po ktg, książkowe, mała grzeczna, żadnych skurczy też nie widać. Następne za tydzień przed wizyta u lekarza ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 12:28
Pogoda, erre lubią tę wiadomość
-
Tak na szybko
Torba:
piżamy, szlafrok, bielizna, ręcznik mały+kąpielowy, klapki do szpitala i pod prysznic,
kosmetyczka:
szczotka do włosów + gumka/spinka, pasta i szczotka do zębów, lusterko, papier toaletowy,mydło, płyn do intymnej, suchy szampon, nakładki na toaletę, antyperspirant, pomadka do ust.
podkłady na łóżko, podkłady xxl, wkładki laktacyjne,
kubek, sztućce, woda mineralna/butelka filtracyjna, biszkopty
ładowarka do tel., wyniki badań + karta ciąży, leki- jeśli jakieś zażywasz
Ounai lubi tę wiadomość
-
Na twarde masło mam genialny patent! Zalewasz pokrywkę maselniczki wrzątkiem, po chwili wylewasz i przykrywasz masło. Za minutę masz miękkie masło i śmiało można smarować kanapki 😁
erre, ancys85, Chmurka, edka85, joana, to_tylko_ja, AHope, Natalii, Leeila26 lubią tę wiadomość